Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני חדש בפורום - שמי דניס, בן 21 מאיזור הדרום (ערד) ואני מנהל עסק לפיתוח ועיצוב בתחום האינטרנט.

בשנה האחרונה עלתה אצלי ההחלטה שאני רוצה לקנות רכב, ולא סתם רכב - אלא רכב חדש (כאשר אני לוקח בחשבון את כל ההשלכות של הדבר כגון ירידת ערך וכאבי לב על כל שריטה).

היות ומגיל צעיר הייתה לי זיקה וחיבה לא מוסברת למותג ספציפי אחד, ולאחר בחינה של מחירים ויכולת התשלום שלי החלטתי על שברולט קרוז מודל 2011 חדשה ונוצצת.

אני מתכנן לרכוש את הרכב לקראת סוף החודש (ינואר 2011) ורציתי לשאול מספר דברים.

האם מקובל לבקש הנחה על רכב שמחירו 121,000 ש"ח? אני הייתי בשלמה SIXT ושם אני חושב לרכוש.

האם יש תוספות שאני יכול לבקש בחינם? האם זה מקובל או שיחשבו שאני מטורף?

עד כמה אני יכול לבקש דברים?

ובגדול - מה דעתכם על שברולט קרוז? קראתי את כל הביקורות והרבה מהפוסטים בפורום הזה,

ולדעתי אחרי שלוקחים בחשבון את השיפורים והתיבה החדשה של הקרוז 2011 - אפשר לשקול את הרכב הזה ברצינות, כעת כשהוא כבר לא "עצלן" ולא צריך לתת קיק דאון בעליות. אולי אפילו בעיות החשמל התמתנו?

בכל אופן פרט לזה - אני שמח להגיע לפורום, ומקווה שבעוד מספר שבועות כבר אהיה בעלים של רכב בפעם הראשונה :).

פורסם

אפשר שתפרט מדוע אתה מתכוון לרכוש דרך חברת ליסינג ולא מהיבואן עצמו? האם אתה מתכוון להיכנס לתוך עיסקת ליסינג פרטי או שאתה קונה רכב יד ראשונה מליסינג עם 0 קילומטר?

אצל היבואן נמכר הרכב בשלל רמות גימור ואילו בחברות הליסינג מוצעות בד"כ גירסאות בסיסיות בלבד.

מקובל מאוד להתמקח ולנסות להשיג הנחה או תוספות איבזור.

אני חושב שכדאי לאסוף הצעות מחיר מכמה סוכנויות ולהציג אותן בכל סוכנות בכדי לנסות להשיג דיל טוב יותר.

נשמע שאתה דיי סגור על הרכב ולפעמים זה קורה ואף רכב אחר לא ימצא חן בעיניך. לדעתי קיימות אופציות טובות יותר אך גם לא פירטת צרכים שיוכלו לעזור בכדי להתאים לך את הרכב הטוב ביותר. שלא תבין לא נכון, הקרוז ממש לא רעה אבל יש טובות יותר.

בהצלחה.

פורסם

בקטגורית המשפחתיות אם יש רכב שבאמת אהבתי הוא הקרוז.

בעל מראה חיצוני ופנימי מאוד נאה לטעמי, הרכב מרווח מאוד בעל תא מטען גדול , מושבים נוחים וכל מיני פיצ'רים נחמדים כגון ציפוי עור על ההגה ( שמתכוון גם לעומק מלבד לגובה שזה לא נפוץ במכוניות בקבוצה ), ציפוי עור על התא בין המושבים הקדמיים ועוד.

מבחינת נסיעה הרכב מרגיש יושב טוב על הכביש, בעל אחיזה מצויינת עקב מידת צמיגים רחבה יותר (215 60R16) וכבר לא מרגיש עצל.

אני אישית ממליץ, ונהגתי על כל הרכבים בקבוצה מלבד כמה בודדים.

פורסם
אפשר שתפרט מדוע אתה מתכוון לרכוש דרך חברת ליסינג ולא מהיבואן עצמו? האם אתה מתכוון להיכנס לתוך עיסקת ליסינג פרטי או שאתה קונה רכב יד ראשונה מליסינג עם 0 קילומטר?

אצל היבואן נמכר הרכב בשלל רמות גימור ואילו בחברות הליסינג מוצעות בד"כ גירסאות בסיסיות בלבד.

מקובל מאוד להתמקח ולנסות להשיג הנחה או תוספות איבזור.

אני חושב שכדאי לאסוף הצעות מחיר מכמה סוכנויות ולהציג אותן בכל סוכנות בכדי לנסות להשיג דיל טוב יותר.

נשמע שאתה דיי סגור על הרכב ולפעמים זה קורה ואף רכב אחר לא ימצא חן בעיניך. לדעתי קיימות אופציות טובות יותר אך גם לא פירטת צרכים שיוכלו לעזור בכדי להתאים לך את הרכב הטוב ביותר. שלא תבין לא נכון, הקרוז ממש לא רעה אבל יש טובות יותר.

