Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, קניתי את הרכב לפני שלושה חודשים לאחר בדיקה. הדגם הוא הניו-אייג' 1600(היותר חדש לשנתון), ואין לי שום מידע לגבי טיפולים קודמים. הבדיקה לא העלתה בעיות במערכת הקירור, ולמרות זאת כבר אחרי מספר ימים בעלייה לירושלים המנוע התחמם. במוסך (מוּרשֶה) החליפו את המנוע של המאוורר ושלחו אותי הביתה כדי לגלות שהמנוע עדיין מתחמם. במוסך אחר ניקו את הרדיאטור והחליפו את הטרמוסטאט שהיה מחורר. לא עזר. אחרי נסיעה של מספר דקות בכביש מהיר המנוע מתחיל להתחמם עד קצה הסקאלה. כשזה קרה העברתי לניוטראל (גיר אוטומאט) ונתתי גז על 4.5, 5000 סל"ד והמחט חזרה לאמצע הסקאלה עד הרמזור הבא, שם חזרה לטפס, ושוב ניוטראל, גז וחוזר חלילה. יש לציין שהייתה אח"כ חצי שעה של נסיעה שבה המנוע לא התחמם בכלל, ולאחריה - חזר לסורו. המוסכניק שם לב פתאום שכשהוא מסתכל על המנוע הוא רואה את הכביש מתחתיו, ושלח אותי לרכוש את חתיכת הפלסטיק החסרה הקרויה 'מגן גחון', בטענה שבהיעדרו ייתכן ונוצר וואקום של אוויר במהירות מסוימת, ולא מגיע אוויר וכו' וכו'. השאלה, סוף סוף, חברים - האם מישהו חווה פעם היעדרות כזו של מגן גחון והאם זה השפיע עליו, או שאין מנוס מלפרק ולבדוק את משאבת המים? אולי כדאי בכלל להחליף את הרדיאטור למרות שאני די סומך על המוסכניק? עצות מכל סוג שהוא ייתקבלו בברכה. אם השאלה ארוכה לכם, תחשבו על אורך החוויה בreal time:x. תודה.

פורסם

אני לא מומחב גדול אבל אם אתה מתכוון במגן גחון לחתיכת פלסטיק שיש בשני צידי הרכב מלמטה אז תסלח לי הרכב שלי לא מתחמם פיפס מעל ל80(אימפרזה 99) וחסר לי כזה בצד אחד..

לגבי הטרמוסטט בדקתם? כי לא ציינתה כלום אף על פי שאני בטוח שלפני שניקו רדיאטור והחליפו עניינים כבר בדקו את זה..

מה עם מכסה רדיאטור אטום טוב? זה גם חשוב מאוד ולפעמים בגלל שבמנוע זה המים עובדים בוואקום אז אם יש ירידת לחץ המים לא עוברים במערכת כמו שצריך..

פורסם

על פניו נשמע שהמוסכניק שלך המציא משהו... לא אמור להיות קשר בין חתיחת פלסטיק (מגן גחון) לבין חום המנוע.

שאלה: כמה זמן האוטו עמד על קצה הסקאלה ?

בגדול אם זה קרה יותר מפעם אחת לזמן ארוך כנראה שכבר הייתה דופק את הראש מנוע.

האם נבדק החיישן חום ? אולי הוא משדר לא תקין לסקאלה ?

חוץ מזה אינני מבין מדוע העברת לניוטראל ולחצת על הגז על 5000 סל"ד - בגדול זה לא אמור לקרר את המנוע יותר מידי למעט זרימת המים היותר מהירה.

במידה והכל נבדק ונמצא תקין נראה שיש סיכוי לבעיה במשאבת המים.

פורסם

אותי מעניינת שורה אחת - החלפת מאוורר במוסך מורשה ואז בדקת את הרכב במוסך אחר? מה הקטע?

אתה אמור להגיע עם הרכב למוסך מורשה - להגיד: "יש כאן תקלה XYZ" והם צריכים לשחרר אותך אחרי שהתקלה נפתרה.

לא פתרו את התקלה, ואתה מקל עליהם את החיים - סתם החלפת מאוורר (כנראה) ולא נתת להם צ'אנס לאבחן מה הבעיה.

תחזור לשם ותבקש שיתקנו את התקלה - מה שלא תהייה. האוטו לא אמור להתחמם, עם מגן גחון או בלי.

פורסם

חלק מהיצרנים קוראים "מגן גחון" הזה בשם rodent shield , סה"כ כדי למנוע כניסת בעלי חיים למיניהם , כגון חתולים.

עם / בלי , לא אמור לשנות דבר מבחינת טמפ' המנוע.

שלי מבלה חודש על הרכב, וחודש לידו - לא קיימת שום בעיית התחממות (ושום וואקום או מערבולות אויר, זה לא F16 :lol: ).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

תודה לכולם על קבלת הפנים החמה.

לasagoren, הכוונה היא לפלסטיק שמתחת למנוע במרכזו. מתחבר עם מספר ברגי קליפס, ומסתבר שאין לו ולא כלום עם מע' הקירור. את הטרמוסטט החלפתי בחדש כמו שציינתי. לHANANDA, לא בדקתי את החיישן.העדפתי ללכת מהקל אל הכבד, ולשים את הפלסטיק ההוא לפני שאני מפרק את המנוע. בדקנו את ראש המנוע בלחץ אוויר וראינו שלא הייתה בעיה. המעבר לניטרל ולחיצה על דוושת הדלק הורידה באופן מיידי - 4 שניות לערך - את המחט למרכז הסקאלה. פתרון טוב למצב בו הנסיעה חייבת להימשך.

DRSUBARU - אם הייתי חוזר למוסך המרכזי הוא היה מוצא את הבעיה לבסוף, אך הייתי יוצא בנזקים כלכליים כבדים. הוא תיקן את הבעייה הראשונה שנקרתה בדרכו, ולקח המון כסף. יותר מדי. האם לא עדיף ללכת למוסך יותר זול ולא בהכרח פחות איכותי?

בכל מקרה, הרכבתי מגן שכזה ועדיין הרכב מתחמם. נבדוק את משאבת המים ונראה מה הלאה.

פורסם

לא היית משלם הון תועפות. היית משלם על התקלה.

עכשיו שילמת הון תועפות + החלפת חלקים + לא פתרת את התקלה = אתה תשלם עוד הרבה.

אם היית בא למוסך ומבקש מהם לפתור את בעיית ההתחממות - היו עושים מאמץ לבדוק. אני בטוח שאת המאוורר הישן אפשר להחזיר בחזרה (או לפחות הייתה אפשרות כזו).

עכשיו אתה תתחיל להתרוצץ בין מוסכים וכל אחד יזרוק את ההשערה שלו ובינתיים תחליף חצי מכונית בגלל רכיב אחד לקוי שעושה לך את הבעיה.

אם אתה חושב שתחסוך ככה ולו שקל אחד - אשריך.

פורסם

ברוך בואך לפורום

לא כתבת איזה נוזל היה במערכת!! האם היה מים או נוזל קירור יעודי? האם בוצע ניקוז אוויר מהמערכת?

אם היה מים (וזה לא הכי טוב) תקופה ארוכה, סביר להניח שהרדיאטור או אחד הצינורות נסתם או שהספיקה של הנוזל ירדה.

כמובן שאין לשלול משאבת מים.

מציע לך לגשת למוסך שמתמחה הרדיאטורים, תוכל לחפש ולמצוא לא מעט המלצות של חברי פורום.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

• תוכן חדש...