Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי די במקרה בעיר דרזדן ,מוזאון כלי רכב (מכוניות,אופנועים,רכבות,טראמים ומטוסים) כולם ייצור גאה של מזרח גרמניה.

כמובן שבאגף המכוניות שלטו ה-2 פעימות אבל לא רק. אפילו מכונית מרוץ (אב טיפוס שלא השתתף במירוצים כי זה נגד את רוח לנין טרוצקי ויזוצקי ושות') הייתה שם! צירפתי כמה תמונות להמחשה.שווה ביקור!

תמונות של אופנועים בהמשך.

Auto Union.jpg

IFA DKW.jpg

Minibus EWA.jpg

Trabant Kombi.jpg

Wartburg 355.jpg

Wartburg 1961.jpg

EVA Sport Prototype.jpg

פורסם

תודה על התמונות.

המיניבוס הזה נקרא BARKAS.

קראתי באיזה מקום, שיש לו הנעה קידמית לגלגל אחד בלבד (שמאלי או ימיני, לא זוכר), וזה נראה לי משנוה ביותר.

מישהוא יכול לאשר או לשלול ?

תודה.

פורסם

חיפשתי קצת באינטרנט, וראיתי שהנעה לגלגל קידמי אחד זו כנראה המצאה של מישהוא משועמם, ול BARKAS יש הנעה קידמית רגילה לשני גלגלים.

אגב, נדמה לי זה הוואן היחיד בעולם, שיצר כמעט 30 שנה עם מנוע 2 פעימות. (1000 סמ"ק, 42 - 45 כ"ס. )

לקראת סגירת המפעל, ב 1989 סוף סוף החליפו למנוע פולקסווגן 1300, זה לא ממש עזר והיצור נפסק ב 1990.

פורסם

אין כאן יוצא מזרח גרמניה ?

הייתי רוצה לדעת האם יש קשר בין מכוניות WARTBURG 311-312 לסאאב ?

גירסת הסטיישן (WARTBURG 312) לדעתי מזכירה בעיצוב את סאאב 95, וכמובן מנוע 3 צילינדרים 2 פעימות בנפח קצת פחות מ 1000 סמ"ק גורם לי לחשוב, שיש קשר כלשהו.

הדגם ה"מרובע" (WARTBURG 353) נשאר עם מנוע 2 פעימות עד שנת 1988 !

1.jpg

2.jpg

פורסם

ייצור גאה - בהחלט, אבל לא של המזרח...

attachment.php?attachmentid=211762&stc=1&thumb=1&d=1282977364

מדובר ב- "וונדרר", אחת מאותן ארבע חברות היסטוריות שאוחדו ל'אוטו-אוניון' (אודי). וונדרר ייצרה את חטיבת הרכבים העממית בקונצרן, והדגם שבתמונה יוצר בשלהי שנות ה-30, לפני שהתעשייה הגרמנית כולה עברה לשרת את מכונת המילחמה הנאצית.

המפעלים של אודי שכנו בחלקה המזרחי של גרמניה, ועם תום המלחמה - נפלו כולם בידי הרוסים, אשר העבירו את פסי הייצור - לשטחם. לאחר המלחמה, אודי הוקמה מחדש - כעוף החול - באזור באווריה, באינגלשטאט (צפונית למינכן).

דוגמא לייצור רוסי של השלל הגרמני, הוא ה- IFA, אשר למעשה היתה גרסה מזרח אירופאית של ה- DKW

attachment.php?attachmentid=211763&stc=1&thumb=1&d=1282977364

הרכב פותח באמצע שנות ה-30, כרכב קטן וזול (התחום עליו היתה אחראית DKW, הנמנית אף היא מבין אותן ארבעת חברות. השתיים הנוספות הן 'אודי' והורך'), אך מלחה"ע השנייה מנעה מהתוכניות להגיע לשלב הייצור.

