Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אומר שוב:

כשאני מגיע למוסך ובכוונתי להגיע עם החלקים אני מיידע אותו מראש, כדי שיוכל לגלם את זה במחיר העבודה.

ולכל מי שחושב שאני פראייר, העובדה היא שבסופו של עניין הסיפור נסגר בתמורה ל250 שח, במוסך של חברים.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ולכל מי שחושב שאני פראייר, העובדה היא שבסופו של עניין הסיפור נסגר בתמורה ל250 שח, במוסך של חברים.

זה בדיוק המפתח למחיר שקיבלת.

והמוסך הקודם, מה לעשות, לא היה חבר שלך.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

זו הסיבה היחידה שאני מטפל קבוע אצל אותו מוסכניק כבר שנים (עם כמה רכבים), אני תמיד מביא את כל החלקים (מה גם שכל החלקים מחו"ל בכל מקרה) והוא מבצע רק את העבודה. ומחזיר לי את כל החלקים שפורקו/הוחלפו.

בהתחלה הייתי חשדן , אז סימנתי לדוגמא את התושבות מנוע לפני החלפה (מעט צבע), ולאחר מכן בדקתי שאכן העבודה נעשתה.

מה אגיד לך, לא התאכזבתי מעולם מאותו איש יקר.

אין טעם לגשת ולחפש את הזולים יותר, לעיתים הם עולים ביוקר בסופו של דבר.

כל נושא החלקים ומחירם הוא שוק פרוץ לחלוטין של מחירים לכאן ולכאן, מוסכניק טוב נמדד על פי אופי וטיב עבודתו לאורך זמן.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

באופן כללי לדעתי זה לא בריא לדלג ממוסך למוסך כי ככה הרכב בנוי ומטופל טלאי על טלאי, בעל מקצוע א' לא יודע מה בעל מקצוע ב' עשה .

אני בעד להביא חלקים איכותיים למוסך רק אם המוסך לא מחזיק כאלה או מוכר אותם יקר משמעותית (בשביל20-30 אחוז פער אני לא אביא חלק מבחוץ) אבל הייתי עד לאחרונה לטיפול שנעשה באחד מהמוסכים בו הלקוח הביא חלקים מאיכות ירודה שאותו המוסך לא היה מעז להחזיק אצלו וזה דווקא מאוד הפתיע אותי.

עם זאת - אם אני הייתי בעל מוסך, לא הייתי מוכן לתת אחריות ללקוח שהביא חלקים משלו. מאיפה אני יודע מה איכותם ומצבם ?

לדוגמא: חלקים לטיימינג : רצועה פלוס משאבת מים ושאר המסביב - אם מתרחש כשל באחד מהחלקים האלה, למה המוסך צריך לקחת את זה על עצמו אם הלקוח הביא את החלקים ?

גם בתושבות מנוע : אם הלקוח הביא תושבת סינית סוג ז' במטרה לחסוך והיא נקרעה אחרי זמן קצר ונגרם נזק רציני - למה זו צריכה להיות בעיה של המוסך?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מגאן, צביעת החלק לא תמיד עוזרת, נניח אם אמרו לך שהחליפו קצה הגה או מוט הגה, הרבה פעמים מבטלים את החופש צובעים בספרי ומחזירים למקום "חדש" העלות - 0 שח מול עלות החלק שנגבה כביכול מחיר חדש.

במקרה הזה כמובן שהספרי ימחק לך את הסימן.

אייל יקירי, עוד לא נתקלתי במוסך שנותן אחריות למישהו שהביא חלקים לבד.

כמו שאמרתי, אצלי הסכומים מתבטאים ב50% לפעמים, שזה משמעותי.

לגבי "מעבר ממוסך למוסך"

התושבות זה פעם ראשונה שהרכב ראה מוסך, כנראה גם אחרונה.

בדרכ את כל הדברים אני מסדר לבד/אצל שרון ואלי (שעבדתי אצלהם).

פורסם

אור ,

לא הבנתי אותי. זו בדיוק הבעייתיות.

אתה מביא סנדוויץ' מהבית למסעדה ואחר כך עלול להתלונן שיש תולעת בחסה... מי אשם בזה?

אני לא מדבר דווקא על המקרה הספציפי אלא באופן כללי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני אשם, אבל לא אכלתי את החסה, החזרנו אותה לחנות.

עוד לא הבנת מה הפואנטה ?

החלק לא הוחלף, הוא מעולם לא טען שהחלק הוחלף

הוא טען שהחלק לא צריך החלפה, למרות היותו מפורק לגורמים ולא מבצע את תפקידו כראוי

פורסם

עם זאת - אם אני הייתי בעל מוסך, לא הייתי מוכן לתת אחריות ללקוח שהביא חלקים משלו. מאיפה אני יודע מה איכותם ומצבם ?

