Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חפש בחלק התחתון של הרדיאטור

ברוב הרדיאטורים יש פתח ריקון מפלסטיק בצורת בורג שאותו צריך לפתוח ואז המים מתרוקנים, שים לב לא להרוס אותו.

לרוב הוא נמצא או באמצע הרדיאטור או באחד הצדדים. במקרה שאין או שאתה לא מוצא אז אתה יכול לנתק את הצינור התחתון ברדיאטור(בזהירות יכול להוות פתח לנזילות).

שים לב שבחלק מהמערכות צריך לנקז אויר מהמערכת לכן אם אתה לא יודע/מכיר אז אל תתעסק כי אתה עלול לגרום נזק בכל מוסך יכולים להרים את הרכב ולהחליף לך מים בעלות לא גבוהה

פורסם

לא מציע לך כלל לחפש את הבורג המדובר, אם כבר אתה רוצה לעשות משהו ,ולא לגרום נזק, אז תפרק את 2 הצינורות של הראדיאטור, ותן למים לזרום החוצה, תכניס צינור מים ותשטוף את כל המעברים, ותשטוף בלחץ מים חזק את הרשת מבחוץ.

אח"כ תרוקן את המים שבפנים תחבר את הצנרת תמלא מים ירוקים , ותניע את הרכב, תחכה שיפתח הטרמוסטט תוסיף עוד מים, ותעשה סיבוב לראות שהכל תקין ושאין אח"כ נזילות,

במידה והראדיאטור שלך רקוב ונוזל , גש מהר להחליף אותו בחדש,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

עוד משהו...לגבי התזת מים לתוך הרדיאטור אני לא הייתי עושה כזה דבר מה שאני הייתי עושה :

1.ממלא תוסף לניקוי רדיאטורים

2.מריץ את המנוע 10 דקות

3.פותח את אחד מהצינורות מרוקן את הכל

4.סגור את הצינור שפתחתי וממלא מים חדשים

אגב קח בחשבון שאם היה כל כך הרבה חלודה רוב הסיכויים הרכב שלך לא יתקל רק ברדיאטור ....מילו לך שם מי ברז וזה אומר הרבה ..

חכה עוד שנתיים שלח לגרידה

פורסם

גרידה תוכל לבצע רק עד סוף חודש שלישי.

גריטה אפשר לבצע כאשר הרכב יהיה בן 20.

גָּרַט

הוציא משימוש עקב שבר, בלאי או התיָשנות.

פורסם

רדיאטור שזרמו בו רק מי-ברז או נוזל קירור פשוט+רדיאטור עם פז"מ של 10 שנים אני ממליץ לך להחליפו בחדש במקום ניקוי שעשוי לעזור לטווח הקצר בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא צריך לעלות יותר מדי, לא יותר מסביבות 700-800 ש"ח.

אתה יכול למצוא רדיאטור משומש מרכב מושבת, תחפש אחד עם כמה שפחות זבובים עליו, זה מראה על הפז"ם שלו :lol:

בזמנו עשיתי את זה בליאונה שלי ועוד הוספתי מאוורר נוסף שיעבוד קבוע - הוריד את החום כמו בובה.

פורסם

הרעיון האולטימטיבי הוא להחליף רדיאטור לחדש.

במידה ואין לך את הכסף או הרצון להשקיע ברדיאטור חדש או בניקוי מקצועי שעולה בערך 200 שקלים, אפשר לנסות להציל אותו.

אני עשיתי את התהליך הבא מספר פעמים והתוצאות מעולות, זה לא מבטיח שהרדיאטור ישמר לנצח,

אבל עתיד להאריך לו את החיים ולתת קצת שקט נפשי ל-X זמן.

הרעיון הוא כזה:

להשכיב את הרדיאטור על קרטון, לשפוך לתוכו קצת מלח לימון וכמה סיבובים של מים חמים (לא רותחים), עד שהמים שיוצאים נקיים והזרימה טובה.

מומלץ גם לנקות את הרשת עם מעט מים כדי להפטר מאבק/לכלוך/חרקים שנדבקו אליו במהלך השנים.

מאחר וזה רדיאטור שכנראה עומד לסיים את חייו בזמן הקרוב, אני לא רואה סיבה טובה להשקיע בו ניקוי מקצועי. זאת דעתי לפחות.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

• תוכן חדש...