Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כמה חודשים שידרו בערוץ 10 כתבה על מפגינים מצרפת שיצאו לרחובות בעקבות החלטת הממשלה להעלות את הגיל של הפנסיה, עשרות אם לא מאות אלפים של צרפתים יצאו לרחובות וחירבו כל מה שעמד בדרכם - אפילו המשטרה נכנעה עקב המסה העצומה של האזרחים - לא עברו מס' ימים והממשלה חזרה בה..

הצרפתים יוצאי דופן בקטע הזה של לצאת לרחובות בהפגנות אלימות אבל מצד שני, זאת מסורת שהם מטפחים כבר 230 שנים.

אז הם העלו לגליוטינה כל מי שלא מצא חן בעניהם מה"שלטון הישן".

אנחנו לצערי עדיין בשלב ששיא הריגוש שלנו זה שהצלחנו לגנוב ביצה מהלול של גביר העיירה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם אני חתמתי על העצומה וכבר שלחתי מכתב למר כחלון בנידון. שוב, אני לא יודע כמה זה יועיל אבל לנסות לא עולה כסף.אני בעד שעוד חברי פורום ישקיעו 2 וחצי שניות מהחיים שלהם ויחתמו גם על העצומה בתור התחלה.זה האתר למי שלא יודע: http://www.atzuma.co.il/tax

אני איתך. להוסיף לחתימה תמיד עוזר.

Bimmer

פורסם

כנראה שעדיין לא הבנתם במה מדובר.

זה לא דואר ישראל, הדואר לא אשם בסיפור הזה. יש שינוי נהלים של המכס - עד היום הדואר התנהל עצמאית, עם שיקול דעת משל עצמו, ולא העביר כל חבילה למכס. מעכשיו, כל חבילה צריכה לעבור למכס וזאת בגלל שינוי התקנות של המכס. דואר ישראל פשוט מקבל מעמד תקני כמו DHL\FEDEX\UPS. אני בטוח שבדואר לא הזילו דמעה על זה - הרי מטרתם היא לצמצם ככל האפשר את החבילות הנכנסות ואם לא, אז לפחות להרוויח על כל אחת מהן - אבל ההנחיה הזו הגיעה מהמכס. התשלום שיגבה הוא על עמילות, כלומר עלות הטיפול מול המכס (עם שיעור רווח נאה, כמובן). שימו לב שבUPS העמילות, בפעם האחרונה, עלתה לי 270 ש"ח, כאן מדובר על 38 ש"ח. כיום בEMS, עמילות על חבילה מתחת ל50 דולר עולה 81 ש"ח, ומעל 50 דולר עולה 170 ש"ח, וזאת בנוסף לעשרות עד מאות שקלים באגרות נוספות.

כמובן שבמכס מיתממים ואומרים "לא שינינו תעריפים", הם כן שינו את דרכי הטיפול בחבילה. לא רק זה אלא שבהתאם למה שקורה בשוק, אם נשפוט לפי EMS - שזה גם שירות של הדואר, פשוט בלי פטור, כלומר כמו מה שמתוכנן לכל דברי הדואר - אנחנו נשלם מאות שקלים על חבילות מעל 50 דולר וזה הנושא החשוב באמת, לא 38 ש"ח עליהם מדובר בחבילות קטנות.

במכס החליטו שקל מדי לייבא ויותר מדי דברים חומקים להם מתחת לידיים ועל כן השינוי הזה. אני לא קונה שום הסבר אחר, זה לא קשור לדואר עצמו בשום צורה. המכס לא ערוך לטיפול מאסיבי כזה בדברי דואר, כך ברגע שמעבירים את זה דרך עמיל מכס (כמו געש במקרה של דואר ישראל), העמיל עושה את הטיפול מול המכס לרבות הערכת השווי. למעשה, למרות שכתבתי מעל "שכל חבילה תעבור למכס", רובן המכריע כלל לא יועבר פיזית למכס אלא יטופל על ידי העמיל, שלו יש סמכות לקבוע מיסים ללא בדיקה פיזית של המכס (כמובן שהמכס יכולים לדרוש בדיקה כזו, או שהעמיל יכול להעביר אליהם מיוזמתו אם אני לא טועה).

רוב החבילות יגיעו מהדואר אל העמיל (געש), הוא יבצע הערכת שווי (ידרוש חשבונית\פייפאל וכו'), וישחרר אלקטרונית מול המכס. בחלקן הקטן החבילה תעבור למכס לבדיקה פיזית, ברובן לא. משם זה יחזור לדואר ויופץ אל הסניף הקרוב אליכם (חסל סדר חבילות שמגיעות היישר הביתה, אגב).

