Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ההבדלי נוחות כבר לא כאלו גדולים, פעם הקלאץ' היה קשה יותר והסנכרון עם התיבה לא תמיד היה מושלם.

היום רוב הרכבים הידניים המודרנים מגיעים עם קלאץ' חמה וגיר מוצלח ברוב המקרים, אז אוי אוי אוי יש עוד דוושה וואו איזה הבדל מטורף, תפעילו קצת את הרגליים עצלנים 8)

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רק ידני,לא רואה את עצמי נוהג על רכב אחר חוץ מידני.

(נהג סיאט איביזה 1600 ידנית שעומד לעבור לאופנוע ידני)

אאהה,נשמע מעניין האחרון שראיתי לא מזמן היה צונד אפ מזרח גרמני,הוא היה ידני.

פורסם

אני בן 34, למעט תקופה של שנתיים בה נסעתי על רכב אוטומאטי, מאז גיל 17 אני נוהג אך ורק על ידני.

אין ספק שבאיזור המרכז הפקוק, זה ממש לא פשוט ואפשר לצאת מהדעת מההחלפות בפקקים. האמת היא שאני מאמין שאם יותר אנשים היו בוחרים בידני, היו פחות תאונות כתוצאה מדיבורים בפלאפון וכל מיני עיסוקים תוך כדי נהיגה, שלא נדבר על חיבור טוב יותר וממשי לרכב ולדרך.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

עדי20,

לא הבנתי את כוונתך, למעט טוסטוסים/ קטנועים למיניהם, כל האופנועים הם ידניים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עדי20,

לא הבנתי את כוונתך, למעט טוסטוסים/ קטנועים למיניהם, כל האופנועים הם ידניים.

נכון ולא נכון וגם אפשר לא נכון ונכון.העברת הילוכים באופנוע היא ברגל ולא ידנית, בווספות למברטות של פעם היתה העברה ידנית,בצונד אפ שראיתי היא היתה ידנית ,וראיתי גם קטנוע של פעם עם העברה רגלית.ויש גם אופנועים בהעברה ידנית עם הפרדת מצמד רגלית.ורוב האופנועים הם רגליים עם הפרדה ידנית.

ואם כבר באופנועים עסקינן,ישנם אופנועים אוטומטיים,רציפים,חצי אוטומטיים וגם ישנם אוטומטיים רציפים בהעברה ידנית,ישנם גם כאלו שיש להם הילוכים רגליים עם הפרדה חצי אוטומטית.

נשמע מסובך ? ממש לא.

פורסם
אני בן 34, למעט תקופה של שנתיים בה נסעתי על רכב אוטומאטי, מאז גיל 17 אני נוהג אך ורק על ידני.

אין ספק שבאיזור המרכז הפקוק, זה ממש לא פשוט ואפשר לצאת מהדעת מההחלפות בפקקים. האמת היא שאני מאמין שאם יותר אנשים היו בוחרים בידני, היו פחות תאונות כתוצאה מדיבורים בפלאפון וכל מיני עיסוקים תוך כדי נהיגה, שלא נדבר על חיבור טוב יותר וממשי לרכב ולדרך.

אין קשר בין אוטומט לתאונות. בארצות הברית, יפן, סין ודרום קוריאה רוב המוחלט של הרכבים אוטומטים. שיעור התאונות ביחס לגודל האוכלוסיה ומספר הרכבים על הכביש באותן מדינות הרבה יותר נמוך בהשוואה לישראל. בעיה לא באוטומט. בעיה בהרגלי נהיגה איומים. נהג שרוצה לדבר בסלולרי בזמן נהיגה ידבר גם ברכב ידני. אני אישית מכיר כמה כאלה. זה פשוט שילוב של חוסר אכפתיות מוחלט ובטחון עצמי מופרז. אותם אנשים בטוחים שהם הנהגים הכי טובים בעולם למרות שקיבלו עשרות קנסות והיו מעורבים במספר תאונות. ככה זה. אין מה לעשות. רק ברירה טבעית.

פורסם

אתה לא יכול לחנך אנשים מבוגרים. קנסות לא מזיזים לאף אחד ורק מרפדים את קופת המדינה. לדעתי צריך להפסיק את כל האכיפה ולתת לברירה טבעית לעבוד. טבע תמיד עושה סדר.

פורסם

על מה אתם מדברים ? איזה קנסות ? היום נסעתי בנתיבי איילון, לידי צעיר בפיאט מדבר בטלפון הצמוד לאוזנו כשהראש כמובן מוטה בכדי להחזיק את המכשיר והאוטו מזגזג בין הנתיבים וממש לפניו מכונית צ'כית עם פסים כחולים רחבים ועליה הכיתוב משטרה בעברית ובאנגלית. ותהרגו אותי, אין לי מושג איזה אוטו זה היה, ניידת ודאי שלא שאם כן אין ספק ששני האנשים שהיו בפנים והיו לבושים במדים משונים, היו עושים משהו עם האידיוט חסר האחריות שבפיאט.

