Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קידוח ברצפה עם אריחים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך לקדוח 4 חורים ברצפה עם מרצפות כדי לתקוע שם ברגי ג'מבו.

חור ראשון אפשרי שיהיה בחיבור של 4 המרצפות. 3 החורים האחרים יהיו באמצע המרצפות. אם איזה ראש של המקדחה מומלץ להתחיל? מה אמור להיות מתחת למרצפות? חול? אם כן איך אפשר להבריג לתוך הרצפה?

אסף

נ.ב.

וידאתי כבר שלא עוברים שם צינורות מים :-P

פורסם

יש מקדח שנקרא קופיק, הוא נראה כמו ראש של חץ. (תעשה חיפוש, שמר כתב על זה פעם)

המקדח הזה קודח בלטות בלי בעיות. היתרון של הוא שאתה לא צריך לעבוד איתו במצב דפיקה.

קידוח רגיל, עם קירור מים, לא למהר.

http://www.toppstiles.co.uk/s_product_images/M1209_1_600-033_Cer_Drils.jpg

ניתן כמובן גם לקדוח עם מקדח וידייה רגיל, לשים לב לא לעבוד באלימות ורצוי תמיד עם מקדח חדש.

מתחת לריצוף אמור להיות חול אך מרצפת רגילה (טרצו) היא בעובי של כ-4 ס"מ כך שלא צריכה להיות בעיה לגמבו להיתפס שם.

מה אתה מחבר לרצפה?

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

הסדר זה מרצפות, טיח כלשהו שמשמש כדבק, והבטון שהרצפה עשוייה ממנו.

אני יכול רק לאחל לך בהצלחה, לא ניסיתי עדיין לקדוח לתוך בלאטות :shock:

מה שכן סקרן לשמוע תוצאות.

אגב איך חשבת לעגן את הברגים בלי לשבור חלקים מהבלאטות??

שאלה שנייה, האם יש לך אפשרות בכלל להיפטר מהבלאטות הנ"ל, ולשים את מה שאתה רוצה ישירות על הרצפה, או אפילו להניח במקומם סמרטוט (או משהו, לא יודע מה אתה מתכנן בדיוק) או עץ?

לקדיחה עצמה, לקדיחה בבטון צריך מקדח לבטון, מה לעשות... מה הגודל של הג'אמבו שלך (לא נשמע טוב), ומה הרווח בין הבלאטות?

עריכה: יצאתי דג מלוח, לא קראתי טוב את ההודעה שלך.

קדיחה בבלאטות אפשרית גם עם מקדח רגיל, לאט לאט, כמו שאמרו-בלי למהר. עדיף להתחיל ממקדח קטן ולהגדיל את החור בהדרגה עם מקדח גדול יותר. ממליץ להצטייד במקדח איכותי לפני כל הבלגאן. וכמובן כשתעבור את הבלאטות תצטרך מקדח לבטון בכל זאת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם זה 4 חורים אין טעם להשקיע במקח מיוחד לבלאטות, מקדח חדש, שים את הפטישון לא על דפיקה, לפחות עד שתעבור את הבלאטה עצמה, לעבוד לאט בלי ללחוץ על הפטישון, אתה יכול גם להתחיל עם מקדח קטן יחסית 6-8 תחדור את הבלאטה ואז תעלה למקדח שאתה צריך, אם אני לא ועה ג'מבו זה 13. אם תכניס את הג'מבו ותסגור עם אימפקט תיזהר לא לפוצץ את המרצפות.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

בניגוד למה שחושבים בדרך כלל, אריחים (לא משנה איזה: מרצפות, שיש, קרמיקה וכו') לעולם לא קודחים בנקודת החיבור של כמה מהם. יש לקדוח במרחק סביר מהפינה/קדקוד, ומקדח וידיה חדש יספיק בהחלט. חשוב מאד לעבור לאט ועם קירור מים תמידי. לא ללחוץ עד שאתה מרגיש שעברת את השכבה העליונה הקשה ואתה נמצא ב"וופל", דהיינו החומר הבסיסי התחתון של האריח. כמובן גם לא במצב פטישון.

פורסם

מקדח מיוחד שכזה עולה משהו כמו 20-30 ש"ח, שווה כל שקל כי הוא הפוך את הקידוח להרבה יותר קל ומהיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה אתה מתכוון לתפוס עם הברגים?

אם זה משהו כבד/חזק להתפס בבלטה לא יעזור לך ואז אתה צריך להתפס בבטון שמתחת לחול שמתחת לבלטה.

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

אני שואל בשביל קרוב משפחה שצריך לעגן/להבריג כספת לרצפה. אני עוזר לו להתקין. מקדחה טובה יש לי. אף פעם לא קדחתי לתוך הרצפה ורציתי לדעת למה לצפות.

פורסם
הסדר זה מרצפות, טיח כלשהו שמשמש כדבק, והבטון שהרצפה עשוייה ממנו.

אני יכול רק לאחל לך בהצלחה, לא ניסיתי עדיין לקדוח לתוך בלאטות :shock:

מה שכן סקרן לשמוע תוצאות.

אני קדחתי בבלאטות עם מקדח וידיה רגיל לבטון על מצב פטישון. תוך כמה שניות כל חור היה מוכן. בהתחלה ניסיתי ללא פטישון, אבל קצב הקידוח היה איטי. מקדחה 1200W. :twisted:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני שואל בשביל קרוב משפחה שצריך לעגן/להבריג כספת לרצפה. אני עוזר לו להתקין. מקדחה טובה יש לי. אף פעם לא קדחתי לתוך הרצפה ורציתי לדעת למה לצפות.

גם אם תצליח לקדוח בלי לשבור את המרצפות והג'מבו יתפס משיכה של הכספת תוציא את הכספת עם הבלטה.

הציע לך כאן מישהו אם הכספת היא מהגדולות ולא מהכספות הקטנות.

עדיף להוציא את הבלטות את הטיח שמתחת להגיע לבטון ואז לתת ג'מבו.

אולי זה יעכב את הגנב בעוד 10 דק'.

אם זה בשביל הביטוח תמשיך רגיל במה שהציעו.

פורסם

תיאורטית כן אמור לחזק אבל איך הוא יוכל לדעת מה הגובה בדיוק עד הבטון ואם יש ג'מבו מתאים.

יש בתים שהגובה מתחת לריצוף גבוה.

הכל תלוי כמה חזק הוא צריך את הקיבוע ולפעול הכי מקצועי שאפשר.

עדיף בפינה של הבית לתת חיזוקים גם לקירות על מנת למנוע נידנוד כי אם הכספת תתנדנד ותזוז כל לום יוציא אותה בקלות.

ואז לוקחים את כל הכספת.

• תוכן חדש...