אל תחפשו קומבינות ואל תחפשו מושחתים, זה לא המקרה, כל מה שקרה כאן הוא שבמכס הבינו שהבידוק הקיים לא אפקטיבי והחליטו לשנות את השיטה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

קראתי לא מעט תגובות ושימו לב שהמון מהן מתייחסות לאנשים מתוסכלים שנמעס להם ורוצים לרדת מהארץ. לא יודע עד כמה כולם רציניים אבל זה צריך להדליק לחכים האלה נורה אדומה, זה מצב לא תקין שלכל כך הרבה אנשים נמעס לחיות פה. אז עוד מס על הדלק, על המים, על הפחם (שייקר את החשמל בקרוב)....די, מספיק! הרגתם אותנו עם המיסים שלכם:evil: .

פורסם

זה לא דואר ישראל, הדואר לא אשם בסיפור הזה. יש שינוי נהלים של המכס - עד היום הדואר התנהל עצמאית, עם שיקול דעת משל עצמו, ולא העביר כל חבילה למכס. ....אל תחפשו קומבינות ואל תחפשו מושחתים, זה לא המקרה, כל מה שקרה כאן הוא שבמכס הבינו שהבידוק הקיים לא אפקטיבי והחליטו לשנות את השיטה.

אוי, כמה שאתה תמים, לא הייתי מאמין עליך.

כל מה שקרה כאן הוא שבמכס/אוצר/דואר הבינו שיש דרך חוקית לשנורר מהאזרח עוד כסף.

מעניין אם הם היו מזנקים לבדוק את כל החבילות של דואר ישראל אם לא היה מעוגן להם בחוק הזכות לגבום 38 ש"ח על כל בידוק שכזה והם היו צריכים לעשות את זה בחינם כחלק מהגדרת תפקידם, הרי יש מלא חבילות שעוברות מתחת לרדא"ר ואולי זה סמים, אולי חומרי חבלה?

אז אתה יכול להרגע, לא הגענו לחזון אחרית הימים, לא מדובר בדאגה לאפקטיביות התהליך ולא לתוכן החבילה, לא דאגה לשלום הציבור ולא נעליים, ובטח ובטח שלא מדובר(רחמנא ליצלן) בשרות לאזרח.

מדובר על תאוות בצע על חשבון האזרח ותו לא.

פורסם

מעניין אם הם היו מזנקים לבדוק את כל החבילות של דואר ישראל אם לא היה מעוגן להם בחוק הזכות לגבום 38 ש"ח על כל בידוק שכזה והם היו צריכים לעשות את זה בחינם כחלק מהגדרת תפקידם, הרי יש מלא חבילות שעוברות מתחת לרדא"ר ואולי זה סמים, אולי חומרי חבלה?

אז אתה יכול להרגע, לא הגענו לחזון אחרית הימים, לא מדובר בדאגה לאפקטיביות התהליך ולא לתוכן החבילה, לא דאגה לשלום הציבור ולא נעליים, ובטח ובטח שלא מדובר(רחמנא ליצלן) בשרות לאזרח.

בדיוק כך.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

זה לא דואר ישראל, הדואר לא אשם בסיפור הזה. יש שינוי נהלים של המכס - עד היום הדואר התנהל עצמאית, עם שיקול דעת משל עצמו, ולא העביר כל חבילה למכס. מעכשיו, כל חבילה צריכה לעבור למכס וזאת בגלל שינוי התקנות של המכס. דואר ישראל פשוט מקבל מעמד תקני כמו DHL\FEDEX\UPS. אני בטוח שבדואר לא הזילו דמעה על זה - הרי מטרתם היא לצמצם ככל האפשר את החבילות הנכנסות ואם לא, אז לפחות להרוויח על כל אחת מהן - אבל ההנחיה הזו הגיעה מהמכס. התשלום שיגבה הוא על עמילות, כלומר עלות הטיפול מול המכס (עם שיעור רווח נאה, כמובן). שימו לב שבUPS העמילות, בפעם האחרונה, עלתה לי 270 ש"ח, כאן מדובר על 38 ש"ח. כיום בEMS, עמילות על חבילה מתחת ל50 דולר עולה 81 ש"ח, ומעל 50 דולר עולה 170 ש"ח, וזאת בנוסף לעשרות עד מאות שקלים באגרות נוספות.

