Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שתי מחשבות על נושא השרשור.

1. בילדותי הרחוקה, את הדרך מבית הספר הביתה הייתי מעביר במשחק שכזה - מנסה לנחש על פי פרמטרים ודקויות שונות (שאותם השכיח הזמן) האם המכונית שחונה לצד המדרכה היא ידנית או אוטומטית. כמובן שאז היה ממש אתגר שכן הימים היו ימי שנות ה-90 המוקדמות מאוד. עם השנים הפך המשחק ללא רלוונטי בעליל...

2. לטעמי מוקדם להספיד את תיבת ההילוכים הידנית. בהינתן התמריץ הכלכלי הראוי ניכרת נטייה לבחור בתיבת הילוכים ידנית (ראו את ההצלחה היחסית של סוזוקי אלטו, פאביה וכן סיאט איביזה במבצע האחרון שלה לתצורת 3 הדלתות המאובזרת והידנית ב- 88 אלף שקלים). כך שחיבה לבחוש בהילוכים לא מנוכסת לחובבי ההגה בלבד. אפילו ההורים שלי, לאחר שנות תיבות אוטומטיות לא מעטות גילו את חדוות הגיר הידני בסוזוקי וויטארה (לשעבר) ואלפא 145 (דהיום) שמסתובבות אצלנו בבית.

שורש הבעיה היא שרוב האנשים שכבר קונים רכב עם תיבת הילוכים ידנית עושים זאת לא כי זו הבחירה המועדפת עליהם אלא כי זה מה שידם משגת (ע"ע אלטו ידנית). אני חושב שמעטים הרוכשים שאם האוטומטית היתה עולה סכום סביר יותר (נניח עד 10% יותר) היו עדיין בוחרים בידנית. לא סתם להיטי הידניות אלו מכוניות או זולות מאוד או כאלו שנחשבות לעסקה אטרקטיבית באופן יחסי (ע"ע איביזה "ספורט").

אין מה לעשות, צריך לתת תמריץ כדי שירכשו רכב ידני, רכישת רכב ידנית מקורה בד"כ לא מבחירה "חופשית" לגמרי.

אני מעדיף גיר ידני כרגע, אך לא פוסל רכב עם DSG או גיר מוצלח אחר עם מצמד כפול. לדוגמה גיר של מיצובישי לא נראה לי כל כך מוצלח, כי איוו עם תיבה כזאת איטית ב-0.9 שניות למאה(נתוני יצרן) מאיוו ידנית, וגולף GTI עם DSG יותר מהירה מהידנית.

האיבו 10 היא אחת המכוניות החזקות ביותר בעולם עם הגיר הזה, הסיבה לאיטיות בזינוק מעמידה ל-100 קמ"ש היא בגלל השהייה מובנת של התיבה עצמה כדי להגן עליה, זה קיים בתיבות נוספות מהסוג הזה (רובוטיות עם שני מצמדים). תשווה בין נתוני האצות ביניים ואז תבין את היתרון האמיתי של תיבת DSG (או SST במיצובישית).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קספר, רוב מי שאני מכיר שקונה ידניות משלם עליהן מחיר דומה ואף יותר גבוה מאוטומטיות (המגאן שלי למשל עלתה בדיוק כמו האוטומטית) כי הם פשוט רוצים גיר רגיל.

בסגמנט המכוניות מאותגרות התקציב (ע"ע אלטו) זה דבר אחר אבל הן ממש לא הרוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

איזה דיון עתיק. אני זוכר אותו. עזוב milford cubicle הוא סתם ילד פוזה חושב שהוא יודע הכל. בשבילו רכב זה מינימום בהמה אוטומטית במשקל 1.5 טון כדי לנסוע לבד עשר דקות לעבודה ובחזרה. בדיון על סוזוקי אלטו הוא ירד על הרכב כמו אני לא יודע מה יחד עם כל הילדים שלא מבינים כלום.

פורסם
שורש הבעיה היא שרוב האנשים שכבר קונים רכב עם תיבת הילוכים ידנית עושים זאת לא כי זו הבחירה המועדפת עליהם אלא כי זה מה שידם משגת (ע"ע אלטו ידנית). אני חושב שמעטים הרוכשים שאם האוטומטית היתה עולה סכום סביר יותר (נניח עד 10% יותר) היו עדיין בוחרים בידנית. לא סתם להיטי הידניות אלו מכוניות או זולות מאוד או כאלו שנחשבות לעסקה אטרקטיבית באופן יחסי (ע"ע איביזה "ספורט").

אין מה לעשות, צריך לתת תמריץ כדי שירכשו רכב ידני, רכישת רכב ידנית מקורה בד"כ לא מבחירה "חופשית" לגמרי.

האיבו 10 היא אחת המכוניות החזקות ביותר בעולם עם הגיר הזה, הסיבה לאיטיות בזינוק מעמידה ל-100 קמ"ש היא בגלל השהייה מובנת של התיבה עצמה כדי להגן עליה, זה קיים בתיבות נוספות מהסוג הזה (רובוטיות עם שני מצמדים). תשווה בין נתוני האצות ביניים ואז תבין את היתרון האמיתי של תיבת DSG (או SST במיצובישית).

שלום כספר !

כשאתה אומר שורש הבעייה,כוונתך למצב בארץ ? או שגם בהולנד ואיטליה צומחים שורשים ?

אחרת,התאוריה הזו של חסרי יכולת אינה נכונה,תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

יש אנשים שפשוט מעדיפים גיר ידני, נקודה.

