Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין טעם לעשות חפיפה בתדרים בין הוופר למיד ככה שתוריד אותו ל250HZ. לדעתי, אם יש לך זמן והקבלים והסלילים הנוספים שתצטרך לקנות הן לא בעיה כספית מבחינתך, קנה נוספים שיאפשרו לך משחק עם התדרים. (רק בנקודת החיתוך בין המיד למידבאס אותה בעצם אתה צריך "להמציא"). נסה תדרים של 150HZ, 200HZ ו250HZ ותראה איך המיד מתפקד בהם.

זה שבחרת חיתוך 18DB לא נותן לך כלום. תפתח את הקרוס הקיים שלך ותראה איזה חיתוך יש שם ופשוט תעתיק אותו.

לגבי אם הערכים הגיוניים, יש לך את הטבלה. לא ממש יש לי כח לעשות DOUBLE CHECK אם קראת אותה נכון, אני בטוח שאתה מספיק אינטילגנטי בשביל זה :wink:

פורסם

האמת, לא ביקשתי double check :lol:

השאלה לגבי ההיגיון הייתה מופנית לגבי התדרים שבחרתי ולא לפי תוצאות המחשבון.

הקרוס של המגנט הוא מסדר ראשון (קבל וסליל בתוך קופסונת שיושבת על הכבל מתח).

חשבתי - אם אני כבר משקיע אז נלך עד הסןף ונעשה קרוס מסדר שלישי.

מה בעצם יכולות להיות הסיבות של לא לעשות כזה ? (פרט לזמן, עלות, סבלנות)

להזיק זה יכול ? אני מניח שלא. אולי זה לא יתן הרבה מעבר לסדר ראשון אבל מה אכפת לי להשקיע ?

אלא אם אתה אומר שעצם זה שסדר שלישי נותן ביטול יותר מוחלט של התדרים המסוננים אני אקבל תוצאה לא רצויה (כל רמקול ינגן בדיוק מה שמוגדר לו ויחרוג ממש ממש מעט, ואז אולי יהיה סיכוי ל"חורים" בסאונד)

פורסם

לא יווצרו לך חורים, אני לא יכול להגיד לך אם זה יהיה טוב או פחות כי אני לא יודע כמה מחשבה מגנאט השקיעו בקרוס ואם הם עשו אותו סדר ראשון כי זה קל, פשוט וזול יותר או כי ככה זה נשמע טוב יותר. יש גם סטים מאוד יקרים עם קרוס מסדר ראשון.

בגלל שזה לא אומר שזה ישמע טוב יותר אני לא חושב שיש טעם להשקיע בזה כל כך הרבה. אולי בין המיד לוופר תעשה חיתוך מסדר גבוה במיוחד ככל שאתה יורד יותר נמוך בתדר (בגלל שלמיד יש בעיה להפיק תדרים נמוכים).

רק לצורך הידע הכללי אציין שבדרך כלל אם אדם מחליט לבנות בעצמו קרוס פאסיבי, זה אומר שהקרוס שסופק אם הקומפוננט שלו לא סיפק אותו. במקרה כזה הוא גם מאוד מתחשב במיקום של הרמקולים ברכב.

כללי אצבע בסיסיים הם שהמיד, שאותו בדרך כלל מתאמצים למקם בצורה כזו שיתן במה טובה ינגן כמה שיותר נמוך ובשאיפה עד 150HZ. הסיבה היא שמתחת ל150HZ התדרים הם פחות כיווניים ואז העובדה שהמידבאס נמצא בדלת לא תגרום לכך שהוא ימשוך את הבמה אליו.

כלל לטוויטר הוא שאם הוא ממוקם בנפרד מהמיד (למשל הטוויטר בקורות והמיד בקיק) מומלץ לחתוך אותו כמה שיותר גבוה כך שהמיד יהיה אחראי על רוב התדרים שבונים את הבמה.