כמובן שבמכס מיתממים ואומרים "לא שינינו תעריפים", הם כן שינו את דרכי הטיפול בחבילה. לא רק זה אלא שבהתאם למה שקורה בשוק, אם נשפוט לפי EMS - שזה גם שירות של הדואר, פשוט בלי פטור, כלומר כמו מה שמתוכנן לכל דברי הדואר - אנחנו נשלם מאות שקלים על חבילות מעל 50 דולר וזה הנושא החשוב באמת, לא 38 ש"ח עליהם מדובר בחבילות קטנות.

במכס החליטו שקל מדי לייבא ויותר מדי דברים חומקים להם מתחת לידיים ועל כן השינוי הזה. אני לא קונה שום הסבר אחר, זה לא קשור לדואר עצמו בשום צורה. המכס לא ערוך לטיפול מאסיבי כזה בדברי דואר, כך ברגע שמעבירים את זה דרך עמיל מכס (כמו געש במקרה של דואר ישראל), העמיל עושה את הטיפול מול המכס לרבות הערכת השווי. למעשה, למרות שכתבתי מעל "שכל חבילה תעבור למכס", רובן המכריע כלל לא יועבר פיזית למכס אלא יטופל על ידי העמיל, שלו יש סמכות לקבוע מיסים ללא בדיקה פיזית של המכס (כמובן שהמכס יכולים לדרוש בדיקה כזו, או שהעמיל יכול להעביר אליהם מיוזמתו אם אני לא טועה).

רוב החבילות יגיעו מהדואר אל העמיל (געש), הוא יבצע הערכת שווי (ידרוש חשבונית\פייפאל וכו'), וישחרר אלקטרונית מול המכס. בחלקן הקטן החבילה תעבור למכס לבדיקה פיזית, ברובן לא. משם זה יחזור לדואר ויופץ אל הסניף הקרוב אליכם (חסל סדר חבילות שמגיעות היישר הביתה, אגב).

אל תחפשו קומבינות ואל תחפשו מושחתים, זה לא המקרה, כל מה שקרה כאן הוא שבמכס הבינו שהבידוק הקיים לא אפקטיבי והחליטו לשנות את השיטה.

רועי, אני באמת מתפלא עליך. נראה לי שהפעם כולם הבינו במה מדובר חוץ ממך (ממש בלי לפגוע).הציבור לא אמור לשלם אפילו שקל אחד על שירות בסיסי שתמיד לא עלה שקל. אז יום בהיר אחד החליטו בשיטת מצליח להתחיל לסחוט ולמצוץ אותנו עוד יותר, זה עושה את זה מוצדק? ממש לא.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

"אפקטיביות התהליך" זה שם אחר ל"העלאת הגביה". הם לא עושים את זה בשביל לקבל את פרס האגף המצטיין, הם עושים את זה כי יש גביית חסר לעומת מה שנכנס לארץ. כשהייתי מזמין דברים מחו"ל בשנת 2000, כמעט כל דבר היה מעוכב על ידי המכס וחבילות רבות גם היו נפתחות. כיום זה לא קרה לי בעשרות חבילות. הם פשוט לא מסוגלים להתמודד עם כמויות החבילות שנכנסות הנה, ולכן צריכים צד שלישי - כמו העמילים - שיעשה את העבודה בשבילם. אין שום עיגון בחוק לזכות של הדואר לגבות כסף, הדואר לא צד בעניין, הוא מעביר את החבילה לעמילות במקום להתעסק עם המכס בעצמו ואין שום חוק שמחייב אותו אחרת.

נראה לכם שהמדינה מתנהלת לפי מועצת זקני ציון שיושבת ומחליטה לסחוט כסף? אתם אמורים לדעת קצת יותר טוב מזה. הרי יש כאן בדיוק 0 תכנון קדימה בכל תחום של החיים, התחום הזה לא שונה. אין כאן שום יד מכוונת, אלו כמה פקידים במכס שהחליטו לשפר עמדות לעומת המצב הקיים.

רועי, אני באמת מתפלא עליך. נראה לי שהפעם כולם הבינו במה מדובר חוץ ממך (ממש בלי לפגוע).הציבור לא אמור לשלם אפילו שקל אחד על שירות בסיסי שתמיד לא עלה שקל. אז יום בהיר אחד החליטו בשיטת מצליח להתחיל לסחוט ולמצוץ אותנו עוד יותר, זה עושה את זה מוצדק? ממש לא.

