Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש דירה - זקוק לעזרה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין מה לומר, פתח תקווה בירת הבילויים של ישראל :D

שמח שחבר שלך מרוצה בנווה שרת. המקום הזה נראה כמו מעברה ולא משנה כמה ניסיתי לשכנע את עצמי לגור שם כסטודנט כדי לחסוך כסף, בסוף העדפתי לגור עם שותפים ולא במקום הזה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדיף לגור בקרטון של מקרר במרכז תל אביב מאשר לגור שם.

אני לא אמרתי שתל אביב זה המקום הטוב עלי אדמות וכתבתי שיש אנשים שזה לא מתאים להם אבל... להרבה זה מתאים וכמו שאתה מבקש שלא ישכנעו אותך למה תל אביב זה ה-מקום אל תקשקש שלגור בפריפריה זה כמו לגור במרכז תל אביב ואני במקור מרמת השרון ככה שאני יודע מה זה לגור קרוב לתל אביב וזה לא זה.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

תגידו, אני אמרתי שלגור בפריפריה זה כמו לגור במרכז תל אביב?

זה ממש לא!

מבחינתי זה פי 1000 יותר טוב.

אבל זה משהו שאנשים מסויימים פשוט לא יכולים לקבל.

פורסם
אני גר במעוז אביב, בוא תגיד לי איפה משלמים פה באיזור 3800 לדירת שלושה חדרים מרווחת (לא כולל הדר יוסף) - וכל החברים שלי וחבריהם יעברו לפה.

זה גם לא המחיר (נכון לעכשיו, מלא חברים מחפשים), וגם אין דירות.. יד2 משום מה מלאה בדירות פיקטיבות.

כנראה שאתה לא בעיניינים או עמוק בבועת "מעוז אביב".

מטר מולך אני גר כבר חודשיים ומשלם במבצע קדש, שזה מרחק יריקה ממך, קצת יותר מ- 3500 ש"ח.

כיוון שהמחיר שאני משלם לא מאפיין את השוק, 3 דירות שונות שראיתי באותו בניין רכבת ,הושכרו ב- 3800 (3 חדרים, מרווחות יחסית).

לפני זה גרתי באחת הקהילות (שמורכבות מדירות ביוב לרוב אך יש גם דירות טובות, באותם טווחי מחירים).

חיפשתי דירה החל מה-1.4 במשך חודש שלם אינטנסיבי וטווח המחירים, גם ברחובות הסובבים את הדר יוסף, הוא סביב 4000 ש"ח, גם ברחוב בני אפריים למשל.

יש גם המון דירות מרתף בהיצע (בעיקר סביב פנחס רוזן), בסכומים של ה-3500/3800 אבל זה לא היה בא בחשבון מבחינתי.

תתפלא לשמוע, אך לפני 3 חודשים מצאתי גם דירות ברפידים ועוד דירה או שתיים בתוך מעוז אביב בסכומים של 4000 או 4200.

שכונה בהחלט מטופחת וירוקה, אך אני לא אשלם 250 ש"ח וועד בית על בניין בן 50 רק בגלל שאני פלצן באיזו קהילה משותפת או וואטאבר.

אפרופו פלצנות : בצהלה מצאתי דירות באמת מצויינות ושוות (אחת נמכרה יומיים לפני שחתמנו על חוזה שכירות), ושם אפשר להנות משכונה מטופחת ברמה גבוהה מאוד מבלי לשלם 250 ש"ח וועד על השותפות הזאת (או מה שזה לא יהיה) של "מעוז אביב".

דעותיי שלי היו קיצוניות יותר מזו של נקמצ'י לגבי איכות בעיר או בפריפריה.

אני מוכרח לציין שדווקא המגורים באזור הזה שאני גר בו שונים לגמרי ממה שחשבתי או ממה שמייצגת תל אביב על כל רחובותיה המרכזיים.