בהצלחה.

אני אכן מתכנן להכנס לעסקת "ליסינג פרטי" מה שנקרא. אני מניח שאצל היבואן אין לי אופציה כזו.

אם ככה - אתה ממליץ לי ללכת ל"אלדן", "אלבר" "קל אוטו" וכו' ולבקש מכל אחד הצעה זהה ואז להראות לכל חברה את ההצעות של החברות המתחרות ולשאול אותם "מה אתם תתנו לי שהם לא?". ? :)

ותודה על התגובות חבר'ה!!

בחרתי בקרוז מכיוון ואני רוצה אוטו מרווח שיהיה כמה שיותר קרוב לדרגת "רכב מנהלים". חשובה לי הנוחות, איכות תא הנוסעים וההרגשה שלו, תוספות נחמדות - להרגיש איכות מהרכב. פחות חשוב לי - מהירות, "התנהגות", וכל זה - אני נהג מתחיל שרוצה להגיע בכיף ממקום למקום במהירות בסיסית ולא יותר אך להרגיש קצת "פרימיום" מהרכב, ואת זה ראיתי שהקרוז נותן בניגוד למאזדה לסיוויק ולקורולה שנראות קצת ג'נריות לעומתו.

פורסם

הקרוז אחרי השיפורים היא בחירה ראויה בהחלט. נסה לא לקנות את הרכב במחיר מחירון - זה רכב שרץ חזק בליסינג וההנחות עליו גדולות. מישהו אצלי בעבודה בדיוק קנה אחד ב-102 אלף כולל מימון ללא ריבית (והרכב על שמו) דרך אלדן או אלבר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בדקת אפשרויות מימון אחרות? כדאי מאוד לבדוק בבנק שלך ואולי בכמה מוסדות מימון, יתכן שתקבל תנאים יותר טובים. הרי תנאי הלואה נקבעים, במידה רבה, לפי נתוני הלווה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הקרוז אחרי השיפורים היא בחירה ראויה בהחלט. נסה לא לקנות את הרכב במחיר מחירון - זה רכב שרץ חזק בליסינג וההנחות עליו גדולות. מישהו אצלי בעבודה בדיוק קנה אחד ב-102 אלף כולל מימון ללא ריבית (והרכב על שמו) דרך אלדן או אלבר.

רוני

האם מה שאתה אומר נכון גם לגבי מודל שנתון חדש 2011 שזה עתה יצא?

ואני אנסה לבדוק בסוכנויות נוספות תודה :)

פורסם

אם מדובר בעיסקת ליסינג מימוני אני ממליץ לגשת רק לחברות הגדולות והמוכרות.כבר נתקלנו בשלל סיפורים על מקומות כמו סנטרל קאר או לחלופין חברת דורנט שפשטה רגל.כמו כן כדאי לגשת לכל אחת מהחברות ולקבל הצעת מחיר, לשבת בבית ולהשוות ואז ללכת על ההצעה הטובה ביותר.היום גם חברות אשראי כמו ק.א.ל מציעות עיסקאות כאלה, לדעתי עיסקה בה הרכב רשום על שמך היא המשתלמת ביותר, גם אם זה כולל תשלום נוסף. אם אתה מתכוון להישאר עם הרכב מעבר ל-3 שנים שבהן נמשכת העיסקה בד"כ תקבל רכב שייחשב כרכב יד ראשונה שרשום על שמך. רק אתה תדע שהמימון הגיע מחברת ליסינג וככה תקבל רכב פרטי יד ראשונה ללא ה-"כתם" של ליסינג בעברו.

פורסם

אם אתה נעול על הקרוז - אז שיהיה בכייף והנאה.

אתה יכול לנסות לבקש תוספות ואיבזור, לבקש תנאים של מבתע שהיה ל"חבר" או ארגון אחר. תצטייד במידע לפני שתגיע לסוכנות - ותראה אם הלחץ עוזר. אפשר גם לנסות "ברוגז" אם לא נותנים כלום וללכת לסוכנות אחרת.

אני מציע לחשוב עוד רגע: הקרוז התחילה לא טוב. גם התגובות לא משהו. אם תוך שנתיים בא מקצה שיפורים מהותי - ברכות ליצרן שעושה אותו, לדעתי מעיד על משהו לא מוצלח מהתכנון והישום הראשונים. לפעמים כאשר היא מורידה את האיפור אתה מגלה שהמקור לא מי יודע מה...

אני אישית ראיתי בעבר קרוז מהדגם הראשון, והעיצוב הפנימי היה רע לטעמי, אז נזכרתי בשם היצרן שעלי הוא ממש לא עושה רושם לאור הדגמים שלו בשנים האחרונות, וזה היה דייט שבורחים ממנו בלי סיבוב.

