Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פרשתי מהדיון.

אפשר לקשקש כאן מהיום עד מחר ולהביא ציטוטים מאיזו חברה שעד לפני כמה ימים אף אחד לא שמע עליה בתוספת "גורו" חדש לענייני אודיו שמחליט שכולנו אהבלים והוא ואדון ג'ון המציאו את הסאונד.

DIFORCE, בכל הודעה שלך אתה מכניס את הסאונד הביתי וזה לא תקף לרכב, מתי תבין את זה כבר? זה לא מעניין ש 95% מהרמקולים הביתיים עובדים בתיבות עם PORT, בבית גם יש חדרים יותר גדולים וקירות מבטון, לא קוביית מתכת רועדת ומקרקשת עם חלונות למכביר.

יצא לי לשמוע מספיק מערכות וסטאפים כדי לגבש דעה מוצקה לגבי תיבות פתוחות (כן, גם כאלה שמכוונות וגם תיבות מקוריות) ועם כל הכבוד להסברים המלומדים והמנומקים והמאמרים שאלוהים יודע מי עומד מאחוריהם - שכל אחד יעשה כראות עיניו ואוזניו ושיבושם לו. מתנהל פה דו שיח של חרשים ולי אין כל כוונה להמשיך ולהשתתף בו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר אתה זה שלא רוצה להקשיב,

טרחת לקרוא את המאמר הזה? לא.

הוא מדבר שם על סאונד לרכב, בעיקר.

והפעם, למרות החילוקי דעות בכל הנושאים האחרים אני נוטה להסכים עם דיפורס.

טוב בקיצור אין מה לדוש את הנושא הזה עוד פעם, חבל על הזמן.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

כמו שטויות נזרקות פה לאוויר, זה בקצב אטומי.

עם כל הכבוד לג'ון, שהוא מחברת AE SPEAKERS, הוא עדיין אינו ממציא הרמקול, ואינו משנה את חוקי הפיזיקה.

ה"מאמר" הוא לא מאמר, אלה רק איזה POST קטן בפורום פנימי של החברה, שאינו מקיף ולא מאגד בתוכו כלום, למעט השגותיו לגבי תיבות אטומות.

ביג דיל.

סאבוופר, הוא רמקול, ואינו שונה במהות שלו מוופרים או מידבאסים מכל קוטר שהוא.

אין דבר כזה הכללה גורפת שיכולה לקבוע בצורה נחרצת שסאבים צריכים להיות רק בתיבות פתוחות ולא אטומות.

כמו שאין קביעה כזאת לגבי אף רמקול.

בכל ה"מאמר" שלו הוא מתייחס לדבר אחד שמעיד על ההבדלים, וזה על SPL גבוה יותר, ואת זה, לא צריך אותו בשביל לדעת שתיבות פתוחות מאפשרות SPL גבוה יותר.

אבל בין זה לבין להישמע טוב יותר, יש עוד שנות אור באמצע.

זה פשוט הזוי ותלוש מהמציאות, לקבל את התאוריה הטפשית הזאת במובנת מאליו רק בגלל שזה איזה דמות קיקיונית מחברה שמייצרים רמקולים, כותב.

אני אשמח לדעת מה ההתמחות שלו בתחום הרכב, וכמה נסיון יש לו עם רכיבים מיועדים לרכב.

אפילו התייחסות הולמת לCABIN GAIN לא קראתי ב"מאמר" הזה.

ואגב, על מאמר או מחקר שמעיד על X, אפשר למצוא עוד 10 שמעידים על Y.

לכן, אין מקום להסתמך על דברים כעל עובדות מוגמרות, בטח שלא על מאמר של 4 וחצי שורות שלא מתייחס לעשרות גורמים שונים שמשפיעים.

מה גם, שבמבחן התוצאה, זה רחוק מהתאוריה ב180 מעלות.

מאמרים זה נחמד, זה פותח קצת את סוגרי הקיבעון, אבל עדיין מה שקובע זה התוצאות בשטח.

ודבר אחרון שכבר עלה על כל הגבולות.

השטויות שDIFORCE פולט לכתוב על "מנהל צעיר ובלה בלה בלה".

