Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, הסיפור הוא כזה, ברשותי ניסן טראנו שנת 96 מנוע בנזין.

בחודשיים האחרונים השקעתי "מעט" כסף ברכב.

בין הריג'קטים שהיו, תושבות מנוע/גיר קרועות.

היות וברזומה שלי יש שנה+ של עבודה במוסך וגם עבודה בחלקי חילוף לרכב, אני מעט מבין בתחום ותמיד ניגש לבצע סקר.

נכנס למוסך א. "שלום, כמה יעלה לי החלפה של תושבות מנוע+גיר + טיפול 10 מלא, חלקים אני מביא הכל" בעל המוסך "1000 ש"ח" אני "אני מתכוון לעבודה בלבד, כן ?" בעל המוסך "כן" אני "טוב תודה"

נכנס למוסך ב. "שלום כמה יעלה לי......" "כל תושבת 100 שח, טיפול עוד 100 שח"

נכנס למוסך ג. הסיפור דומה למוסך ב

נכנס למוסך ד, שם עבדתי בעבר, הכל הגיוני עם מוסכים ב ג, גם ד מסכים לבצע את העבודה במחירים האלו.

מלחצ של זמן, האוטו הוכנס למוסך ב. עם החלקים האמורים (בסופו של עניין ללא טיפול שבוצע שבוע קודם כבר).

אני באותם ימים, ללא מכשיר טלפון נייד וגם לא ניתן להשיג אותי בטלפון קוי רגיל.

צלצלתי למוסך בבוקר לוודא שמצא את המפתח והכל בסדר "כן כן האוטו כבר בעבודה"

סוף יום מגיע, אני נוסע למוסך לשלם את שסוכם ולקחת את הרכב מתוקן.

הגעתי למוסך, לשון השיחה כזה:

"אחי התושבות מנוע שלך במצב מעולה, פרקתי אותם, הישנות שהיו על הרכב, יותר גבוהות מהחדשות, אז החלפתי רק את התושבת גיר, מעבר לזה, יש לך חופש במשולשים עליונים, חופש בגל הינע, צינור ברקס קדמי ימני שעומד להקרע וחייב להחליף דחוף דחוף את 2 הצינורות הקדמיים, אגזוז שבור, גומיה לציריה קרועה"

על החופש במשולשים ידעתי וחיכה לי בעל מקצוע לטפל גם בזה (כבר טופל), על הציריה ידעתי, על האגזוז ידעתי, על הצינורות ברקס לא ידעתי.

"אוקיי, תודה רבה על המידע, אז מה מגיע לך על ההחלפה של התושבת ?" (כאן אני מכין כבר שטר של 100 שח, כפי שסוכם מספר ימים קודם לכן), והנה הפצצה:

"300 שח, היה שם צורך לבצע הברזות לגיר כדי להרכיב את התושבות ואף בורג לא נפתח הייתי צריך לחתוך את הכל, מה גם שפרקתי את התושבות מנוע, אפילו שלא החלפתי"

אני את הרכב הזה, קניתי עם גיר מת, החלפתי לו גיר, אני יודע בדיוק מה מדובר (אוזן אחת שבורה ותפוסה שם עם בורג), אין צורך בשום הברזות ושום נעלי בית, הכל קשקוש.

אני משלם ל-ב את מבוקשו ויוצא מהמקום ללא ויכוחים מיותרים, א כי מיהרתי לבדוק את כל שאמר לי על הרכב, ב כי היה לו לקוחה ולא עושים דברים אלו ליד לקוחות לעולם.

אצתי רצתי אל אחד מחברי למקצוע, מרים את הרכב אל הליפט, הצינורות הקדמיים של הברקסים במצב מצויין, כמעט חדש !

מה שכן מצאתי שלא ידעתי קודם, זה צינור ברקס אחורי מרכזי (שמפצל ל2 התופים) עומד להתלש ממקומו.