הזמנתי אלטו ידנית, אם הייתי יכול להזמין אוטומטית גם כן ב60 אלף (ולא ב73), עדין הייתי לוקח ידנית.

כל אחד עושה ת'שיקול שלו אבל בגלל מצב הפקקים בארץ, בגלל מהפכת הליסינג בשנים האחרונות, בגלל שהאישה תמיד מעדיפה אוטומט, ובגלל שאנחנו צריכים את יד ימין בשביל להחזיק קפה, פלאפון, לחטט באף או לגרד ת'ביצים, רוב הישראלים מעדיפים אוטומט :lol:

פעם אגב חשבתי שכנראה לנו פשוט יש יותר פקקים מאשר לאירופאים עד שבשנה שעברה יצא לי לנהוג ברחובות מינכן בשעת העומס (סביב 5 אחר הצהריים), הפקקים שם לא יעליבו את פקקי ת"א בשעות אחר הצהריים או הבוקר. האירופאים פשוט לא צריכים את יד ימין כמונו.

פורסם
בגלל שהאישה תמיד מעדיפה אוטומט,

את הרכב הקודם שלי, איביזה ידנית, קניתי מבחורה. היא החליפה את האיביזה ביונדאי קופה ידנית.

דיברתי איתה על העיניין והיא אמרה לי שגיר בשבילה זה לא issue. לא משנה לה אם זה ידני או אוטומט. הבחירה ביונדאי הידנית היתה משיקולי מחיר.

emotion of motion

פורסם

חברים,

סביר להניח שבפורום זה רוב האנשים יעדיפו רכב ידני בגלל הכיף שבנהיגה.

אבל מה עם אלו שלא מעניין אותם עולם הרכב? מה עם אלו שרכב זה כלי להגיע מ-A ל- B וזהו?

אני עדיין איתן בדעתי.

הישראלים היום קונים ידני רק אם זה משתלם כלכלית ברכישה...משתלם משמעותית.

אם היו אלטו אוטומטיות ב- 64K לא היתה היום רשנית המתנה לידנית.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

גיא, הישראלים לא יוצאים דופן - בכל העולם (כולל אירופה/ארה"ב) קונים ידני כשזה משתלם.

למרות זאת, אני מכיר מקרים בהם אנשים קנו תיבה ידנית כי הם רגילים לזה ופחדו

מנהיגה בתיבה אוטומטית. הם ממש לא חובבי נהיגה או רכב, פשוט לא התנסו בטכנולוגיה

ה"חדשנית". למרבה הצער ברגע שאנשים מסוג זה מתנסים בה לראשונה, אחר כך אי

אפשר לשכנע אותם לחזור לתיבה ידנית...

אישית, כמי שנהג הרבה בפחות-או-יותר כל סוג של תיבה, באף אחת לא נהנתי מהנהיגה

כמו בתיבה ידנית. כן, DSG הרבה יותר מהירה ומצריכה ממני הרבה פחות התעסקות

ותשומת לב בכל תנאי הנהיגה (וכתוצאה מכך אני כנראה גם מהיר יותר בכביש הנכון),

אבל זה פשוט לא מהנה כמו תיבה ידנית.

כשיהיה מסלול בארץ ויהיה צריך לבחור את הכלי המתאים ביותר לשבירת שיא מסלול

(כלומר - להחליף אותי במישהו שיודע לנהוג :-P), אולי אעדיף DSG. עד אז, ידנית בשבילי.

פורסם

ברור לכולם פה שגם אני בעד ידני והרכב שלי הוא ידני (למרות שפזלתי לכיוון DSG).

הדיון הוא על השוק והתנהגות הצרכנים.

פורסם

אני בן 19, ויש לי שנתיים רישיון וכרגע יש לי את האוטו השני שלי כבר. שתי המכוניות היו ידניות. תמיד אעדיף לנהוג על האוטו הידני שלי מאשר על האוטומט של אבא למרות שלפעמים אני יושב בפקק וחולם על גיר אוטומט.. כמובן עד שהכביש מתפנה ואז ההנאה מהגיר הידני משכיחה לגמרי את האוטומט :)

Renault clio RT 1994

פורסם

אז מהבחינה הזו ברור שהישראלים מוכנים לשלם יותר על אוטומטי, לראייה כל המכוניות

הידניות למעט כמה גרסאות (שפונות להשכרה/חובבי רכב בעיקר) פשוט התאדו מהשוק.

אני מניח שהמקור לתופעה הזו, שלא ייחודית לישראל, נובע מכך שהשוק שלנו הושפע

מאוד מארצות הברית. בשלב מסוים להיות בעלים של מכונית אוטומטית בישראל היה

סוג של סמל להשגיות, ומאז הישראלים מרגישים פחיתות כבוד לנהוג ברכב ידני.

פורסם

זה לא קשור לפחיתות כבוד, מכונית אוטומטית פשוט נוחה יותר לנהיגה, אין מה לעשות.

מלבד זאת, עבור חלק מכריע באוכלוסיה, נהיגה הינה טורח הכרחי ולא פעולה מהנה, ואם כבר טורח, אז לפחות שיהיה נוח..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כמו שאמרו פה אנשים לא נהנים מנהיגה, והטכנולוגיה משתלטת .

מצד שני , יש גם הרבה שכן אוהבים ידני ומעדיפים ידני , אבל לא יקנו בגלל הפחד שאחר כך יותר קשה למכור . וזה ממש לא נכון ! יש שוק גדול לידני.

בקשר לשוק הוא בדר"כ צעירים או מבוגרים שמעריכים נהיגה ורובם הגדול גברים.

• תוכן חדש...