Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,התחדשתי בתיבה חדשה לCVR שלי,הייתה לי תיבה קודמת 45 ליטר פתוחה עם פורט עגול רגיל כמו ברוב התיבות.

לפני כמה ימים רכשתי תיבה פתוחה חדשה אבל הפורט בצורת תעלה למי שמכיר. תצורף תמונה בהמשך.

ועכשיו התדרים הגבוהים החדים מודגשים יותר ויותר חזקים אבל כשהשיר יורד נמוך אני מרגיש חוסר בעוצמה כאילו הסאב מפרפר והרעש נישאר בבגז'.

ובתיבה הקודמת זה לא היה.

אשמח לדעת מה הסיבה.אולי בתיבה הזאת הסאב צריך יותר עוצמה כי הפורט שלו יותר מאורך בהרבה בשביל להדגיש את התדרים הנמוכים.

attachment.php?attachmentid=223568&stc=1&d=1292187809

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

1. למה בכלל החלפת תיבה?

2. האם לתיבה החדשה יש איזשהו קשר למידות המומלצות/מחושבות לסאב שלך?

3. איזה 'תדרים גבוהים' בדיוק אתה שומע מהסאב? מה התדר שבו הקרוס חותך אותו?

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

יתכן והשינוי של הפורט והנפח בתיבה משפיעים בסופו של דבר על הפאזה של הסאב.

ניסית להפוך את הקוטביות של החוטים בסאב לרגע?

להפוך לו את הפאזה בHU או לשנות לו את הסלופ? (אם יש לך יכולות שכאלו במערכת בכלל...)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
1. למה בכלל החלפת תיבה?

2. האם לתיבה החדשה יש איזשהו קשר למידות המומלצות/מחושבות לסאב שלך?

3. איזה 'תדרים גבוהים' בדיוק אתה שומע מהסאב? מה התדר שבו הקרוס חותך אותו?

אני לא בטוח,המידה של התיבה היא איפה שהוא באמצע במומלצות שלה,החלפתי אתה כי מכולם הבנתי שהיא יותר טובה לצליל של הסאב הפורט בצורה שכזו..

יתכן והשינוי של הפורט והנפח בתיבה משפיעים בסופו של דבר על הפאזה של הסאב.

ניסית להפוך את הקוטביות של החוטים בסאב לרגע?

להפוך לו את הפאזה בHU או לשנות לו את הסלופ? (אם יש לך יכולות שכאלו במערכת בכלל...)

לא לא ניסיתי להפוך תפלוס מינוס בסאב,רק אני לא מבין איך הנפח והפורט יכולים לשנות את הפאזה..די מתסכל.

התיבה הקודמת הייתה זו..שהפורט הוא עגול ויוצא מהצד:

attachment.php?attachmentid=223646&stc=1&d=1292248315

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

פורט ארוך יותר - גל קול יוצא דרכו בשלב מאוחר יותר והפאזה שלו משתנה בהתאם...

תנסה להפוך את הקטבים.

אתה יכול במקביל או בנוסף (כל פעם תעשה נסיון אחר) להפוך את הקטבים או את הפאזות למידבאסים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הפכתי את ה+- בתיבה ולא השתנה כלום..מה זה יכול להיות לעזזל..אויל בגלל שהפורט ארוך צריך יותר עוצמה כדי לדחוף את האוויר... :oops:

פורסם

אני עדיין חושב שהבעיה שלך היא חוסר התאמה של התיבה.

אתה צריך להבין שאתה לא יכול לזרוק את הסאב בכל תיבה ולקוות שהיא תתאים, בעיקר כשמדובר בתיבה פתוחה.

בתיבה פתוחה יש הרבה פחות מקום לטעויות ויש אפילו סכנה לפגיעה בסאב כשלא עובדים עם תיבה מתאימה.

למעשה הפורט קובע מה יהיה התדר הנמוך ביותר שניתן יהיה לנגן ועדיין לקבל שליטה מספקת ברמקול עצמו - וזה תלוי באורך וקוטר הפורט לעומת גודל התיבה.

מתחת לתדר זה, לסאב לא תהיה שליטה (הוא ינוע אל מעבר לנקודה שהוא אמור להגיע אליה מכיוון שאין התנגדות של האויר בתיבה) ואתה עלול לפגוע בו - זה בהנחה שאתה לא משתמש בפילטר hi-pass שקבוע על סביבות התדר שאליו מכוונת התיבה.

בתיבה שבנויה לא כהלכה התדר הזה עלול להיות גבוה ולכן במצב זה ילכו לאיבוד הרבה תדרים נמוכים ובמקומם נקבל סימפוניה של עיוותים.

לגבי צורת הפורט - אני לא חושב שזה משנה כל כך, אבל על כך צריכים לענות אנשים עם יותר ניסיון בתיבות פתוחות (מה שלי אין).

אם אתה רוצה המלצה מה לעשות - דבר ראשון תחזיר את התיבה הקודמת אם שמעת יותר טוב. אם אתה באמת רציני בעניין, אני ממליץ לך ללכת לנגר או מתקין רציני ולהביא איתך דף עם מידות מדוייקות. כמובן שאם יש לך את האמצעים והידע אתה יכול לבנות תיבה בעצמך.

לגבי המידות שאתה צריך, אני לצערי לא יכול לעזור כי שוב - אין לי ממש נסיון בתיבות פתוחות.

אני מאמין שאם יש לך חוברת של הסאב, יהיו מצויינות שם המידות (כולל מידות של הפורט והתדר אליו הוא מכוון).

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אז יכול להיות שזה מה שפספסתי ולא מדובר בכלל בתיבה שתוכננה לנתונים של הסאב - במצב כזה יש לך שתי אופציות - להחליף לסאב שיתאים לנתוני התיבה, להחליף תיבה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אוקיי הבנתי את עניין התדרים,אחזיר מקסימום לתיבה הקודמת שהייתה מצויינת תודה רבה.

פורסם

כשבן אדם ( בלי להעליב ) בא ומדבר על צורת הפורט אפשר להבין מיד שלא מדובר בתיבה מותאמת לרמקול , וזהו.

לא מבין מה אנשים שוברים את הראש , תבנה תיבה נורמאלית מחוזקת ובנוייה בהתאם לערכי הרמקול ותגמור את הסיפור.

לצורת הפורט איך שום קשר לדבר.

... להחליף סאב שיתאים לתיבה ... רק בקארספורום.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

למה להיות עוקצני נשמה,אני חשבתי שצורת הפורט הזה שהיא תעלה ארוכה עד לסוף התיבה ועוד לתוך העומק ימינה..ישפיע על האנות התדרים שהסאב יפיק כמו שנאמר למעלה.

שמעתי כמה CVRHם בתיבה עם צורת הפורט הזה ונישמעו מעולה..

פורסם

אולי תתקין פורט מסולסל ואז זה יתרום לסלסול התדרים ויתרום למזרחית ?

תשמע בעיקרון , התיבה לא מכוונת .. זהו.

מה המלצת היצרן אומרת ? תבדוק , בנה בהתאם.

לצורת הפורט אין חשיבות לתדר הכיוון , יש צורות שתורמות לרעשי פורט ויש כאלה שאין , הפורט המושלם הוא עיגול עם קצוות מעוגלים , כל השאר קיימים בגלל שאין תקציב או שאין מקום או שיש צורך של פירמה X להיות מיוחדת.

לא לקח את התרופות שלו.

• תוכן חדש...