Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר הרכב יעבור טיפול 60000. השמן במנוע תמיד היה 15W40 ׁ(מינרלי אני חושב). עכשיו קניתי סינטטי מלא. הרכב סה"כ בן שלוש וחצי, אין סכנה של משקעים או סתימה של חלקים במנוע במעבר בין השמנים?

קראתי קצת על זה משהו.. יש דברים בגו?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין סכנה, ואין בסיס לדברים.

מרוקנים את כל השמן מהאגן, ממלאים את האגן בשמן החדש (משהו בין 4-5 ליטר) = אני מקווה שקנית מספיק..

וההחלפה תבורך

HU: Clarion HX-D2 F.Comp: Focal K3Power Amp: Genesis Series III Five Channel SubWoofer: Hertz HX250 Front stage

פורסם
קניתי חמש ליטר של 5W30.

ההחלפה תיהיה במוסך - וסליחה על שאלת הבור - שמחליפים שמן בכל טיפול, לא תמיד מרוקנים את כל השמן במערכת?

שלום חבר

אם לא מרוקנים לך את כל השמן מהמנוע לא עשית כלום ...

סובארו אימפרזה 1999 1.6 אוטו' + קיה סול 2011 1.6. אוטו'. :wave:

פורסם

מדוע אתה לא רושם את סוג הרכב?

איזה שמן קנית ? (חברה\דגם

איזה שמן מלאו לך כל השנים? חברה\דגם

דבר ראשון, השמן שמלאו לך מקודם (15W-40) הוא יכול להיות גם חצי סינטטי, וגם מינרלי, אבל לא רשמת מהו השמן - אי אפשר לדעת.

דבר שני,בטיפול מרוקנים את רוב השמן, אבל נשאר קצת בתוך המנוע.

לכן, לפעמים, מקדימים את החלפת השמן הבאה (במיקרה שלך לדעתי לא מחייב).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מחר הרכב יעבור טיפול 60000. השמן במנוע תמיד היה 15W40 ׁ(מינרלי אני חושב). עכשיו קניתי סינטטי מלא. הרכב סה"כ בן שלוש וחצי, אין סכנה של משקעים או סתימה של חלקים במנוע במעבר בין השמנים?

האם יש לך בוצה במנוע? האם כשאתה פותח מכסה שמן אתה רואה הרבה פיח שחור(בוצה)?

למכוניות חדשות שהיו מטופלות ב15W40 מינרלי יש נטטיה לייצר בוצה, ואז מעבר לשמן סינטטי מלא או חצי ללא ניקוי הבוצה גורם למשקעים האלו להגיע למקומות לא רצויים כמו מרימים הידראוליים ומשאבת שמן ואז אתה תהיה בבעיה.

פורסם
האם יש לך בוצה במנוע? האם כשאתה פותח מכסה שמן אתה רואה הרבה פיח שחור(בוצה)?

למכוניות חדשות שהיו מטופלות ב15W40 מינרלי יש נטטיה לייצר בוצה, ואז מעבר לשמן סינטטי מלא או חצי ללא ניקוי הבוצה גורם למשקעים האלו להגיע למקומות לא רצויים כמו מרימים הידראוליים ומשאבת שמן ואז אתה תהיה בבעיה.

אין קשר בין שמן מינרלי להופעת בוצה ברכב X או Y.

במידה ומשתמשים בשמן מינרלי המתאים לדרישות והמפרטים של הייצרן למנוע מסויים אזי לא אמורה להופיעה בוצה.

גם בשמן סינטטי עלולה להופיע בוצה במידה ואינו עומד בדרישות הייצרן.

שים לב !

ישנם שמנים מינרלים בעלי תכונות מסויימות עדיפות על שמנים סינטטים לכן רוב הייצרנים עדיין ממליצים על שמן לפי מפרט מסויים ולא על סיננטי או מינרלי.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא ציינת גם את מידת הצמיגות של השמן החדש שקנית ולא זכור לי כלכך 15W40 סינטטי מלא אז תבדוק את החדש לראות שיתאים לרכב שלך ולא יעשה בעיות בלחץ השמן ותפקוד המנוע.

פורסם

אז ככה:

הידע של במכונאות שואף לאפס. פתחתי שרשור לגבי החלפת סוג השמן מתוך רצון להטיב עם המנוע ולתת לו חיים יותר ארוכים ועבודה יותר טובה וחלקה. שם הגיבו לי שאין בעיה עם החלפת השמן, והצמיגות של השמן היא טובה.

הרכב הוא אקסנט 2007 1600 סמק.

הטיפול האחרון בוצע במוסך מורשה כולמביל, בחיפה (מילר) את סוג השמן שהם שמו אני לא יודע - אבל אני מניח שהם פועלים לפי הנחיות יצרן.

