Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שאני שוקל להישאר עם האוטו בסופו של דבר ולא להחליף,

עלה לי הרעיון הבא (כמובן שמגובה באפשרות שלי לביצוע):

יש לי סט קומפוננט של מגנט 5.25 שמזייף בבאסים עמוקים בשל הגבלת נפח בהתקנה.

יש לי אופציה לזוג וופרים 6.5 של אינפיניטי (במקור במסט קומפוננט 3 חלקים) ואיתם גם הקרוס שלהם (עם 3 יציאות כמותאם לסט המקורי)

בנוסף לאלו חשבתי על זוג סאבים 6*9 של ג'נסיס.

המטרה- שימוש בבמה קדמית בלבד ללא רמקולים אחוריים (הסאבים יחליפו את הפיוניר הקיימים) וכמובן הסאבים. חשוב לציין שהוספת הוופרים הכרחית על מנת למשוך את הבאס קדימה שכן המיד הנוכחי לא יכול לעשות זאת טוב לדעתי.

השאלה - עירבוב כזה של וופר מחברה אחת (מצויינת לכל הדעות, ובייחוד שמקורו בסט 3 חלקים) עם מיד של מגנט, טוויטר של מגנט (שאני כרגע מאוד מרוצה מהסאונד שלהם) וכולם יחוברו לקרוס של אינפיניטי. האם העירבוב כדאי ?

האם יכול לצאת לי סאונד ברמה גבוהה משילוב כזה או ששילוב של רכיבים מחברות שונות אינו מומלץ לחלוטין ?

אפשרות נוספת - במידה ואבצע את השילוב הזה ולא אהיה מרוצה מהמיד והטוויטר - החלפתם בסט קומפוננט רמה יותר גבוהה (דוטק למשל) ואשאיר בשילוב עם האינפיניטי כמובן.

האם כדאי לבצע את הניסוי הזה, שכולל כנראה חיתוך הדלת לשם התקנת ה 6.5, וכמובן כולל הוצאה כספית על הסאבים הספציפיים האלה (מגבר לא בא בחישוב כי בכוונתי לקנות אחד בכל מקרה) ? או שהניסוי הזה מועד מראש לכישלון ?

פורסם

אם תגיד לנו מה נקודות החיתוך בקרוס הקיים ומה הן בקרוס החדש אולי נוכל לעזור.

אין בעיה לשלב בין דרייברים מחברות שונות אבל צריך לראות אם הקרוס הפאסיבי מתאים להם.

כמו כן איפה אתה חושב למקם את המיד?

פורסם

המיד ישאר בקיק פאנל איפה שהוא היום (מיקום מקורי של הרכב). מה החשיבות שיש למיקום המיד והוופר כשמדובר בסט 3 חלקים ? ז"א עדיף וופר בקיק ומיד בדלת ? בכל מקרה, שאלה זו היא רק לתיאוריה משום שני לא יכול לדחוק את ה 6.5 בקיק.

לגבי נק' חיתוך מדויקות אני אנסה לברר, למרות שזה לא יהיה פשוט (נראה לי).

בעצם הקריטיות היא לגבי יכולת הענות התדר של המיד והטוויטר לא ?

ז"א הוופר מן הסתם מתאים לחלוטין לקרוס, השאלה היא אם המיד שלי יוכל לנגן טוב את כל מה שיוקצה לו מהקרוס של אינפיניטי (וכנ"ל הטוויטר) ?

פורסם

הקיק - לא מדובר בקיק פאנל כמו שיש במדריכים של אוטוסאונד, אלא מיקום בדופן הפנימית של הרכב, מתחת לתא הכפפות בצד ימין ומתחת להגה בצד שמאל.

הרמקול אינו פונה כלפי הנהג לחלוטין כמו בקיק פאנל בבניה עצמית אלא כלפי רגלי הנהג/נוסע.

הרמקולים עומדים במקביל אחד לשני.

לגבי החיתוכים של הקרוס - אני לא מצאתי באתר של INFINITY שום סט 3WAY כנראה משום שמדובר בסט יחסית ישן (חבר שלי קנה אותו לפני 5 שנים, וגם אז נדמה לי שהוא לא היה חדש).

יש איזה רעיון איפה לחפש את הנתונים ?

פורסם

לא, הדגם היחיד 3WAY באתר שלהם הוא ממש לא מה שיש לחבר שלי.

הסט (עם הרכיבים המקוריים) היה מורכב מוופר 6.5 עם ממברנה שחורה, מיד 5.25 שאני ממש לא זוכר אפילו איך הוא נראה, אבל ייחוד הסט היה בטוויטר שהיה בצורת מלבן שטוח וממש דק (3-4 מ"מ העובי של הטוויטר) במימדים של משהו כמו 1.5 ס"מ רוחב על 4 ס"מ גובה.

שלחתי לאינפיניטי מייל עם התיאור של הסט בבקשה לקבל את החיתוכים,

מהכיוון הזה נשאר לי לקוות שהם הבינו על מה אני מדבר וישלחו לי נתונים חזרה.

