Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שחכמים ממני אמרו - כוסאומו המדינה הזאת !

באמת ללא מילים.

אם לעזוב את הארץ היה קצת ריאלי (וזה לא.), הייתי מתפרע על זה ממזמן.

אבל דיבורים ופנטזיות לחוד ופרקטיקה לחוד.

אנשים לא הולכים להפגין (או כל ואריאציה אחרת של זה) בגלל שהם באמת מעדיפים לשבת במשרד הממוזג שלהם, לצקצק בלשון ולכתוב הודעות מתלהמות בפורום אוףטופיק.

אפקט העדר, מישהו ?

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל פעם שדופקים אותנו באיזשהו אופן עולה הדיון מחדש אם יותר טוב להידפק על ידי ישראלי או שעדיף להידפק על ידי בריטי / צרפתי / אמריקאי או דומה אבל לפחות לא בישראל!. זו דעתי על לגבי לעזוב את הארץ. ולא 38 ש"ח ולא דלק ב- 10 ש"ח יגרמו לי לעזוב את הארץ. וגם אם 100 אלף יקומו ויעזבו מחר זה עדיין לא יוריד את המחירים, להיפך.

יש משהו שאנחנו בתור מכורים לאיביי / אמזון / דילאקסטרים יכולים לעשות ? מה דעתכם, איזו מחאה נארגן ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

למי שבאמת אכפת אז אפשר לעשות משהו

תסתכלו על תגובה 660 בכתבה מ YNET

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3980517,00.html

אני כבר שלחתי

ואפילו קיבלתי תגובה מהדוברת שהנושא יועבר הלאה

אם נשלח הרבה מיילים נצליח ליצור הד...

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

אני דווקא בעד השינוי במדיניות כפי שמציגים בכתבה.

הדבר יעזור ויתמוך בעסקים המקומיים. במקום לקנות באי ביי ולתמוך באיזה סיני אנשים יקנו בחנויות בארץ. בעלי החנויות ירוויחו, המדינה תקבל את המע"מ + מס הכנסה שהיא לא היתה מקבלת עד כה. הלקוחות אמנם ישלמו מעט יותר אך יקבלו שירות ואחריות.

אסף.

גילוי נאות: אני בעל עסק בתחום הסלולר, מכשירי ניווט, נגנים ושאר אביזרים.

פורסם
עופר, זאת שאלה שנוטה לכיוון הדמגוגי.

כשקורה דבר כזה, גם אם תהפוך עולמות לא תצליח לשלם את המס,

זו לא שאלה דמגוגית, זו שאלה אמיתית. אני חיים במנטליות תחמנית, והמיסוי בהתאם.

תראה אצל האמריקאים, הם אומנם מתנגדים למיסים, אבל משלמים, כציבור, כמו טעטעלאך.

אנחנו חיים במדינת הקומבינה, הכל עולה דולר ואף אחד לא משלם את המס הנדרש, אם הוא יכול להתחמק.

כשקורה דבר כזה, גם אם תהפוך עולמות לא תצליח לשלם את המס

אם תקבל את החבילה עם החשבונית הנכונה ותצהיר כמו שצריך, תשלם. לפחות מניסיוני (ושלא תחשוב שאני לא הברחתי כשיכולתי).

אני לא נגד מסים, אני נגד מיסי גולגולת.

אתה צודק, עקרונית, אבל שאף המוצרים והקלות של הוצאת חשבונית לא מבוססת על כלום יצרו מצב בו זה כבר מאוד קשה/בלתי אפשרי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הדבר יעזור ויתמוך בעסקים המקומיים. במקום לקנות באי ביי ולתמוך באיזה סיני אנשים יקנו בחנויות בארץ. בעלי החנויות ירוויחו, המדינה תקבל את המע"מ + מס הכנסה שהיא לא היתה מקבלת עד כה. הלקוחות אמנם ישלמו מעט יותר אך יקבלו שירות ואחריות.

אסף.

למה המדינה צריכה לעזור לך על חשבוני?

בדיוק החודש קניתי מצלמה חדשה בסכום נחמד, של 1.6K ש"ח. בארץ רוצים על אותו מוצר 2.6K ש"ח, כאשר בד"כ הבדלי המחיר בין מצלמות P&S בין הארץ לחו"ל אינם כל כך משמעותיים, אבל בגלל שמדובר על מצלמת נישה לחובבים רציניים, אז מזיינים את הלקוח.

אז לא אותי.

ושום אחריות מקומית לא שווה מעל 60% תוספת במחיר.

פורסם

אסף.

רוצה שנקנה ממך ומשכמותך? תחתכו מחירים! (וכן זה אפשרי).