בתור מי שלפני שנתיים לא ידע איך לכוון גיין במגבר, אך היום הוא מטיף על הבדלים בין מגברים.

ואותו אחד שלפני שנתיים לא ידע איך עובד קרוסאובר, ומה זה חיתוכים- והיום הוא מטיף על זה שכולם טועים ורק הוא צודק כי יש "מאמר" שמגבה את התאוריה האומללה הזאת.

אותו אחד, לא יכול להטיף לכלום, אם הוא רוצה, הוא יכול לפתוח בלוג.

אבל בעידר חוסר נסיון מעשי מובהק, זה מגוחך בכל הרמות הניתנות.

ונמאס.

under construction..

פורסם

VinyX קראתי, זה אומר שאני חייב להסכים? מי זה בכלל כותב המאמר? מה הנסיון שלו? על סמך מה הוא גיבש את התיאורייה שלו?

אם הייתי אהבל שלא מכיר את התחום אולי הייתי מסתכל על הדברים אחרת, אבל מאחר ויש לי מספיק נסיון אני טוען שזה פשוט לא עובד ככה, מה לעשות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בסדר הבנתי את נקודת השקפתך בעניין הזה.

בוא נחדול עם הדיבורים המיותרים, זה לא יוביל לשום מקום, כמו הת'רד הקודם שהפך לזירת קרב של הפורום.

ד"א קוראים לי שלומי. :-D

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

שלומי,

מהנסיון שלי - תיבה צריכה להבנות בהתאם לנתונים הטכניים של הרמקול, אם כי, ראיתי גם מקרים חריגים...

אני חושב שאחד מהם הוא סאב IDMAX שבניגוד להמלצות היצרן הוא נשמע הרבה יותר טוב בתיבה אטומה 1CF.

השני הוא הסאב שמופיע אצלי בחתימה שעל פי הצהרות יצרן אמור להיות בתיבה אטומה בנפח של 37 ליטר כאשר בפועל הוא נשמע טוב יותר בנפח של 32 ליטר - היום, אפרופו, היצרן מגבה את הטענה הזו אבל עדיין לא ראיתי שזה שונה באתר שלהם.

אני יכול לאמר שסאב שמסוגל או מתוכנן לעבוד בתיבה פורטד ישמור על רמת דיוק מאוד מאוד קרובה לתיבה אטומה שאליה הוא גם מתוכנן לעבוד - הסאב אאורה כמו שכבר ציינתי הפתיע אותי לטובה בנושא הזה היות ורמת הדיוק שלו כמעט ולא שונתה וזה כל כך זניח שאני הייתי המום.

רוב התיבות פורטד שראיתי עד היום אצל חברי הפורום תמיד היו מכוונות או לתדר 35 הרץ או לתדר 55 הרץ וSQ בכלל לא היה על הפרק.

אבל שמעתי גם כמה סאב וופרים אחרים על תיבת פורטד ודיוק לא היתה הבעיה שם.

עכשיו השאלות שקשורות יותר לתחום הרכב -

מה לגבי נפח תיבת פורטד? - תמיד לוקח הרבה יותר מקום.

מה לגבי צורת תיבת פורטד? - תמיד משפיע על התדר אליו מכוונת התיבה וגם לתופעות אחרות של החזרים שמוגברים ע"י הפורט.

מה לגבי צורת הפורט? - תקרא קצת על FLAIR PORTS ועל רעש מהפורט עצמו שבהרבה מקרים מהווה פקטור שמיע - בייחוד ברכב ובייחוד כשזה מוגבר ע"י הקבינה... או גוף הרכב... או הפלסטיקה שלו...

מה לגבי קאבין גיין?

מה לגבי הצורך להגן על הסאב בעזרת - סאב סוניק פילטר?

----------------------------

כמו שאתה רואה, תיבה פתוחה ברכב מציגה אתגר לא קטן ותוך כדי זה גם צריך להתגבר על היכולת לשמור על הסאב מדוייק וכל זה בשביל לקבל בוסט בתדר התיבה...

----------------------------

שאלת פעם את עצמך, למה חבר הפורום שאנחנו מכנים ד"ר באס החליט לשים את שני הFI-Q 15 שלו בתוך תיבה אטומה ולא בתוך תיבה פורטד??? :wink:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...