כמו כן המרחק בין הדרייברים השונים יכול גם להשפיע על בחירת הSLOPE למשל שכן אם למשל ממוקמים רחוק אחד מהשני, חיתוך חד יכול לגרום לכך שתשמע מעין חור בין התדרים הטוויטר למיד בעוד שחיתוך בעל SLOPE נמוך יגרום למעבר חלק יותר בינהם.

בגלל שיכולים להיות כל כך הרבה משתנים, שימוש בקרוס אקטיבי הוא לרוב נוח וקל יותר (לא צריך להחליף סלילים וקבלים אלא פשוט לוחצים כל כפתורים) אך כמובן שגם יקר יותר.

זה רק נכתב לידע כללי, זה לא אומר שאתה צריך לשבור את הראש על נקודות החיתוך האופטימליות שכן גם סטים שמגיעים עם קרוס פאסיבי מוכן לא מכילים בתוכם את הנקודות האלו שכן הן משתנות מרכב לרכב.

פורסם

הבנתי.

כדי לבצע bandpass על המיד אני חייב בעצם חיתוך מסדר שלישי (לפחות לפי כל התרשימים שראיתי).

לכן אני כנראה יחתוך את המיד והוופר ב 200 בהתאמה, מהסיבה שאני לא רוצה לחתוך נמוך מדי ואז המיד יזייף לי.

ואת ה highpass של הטוויטר אני יעשה בסדר ראשון על 4000 כמו בקרוס המקורי.

פורסם
רק שנדע, על מה אתה מתכוון להרכיב את הרכיבים ואיך לזווד אותם?

אתה מוזמן להעשיר אותי בידע שלך.

עוד לא חשבתי על זה כי עדיין אין לי את הדרייברים עצמם (הוופרים)

פורסם

מאחר ואתה רוצה להשקיע במערכת טובה אז אתה לא רוצה שצוואר הבקובוק שלך או יותר נכון עקב אכילס שלך יהיה קרוס, אתה רוצה לא רוצה שממנו יבואו צרות.

ככלל, כל מעגל חשוף לרעשים ורגיש במידה זו או אחרת. באנלוגי יותר.

נניח שהצלחת להוריד סכמה טובה, כי זה לא הדבר הכי קל (גם לא הכי קשה) לתכנן מעגל שיהיה מתואם להתנגדות כלפי המקור, כלפי עומס מוצא, וייתן את מה שאתה ממש רוצה ויותר חשוב כעת נושא של חסינות בפני רעשים. התקנה נכונה של רכיבים כמעט אפשר לומר מחייבת אותך לעבוד עם מעגלים מודפסים (או שאתה מכיר טכניקות ב-WireWrap דבר שדי פס מהעולם עוד בסוף שנות ה-70 מלבד כמה פרוייקטנטים) כי רעש בתחום השמע שיכנס למערכת עקב השראויות ואתה מדבר על קרוס פאסיבי - אחרי מגבר, ישר יבוא לכדי ביטוי באוזן. אתה יכול לייצר מעגל שכבה אחת או שתיים (שכבה בכול צד של הלוח אך רק אם יש לך נסיון בזה. אתה לא רוצה לעבוד שעות, להשקיע כסף ולא משנה כמה ואז להתאכזב.

זאת עצתי אלייך - עדיף לקנות מוצר מדף אם תמצא משהו שיענה על דרישותך.

פורסם

נראה לי טיפה מוגזם, לא ?

אני לא בא לזלזל או משהו, אבל חברה מכובדת כמו מורל למשל, המילניום שלה מגיע עם קרוס פסיבי על הכבל, בדיוק כמו הקרוס שקיים אצלי (של מגנט, שגם היא חברה מכובדת).

אז אמנם אלה סדרות נמוכות, אבל חברה כמו מורל לא תתן קרוס כזה אם קיים סיכוי להשראות שישפיעו עליו בקלות, ויגרמו לעיוותים הסאונד.

נראה לי...

