Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי 6 שנים בהם יש לי רשיון,מתוכם 5.5 שנים רק אוט' הייתי חייב רכב ידני.

היום אני מאוד מרוצה מהידני ובשום מצב לא אחזור ל-אוטו[מת].

האלטרנטיבה היחידה היא DSG.

חבל שלא המציאו אפשרות בDSG לנהוג עם קלאצ' או בלי.

Renault Clio TCe 120 EDC

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שתי מחשבות על נושא השרשור.

1. בילדותי הרחוקה, את הדרך מבית הספר הביתה הייתי מעביר במשחק שכזה - מנסה לנחש על פי פרמטרים ודקויות שונות (שאותם השכיח הזמן) האם המכונית שחונה לצד המדרכה היא ידנית או אוטומטית. כמובן שאז היה ממש אתגר שכן הימים היו ימי שנות ה-90 המוקדמות מאוד. עם השנים הפך המשחק ללא רלוונטי בעליל...

2. לטעמי מוקדם להספיד את תיבת ההילוכים הידנית. בהינתן התמריץ הכלכלי הראוי ניכרת נטייה לבחור בתיבת הילוכים ידנית (ראו את ההצלחה היחסית של סוזוקי אלטו, פאביה וכן סיאט איביזה במבצע האחרון שלה לתצורת 3 הדלתות המאובזרת והידנית ב- 88 אלף שקלים). כך שחיבה לבחוש בהילוכים לא מנוכסת לחובבי ההגה בלבד. אפילו ההורים שלי, לאחר שנות תיבות אוטומטיות לא מעטות גילו את חדוות הגיר הידני בסוזוקי וויטארה (לשעבר) ואלפא 145 (דהיום) שמסתובבות אצלנו בבית.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אני לא זקן, לא מאותגר טכנולוגית וגם לא צעיר מתלהב - ובכל זאת מעדיף גיר רגיל. למה?

1. חווית הנהיגה היא אחרת לגמרי. אני אוהב "להרגיש" את האוטו. גם אחרי- 10 שנות נהיגה וכמעט חצי מליון קילומטר, זה עדיין עושה לי את זה.

2. אני לא מתממם - לפעמים אתה פשוט עייף מדי ואין לך כוח, וכן זה מעצבן בפקקים .. אבל כשאין פקקים ואתה לא כזה עייף - אתה כן רוצה להנות מהנהיגה.

3. הרבה פחות בעיות, חסכון בדלק.

4. וכן, אני control freak - אני אוהב להיות בשליטה תמיד :-)

אודי 80 ידנית 1991 1.6i 102hp הזרקה חד נקודתית K-Jetronic

Vorsprung durch Technik

פורסם

אני מעדיף גיר ידני כרגע, אך לא פוסל רכב עם DSG או גיר מוצלח אחר עם מצמד כפול. לדוגמה גיר של מיצובישי לא נראה לי כל כך מוצלח, כי איוו עם תיבה כזאת איטית ב-0.9 שניות למאה(נתוני יצרן) מאיוו ידנית, וגולף GTI עם DSG יותר מהירה מהידנית.

פורסם

גם אם רוצים ידני השוק לפעמים מכתיב אוטומת, ברכבים חדשים רוב הגרסאות האובזרות אוטומט, בשוק יד שניה הסיכוי למצוא אוטומט שמור הרבה יותר גדול מידני. להורים שלי יש גולף DSG, זה יותר נוח מרובוטי רגיל אבל לא הייתי אומר שהוא חף מבעיות, אני בספק אם הייתי קונה כזה מבחירה ולא מאילוץ.

פורסם

הדיון הזה יהיה תיאורטי בלבד בעתיד הדי קרוב. הגיר הידני לא יאריך ימים, אפילו בפרארי, לדוגמא, מפסיקים כבר להשתמש בו ויתרכזו בפתרונות רובוטיים למיניהם. לדעתי, העתיק הוא גירים רובוטיים (ככה"נ כפולי-מצמדים) ורציפים. אפשר להצטער, ואפשר לראות בזה התקדמות טכנולוגית, שתכריע בסופו של יום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הדיון הזה יהיה תיאורטי בלבד בעתיד הדי קרוב. הגיר הידני לא יאריך ימים, אפילו בפרארי, לדוגמא, מפסיקים כבר להשתמש בו ויתרכזו בפתרונות רובוטיים למיניהם. לדעתי, העתיק הוא גירים רובוטיים (ככה"נ כפולי-מצמדים) ורציפים. אפשר להצטער, ואפשר לראות בזה התקדמות טכנולוגית, שתכריע בסופו של יום.

דווקא מציעים עכשיו את הקליפורניה גם עם גיר ידני.

emotion of motion

פורסם

הפיתרון לויכוח נקרא DSG.

התיבה הגאונית הזו משלבת את הטוב שבשני העולמות, נוחה כמו תיבה אוטומטית (ואין מה לעשות, אין תחליף לנוחות של תיבה אוטומטית) ויעילה וחסכונית כמו תיבה ידנית.

גם באירופה המגמה משתנה, ומכירות המכוניות האוטומטיות נמצאות בקו עלייה מתמיד, כשגיר ה DSG רק מסייע לכך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני אישית בן 22, זוכר שנהגתי במאזדה 6 של ההורים כקיבלת את הרישיון ומאוד נהנתי.

עכשיו אני נוהג על פונטו ספייס 1.2 ידנית 16v כשנה וחצי, לקחתי לאחר הרבה זמן את המאזדה לסיבוב ומאוד התאכזבתי, אולם הנוחות פי כמה רמות מעל, אבל הגיר על הפנים ואין הנאה בכלל מהנהיגה.

במידה ואתקדם אני ממש ארצה ידני, אבל לחצים מהאישה מפנים אותי לאוטומט :-(

• תוכן חדש...