Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברצוני לקחת רכב במסגרת ליסינג בעבודה.

אני מתלבט המון בין סקודה אוקטביה או שברולט קרוז.

מה דעתכם על יתרונות וחסרונותיהם ועל מה אתם ממליצים ולמה?

תודה למגיבים

פורסם

בהנחה שאתה מתכוון לגרסאות 1.6 ליטר בשני הדגמים:

הקרוז מאובזרת, מעוצבת ובטיחותית מאוד. מנגד, היא גם איטית מאוד והנוחות והתנהגות הכביש בינוניות.

האוקטביה מיושנת משמעותית ופחות מאובזרת, ולמעשה אין לה יתרונות משמעותיים על הקרוז למעט יכולת

דינמית וביצועים עדיפים.

אם הרכב משמש לשינוע המשפחה, היתרון הבטיחותי של הקרוז המודרנית והמאובזרת יותר מכריע את

הכף, לדעתי, לטובתה.

פורסם

בלי קשר, יש לקרוז סאנרוף?

וד"א, האוקטביה אולי מיושנת מבחינת גיל, אבל היא הרבה יותר איכותית, נעימה ובכלל הרבה יותר ממרבית המשפחתיות היום, גם אלו שהוצגו הרבה אחריה.

פורסם

ואוטוטו היא נוחתת עם מנועי 1.2TSI ו-1.4TSI בשילוב עם DSG7

ואז הביצועים טובים משמעותית משל הקרוז העצלנית.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אינני מכיר את הקרוז ולכן לא אתייחס אליה, אחד היתרונות של האוקטביה זהו תא המטען הענק והדלת החמישית הענקית לא פחות-מעולה למי שהדבר רלבנטי לגביו,הנסיעה באוקטביה נעימה מאד,הרכב משדר איכות וסולידיות והגם שמנוע ה-1600 (היום כבר ניתן לקרוא לו "הקודם") מתאמץ לפעמים בהאצות חזקות צריכת הדלק הגיונית מאד.

הסקודה הוכיחה עצמה כרכב אמין מאד שבנוי היטב ולעבודה קשה ומאומצת.

אשר לקרוז,על הנייר היא אכן מבטיחה בטיחות,לי אישית יש דעה מסויימת על מבחני הריסוק שלא בדיוק מספרים את התמונה כולה,הקרוז נראית מודרנית למראה והשאלה היא האם תחושת הנסיעה היא יותר דייהו או שבאמת מדובר במשהו אחר,נסיעת מבחן ארוכה יכולה לתת לך את התשובה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
שלום,

ברצוני לקחת רכב במסגרת ליסינג בעבודה.

אני מתלבט המון בין סקודה אוקטביה או שברולט קרוז.

מה דעתכם על יתרונות וחסרונותיהם ועל מה אתם ממליצים ולמה?

תודה למגיבים

כדאי שתפרט עם איזה מנוע מגיעה האוקטביה. שכן אם המדובר ב 1.2 או 1.4 בצרוף DSG השאלה מיותרת. אין ספק שהאוקטביה עדיפה. אם המדובר ב 1.6 ( למרות שלדעתי אין הוא נמכר יותר ) עם גיר אוטומטי רגיל, גם אז האוקטביה מועדפת, אם כי במעט פחות נחרצות. בכל מקרה מדובר באוטו חדש יחסית וכלל לא מיושן, כך שאין לי מושג מאיפה נלקחה האמירה הזו איפה שהוא כאן למעלה.

פורסם

הדור הנוכחי של אוקטביה הוצג ב-2004 ועבר מתיחת פנים ב-2008, אם אני לא טועה, כך שלא מדובר ברכב חדיש ואכן 4 כוכבי בטיחות זה חיסרון של הרכב הזה. יש לה את כל מערכות הבטיחות שיש לקרוז והמרכב שלה עמיד ולא יפגע בנוסעים בזמן תאונה, אבל יש רכיבים מתחת לפלסטיקה שיכולים לפגוע בברכי הנהג בתאונה חזיתית. מבחינת הגנה על ילדים או פגיעת צד היא לא נופלת מהקרוז (נלקח מאתר EURONCAP). כך שלא בטוח שזו סיבה מספיק טובה להעדיף עליה רכב קוריאני, במיוחד אם האוקטביה מגיעה עם מנוע TSI ותיבה DSG. חבל שהיא לא מגיעה עם כרית אויר לברכי הנהג, זה היה מבטל את האתרון היחיד שיש לקרוז מבחינה בטיחותית.

פורסם

מה שחשוב לי זה בטיחות, הנאה מהנסיעה וגם מהירות\תאוצה.

כיום אני נוסע בקורולה ואני נהנה מאוד.

אשמח לתגובות נוספות.

פורסם

האוקטביה מצויינת אך נותנת תחושה "ישנה" במקצת... הקרוז אומנם קוריאנית וקצת "עצלה" אך מפצה בעיצוב נאה, פאר פנימי ונוחות נסיעה ברמה גבוהה. נסיעה בקרוז במהירות גבוהה היא נעימה ונינוחה מאוד יחסית למכוניות אחרות. קח בחשבון שצריכת הדלק של הקרוז גבוהה יחסית למכוניות אחרות בסגמנט שלה, לא באופן חריג אבל טיפה יותר.

• תוכן חדש...