ניסיתי גם חיפוש בגוגל, אבל לא מצאתי כלום.

אם מישהו מכיר אתר שיש בו תיאור/תיעוד של סטים ישנים.

לגבי החיתוך במגנט - גם הם חידשו את האתר ואת הדגמים, ולכן ה BP213 לא מופיע אלא 2130 (דגם חדש), הוא נחתך ב 4000HZ ואני מניח שגם שלי, בכל מקרה אני אחפש גם את הנתונים המקוריים שלי.

*** עריכה - נמצאו הנתונים המקוריים וגם הסט שלי נחתך ב 4000HZ.

לאילו חיתוכים אני צריך לקוות בקרוס של אינפיניטי כדי שיהיה כדאי לי לבצע את זממי ?

*** עריכה נוספת :o

נמצאה תמונה של הטוויטר המדובר (ועוד באתר של אינפיניטי)

*** עוד עריכה (מקווה שאחרונה)

קיבלתי תשובה מהאתר והפנו אותי למעבדה של אלמור אודיו בארץ (היבואנים), הבחור במעבדה אמר שהקרוס חותך בערך כך (לפי הזיכרון כי לא ידעתי לתת לו דגם מדויק):

טוויטר - 2.5 KHZ ומעלה

מיד 800-900 HZ עד 2.5KHZ

וופר 800-900 HZ ומטה.

אם חבר שלי ידע להגיד לי בוודאות את הדגם אז התשובה תהיה יותר ודאית,

בכל מקרה - נניח שאלה החיתוכים הודאיים - האם השילוב יעבוד כמו שצריך ?

ההבדל היחיד שיווצר על הסט שלי הוא בעצם שהטוויטר יצטרך לנגן החל מ 2.5KHZ במקום מ 4KHZ ב setup הנוכחי.

tweeter-infinity.gif

פורסם
טוויטר - 2.5 KHZ ומעלה

מיד 800-900 HZ עד 2.5KHZ

וופר 800-900 HZ ומטה.

ההבדל היחיד שיווצר על הסט שלי הוא בעצם שהטוויטר יצטרך לנגן החל מ 2.5KHZ במקום מ

4KHZ ב setup הנוכחי.

אז מה אתם אומרים לגבי הנתונים האלה ?

2.5KHZ זה נמוך מדי בשביל טוויטר או שזה סביר ?

כדאי לעשות את השילוב הנ"ל או שחבל על החיתוך של הדלת ?

פורסם

ההבדל בחיתוך בין 4KHZ ל2.5KHZ הוא די גדול וסביר להניח שהטוויטר שיש לך לא נחתך כל כך גבוה סתם. אם תחבר אותו לקרוס הקיים יש סכנה שיגרם לו נזק.

כמו כן יש לך וופר 5.25" והוא בכל זאת יכול לרדת לאזור ה150HZ בוודאי בלי בעיה מיוחדת ככה שלחתוך אותו ב800HZ ולגרום לכך שהמידבאס בדלת ימשוך אליו חלק מהבמה זה לא כדאי.

מה שאתה כן יכול לעשות זה להוסיף בעצמך נקודת חיתוך פאסיבית למידבאס ע"י חיבור סלילים וקבלים.

פורסם

לגבי יכולות הטוויטר והוופר שלי - שלחתי מייל לתמיכה טכנית של מגנט בבקשה לקבל את הגרפים של היענות התדרים של שני הרכיבים.

זה יכול לעזור אני מניח, לא ?

ברגע שאני אקבל אותם אני אעדכן לגבי זה.

לגבי הוספת נקודת חיתוך פאסיבית - לא הבנתי אם כוונתך לוופר 6.5 של אינפיניטי (לחתוך אותו נמוך יותר) או לוופר של מגנט (לתת לו טווח יותר גדול).

חוץ מזה - אני מניח שיש אפשרות לתכנן קרוס 3way שלם חדש, ולתת את החיתוכים שאני מעוניין לשלושת הדרייברים המדוברים. זה סיפור מסובך ?

פורסם

הגרפים יכולים לעזור.

אפשר לתכנן קרוס פאסיבי חדש, זה לא דבר מסובך אבל לפעמים יכול לקחת הרבה זמן להגיע לתוצאה טובה (למרות שסך הכל אם יש לך נקודות ידועות שמומלצות מראש זה יכול להיות פשוט יותר).

http://www.the12volt.com/caraudio/cross.asp תקרא את הקישור הזה ולמד את הדברים שם אם בכוונתך לבנות קרוס בעצמך.

פורסם

להלחים אני יודע, יש לי מושג ב"מקבילי/טורי" :lol:

תכלס, נניח ואחליט לבנות לבד קרוס - אני אוכל לבצע זאת לבד, אני רק אצטרך עזרה בנתונים (ערכי הקבלים והסלילים) ובמסלול המעגל.

