Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני סטודנטית שמחפשת רכב אוטומטי קטן לנסיעות עירוניות קצרות (כולל העליות של חיפה), ולעתים רחוקות מאד מחוץ לעיר.

תקציב הרכישה הרצוי הוא עד 30k, והשיקול העיקרי הוא אמינות והוצאות תחזוקה (אני מאד אשמח לא לשרוף זמן וכסף על מוסכים).

ממה שהבנתי משיטוטים בפורום וביד2, ואנא תקנו אותי אם אני טועה, הרכב האידיאלי בתקציב שלי הוא סיריון 1.3, בגלל האמינות וצריכת הדלק.

בנוסף מצאו חן בעיני קליאו, 206 ופולו, אבל הבנתי שהתחזוקה שלהן היא במחירים אירופאיים ויתרונן הוא בעיקר בנוחות ובבטיחות (שוב, תקנו אותי אם אני טועה).

בכל אופן, כולן מ-2001-2002 לכל היותר והספיקו לעבור הרבה ידיים בד"כ, וההיצע נמוך מאד.

במקביל, בתקציב הזה השוק מוצף ביונדאי גטס מ-2005-2006, יד 1-2 או מטרייד-אין עם אחריות. זה הבדל של בערך 4 שנים בשנתון, פחות ידיים וק"מ, ובתקווה גם פחות מוסך. הבנתי שהוא זולל דלק, וזה כנראה יפריע לי ביום-יום, אבל הנסיעות שלי קצרות בסה"כ, אז החסכון בתחזוקה עשוי להיות גדול מההפרש בדלק, לא?

בקיצור, אשמח לעצות או לתובנות מעניינות:

מה אתם הייתם ממליצים בתקציב הזה? ומה דעתכם על הגטס, בהינתן מצב השוק?

המון תודה!

פורסם

הגטס היא מכונית קטנה, אמינה ודי בסיסית. היא אמנם לא ממש חסכונית בדלק אבל כפי שתגלי אם תרכשי אחת, בנהיגה נורמטיבית ורגועה היא גם לא זללית גדולה מידי. אם את מחפשת תחבורה בסיסית ואין לך דרישות מיוחדות, היא יכולה להתאים.

סיריון 2001 או גטס 2006? כנראה שהייתי מוסיף עוד כמה אלפים בודדים ומחפש גטס מאמצע 2006 והלאה, אחרי מתיחת הפנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אכן הגטס 2006 עדיפה על סיריון 2001, מבחינת תחזוקה.

אבל בעליות של חיפה (ובפקקים של חיפה) צריכת הדלק הופכת להיות הזויה לחלוטין ודברים שנכונים עבור תושב גוש דן או תושב הפריפריה ממש לא נכונים עבור חיפה. צריך לקחת את זה בתור שיקול.

אחותי קנתה לאחרונה פונטו ספייס 2006, במחיר של 32 אלף ש"ח (כולל יישור קו).

צריכת הדלק היא בסביבות 1:12 בנסיעה לאוניברסיטה מדי יום מהקריות - זה כולל את העלייה הענקית של נשר שזוללת המון דלק.

לצורך העניין - גטס אוטומטית תעשה בסביבות 1:9 בסביבה כזו.

עכשיו, כאן נכנס לשיקול מרכיב הק"מ. אם את נוסעת 5000 ק"מ בשנה, לא הייתי דואג על עוד כמה מאות שקלים לאורך שנה.

אבל אם מדובר במשהו יותר מאסיבי, הייתי שוקל רכישה של רכב חסכוני יותר.

פורסם

תודה על התשובות :)

כנראה שלא אעשה יותר מ-8000 ק"מ בשנה, אבל זה עדיין יכול להגיע להבדל של 100 ש"ח בחודש לפחות, אז זה קצת משמעותי.

לגבי הפונטו - נשמע טוב והיא גם הרבה יותר יפה וכיפית בעיני, אבל השוק קטן בשנתון הזה, אם כי מבחינת בטיחות ודלק (וגם סגנון) גם פונטו ספייס מ- 2003-4 כנראה עדיפה על גטס מ2005-6.

