Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פירוק של קרטר לא ייתן הרבה, עדיין יבלטו גל הרכובה וצינור יניקת שמן. אנחנו קיצרנו את הרצועות כך שלפני הרמה, מוט ישב ממש על הכנפיים.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכונים:אני משיג ידית שרשרת עם הרמה (עד 1.5 טון!) בנוסף יש לי את המתקנים שאיתם אני מופיע במופע האופניים שלי. מכיוון שעכשיו אני אחרי הניתוח בכתף ולא אופיע בזמן הקרוב (נפצעתי באימון מילואים), אני אסב את המתקן הגבוה 1.80 מטר לצורך שליפת המנוע.

בתמונה רואים את המסגרת (הדי מסיבית). היא ברוחב האוטו.

dsc0741b.jpg

העכביש בפעולה... במופע האופניים.

בנוסף , הייתי אצל ברזני. גם הם מאוד מקצועיים ונחמדים, אך יש אצלם בעיה בפריסת תשלומים. אז לגבי זה, נראה.

עדכונים בקרוב, כולל , (אם הבלוק לא פסול) צילומים והסברים של התהליך. (אני ככה מעביר את הזמן של הפציעה.. ריפוי בעיסוק..).

תודה רבה לכולם על העצות.

פורסם

היום המשכתי לפרק את המנוע מהרכב:

רוקנתי שמן, פרקתי משאבת מים ודלק ואת התא שמן של שסתום ה PCV.

עם הברגים של הראש היתה לי פדיחה קטנה. בספר הזהירו ששני ברגים קצרים יותר וצריך לשים לב לזה. אם זה לא היתה לי בעייה.

מה שכן, שמתי לב אחר-כך, שלברגים הארוכים יש גם שוני. בתמונות שצירפתי רואים היטב את השוני. השאלה היא מה הולך לאן.

אני מהמר שאלה עם המגרעת הולכים לצד אחד של הראש, איפה שהנדנדים, ואלו ללא המגרעת לצד השני , ליד הקצרים. הרציונל שבחשיבה הזו היא להשוות כוחות בין ימין לשמאל, כלומר 5 ברגים עם מגרעת בצד אחד מול 3 רגילים + 2 קצרים.

מחשבה שנייה היא שאולי אלה עם המגרעת יושבים היכן שסעפת הפליטה, איפה שיותר חם, על מנת לאפשר התפשטות, השאלה לאן ילכו עוד 2 שכאלה בצד של הסעפת יניקה. (אולי בנקודה שלא ממש מול אחד מפתחי היניקה?). אם למישהו יש מושג אשמח לדעת. בספר של היינס מציינים רק את שני הברגים הקצרים ואין התייחסות לברגים עם המגרעת.

בהמשך אני יעלה תמונות נוספות של תהליך השיפוץ, כולל מבית המלאכה אם יתאפשר.

תמונת תקריב של שני סוגי הברגים. ההברגות זהות. סך כל הברגים: 2 קצרים , 3 ארוכים בלי מגרעת, 5 ארוכים עם מגרעת.

23946838.jpg74559324.jpg

והנה הבלוק לפני שפירקתי את השאר.. והראש מנוע, עוד לא ניתקתי סעפת יניקה, (בגלל הפציעה).

71942136.jpg67325607.jpg

שימו לב לראש. הצד של הסעפת פליטה מכיל 5 ברגים: שניים קצרים ו3 ארוכים. השאלה איזה מהארוכים, עם המגרעת או בלי?

פורסם

אין לך שרטוטים של הכל, כולל הברגים? לגבי הוצאתץ המנוע: אם יש לך את הכננת הידנית עם השרשרת ומקום להרכיב אותה מעל האוטו ("ח" גדול ולזק)- אין לךל בעיה להוציא את המנוע אפילו לבד, בעדינות ובזהירות- היתרון של הכננת עם השרשרת שהיא מאד איטית ונותנת לך זמן לראות את כל התנועות שאתה עושה לפני ששובר משהו!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מה המידה של הבוכנות הקיימות? ולאיזה מידה החרט הולך לחרוט?

אם המידה 0.60 זרוק את המנוע האובראול לא יתפוס !

צור איתי קשר ב 0502102004 בקשר לחלקים

פורסם

צלם הרבה לפני המשך הפירוק ובמשך הפירוק ואז כשתבוא להרכיב ותרצה לבדוק איך היה תיהיה לך תמונה עם הפרטים.

שלמה דן גדרון

פורסם
מה המידה של הבוכנות הקיימות? ולאיזה מידה החרט הולך לחרוט?

אם המידה 0.60 זרוק את המנוע האובראול לא יתפוס !

צור איתי קשר ב 0502102004 בקשר לחלקים

הכל טוב ויפה, רק תסביר לי מה זה 0.60 כלומר מה מייצג ה 0. האם ה0 הוא המידה המקורית ו הוספת 0.60 זה במילימטרים , כלומר 0.60 מ"מ בקוטר? ומה זה לא יתפוס?

אגב אצל ברזני אמרו שאפשר להכניס סליב במקרה הכי גרוע. מה שלא נראה לי הגיוני במקרה הזה.