על כל מקרה, אני לעולם אעדיף את היישוב/מושבה הכפרית על העיר הגדולה.

פורסם
תגידו, אני אמרתי שלגור בפריפריה זה כמו לגור במרכז תל אביב?

זה ממש לא!

מבחינתי זה פי 1000 יותר טוב.

אבל זה משהו שאנשים מסויימים פשוט לא יכולים לקבל.

השאלה איזו פריפריה,

האם מדובר על משהו כמו שאמיר מדבר עליו, לגור רחוק מהמרכז בזכרון יעקב או בישוב בצפון בבית צמוד קרקע שזה סוג אחר לחלוטין של חוויה , זה נשמע מעניין מאוד.

אם מדובר על לגור בעיר אפרורית על שולי איזור המרכז שאין בזה יותר מדי קסם או יתרון(למשל פתח תקווה ,רחובות ) אז אני לא רואה במה זה טוב פי 1000 במיוחד ביחס לאיזורים שאנחנו מדברים עליהם שהם לא איזורים צפופים אבל מיקום מעולה.

נ.ב. אמיר , בבתים שהם לא שיכוני רכבת, מקובל לשלם ועד בית כי יש מבנה שצריך לתחזק (למשל : מעלית) ורכוש משותף שצריך לטפל בו מפעם לפעם. זו לא פלצנות אלא כורח המציאות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני מסכים לגמרי עם אייל.

פריפריה זאת מילה מופשטת מדיי.

יש ערים סובבות ת"א במרחק הליכה ממנה (רמה"ש) ויש כאלו שידרשו ממך לעבור 5 ק"מ במשך שעה וחצי בכל יום על הכביש המחבר.

כנ"ל לגבי מושבים סביב.

פורסם
השאלה איזו פריפריה,

האם מדובר על משהו כמו שאמיר מדבר עליו, לגור רחוק מהמרכז בזכרון יעקב או בישוב בצפון בבית צמוד קרקע שזה סוג אחר לחלוטין של חוויה , זה נשמע מעניין מאוד.

אם מדובר על לגור בעיר אפרורית על שולי איזור המרכז שאין בזה יותר מדי קסם או יתרון(למשל פתח תקווה ,רחובות ) אז אני לא רואה במה זה טוב פי 1000 במיוחד ביחס לאיזורים שאנחנו מדברים עליהם שהם לא איזורים צפופים אבל מיקום מעולה.

נ.ב. אמיר , בבתים שהם לא שיכוני רכבת, מקובל לשלם ועד בית כי יש מבנה שצריך לתחזק (למשל : מעלית) ורכוש משותף שצריך לטפל בו מפעם לפעם. זו לא פלצנות אלא כורח המציאות.

אם אתה מדבר על פריפריה כשמרכז החיים היומיומי שלך בת"א אז אתה צודק אבל אם אתה עובד מחוץ לת"א ורוצה אותה בשביל חיי הפנאי אז במגורים בפריפריה יש הרבה מאוד יתרונות.

בין היתרונות אתה יכול למצוא פחות פקקים, מרחבים ירוקים יותר גדולים (נכון לרוב המקומות. לא לכולם), עלויות קטנות משמעותית שמשאירות לך יותר כסף פנוי לתרבות הפנאי, איכות דיור גבוהה הרבה יותר ביחס למחיר וכו'. המחיר שאתה משלם על זה הוא נסיעה של עוד רבע שעה לכל כיוון כשאתה יוצא לבלות.

אני גדלתי באיזור המרכז (ת"א, ר"ג וראשון) וב 14 השנים האחרונות אני גר באשקלון. אשקלון כעיר מספקת לי את כל השירותים, נותנת מערכת חינוך איכותית מאוד לבנות, מספקת לי ולרעייתי תעסוקה ואם אני רוצה לבלות וחייב דווקא את ההמולה של המרכז אז 40 דקות אני בלב ת"א (ואם זה בשיא העומס של הבוקר אז שעה ורבע).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...