לדוגמא: חלקים לטיימינג : רצועה פלוס משאבת מים ושאר המסביב - אם מתרחש כשל באחד מהחלקים האלה, למה המוסך צריך לקחת את זה על עצמו אם הלקוח הביא את החלקים ?

גם בתושבות מנוע : אם הלקוח הביא תושבת סינית סוג ז' במטרה לחסוך והיא נקרעה אחרי זמן קצר ונגרם נזק רציני - למה זו צריכה להיות בעיה של המוסך?

אני מסכים עם אייל, האחריות לעבודה ולחלקים שנותן המוסך עולה כסף , הוא צריך לקחת בחשבון סיכוי הסתברותי לתיקון חוזר.

אם הלקוח מביא את החלקים:

א. אין סיבה שבעל המוסך יסמוך עליהם.

ב. הוא מפסיד חלק מתחשיב הרווח ולכן לגיטימי שיבקש סכום אחר לעבודה.

פורסם

אור,

מה נסגר בסופו של דבר עם המוסך? דיברת איתו?

נכון לעכשיו כל ההתדיינות הזו לא מועילה לכלום. היא רק מזיקה לעמוס השרת.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אלו שהיו מעוניינים בהסברים פנו אליי בה"פ, איני סבור שיש טעם לפרסם זאת על גבי הפורום.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

אני לעיתים קרובות פוגש בעלי רכב אשר כל פעם לוקחים 10 מוסכים, עושים סקר מחירים ובוחרים את המוסך הנוח (הזול) ביותר.

כמובן, זאת זכותו המלאה של הלקוח. אבל אימון עם בעל מיקצוע ניבנה עם ההיכרות וזה לוקח זמן.

זה לא נעים כאשר עושים עליך מכרז ולא נעים לחפור במנוע של מישהו ולגלות שעשו חלק מעבודה במקום אחר.

בצורה כזאת יוצא שלכל בעל מיקצוע יש רשימת לקוחות נאמנים והם מקבלים יחס ושירות עדיפים מכל הבחינות, אפשר לומר חברי מועדון לא רשמי. מה לעשות - אנשים זה לא מכונות, יחס משפיע על הרבה מאוד דברים.

אני מעדיף להיות לקוח של מוסך אחד ותמיד שואף לזה. רק דברים שאותו מוסך לא יכול לבצע, אני ילך למקום אחר שהוא גם קבוע לאותם דברים.

רק כדי לנסות להמחיש, ספר שמכיר טוב את ראש הלקוח, יצליח לעשות לו את התסרוקת טוב יותר מאשר ספר מזדמן (בהנחה שהספר מקיצועי).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אוקיי, אז ככה, היום הזדמן לי סוףסוף לשוב מהעבודה מוקדם.

קפצתי למוסך המדובר, הנ"ל מיד התנצל וטוען שלא מבין איך זה הגיוני, שכן הוא פירק את התושבות והחזיקן בידו.

כמו כן, הוא הציע לקזז לי את הסכום מהתיקון הבא שיערך לרכב.

לא התווכחתי יותר מידי, הסכמתי לנושא ונסעתי לדרכי.

עכשיו לנושא המוסכים:

א. אני מאוד משתדל לא לחזור לאותו מוסך פעמיים, הסיבות:

כשאתה חוזר למוסכים, בדרכ יכניסו לך כל פעם עוד קצת.

ב. את מירב הדברים אני מבצע לבד בבית/לא אבצע תיקון אגזוז אצל מכונאי/פרונט אצל מכונאי, יש לזה בעלי מקצוע יעודיים וסיבות.

ואני אומר שוב בפעם המליון ו3, אני מודיע למוסך על היותי מגיע עם החלקים, ע"מ שיחשב את מחיר העבודה בהתאם !

אני מודע לזה שגוזרים ממני עוד אי אילו אחוזי רווח בעבודה, אבל זה לא מגיע לסכום האחוזים שחסכתי בחלקים, באופן ודאי, וכדי להמחיש לכם:

ברכבי היה חופש במשולשים עליונים, הוסכם עם הפרונטאי:

שיפוץ משולשים:

170 שח בולג'ונטים

400 שח בוקסות משולשים (פוליאוריתן ביבוא "כתום")

200 שח עבודה

סהכ כולל מעמ 885 שח

בסופו של דבר הבאתי את החלקים לבד, שילמתי לו על העבודה עוד 50 שח, יצאתי מוורח ב200 שח מהסיפור.

תחשבו שבכל תיקון של הרכב אני מרוויח סכום דומה, בחודש האחרון שפכתי על האוטו הזה בערך 4000 שח !!!

אם הייתי צריך לעשות את זה כמו כל אחד מהשורה, זה היה יוצא הרבה יותר.

פורסם

אור,

אם אמרו לך שהחליפו לך, בדקת וראית שלא החליפו, באותו מצב כמוך הייתי מרים סקנדל שכולל לספר ללקוחות שבאים להכניס את הרכב שלהם לטיפולים/תיקונים.

רק ככה ילמדו.

• תוכן חדש...