יש הרבה אפשרויות - דגמים של סיאט, 308 , בראבו ואחרות - שיתנו לך מראה טוב, רעננות, הנאה ובטיחות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

האמת , לאחרונה יצא לי לנהוג כמה ימים על הקרוז "הישנה" אחרי שאני נוהג רוב הזמן ב-I30 וגם ב-3 יצא לי לנהוג מספר שבועות ....המסקנה שהגעתי היא שאם המנוע החדש והגיר (שהוא החלק היותר חלש של הישנה לדעתי..) שודרגו אז יש פה אוטו פשוט מצויין .

מבחינת נוחות הוא עולה על היפניות בכמה דרגות וממש הרגשתי בו כמו ברכב צרפתי . הוא מרווח ונותן הרגשה של רכב יוקרתי יחסית . וגם העיצוה והאיכות טובים מאוד . ממש הופתעתי...

כמובן רק השילוב של המנוע והגיר היו בעיתיים ...מצד שני אני לא יודע לגבי אמינות שזה גורם שיכול להרחיק אנשים מרכב מסויים כך שעל זה בעלים של רכב כזה יוכלו לענות לך....

כנגדו אפשר לשים את המתחרות שעומדות לצאת שהם היונדאי אלנטרה החדשה ופוקוס החדשה שעושות רושם של להיט היסטרי...

פורסם

דניס

לא סתם קוראים לשוק הרכב - שוק הרכב

זה שוק... לכל דבר...

להתמקח על מחיר הרכישה זה לא בגדר מצווה אפילו - זו חובתך האישית!

וגם חובתך כישראלי מן המניין :-P

תעבור בין סוכנויות הליסינג השונות (תבחר לך שלושה) - תיקח הצעות מחיר משלושתן ואז תנסה לחזור לאחת מהן ולראות מה קורה - שווה את הנסיון כי יש סיכוי שאתה תחסוך לעצמך כאן סכום של כמה אלפים טובים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עדיין לא נהגתי על הקרוז החדשה אבל יש לי ניסיון עשיר עם הגרסא הקודמת.

במידה וסוף סוף יש לה גיר ומנוע כמו שצריך לדעתי הרכב הוא מס' אחת בקבוצה שלו.

כמו כן הבנתי ששיפרו עוד יותר את רמות האיבזור והוסיפו גם בקרת שיוט שזה בכלל מבורך.

החסרונות של הרכב היו גיר+מנוע וגימור פנים אשר הרגיש שעוד רגע האריגים מתחילים לנשור מהדשבורד והדלתות.

כמו כן היו שמועות על גיר לא אמין במיוחד אבל במידה והחליפו גיר זה כבר לא רלוונטי.

הרכב מרווח, מאובזר, נראה מצויין, בעל תא מטען סביר פלוס (בייחוד לקטגוריה) ובעל נוחות נסיעה טובה.

פורסם

לקונה פרטי לא כדאי לקנות קרוז, או יונדאי, במחיר מחירון.

המכוניות האלו נמכרות לליסינג ב 30% הנחה, ובמבצעים של לפחות 10 אלף הנחה.

שמירת הערך היא בהתאם, ולא מגיעה לזה של מזדה וטויוטה.

דרוש הנחה משמעותית.

כרגע נמכרת מיצובישי לאנסר ב"חבר" בהנחה גדולה של כ 10 אלף.

ניסאן טידה גם אמורה להמכר במשביר לצרכן, בקרוב, בהנחה של כ 12 אלף.

כדאי לבדוק אפשרויות אלו הרבה לפני ששמים כסף על הקרוז.

פורסם

מניסיון גם על הקרוז מקבלים הנחה יפה (ממש לא 12K בכל מקרה) והדגם המאובזר בעל סחירות טובה משמעותית מגרסת הליסינג.

ניסן טידה בכלל לא באותה ליגה, ברכב אין אפילו שעון :lol:

זה שמאזדה וטויוטה שומרות על מחירון (ובעיקר טויוטה) לא אומר שהסחירות שלהן טובה.

דווקא בטויוטה ששומרת על מחירון גבוה הסחירות פחות טובה בתור יד 2 בשנים הראשונות.

אני בכל מקרה לא מסתכל בכלל על ירידת ערך, רכב קונים קודם כל לפי צרכים ולפי הלב ולא לפי ירידת ערך לטעמי.

אם כבר אני שם את מיטב כספי על רכב הייתי מעדיף רכב שיפסיד עוד 15% במכירה אבל שיגרום לי לחיוך כל פעם שאני באוטו ולא להיתבאס ולנהוג בקורולה כמה שנים רק כדי לחסוך עוד 5K במצטבר.

פורסם

אני במצב של דנים.

החלטתי לקנות את הקרוז 1800 מכל מיני סיבות.

אני במשא ומתן איתם על מחיר טרייד אין שיתנו לי על הסנטה פה שלי.

חיזקתם אותי בכך שיש ללחוץ על המחיר.

תודה.

• תוכן חדש...