דוגמאות? יש בלי סוף.

אני רוצה נרתיק אף ארוך למצלמה חדשה שקניתי,למה אני צריך לשלם 129ש"ח לתיק סיני בחנות הכי זולה בארץ,כשאני קונה את אותו פריט ב10דולר כולל משלוח מחו"ל ?

נדפק לי המטען לפלאפון,למה אני צריך ללכת לחנות סלולרית או למשווק שלהם,ולרכוש אחד חדש ב60ש"ח,כשאני קונה ב7דולר חדש,עם חיבור חשמלי וUSB,ובא עם עוד בננות בשביל להטעין עוד סוגי מכשירים בו זמנית?

יש בלי סוף דוגמאות אבל הנקודה הובהרה,זהו מס גניבה לכל דבר ולא יעזור אף הסבר אחר.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אסף.

לא רוצה שירות ולא רוצה אחריות. לא רוצה "לתמוך" באף אחד, רוצה לקבל את מה שבא לי במחיר הטוב ביותר שאני יכול למצוא, בלי פרוטקציוניזם וקומבינות שנועדו להפריד ביני לבין הכסף שלי.

דבר אחד חשוב מפוספס בכתבות - 38 ש"ח כמתואר כאן זה לא הכסף הגדול, חכו שתצטרכו לשחרר חבילה במעל 50 דולר. אם מישהו הזמין עד היום בEMS, אז זה מה שמצפה לכם. על פריט עם מיסוי של 30 אחוז (מע"מ + מכס), שעולה 1000 שקל, אתם תשלמו משהו כמו 600 ש"ח למדינה, בסך הכל (עמילות - לא 38 ש"ח! זה רק מתחת 50 דולר. יכול להיות גם 170 ש"ח כמו שזה בEMS כיום, אגרות מחשב\רשומון\בטחון, פלוס מכס ומע"מ).

לא רק זה, אלא שגם יש הרבה יותר סיכוי שהחבילות שלכם יעוכבו על ידי המכס, תצטרכו לספק חשבונית עבור כל חבילה כזו (אחרת העמילים לא משחררים) וכל התהליך הזה יקח הרבה יותר זמן.

רק בשביל שתדעו מה מחכה לכם:

לפני חודשיים בערך הלך לי הdiverter valve בGTI (אין גדישה). באותו יום הזמנתי מארה"ב, דרך ECS Tuning את החלק הזה (חלק OEM). עלה לי 74 דולר. המשלוח, בגלל שבחרתי באפשרות השילוח המהירה ביותר (עם UPS), עלה לי עוד 68 דולר. החלק עזב את ארה"ב בשישי, הגיע לארץ בראשון, בשלישי היה אצלי. 74 דולר, כן?

שימו לב מה הייתי צריך לשלם (אני מחזיק כאן חשבונית של UPS):

מס קניה יבוא - 60 ש"ח

מכס יבוא - 18 ש"ח

מע"מ למכס יבוא 59 ש"ח (מה זה לעזאזל?)

אחסנת ממ"ן יבוא - 12 ש"ח

דמי טיפול - 61 ש"ח

תשלום גרעון מכס - 108 ש"ח

שחרור ממכס פרטני - 73 ש"ח

דמי הרשאה - 25 ש"ח

מע"מ על כל החגיגה - 27 ש"ח

בסך הכל 443 ש"ח. על חלק של 74 דולר.

אז מה היה לנו?

74 דולר החלק, 68 דולר משלוח, ועוד 443 ש"ח, לפי שער 3.7 - 968 ש"ח.

רוצים את הפאנצ'ליין העצוב באמת?

.

.

.

בצ'מפיון החלק הזה עולה קצת יותר מ1000 ש"ח. כלומר, אחרי חגיגת להקת הצבועים על כרטיס האשראי המדמם שלי, עדיין שילמתי פחות כסף לעומת קניה מהיבואן.

ללא ספק, לעומת חמדנות היבואנים, כולם - בנקים, סלולר, חברות שילוח, אפילו סוחרי סמים - הם ילדים קטנים, זבי חוטם ורכי לבב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רוצה דוגמא קטנה? קח את עצמך :).

נכון ולא נכון ואני גם אסביר מדוע.

מסכים איתך שבחו"ל יש אפשרויות נרחבות יותר,אבל אפשר לעזוב לחו"ל ב-2 אופנים:

1.עצמאית.

2.מטעם חברה כלשהי שתעזור במימון הוצאות השהייה שלך בחו"ל.

עלות ההצאות החודשיות שלי (לפני כלכלת בית) עומדת כיום על כ- 5500$, זה לפני אחזקת רכב, קניית חולצה, יציאה לדרינק וכו'.