ואיך היא מבחינת עלויות תחזוקה?

פורסם

ממליץ להוסיף לרשימה YRV. הרכב נחמד עם מנוע של יאריס. בתקציב בערך שנת 02~03.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גטס של חבר שלי 2005 במצב טוב עם 130K ק"מ הייתה צורכת לו מחוץ לעיר על 100-105 קמ"ש 1/10 שזה טירוף בשביל רכב כזה קטן... לדעתי לא כדאי בשנתונים האלו כי ידוע שיש בעיה בצריכת הדלק ששופרה בדגמים המאוחרים יותר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אכן צריכת דלק מזעזת כמו לרכב קטן. גולף עם מנוע 2300 אצלי שתה 1 ל-12 בכביש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גדי79,

אתה צוחק?

מבקשים רכב קטן וחיסכוני, ואתה מציע בהמה זללנית עם מנוע 2000 סמ"ק מיושן .

בנוסף, הרכב לא ממש אמין, והוא מתאים למשפחה בת 5 נפשות, אשר רוצה מיניוואן מהעבדה (כדי לא לשלם דלק,תיקונים ולא לספוג ירידת ערך).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
גולף עם מנוע 2300 אצלי שתה 1 ל-12 בכביש.

אימפלה עם מנוע 3400 שותה 1/12 על 120 עם מזגן ו 4 אנשים בכביש מהיר. :lol:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תודה על ההמלצות המחכימות

בינתיים הספקתי להתעסק עם שני סוחרי פונטו ספייס מתחזים ביום אחד...

אחד מהם פסלתי כבר בטלפון כי היו מספיק סיבות לחשוד, אבל השני מתוחכם יותר - מנסה למכור רכבים מפוקפקים כמכוניות של אישתו או גיסתו, בדרכים די אפקטיביות: כיסוי להגה עם פרחים, אישה שרשומה במודעה כמוכרת הרכב, ומיקום מעורר אמון ברמת גולדה. והפונטו כ"כ חמודה שקל להשתכנע, אני מופתעת שבכלל שמרתי על ערנות.

אז בקיצור, נראה לי שאוותר על שוק הפונטו ספייס, בצער רב... עדיף גטס מליסינג על שוק קטן ומפוקפק.

אשקול גם את ה-YRV, אבל כמו הסיריון, גם השוק שלה לא רווי במיוחד.

פורסם

זה בטח אורן ממן, הסוחר החיפאי הידוע.

אני נתקלתי גם בשוק הסוחרים הער בתחום הספייסים, הביקוש שם עולה על ההיצע בעשרות מונים וכולם מחפשים ספייס - הסוחרים רק נכנסו לנישה הזו.

בסוף את הספייס של אחותי (אוטומט 80 כ"ס) מצאתי מבחורה ירושלמית - אחרי שסיכמנו שנפגשים בהרצליה, במכון מבדק - הרכב נמצא תקין ובעלות הועברה במשרד הדואר בתוך המכון.

אני נסעתי בפונטו הזו לכיוון הקריות, הבעלים הקודמת במונית לכיוון הרכבת - ושלום על ישראל, יש עוד ספייס במשפחה.

בכל מקרה אני במקומך לא הייתי מוותר, למרות שאין הרבה היצע - עדיין נכנסות פה ושם ספייסים לאתר YAD2, אני אישית פספסתי אחת יד 1 עם 50 אלף ק"מ - מישהו הגיע לפני וביצע העברת בעלות בלי בדיקה - רק שלף מזומן ונסע לדואר :cry:

פורסם

הוא אמר ששמו מאיר, אבל אין לדעת... זה נשמע כמו עסק משפחתי בכל אופן.

מה דעתכם על פג'ו 206, שנת 2003, אוטומטית?

אני הולכת לראות אחת מחר, מטרייד-אין נורמלי יחסית (כן, אני יודעת, אבל הם לפחות לא אומרים שזה האוטו של גיסתם).

אשמח לדעתכם, למשל מבחינת צריכת דלק, עלויות תחזוקה, אמינות וסחירות.

• תוכן חדש...