ב wirewrap אני מניח שכשמו כן הוא - מדובר על חיבור פשוט בהלחמה, ויצירת בידוד מסביב לכל המעגל ? (משהו בסגנון בידוד מתכווץ ?)

פורסם

כן, זה קצת מוגזם. הרבה חברות טובות מביאות קרוס מאוד פשוט. אתה גם לא חייב לעשות לוח אלא פשוט לחבר POINT TO POINT. מה שכן כמו שאמרתי תקרא קצת שכן אם אתה מציב למשל שני סלילים סמוך אחד לשני אתה צריך להניח אותם בכיוון מסויים (אני כבר לא זוכר בדיוק איך) ככה שלא יהיה השראויות.

בניתי קרוס פאסיבי 12DB למורל שהיו לי ולא היו איתו שום בעיות של רעשים. לא צריך לעשות OVERKILL.

פורסם

פיספסתי אותך כנראה- אם אתה שם פילטר נקודתי בסיגנון של קבל פשוט על כבל זה בסדר -

אל תצפה לברירות גבוה מדי, אבל אם אתה רוצה ליצר קרוס שמחלק לשלושה בנדים שונים ושיהיה נתון באריזה אחת וברירות מכובדת עד יפה לא רק שלא מוגזם אלא מתבקש. מדבר מניסיון לא מועט של עריכת מעגלים אנלוגים.

WireWrap זה חוטים דקים שמלפפים סביב רגלי רכיבים.

בידוד מתכווץ לא נותן שום הגנה בפני השראויות.

הרכבת סלילים - כעקרון סליל בעלי השראות זהה ואותו זרם - להציב בקרוס, עוזר?! אה, אולי, לא על זה בונים בכול אופן.

פורסם

טוב אז ככה...

point to point זה מה שחשבתי לעשות.

לא הבנתי - "ברירות מכובדת עד יפה" ???

לגבי חיבור הסלילים - לא בטוח שהבנתי אותך, אבל לפי החישובים באתר, בכל פילטר יש שני רכיבים לפחות מאותו סוג (קבל/סליל) אך ערך כל אחד מהם שונה.

ז"א שאם ביצירת LOWPASS אני שם שני סלילים, לפי החישוב - הערך של הסליל הראשון שונה מהערך של הסליל השני. אותו דבר גם עם קבלים.

הכוונה שלי הייתה פשוט ליצור פילטר פסיבי מסדר שלישי לכל דרייבר (HIGH,LOW וBAND) לחבר את כולם לאותו מקור מתח (המגבר) ומכל אחד מהם להוציא +\- לדרייבר המתאים.

בלי אפשרויות משחק של תדרים או משהו כזה. פשוט פילטר פסיבי "משולש" על הכבל. האם גם לפילטר כזה אני צריך בנייה כל כך מסובכת והגנה מאסיבית מפני השראות ?

פורסם

קרוס אקטיבי - ראיתי קרוסים 3WAY,

אם אני קונה כזה אני לא צריך זוג על מנת לחבר כל אחד מהם לצד אחד של הקומפוננט ?

פורסם

אתמול עלה לי רעיון.

חשבתי לקנות את ה s5.700 של לייטנינג אודיו (5 ערוצים).

אתה ה 1*250 אני מחבר לזוג של ג'נסיס

את ה 2 * 50 אני מחבר לזוג וופרים של אינפיניטי

את ה 2 * 75 אני מחבר לקומפוננט הקיים.

המגבר יחתוך HIGHPASS את הקומפוננט ב 200 או 250 (בתקווה שהקרוס שלו בעל טווח רחב יחסית)

הוופרים יחתכו על ידי המגבר ב LOWPASS עד 200 או 250 (בהתאמה לקומםוננט)

והסאבים ינגנו עד 120 נניח.

אני רק מקווה שלמגבר יש קרוס לכל ערוץ או זוג ערוצים, וטווח רחב כמו שאמרתי קודם.

לא הצלחתי למצוא נתונים אלה באינטרנט. מישהו יכול לאשר ?

• תוכן חדש...