לשמחתי אני משתייך לאלה שעזבו לחו"ל בצורה השנייה.

אם הייתי עוזב לחו"ל בצורה עצמאית, מעבר לעובדה שלא הייתי מקבל אישור עבודה (כי אתה צריך שחברה כלשהי תיהיה ה"ספונסרית" שלך) לא הייתי יכול לשרוד חודש אחד בלי עבודה כשיש לך הוצאות ממוצעות של כ-8000$ דולר בחודש (יחד עם כלכלת בית וקניית אותה חולצה).

ואל תגיד לי "אז אל תקנה חולצה" כי אם אתה גר בחו"ל ולא יכול לאפשר לעצמך לקנות לעצמך חולצה כשמתחשק לך- אז למה אתה גר בחו"ל ?..

ונניח ותגיע לשם עם עבודה מסודרת- מי אמר שהמשכורת שלך תכסה את ההוצאות החודשיות ? (בוא ננפץ אשלייה רווחת- מקומיים בחו"ל לא עושים 5000$ כשכר ממוצע, אני יכול לומר לך כאן שיש לנו בחורים אמריקאים (קרי חבר'ה בשנות ה-20 המאוחרות) שעובדים אצלנו בלוס אנג'לס בשכר של 1500$ לחודש והם בסדר גמור עם זה).

בקיצור- יש לא מעט הזדמנויות בחו"ל, אם יש לך את האפשרות הכלכלית להחזיק את עצמך בצורה עצמאית כמה חודשים טובים לפחות.

הכרת את החבר שלי?.

לא הכרתי אותו, אבל עכשיו שאני כן מכיר אני שואל אותך בכנות- מה אתה עושה בארץ ?...

בנאדם שבאמת יש לו את האפשרות לעבוד חוקית בחו"ל, אני באמת לא מבין מה הוא עושה בארץ (אלא אם כן יש מגבלה של אישה\ילדים\משפחה מורחבת וכאלה).

אל תטעו, אני ממש לא נגד מעבר לחו"ל, לראייה אני בעצמי גר בחו"ל, אבל צריך גם להבין דבר או 2 על לחיות בחו"ל, זה כיף, זו חוויה- זה לא זול ב-כ-ל-ל ולא תמיד המשכורת תכסה את ההוצאות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ישלמו מעט יותר אך יקבלו שירות ואחריות.

לצחוק או לבכות, גם וגם:

מעט?

שירות?

אחריות?

שוב: מדינה זקוקה למסים, ככה פועל הדבר הזה. אבל לא ככה.

מצדי לשלם מע"מ מהשקל הראשון, נניח. אבל לא ככה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

המדינה צריכה לעודד את העסקים המקומיים. עושים את זה בכל העולם. מטילים מכס והגבלות שונות.

שנינו מייבאים. אני בתור עסק ואתה בתור פרטי. כשאני מייבא אז מקפידים על תשלום מיסים. מקפידים על התכולה. מציבים בפניי דרישות שלא מציבים בפניך כמו משרד תקשורת, מכון תקנים וכו'.

בעבר, עד לפני 3-4 שנים לערך, לפני עידן אי ביי אז היקף היבוא של אנשים פרטיים היה נמוך ומזערי. כרגע המצב השתנה ולכן יש צורך בשינוי.

אני לא מבקש שום דבר על חשבונך. אם תחשוב על זה אז כל עסק מתקיים על חשבון לקוחותיו. אני מציע לך סחורה ואתה משלם בעבורה. ככה זה עובד.

EZUF אין לי כוונה לעשות פרסומת לעצמי. אז אני לא מתכוון לפרסם מחירים. אני לא מתמצא במחירי תיקים אבל מטענים מקוריים של מכשרים סלולריים נמכרים ב 40-50 שקלים. תחליפיים בפחות. 7$ זה כ 30 ש"ח אחרי מע"מ. אם המכשיר שלך סוני אריקסון או נוקיה אז עוד 10 שקלים והיית יכול לרכוש מטען מקורי ותקני למכשירך.

קח בחשבון כמה נקודות:

כשמייבאים מוצר בכמות מסחרית יש צורך בבדיקות ועמידה בתנאים שהופכים מוצר זול יחסית ליקר יותר. רק מהדוגמאות שהבאת:

-לגבי תיקים (שאני פחות מתמצא): יצור ותפירת תויות על התיק עם שם היבואן והרכב הבד (או החומר ממנו עשוי התיק). יש סוגי תיקים שמצריכים אישור של מכון תקנים.

- מטען חשמל ומטען רכב עוברים בדיקה של מכון תקנים. המטען שאתה מביא לא עובר את הבדיקה הזאת כי הבאת רק "דוגמה". הבדיקה על מטענים יקרה. המטען שהבאת בחיים לא יעבור בדיקה של מכון תקנים בהצלחה.