פורסם

שלום

060 זו החריטה האחרונה(הגודל המקסימלי של קוטר הצילינדר והבוכנה)

זה לא 0.60 אלא 060.אינטש תוספת לקוטר של בוכנת המקור(סטנדרט)

כל פעם שחורטים את הצילינדר למעשה מגדילים אותו:020,030,040,060

לדוגמא אם מידת בוכנת הסטנדרט היא 80 מ"מ

020 יהיה 80+0.508=80.508 מ"מ

060 יהיה 80+1.524=81.524 מ"מ-תוספת של 1.5 מ"מ לקדח הצילינדרים,המקטינה את עובי הדופן ביניהם.

יש מנועים שחריטה אחרונה לא משפיעה עליהם,אבל באסקורט זה לא מומלץ.

תמיד תוכל להחזיר את המידות לאחור באמצעות השתלת סליבים שאלה של $ .

תתיעץ עם אסף, אני מאמין שהוא יהיה לך לעזר רב.

אריק

פורסם

היום בתוך הגשם והקור, אני גיא ונדב הוצאנו את המנוע.שוב תודה ענקית לגיא ונדב, וגם לאשתי שעזרה לי עם המסגרת. השאלתי כננת ידנית מהפחח שלי, והשתמשתי במסגרת מהמופע אופני-אקסטרים שלי. הגובה הספיק בדיוק. ביום ראשון אגש לחרט, שיבדוק מה עושים (מקווה שהבלוק בסדר). אני אצלם גם שם, להנאתכם.

כפי שרואים בתמונה, אנחנו כנראה נחשבים ל"מוסך רחוב"...:-D לאחר הניתוק מהתושבות והגיר, דחפנו את הברנדה אחורה. מקס תודה גם לך.

למטה, ניתן להבחין בעגלה שבניתי לצורך הובלת המנוע. גם היא תשופר בקרוב.

copyed.jpg65003775.jpg

אגב, אם מישהו פה יודע לומר לי איפה יש בוכנות אוברסייז לברנדה 1300, זה הזמן. ירון מאיר אייכה?

פורסם
שלום

יש מנועים שחריטה אחרונה לא משפיעה עליהם,אבל באסקורט זה לא מומלץ.

תמיד תוכל להחזיר את המידות לאחור באמצעות השתלת סליבים שאלה של $ .

אריק

אני מסכים עם אריק בהחלט

לגבי הסליבים מבירור כללי שעשיתי יש כאלה שטוענים שאי אפשר לחלוטין לפי הרוב!

מה שאני עשיתי לבלוק זה הוצאתי את צילינדרים של הבוכנות לחלוטין (סליו יצוק קבוע ) לגמרי והכנסתי סליבים של קומפרסור . שלמעשה פוטר את בעיית ההתחממות וכאן צריך בעל מקצוע אמין ומקצועי מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד ועוד מליון פעם מקצועי .

ותשכח מזה שעבודה כזו חרט יקח עליה סיכון

הבעיה היא שבין הצילינדר לסליב נשמר החום של המנוע ככה שהקירור שלו קשה מאוד ומומלץ להחליף ונטה ליותר גדולה ועבה וגם רשת לרדיאטור יותר עבה ומשחקי התאמה של משאבה ! בקיצור סיפור יקר וקשה ובלתי אפשרי להצלחה רק עם אתה מתנסה לעשות את העבודה הזאת כל 15000 ק"מ כמה פעמים עד שתגיע להצלחה ,ויש סיכוי שגם המנוע ילך אחרי 200 ק"מ!!!!

תנסה אצל אמיר קאלוש יש סיכוי שיש לו בלוק חדש (המחיר שלו יקר מאוד)

פורסם

היום היתה התקדמות בדמות פירוק אגן השמן, וניקיון ראשוני. מחר הוא ינוקה טוב יותר.

16047520.jpg

לאחר מכן פרקתי את המותחן שרשרת טיימינג, וצילמתי את כל הסימונים על סוגרי הקרנק והטלטלים, בכדי לא לטעות בהתקנה.

בצילום רואים חץ, והאות F שמייצגת FRONT. לבא אחריו יש את האות R2, לאחריו האות C (יענו CENTER) ואז R4 ולבסוף רק R

החץ פונה תמיד לכיוון הטיימינג. על סוגר מיסב הטלטל ניתן לראות סימון עם מדגש, נקודה קטנה. לכל טלטל נתנו נקודות לפי מספר הבוכנה. כלומר, נקודה 1 לבוכנה 1, 2 נקודות לבוכנה 2, וכן הלאה. כמו כן, כל הסימונים של הסוגרים פונים לכיוון הטיימינג.

18137978.jpg

פורסם

לאחר מכן בחנתי את הקמשפט הישן אל מול החדש. לפני הפירוק (שיתבצע בהמשך..) נראה שיש הבדל באליפסה של החדש, ששם הקודקוד שפותח את הכוסית נראה חד יותר. גם הגובה של הקודקודים שונה. בימים הקרובים אפרק את הכוסיות. כנראה שם תהיה גם שחיקה. שבת שלום.

הקמשפט הישן:

68198168.jpg

הקמשפט החדש, באריזתו עדיין:

36590228.jpg

• תוכן חדש...