איפשהו בתוך תוכי הייתי בטוח ש-ב משקר לי במצח נחושה, חודש עבר מאז, היום הרכב הוכנס למוסך לצורך סידור האגזוז (הריג'קט האחרון שנותר לרכב)

וכאן הכל מתברר:

ב מעולם לא פרק את התושבות מנוע של הרכב, כנראה מתוך עצלנות לבצע את העבודה (חרא של עבודה), התושבות קרועות לגזרים.

כמובן שמיד אישרתי למוסך לבצע החלפת 2 התושבות, תוך שביקשתי מהם לשים בצד את חלקי התושבות הישנות.

אז מה היה לנו בעצם ?

ב שיקר לנו לגבי פירוק תושבות, גבה ממני 300 שח על כלום וגם המציא לי תקלות ברכב.

אני די מתלבט מה לעשות בנידון, אבל לשתוק אני לא הולך.

אגב, פרטי המוסך המעורב בנושא בכוונה לא מפורסמים, עקב היותי מתכוון לגשת אליו ישירות ולדבר עימו פנים מול פנים לשמוע את עמדתו בנושא ולראות אם ניתן לפתור את הבעיה לשביעות רצוני.

אני אשמח לעיצות בנושא, השמרו לנפשותייכם באשר אתם נכנסים למוסך.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך שגלגל מסתובב לו, כמעט נפלתי בפח שלך עם המגבר ועכשיו עשקו אותך ב300 שקל, עשית לי את היום.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

עשקו גם עשקו אותך, אני מקווה שהוא לא יחזור בו, אולי ככה תלמד לא לנסות לחרטט אנשים, מעניין אם אותו בחור שנהנה מהמגבר עכשיו בטוח שהמגבר "בן שנה וחודש" וזה שזה היה לפניי ממש לא מעניין כי זה עדיין עשה לי את יום.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
...

וכאן הכל מתברר:

ב מעולם לא פרק את התושבות מנוע של הרכב, כנראה מתוך עצלנות לבצע את העבודה (חרא של עבודה), התושבות קרועות לגזרים.

כמובן שמיד אישרתי למוסך לבצע החלפת 2 התושבות, תוך שביקשתי מהם לשים בצד את חלקי התושבות הישנות.

אז מה היה לנו בעצם ?

ב שיקר לנו לגבי פירוק תושבות, גבה ממני 300 שח על כלום וגם המציא לי תקלות ברכב.

אני די מתלבט מה לעשות בנידון, אבל לשתוק אני לא הולך.

אגב, פרטי המוסך המעורב בנושא בכוונה לא מפורסמים, עקב היותי מתכוון לגשת אליו ישירות ולדבר עימו פנים מול פנים לשמוע את עמדתו בנושא ולראות אם ניתן לפתור את הבעיה לשביעות רצוני.

אני אשמח לעיצות בנושא, השמרו לנפשותייכם באשר אתם נכנסים למוסך.

כל ההשתלשלות לא כ"כ מעניינת אותי. מה שמעניין זה השקר של ב'. בלי לומר לו שהיית במוסך אחר, חזור אליו עם טייפ מנהלים או כל דבר אחר שניתן להקליט איתו והקלט אותו אומר שהוא ביצע את העבודה האמורה, תוך פירוט מה נעשה. דרוש שיחתום על הצהרה כי הוא ביצע את העבודה האמורה (בלי להפסיק להקליט!). באם לא יסכים, הרי יש לך את ההקלטה שהוא לא מסכים. הראה לו את התושבות שפורקו ודרוש את תגובתו (בלי להפסיק להקליט!).

לאחר שיש לך הקלטה ביד - גש למוסך שתיקן, בקש חוו"ד וגש לעו"ד או לבימ"ש (מה שתבחר. עו"ד ייקח לך שכ"ט גם על ניסוח כתב תביעה!). לאחר שתיגש לבימ"ש, תן לו לעשות את שלו. במקביל, פנה לאיגוד המוסכים בתלונה על המוסך הנ"ל.

כמובן, שהוא לא יידע שהוא מוקלט. החוק אומר כי די בצד אחד שיודע שהשיחה מוקלטת.

אם אתה צריך עזרה, אני לרשותך (פנה בה"פ).