פורסם
לא הייתי יכול לשרוד חודש אחד בלי עבודה כשיש לך הוצאות ממוצעות של כ-8000$ דולר בחודש (יחד עם כלכלת בית וקניית אותה חולצה).

מאיפה הבאת את המספר הדימיוני הזה?

נשמע לי מספר מצוץ מהאצבע ומקושקש.

אשמח אם תוכיח אותי אחרת עם פירוט ההוצאות שיסתכם לסכום זה...

בעצם אתה הלא חייב.

פשוט יותר חשוב שלא תסטה מהנושא והכי חשוב אל תכתוב דברים חסרי שחר ובסיס.

בברכה ירון

פורסם
המדינה צריכה לעודד את העסקים המקומיים. עושים את זה בכל העולם. מטילים מכס והגבלות שונות.

לא צריכה.

תראה רק איזו פריחה יש בשוק היין המקומי, גם ליבואנים וגם ליצרנים, כשהורידו את המכסים הנוראיים על יין מיובא.

שנינו מייבאים. אני בתור עסק ואתה בתור פרטי. כשאני מייבא אז מקפידים על תשלום מיסים. מקפידים על התכולה. מציבים בפניי דרישות שלא מציבים בפניך כמו משרד תקשורת, מכון תקנים וכו'.

אתה עסק ואני פרטי, אנחנו לא באותה קטגוריה.

בעבר, עד לפני 3-4 שנים לערך, לפני עידן אי ביי אז היקף היבוא של אנשים פרטיים היה נמוך ומזערי. כרגע המצב השתנה ולכן יש צורך בשינוי.

השינוי קרה. השוק לא תלוי במקומיים, שלא נותנים שום ערך מוסף, רק באלא שכן.

אני לא מבקש שום דבר על חשבונך. אם תחשוב על זה אז כל עסק מתקיים על חשבון לקוחותיו. אני מציע לך סחורה ואתה משלם בעבורה. ככה זה עובד.

וזכותי לא לקבל את ההצעה שלך ולקנות מסיני.

EZUF אין לי כוונה לעשות פרסומת לעצמי. אז אני לא מתכוון לפרסם מחירים. אני לא מתמצא במחירי תיקים אבל מטענים מקוריים של מכשרים סלולריים נמכרים ב 40-50 שקלים. תחליפיים בפחות. 7$ זה כ 30 ש"ח אחרי מע"מ. אם המכשיר שלך סוני אריקסון או נוקיה אז עוד 10 שקלים והיית יכול לרכוש מטען מקורי ותקני למכשירך.

אחלה.

פעם אחרונה שקניתי מטען, לפני מספר שנים, ההבדל היה 100%, כך שהתחרות מהלא "מקורי" עובדת, ועדיין כולם מרוויחים.

כשמייבאים מוצר בכמות מסחרית יש צורך בבדיקות ועמידה בתנאים שהופכים מוצר זול יחסית ליקר יותר. רק מהדוגמאות שהבאת:

-לגבי תיקים (שאני פחות מתמצא): יצור ותפירת תויות על התיק עם שם היבואן והרכב הבד (או החומר ממנו עשוי התיק). יש סוגי תיקים שמצריכים אישור של מכון תקנים.

- מטען חשמל ומטען רכב עוברים בדיקה של מכון תקנים. המטען שאתה מביא לא עובר את הבדיקה הזאת כי הבאת רק "דוגמה". הבדיקה על מטענים יקרה. המטען שהבאת בחיים לא יעבור בדיקה של מכון תקנים בהצלחה.

זו הבעיה שלי בתור צרכן, לא שיקול שהמדינה צריכה להתערב בו, כל זמן שהמכשיר לא מהווה סכנה.

פורסם

עם כל הבדיקות והאישורים הללו, עדיין המטען הוא אותו מטען.

לא פעם ראיתי את אותו המוצר שמפורסם ב דילאקסטריים בחניות בארץ בפערי מחיר לא הגיוניים!

בנוסף אם התוספת למחיר הייתה רק עבור בדיקות אלה, אז קהל הלקוחות היה מעדיף לרכוש מחניות בארץ.

בפועל מה שקורה זה שחוץ מעלויות האישורים היבואנים מכניסים לתמחור גם את ה"אלמנט" וזה חביבי לא מקובל, ולכן הקהל מוכן להסתכן בלהזמין מוצר ללא אחריות ואולי להפסיד את כספו מאשר להרגיש נדפק ולספוג את ה"אלמנט"

בברכה ירון

• תוכן חדש...