עם תום המלחמה, וכאשר אירופה שיוואה לתחבורה זולה, הוחל בייצור הדגם, אשר נקרא 3=6 (הסיבה לשם היתה מנוע 3 צילינדר עם שתי פעימות, אשר נתן לרכב ביצועים של מנוע 6 צילינדר מאותה תקופה. בתחילה (1950) בנפח 684 סמ"ק אשר גדל (1958) ל-980 סמ"ק 50 כ"ס ו- 135 קמ"ש.

פורסם

שני הדגמים בתגובה הקודמת שלי היוו "שידרוג" של IFA, והתבססו על אותו מנוע. הגוף ה"מרובע" הוצג בשנת 1965 ונשאר בייצור עד איחוד גרמניה בתחילת שנות ה 90. ב 1988 המנוע הוחלף למנוע פולקסווגן 1300.

אגב, אני חושב שמכונית IFA מוצגת במזיאון של אורי סהר.

נ.ב. המפעלים של אודי ועוד מפעלים רבים אחרים הועברו לשטחי הרוסים כפיצוי על ההרס והנזקים שגרמה להם גרמניה במלחמה, זה לא בדיוק "שלל", זה מה שנקרא WAR REPARATIONS.

פורסם
אפילו מכונית מרוץ (אב טיפוס שלא השתתף במירוצים כי זה נגד את רוח לנין טרוצקי ויזוצקי ושות') הייתה שם!

ומי סיפר לך את זה?

ספורט מוטורי התקיים בכל הגוש הסובייטי - ובאירועים בינלאומיים חשובים השתתפו גם קבוצות מזרח אירופיות.

במזרח גרמניה יוצרה גם מכונית ספורט קטנה בשם מלקוס. לאחרונה הוקם המפעל מחדש והוא מנסה לייצר גרסאות מודרניות של אותה המכונית.

http://en.wikipedia.org/wiki/Melkus

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
ומי סיפר לך את זה?

ספורט מוטורי התקיים בכל הגוש הסובייטי - ובאירועים בינלאומיים חשובים השתתפו גם קבוצות מזרח אירופיות.

במזרח גרמניה יוצרה גם מכונית ספורט קטנה בשם מלקוס. לאחרונה הוקם המפעל מחדש והוא מנסה לייצר גרסאות מודרניות של אותה המכונית.

http://en.wikipedia.org/wiki/Melkus

נכון מאד. בעיקר היו מפותחים מרוצי ראלי (כולל גרסת מירוץ של מוסקביץ') ומירוצי מסלול קרח לאופנועים בהם הדגם השולט היה יאווה ארבע פעימות עם מנוע סינגל מגודל.

ד"א היתה דגם ספורט-קופה נאה מאד של סקודה בשנות השישים. צילמתי כזו משופצת בפראג ואנסה למצוא את התמונה שלה.

פורסם

תודה! אם כך זו הראפיד 136 קופה. הצצתי פנימה והעיצוב הפנימי לא רע כלל, די דומה למכוניות קופה מערביות בנות אותה תקופה ואאל"ט יש גם מד סל"ד.

מנצל את המעמד להראות עוד מספר תמונות שצולמו בפראג, זיהוי מלא יתקבל בברכה, אני זיהיתי בעיקר את הפראהה הירוקה. בתמונה האחרונה רכב לא עתיק/ישן אבל מעניין לכשעצמו - ריקשה בתצורת נוסעים פתוחה (רואים שם די הרבה כאלו באיזור המצודה והעיר העתיקה) מתוצרת בג'אג' (הודו).

DSCN1829.JPG

DSCN1883.JPG

DSCN1882.JPG

DSCN1986.JPG

פורסם

הרכב האדום הוא סקודה פליסיה מהשנים 59-61. הדגם הסגור של אותה משפחה נקרא "אוקטביה".

דגמים אלו קדמו לסדרת דגמי מנוע אחורי.

• תוכן חדש...