רועי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
איך שגלגל מסתובב לו, כמעט נפלתי בפח שלך עם המגבר ועכשיו עשקו אותך ב300 שקל, עשית לי את היום.

זה בסדר אותי הוא עשק בהרבה יותר, אבל איך שגלגל מסתובב לו... או שבעצם לא מסתובב :-D

פורסם

היי, שכחתי לציין כי בוודאי שהוא יקרא את כל ההודעות הללו מתישהו, אולי לפני שאבקר אצלו אולי אחרי.

תראה, האמנם 300 שח זה כסף בעבורי, אבל לא עד כדי כך שאני אגיע למשפטים, מקסימום אני אדאג לחרבן לו את הפרנסה.

בשלב זה אני לא קופצ למסקנות, עד שלא אקבל ממנו תגובה.

פורסם

לפחות תגיש תלונה באיגוד המוסכים, אם אין לך ראש למשפטים. אבל מה שכן, תעביר מפה לאוזן את הסיפור, וכך יקטן קהל הלקוחות שלו. כך גם אתה לא עובר על החוק, וגם "מחזיר" לו.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם
זה בסדר אותי הוא עשק בהרבה יותר, אבל איך שגלגל מסתובב לו... או שבעצם לא מסתובב :-D

גם אותך עשק אור.ס.? כי אם כן אפשר לפתוח קהילה כבר.

פורסם

בדיוק לזה התכוונתי שאמרתי לחרבן לו את הפרנסה.

אבל שוב, אני לא עושה כלום עד שאני לא אקבל תגובה ממנו.

כי אם הוא יחליט להוציא מהכיס להחזיר לי 200 שח שהוא גבה סתם, אז העניין מבחינתי סגור אני פשוט לא אגש אליו יותר לעולם וגם לא אלכלך עליו.

אם הוא יחליט לא להוציא, אז אני אתחיל לספר את הסיפור בפרסום שמו.

לאיגוד המוסכים אני חושב שאי אפשר ללכת כי הוא עובד עם רשיון של מישהו אחר (כמו בערך עוד 70% מהמוסכים בארצ)

פורסם
בדיוק לזה התכוונתי שאמרתי לחרבן לו את הפרנסה.

אבל שוב, אני לא עושה כלום עד שאני לא אקבל תגובה ממנו.

כי אם הוא יחליט להוציא מהכיס להחזיר לי 200 שח שהוא גבה סתם, אז העניין מבחינתי סגור אני פשוט לא אגש אליו יותר לעולם וגם לא אלכלך עליו.

אם הוא יחליט לא להוציא, אז אני אתחיל לספר את הסיפור בפרסום שמו.

לאיגוד המוסכים אני חושב שאי אפשר ללכת כי הוא עובד עם רשיון של מישהו אחר (כמו בערך עוד 70% מהמוסכים בארצ)

מותר לעשות כזה דבר?! ואם אני לא מוסמך, אבל עובד על רישיון של חבר של דוד של שכנה של סבתא שלי?

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

בעקרון אני חושב שאסור.

אבל שמע, המטרה שלי היא להחזיר לחיכי את ה200 שח אשר נגבו ממני ללא תמורה.

לא הולך להפריע לאף אחד, מקווה שהוא יבין ויודה בטעות והכל יבוא על מקומו בשלום.

פורסם

בעזרת השם הוא יסכים וייתן לך את הכסף, כך לא תצטרך לגרום לך עצבים מיותרים, ולו פגיעה בפרנסה.

שיהיה בהצלחה!

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

לדעתי להזהיר אחרים הרבה יותר חשוב מה 200 ש"ח.

מוסך כזה שמוציא אוטו לא תקין וטוען שתיקן מסכן את כולם על הכביש. אצלך זה תושבת אבל אצל מישהו אחר זה יכול להיות מסרק הגה או ברקסים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לדעתי אתה צריך לפרסם את שם המוסך כי פריארים לא מתים הם מתחלפים ובכך אתה תמנע את הפראייר הבא..

• תוכן חדש...