פורסם
לדעתי צריך להפסיק את כל האכיפה ולתת לברירה טבעית לעבוד. טבע תמיד עושה סדר.

גיבור גדול!

נראה מה תגיד בשבעה כשנהג כזה יכנס באישתך ובילדים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה לא יכול לחנך אנשים מבוגרים. קנסות לא מזיזים לאף אחד ורק מרפדים את קופת המדינה. לדעתי צריך להפסיק את כל האכיפה ולתת לברירה טבעית לעבוד. טבע תמיד עושה סדר.

מה זה השטות הזאת? אתה מוכן שהקרובים שלך או אתה בעצמך תהיו קורבנות של אותה ברירה טבעית? כי אם לא תהיה אכיפה כלל, יהיה כאן אסון על הכבישים. יש לא מעט אנשים שהאכיפה מונעת מהם לבצע עבירות, אני בעצמי מכיר כמה שהתחילו להקפיד על חוקי התנועה יותר בעקבות קנסות\שלילות שקיבלו.

bagira, הקדמת אותי :)

פורסם
גיבור גדול!

נראה מה תגיד בשבעה כשנהג כזה יכנס באישתך ובילדים.

אכיפה מונעת מנהגים לחצות קו הפרדה ולרצוח משפחה? אכיפה מונעת מרכבים גמורים לעלות על הכביש? אכיפה מונעת מנהגים לדבר בסלולרי? אכיפה מונעת מפרחחים בני 18 שקנו הונדה סיוויק שנת 93 עם אגזוז לחץ ומערכת פיונר להתפרע על הכביש? לא, לא ולא. מי שנוהג על פי החוק עושה זאת בגלל חינוך, ערכים והרגלי נהיגה נכונים.

פורסם

הייתרון היחיד של גיר אוט' הוא השקט שהוא מייצר.עד ההשתלטות של הגיר האוט' היית יושב בבית/הולך ברחוב ושומע נהגים "מפרפרים" במקום בלי סוף.היום אני כמעט ולא שומע את זה.

(חוץ מלפעמים בעבודה,אני 10 מטר מהמרכזי ברמת החייל:twisted:)

אין על גיר רגיל.אתה שולט על הבהמה ולא הבהמה עליך.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
אין קשר בין אוטומט לתאונות. בארצות הברית, יפן, סין ודרום קוריאה רוב המוחלט של הרכבים אוטומטים. שיעור התאונות ביחס לגודל האוכלוסיה ומספר הרכבים על הכביש באותן מדינות הרבה יותר נמוך בהשוואה לישראל. בעיה לא באוטומט. בעיה בהרגלי נהיגה איומים. נהג שרוצה לדבר בסלולרי בזמן נהיגה ידבר גם ברכב ידני. אני אישית מכיר כמה כאלה. זה פשוט שילוב של חוסר אכפתיות מוחלט ובטחון עצמי מופרז. אותם אנשים בטוחים שהם הנהגים הכי טובים בעולם למרות שקיבלו עשרות קנסות והיו מעורבים במספר תאונות. ככה זה. אין מה לעשות. רק ברירה טבעית.

אני מת על הדוגמאות שמביאים מחו"ל. בנאדם, הזכר הישראלי לא דומה במאומה לאחרים מארצות אחרות (גם לא הנשים, לפעמים לצערנו :wink:). ברירה טבעית? שטות כזו לא שמעתי הרבה זמן, ואני מסכים עם בגירה וכל מי שנכנס בך על הבבלאט הזה, אנחנו לא חיים בג'ונגל באפריקה (למרות שלפעמים זה אכן נראה כך..). ונכון, הרבה אנשים חיים בסרט שאפשר לנהוג על רכב עם האצבע של הרגל, להחזיק נרגילה ביד אחת ולדבר בסלולרי ביד השניה, ואלו מביאים את ההרוגים כל יום מחדש..

פורסם
הייתרון היחיד של גיר אוט' הוא השקט שהוא מייצר.עד ההשתלטות של הגיר האוט' היית יושב בבית/הולך ברחוב ושומע נהגים "מפרפרים" במקום בלי סוף.היום אני כמעט ולא שומע את זה.

(חוץ מלפעמים בעבודה,אני 10 מטר מהמרכזי ברמת החייל:twisted:)

אין על גיר רגיל.אתה שולט על הבהמה ולא הבהמה עליך.

ה"טיפוס" שאוהב לפרפר מעדיף את זה באוטומאט שהרי זה קל וזמין הרבה יותר. ואני שומע אותם מפרפרים כל ערב מחדש וכמובן שאחרי זה בולמים בעוצמה להשמיע איזו חריקת צמיגים טובה, מישהו אמר "צומי" ? :)

• תוכן חדש...