Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על ההאצה של פיג'ו 206 XS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה קצת מטומטמת, אבל איך ההאצה של 206 דגם XS? אני לא מתכוון מ-0 ל-100 [שהבנתי שזה באיזור ה-10 שניות] אלא להאצה כללית בנסיעה עירונית בין הילוך להילוך?

לרוב אני נוהג ביום יום על ברלינגו HDI של אבא שממש כיף לנהוג עליה, לא צריך לקרוע את הדוושה, מספיק רק ללחוץ גז והאוטו מאיץ בצורה מצויין.

אני עומד לפני רכישת רכב שיהיה שלי, וחשבתי על ה-206 XS רק שאני מפחד "להתאכזב" מהתאוצה הכללית של הרכב לעומת הברלינגו של אבא.

לכל בעלי ה-206 XS למיניהן, איך התאוצה? צפויה לי אכזבה? [אני שואל מכיוון שלא יצא לי לנהוג על אחת בזמן הקרוב מסיבות כאלה ואחרות].

פורסם

מכוניות דיזל מצטיינות בדרך כלל בהאצות ביניים, תודות למומנט הרב בהשוואה למנוע בנזין. מבחינה זו אתה תרגיש אופי

שונה ב-206, שתדרוש ממך להגיע לסל"ד מעט גבוה יותר כדי לקבל ביצועים של ממש. עם זאת, קח בחשבון שה-206

עדיין זריזה בגרסת ה-1.6 ליטר הידנית, בין היתר תודות למשקל נמוך יותר מזה של הברלינגו.

בסך הכל מדובר במכונית חביבה מאוד שלא אמורה לאכזב אותך, אם כי שוב, אופי מנועי בנזין שונה למדי מזה של דיזל.

פורסם

אופי העבודה של המנוע בפיזו (כמו רוב מנועי הבנזין האטמוספריים) שונה ממה שאתה מכיר מהברלינגו.

אתה תצטרך "ללחוץ" יותר ולעבוד בסל"ד גבוה יותר מבברלינגו, אך עם זאת הביצועים טובים בהרבה.

אכזבה, אני בספק שתהיה לך, מה גם שפרט לכוח מנוע הוא רכב חביב מאוד לנהיגה.

פורסם

אם רק בהאצות עסקינן, אז כן צפוייה לך אכזבה, הרכב לא יזנק כמו נמר בכל נגיעה בגז. בעיקר זה נכון ממצב עמידה (לדוגמא יציאה מרמזור), שם כל ליסינגטומטית תצא יותר מהר ממך (וזה הודות לרגל לחוצה עד הסוף וטורים נושקים לקו האדום, כפי שרוב רכבי הליסינג יוצאים מרמזור). אבל דווקא בתאוצות ביניים, דיהנו בכביש מהיר שהרכב על כ 3 סל"ד -הוא מגיב מצויין, מטפס מהר בטורים ובמהירויות הגבוהות, ויציאה לעקיפה אינה בגדר הרפתקאה.

כל השאר אכן כמו שנאמר לפני וכמו שתמצא בעשרות התגובות שנכתבו על הרכב הזה.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

כבר שאלת את השאלה הזאת בעבר וכבר קיבלת לא מעט תשובות, חלקן מאנשים שהחזיקו בעבר XS-ים וחלקן מאנשים שרק נהגו עליהן לפרק זמן מסוים.

אני אחזור על מה שכבר כתבתי לך - אם מה שאתה מחפש זה תאוצות אז צפויה לך אכזבה מה-XS, אם לא בחודש הראשון אז בחודש השני. זאת מכונית טובה, מהנה לנהיגה, זריזה, נוחה וגם לא יקרה לאחזקה, אבל מהירה היא לא.

אז כן, צפויה לך אכזבה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כן אני כבר שאלתי פעם על ה-206 XS אבל לא על התאוצה הכללית שלה אלא על כמה היא עושה מ-0 ל-100.

ואני לא מחפש מכונית מהירה כמו איביזה טורבו וכו' ובשבילי מכונית שעושה מ-0 ל-100 בסביבות ה-10 שניות [כמו ה-206 XS לפי מה שאנשים טוענים] זה מכונית מהירה בשבילי.

אני רק רציתי לדעת אם צפויה לי אכזבה או לא, וממה שהבנתי לא צפויה לי אכזבה.

תודה לכל מי שהגיב, נתתם לי "אור ירוק" לקנות את הרכב.

• תוכן חדש...