Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעת מומחי הפורום

כמה אנשים עוד רוצים תיבה ידנית ?

מה חתך הגילאים שלהם ?

האם הם שייכים רק לחובבי הרכב ?

האם יש סיכוי שאופנת הגיר הרגיל עוד תחזור ?

מיהם אותם עקשנים מבוגרים שאינם מוותרים על גיר רגיל,יש בכלל כאלו ?

הביעו דעתכם בנושא.

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי חתך הגילאים הוא נמוך לדעתי עד גיל 22 ככה, אחרי זה כבר "מזדקנים" ונמאס להיתקע בפקקים עם הקלאץ', גברים הם אחוז גדול יותר שנוהג בידני אני נוטה להאמין

פורסם

צעירים שלא יכולים לרכוש רכב נורמלי וחובבי נהיגה מושבעים. כמובן שלא הכל שחור ולבן יש הרבה אפור באמצע. רכב ידני במחיר משתלם במיוחד ימכר כמו לחמניות טריות. (ע"ע סוזוקי אלטו) ישראלים לא ויתרו לחלוטין על ידני . בעיה שיבואני הרכב כמעט ולא מביאים גרסאות ידניות לארץ וגם אם כן המחיר לא מספיק נמוך בהשוואה לגרסה האוטומטית כדי לגרום להעדפה. בנוסף ישנם שיקולים אחרים כמו נוחות ואין מה לעשות אוטומט הרבה יותר נוח מידני במיוחד במרכז.

פורסם

לדעתי פוטנציאל השוק לידני בארץ גדול ממה שנראה.

היבואנים בהכוונת חברות הליסינג פשוט גמרו את השוק בארץ.

דוגמא קטנה ממשפחתי, הורי שאינם חולי הגה או נהגים ספורטיביים נהגו כל חייהם על מכוניות ידניות, אבא שלי מסרב להחליף את הפסאט שלו בעיקר משום שלא מוכנים להביא לו אחת ידנית כמו שיש לו.

אמא שלי נכנעה ועברה לפני שנתיים לאוטומט לאחר שלא עזרו כל הבקשות, כולל הצעה לשלם יותר עבור פוקוס 2 ליטר ידנית.

ב2003 עוד הצלחתי לשכנע חברת ליסינג אחת להביא לי פוקוס ידנית אבל ברכב הבא אחריו הם כבר סירבו.

מצד שני, ברחבי העולם גם יש ירידה במכירת מכוניות ידניות ומעבר לגירים רובוטיים חדי או כפולי מצמדים.

פורסם

רוב האנשים מתייחסים לאוטו ולנהיגה כאמצעי בלבד להגיע מנקודה לנקודה, ואין שום רע בזה.

הצרה היא שרמת הנהיגה הכוללת היא נמוכה בהתאם. אי אפשר לצפות מאף אחד להיות שומאכר, אבל יש נהגים שגם את המינימום בנהיגה נכונה לא טורחים ללמוד.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני אישית לא צעיר ותמיד יעדיף גיר רגיל על פני אוטומאטי קונבנציונאלי.

אבל היום הגירים האוטומטיים משתפרים ומציעים חווית נהיגה דמוית טיפטרוניק או טיפטרוניק "אמיתי" ברכבי מצמד כפול.

וכאן לפי דעתי יהיה שביל הזהב:

בגירים אוטומטיים כפולי מצמד עם אפשרות להעברה ידנית אתה נהנה משני העולמות,

מצד אחד יש את נוחות הנסיעה בפקקים ולא צריך להחליף הילוכים בתדירות גבוהה במצב זחילה.

מצד שני יש את יתרונות החיסכון בדלק ואפשרות שליטה על ההילוך הרצוי במהירות תגובה מהירה ובלי איבוד רב של כח.

לי ולאישתי תמיד יש את הוויכוח הזה בין ידני לאוטומט.

אני יכול לספר למי שעוקב שכנראה את המיצובישי אאוטלנדר טורבו ידנית שרציתי לקנות ירדה מהפרק בגלל חוסר ההתפשרות של האישה לנהוג על גיר רגיל :-(

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

ההורים שלי (בשנות השישים לחייהם) נוהגים אך ורק על ידני. לדעתי זה גם קטע של מאותגרות טכנולוגית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לדעתי חתך הגילאים הוא נמוך לדעתי עד גיל 22 ככה, אחרי זה כבר "מזדקנים" ונמאס להיתקע בפקקים עם הקלאץ', גברים הם אחוז גדול יותר שנוהג בידני אני נוטה להאמין

אני רואה די הרבה עלמות חן ונשים נוהגות בפיאטים ,פיזו 205 ועוד דגמים כמו דיהטסו,.

פורסם

רק ידני נקודה

1.יותר אמין

2.ביצועים יותר טובים פחות מסרס את האוטו,אפילו פוקוס 1.6 ידני הרגשה אחרת לגמרי

3.יותר חסכוני בדלק

פורסם
רוב הנוהגים כיום עצלים. עם הזמן החברה פה הפכה ליותר ויותר מפונקת. בינינו, אתה יכול להאשימם?

אני גם חושב כמוך וזו זכותם להיות עצלים,השאלה היא אם העצלות אינה גולשת לעוד תחומים,או שבאמת הגיר הידני זה משהו רחוק מהעבר.

• תוכן חדש...