איפה ראית אותי מצדיק את זה? פשוט הודעות ברמת חטיבת ביניים לכל היותר בסגנון "איזה מניאקים בדואר" לא ממש עוזרות לנו בשום דבר. אני לא חושב שהדואר אשם בזה או החליט על זה, אפילו שעל פני השטח הם שלוקחים את הכסף (בעצם "געש", העמיל שלהם). תאשימו את מי שגרם לזה, זה הכל.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

זה לא דואר ישראל, הדואר לא אשם בסיפור הזה. יש שינוי נהלים של המכס - עד היום הדואר התנהל עצמאית, עם שיקול דעת משל עצמו, ולא העביר כל חבילה למכס. מעכשיו, כל חבילה צריכה לעבור למכס וזאת בגלל שינוי התקנות של המכס. דואר ישראל פשוט מקבל מעמד תקני כמו DHL\FEDEX\UPS.

תקרא שוב את הכתבה. גם אם המהלך נכפה על ידי המכס, הדואר וחברת העמילות שלה הולכות לגבות 38 ש"ח על סריקת הצהרת המכס מכל חבילה, כלומר לגבות מחיר מופרז ומופרך ולעשות הון על חשבוננו.

"הכסף שישלם הלקוח על שחרור החבילה יתחלק בין חברת הדואר לבין חברת עמילות המכס שלה - געש." יותר ברור מזה אי אפשר.

שאלה - אתה כזה תמים או שיש לך קשר כלשהו לדואר?

:turn-l:
פורסם

שאלה - אתה כזה תמים או שיש לך קשר כלשהו לדואר?

בוודאי שיש לי קשר לדואר, אני מקבל מכתבים כל הזמן.

פורסם

זה כנראה ההבדל בינינו. אני מקבל את המכתבים רק בחלק מהזמן - בשאר הזמן הם מתעכבים בדואר (בלי שאקבל הודעה), מחולקים לתיבות אחרות (של קרובי משפחה או לא) או נעלמים לחלוטין. השירות שאני זוכה לו מדואר ישראל הוא כ"כ בזיוני שמרגיז אותי שנוסף על הכל, הדואר יעשה רווח על חשבוני.

:turn-l:
פורסם

הרעיון של ההפרטה (לא הייתי קורא לחברה ממשלתית "מופרטת", אבל נגיד), בבסיסו, הוא טוב. תחשוב על מע"צ, שעברה תהליך זהה, ועליו כולנו מברכים (לא?). אין לי שום בעיה שכל הגופים במדינה יתנהלו עם מטרת רווח או תקציב מאוזן, כל עוד הם עומדים ברגולוציות כיאה למונופולים (הגנות כנגד הפקעת מחירים וכו'). זה משפר יעילות ומקדם את האינטסים של האזרח (הרי אם כרשות הם מפסידים כסף, הם מפסידים את כספי המיסים שלנו. אז לפחות שיהיו יעילים).

הבעיה היא נהלי המכס שהינם בלתי אפשריים בעידן שבו אתה מזמין ברגים מאיביי (עשיתי את זה השבוע). היה צריך לתת פטור גורף מתחת משקל\ערך מסויימים בייבוא אישי, דרך כל החברות (גם UPS ושות'), ולהמשיך לבצע מדגמים על החבילות בשביל למצוא פורעים. אז, היינו יכולים לבחור איך לשלוח את החבילות שלנו לארץ (לא רק דרך הדואר), וגם בחבילות אקספרס החיים שלנו היו קלים. תחשבו על עולם נפלא שבו אתה יכול להכניס כל דבר חוקי ללא התערבות המכס - חלקי רכב, נניח.

אחד מהדברים שמפריעים לי הוא שכולם התעוררו כשזה הגיע לחבילות הדילאקסטרים שלהם, אבל מה היה עד עכשיו עם שירותי האקספרס (EMS)? הנה שירות שאמור להנתן בחינם, ובגלל ערימת הבירוקרטיה ופשוט "כי אפשר" עולה לך מאות שקלים לחבילה. פעם קיבלתי פריט בEMS (מה שנשלח מארה"ב בתור USPS Express) על סך 24 דולר, הייתי צריך לשלם לא פחות מ130 ש"ח בארץ עבור השחרור שלו. השארתי אותו שם, שייחנקו. זה היה המצב עד עכשיו ולא ראיתי יותר מדי מחאה.

כמו שאמרתי לפני כמה הודעות, אני בטוח שבדואר מאוד שמחו על המהלך הזה, אבל לא אותם צריך להאשים. הם רק נהנים מהסיטואציה שנוצרה. תאשימו את המכס.

פורסם

זה כנראה ההבדל בינינו. אני מקבל את המכתבים רק בחלק מהזמן.

מכתבים? :shock:

אתם מקבלים מכתבים?:shock:

אני כבר שנים לא קיבלתי מכתב, מקסימום הרים של חשבונות והרים של פלאיירים.

• תוכן חדש...