השמן הוא סינטטי מלא של יורול 3W50. לפי מה שקראתי, סה"כ זה לא שמן מדבקה אלה יצרן אירופאי מכובד.

נתוניו לפי אתר יונדאי שופ

5W30 שמן מנוע

EUROL תוצרת

API: SL/CF

ACEA: C3

שמן סינטטי מלא. השמן הטוב ביותר ליונדאי שלך.

C3 עומד בתקן

קישור למפרט המלא באתר היצרן

http://www.eurol.com/custom/producten/prod_1281/PCMO-2200%20Optence%20GB.pdf

מעבר לכך - אני קורא המון המון תגובות, וממש מבולבל. אין לי ידע במכונאות, ואני בסה"כ רוצה לקנות שמן לטיפול - אבל רוצה בסה"כ את הסוג הטוב ביותר. (בסה"כ שלושים שקל הבדל, לא סיפור משמעותי עבורי)

פורסם

טוב אז דבר ראשון מצטער על הבלבול זה רק מנסיון לעזור,דבר שני אם כל הסיפור מתבצע במוסך מורשה אז בכלל אין לך מה להתלבט הם יודעים הכי טוב מה טוב לאוטו שלך, מה גם שהורים שלי מטפלים שם ברכב שלהם ואין טענות.

שיהיה בהצלחה:-P

פורסם
אין קשר בין שמן מינרלי להופעת בוצה ברכב X או Y.

במידה ומשתמשים בשמן מינרלי המתאים לדרישות והמפרטים של הייצרן למנוע מסויים אזי לא אמורה להופיעה בוצה.

גם בשמן סינטטי עלולה להופיע בוצה במידה ואינו עומד בדרישות הייצרן.

שים לב !

ישנם שמנים מינרלים בעלי תכונות מסויימות עדיפות על שמנים סינטטים לכן רוב הייצרנים עדיין ממליצים על שמן לפי מפרט מסויים ולא על סיננטי או מינרלי.

אל תתחכם סתם , אם היית קורא את מה שכתבתי הייתי רואה ששאלתי אותו אם יש בוצה במנוע . ואם יש בוצה ועכשיו הוא ישים שמן סינטטי מלא מסיווג איכות גבוה יותר של היצרן מה שלא היה לו עד עכשיו במנוע(במידה ויש בוצה) אזי הוא יכול להגיע למצב שהבוצה תתפרק אל משאבת השמן ותסתום אותה וגם יהרוס לו את המרימים ההידראוליים.

פורסם
למכוניות חדשות שהיו מטופלות ב15W40 מינרלי יש נטטיה לייצר בוצה,

אני אף לא מתחכם אלא מתקן את הטעות בדברים שכתבת.

פורסם

אני אף לא מתחכם אלא מתקן את הטעות בדברים שכתבת.

אדון מרק היקר שים לב מה בעל הרכב שאל האם יש סכנה של משקעים או סתימה במעבר משמן מינרלי לסינטטי מלא, ואתה ענית לו ללא התיחסות לסכנות. בעל הרכב רוצה שרכבו יאריך חיים.

עכשיו אדון מרק אם יש בוצה במנוע והוא היה מטופל בשמן מינרלי 15W40 נניח סוג חרא כי זה מה ששמים במדינתנו הקטנה למכוניות זולות כמו יונדאי אקסנט האם זה בטוח לעבור לשמן סינטטי מלא מאיכות מעולה מהחברה שהמלצת עליה ללא שום סכנה שהמשקעים ירדו ויעשו נזק?

אתה לא חושב שמומלץ לפחות לעשות "פלאשינג" (ואני לא תומך נלהב של פלאשינג) למנוע לפני שתעבור לשמן מאיכות כזו?

פורסם

אכן החלפתי ל5W30 סינטטי מלא, ואשכרה מרגישים, האוטו זריז יותר וקליל יותר, המנוע מטפס יותר בקלות בסולם הסלד!

וגם טיפה יותר שקט!

פורסם
אכן החלפתי ל5W30 סינטטי מלא, ואשכרה מרגישים, האוטו זריז יותר וקליל יותר, המנוע מטפס יותר בקלות בסולם הסלד!

וגם טיפה יותר שקט!

לחבר שלום,

יפה לך, אבל אתה קצת חולמת :shock: קוראים לזה אפקט פסיכולוגי של מעבר משמן מינרלי לסינטטי מלא.

גם אחרי כוסית וודקה אתה עשוי להרגיש את אותו שיפור ברכב.

המנוע יותר שקט ייתכן מאוד.

• תוכן חדש...