כמה אני מוכן לשלם - אם הבניה עצמית שלי, ז"א מדובר רק על מחיר הרכיבים (מלחם ובדיל כבר יש לי), אני מוכן להשקיע את ה 150 נניח לזוג קרוסים (מהסיבה שאני מאוד אהנה מהעבודה). אם מדובר בקבלן פרטי (אתה נניח), אז אני מוכן לשמוע הצעת מחיר.

כשאתה אומר הרכבה איכותית - אתה מתכוון להלחמה איכותית ועבודה מיקצועית או שאתה מתכוון לרכיבים איכותיים (אולי אפילו מאוד) ?

*** עריכה ***

אייל, קראתי בקישור שנתת. מן הסתם, אם כבר אני מתכנן משהו בעצמי, אני אעשה אותו מסדר שלישי כדי לקבל את האיכות הגבוהה ביותר.

אם הבנתי הכל נכון הוופר 5.25 צריך להיות מחובר למעגל bandpass ואולי אפילו narrow bandpass תלוי בתדרים שאני ארצה לחתוך אותו.

הוופר הגדול יהיה מחובר למעגל lowpass מסדר שלישי, והטוויטר יהיה מחובר למעגל highpass גם כן מסדר שלישי.

עד כאן הכל טוב ויפה (לא ?)

מהמגבר מגיע + -, לכן שלושת המעגלים הנ"ל (הפילטרים לשלושת הרמקולים) צריכים להיות מחוברים כולם במקביל אחד לשני ? ז"א הפלוס מהמגבר מתחלק לשלוש רגליים שכל אחת הולכת לפילטר אחד, והמינוס מהמגבר גם הוא מתחלק לשלוש רגליים שכל אחת הולכת לפילטר אחד. נכון ?

דבר אחד שלא היה ברור לי אם אני אזדקק לו או לא זה ה ZOBEL הזה ("זבל" במבטא עיראקי ???)

פורסם

סך הכל רכיבים טובים לא עולים כל כך הרבה (100 שקל לרכיבים טובים אבל כמובן שיש יקרים בהרבה). אם תפתח קרוס תראה גם שלא מדובר במשהו מסובך במיוחד (אני מדבר על קרוס סטנדרטי).

אין קשר בין הSLOPE לבין איכות. יש רמקולים איכותיים שיש להם חיתוך 6DB ויש כאלה ש24DB, זה הכל תלוי בדרייברים עצמם ואיזה חיתוך יביא אותם להשתלב טוב יותר אחד עם השני.

לא תהיה חייב מעגל ZOBEL. בניית קרוס יכולה להיות דבר מאוד מסובך (מבחינת בחירת הSLOPE, תדרים, ZOBEL וכו') אבל מכיוון שבסך הכל יש לך קרוסים קיימים, אתה לא צריך לשבור את הראש כי יש לך כבר את נקודות החיתוך המומלצות לכל דרייבר.

אתה יכול להשתמש בקרוס הקיים של המגנאט ופשוט להוסיף אליו קרוס פאסיבי. למשל על המיד תוסיף HIGH PASS ועוד נקודת חיתוך LOW PASS על המידבאס.

יש עוד דברים לדעת כמו בכמה וולט צריך כל רכיב לעמוד (מזכרוני 100V יספק ברוב המקרים) ועוד כל מיני דברים קטנים. אם אתה רוצה ללכת בנתיב הזה תצטרך לעשות חיפוש טוב ברשת ובפורומים. ככה אני עשיתי כשבניתי קרוס לפני משהו כמו שלוש שנים ולמרות שהוא היה יחסית פשוט, אם רוצים לעשות משהו ולדעת גם מה עושים, צריך לקרוא והרבה.

לגבי איך המינוס והפלוס הולך זה תלוי בSLOPE כי למשל בHIGH PASS 6DB יש רק קבל על הפלוס בטור.

בקיצור, חפש על CROSSOVER ותתחיל לקרוא.

פורסם

ביצעתי כבר את השירטוט הנ"ל

לוופר שמתי lowpass. החיתוך שחשבתי עליו הוא 300HZ

למיד שמתי bandpass. החיתוך שחשבתי עליו הוא מ -250HZ עד 4000HZ (גבול עליון נקבע לפי הקרוס המקורי)

לטוויטר שמתי highpass. החיתוך הנדרש - 4000HZ ומעלה (לפי הקרוס המקורי).

האם לחתוך את המיד ואת הוופר (ובכלל את כל הדרייברים) בדיוק באותו תדר או לתת איזה שהם טווחי חפיפה לביטחון ?

סה"כ נדרש 6 סלילים ו 6 קבלים.

לפי חישובים באתר שנתת:

לטוויטר - 6.6 מיקרו פראד, 19.9 מיקרו פראד, 0.12 מילי הנרי.

למיד - 106 מיקרו פראד, 318 מיקרו פראד, 2 מילי הנרי, 0.24 מילי הנרי, 0.08 מילי הנרי, 13.24 מיקרו פראד.

לוופר - 3.2 מילי הנרי, 1.06 מילי הנרי, 176.4 מיקרו פראד.

נשמע הגיוני ?

crossover-small.jpg

• תוכן חדש...