Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ה DSG מוכיחה את עצמה גם מבחינת האמינות, זה נכון שהיא משוכללת מבחינה טכנולוגית, האם הצטברו כבר מספיק נתונים?

כמו כן, יש לי הרגשה כזאת שכאשר יהיו תקלות בתיבות ה DSG, התיקונים נראה לי לא יהיו כל כך זולים בגלל השיכלולים הטכנולוגיים.

התיקונים \ שיפוצים יהו כנראה הרבה יותר מורכבים ויחד עם זאת כמובן יקרים. האם אני טועה או שעדיין אין מספיק נתונים בשביל מסקנות כאלה?

יואב

יואב :arrow:

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רוב הנוהגים כיום עצלים. עם הזמן החברה פה הפכה ליותר ויותר מפונקת. בינינו, אתה יכול להאשימם?

כולנו עצלנים. כמה פעמים העדפת לקחת את הרכב במקום ללכת רבע שעה ברגל? לפני שהוצאתי רישיון רכבתי על אופניים לעבודה מעל 10 ק"מ ביום כל יום. חסכתי אלפי שקלים ושקלתי 5 ק"ג פחות. רכב הפך אותי לעצלן ואני מנסה להיגמל ממנו.

פורסם
יש לי הרגשה כזאת שכאשר יהיו תקלות בתיבות ה DSG, התיקונים נראה לי לא יהיו כל כך זולים בגלל השיכלולים הטכנולוגיים.התיקונים \ שיפוצים יהו כנראה הרבה יותר מורכבים ויחד עם זאת כמובן יקרים.

האם אני טועה או שעדיין אין מספיק נתונים בשביל מסקנות כאלה?

גם אם אתה צודק (וכנראה שאתה לא), שיפוץ של תיבת הילוכים ידנית רגילה או אוטומטית מודרנית זה גם לא עניין זול כלל וכלל.

בנוגע ל DSG, עיקר הבעיה איתן הוא שהן נמצאות ברכבי קונצרן VAG שמאוד פופולרים כרכבים ספורטיבים ו/או בסיס לשיפורים.

כל עוד תיבות ה DSG נמצאות ברכבים משפחתיים רגילים, הן אמינות מאוד.

באופן אישי, ברכב יום יומי אני נוהג באוטומטי ונהנה בכל שניה מהעצלנות שבנהיגה, מצד שני ברכב סופ"ש שלי אני נוהג בידני ונהנה מכל רגע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קצת קשה לי לקבל את הטיעון של עמידה בפקקים. בשנים האחרונות יצא לי לנהוג הרבה ברומא בבקרים בדרך לעבודה. עמידה של שעה וחצי בפקק היא המינימום ו(כמעט) כל המכוניות ידניות.

יצאנו לצהריים עם אחד האיטלקים שבא לביקור בארץ וראיתי אותו מסתכל רכב אחר רכב ולא מאמין למראה עיניו. כששאלתי אותו מה הבעיה הוא אמר בזעזוע עמוק "כל המכוניות אוטומטיות! איך זה יכול להיות??". העניין הוא שבאירופה רכב אוטומטי נתפס כמיועד לנכים וזקנים ואולי זה ההבדל.

לגבי, אישית, רק ידני וזו הסיבה שלא חיכיתי אפילו לנהוג בסיאט קופרה החדשה אלא פשוט קניתי קליאו ספורט. אני כן אוסיף שבמקרה ובן/בת הזוג לא מסוגלים לנהוג בידני אזי DSG זו פשרה לא רעה בכלל.

פורסם

אירופאים לא נוהגים על אוטומט כי יצרניות אירופאיות כמעט ולא מייצרות דגמים אוטומטיים. בנוסף באירופה תחבורה ציבורית הרבה יותר מפותחת וגם תרבות רכיבה על אופניים מאד מקובלת. אירופאים לא משועבדים לרכב כמו ישראלים.

בכל מקרה, אבא שלי כל מאז שקיבל רישיון עוד בברית המועצות נהג רק על ידני. לפני מספר שנים החלפנו מסחרית והפעם רכשנו מסחרית גם גיר אוטומט. אבא שלי לא הפסיק לחייך. אני מדבר על אדם שנוהג בסביבות ה-150 ק"מ ביום במרכז. הוא כן הפסיק לחייך אחרי שהגיר שווק חיים אחרי שנה, תוקן ב-15,000 שקל, נשבר פעם נוספת בגמר האחריות והוחלף לגיר ידני (באותו הרכב). לידני יש יתרונות, אין בכך ספק. הביצועים של הרכב שלנו השתפרו משמעותית וצריכת הדלק ירדה, אבל היתרון של אוטומט זו הנוחות המדהימה. זה יתרון לא קטן בכלל ולא צריך לזלזל בו. בסופו של דבר רוב האנשים פשוט מחפשים אמצעי תחבורה שיעביר אותם מנקודה X לנקודה Y בנוחות המרבית.

פורסם

אנילפני אישית מהיום שלמדתי נהיגה עד לפני כשנתיים נהגתי רק על ידני ודעתי היתה רק ידני, כשבאתי לרכוש רכב אישתי הציבה תנאי רק אוטומט, מאז אני נוהג רק על אוטומט, והאמת מאוד שווה, כמה שחשבתי שלא נורא ידני אוטומט הרבה יותר נוח, מידי פעם יוצא לי לנהוג בידני ואני אומר לעצמי מזל שעברתי לאוטומט.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

במסגרת פינתנו "הזווית שלי":

למדתי נהיגה בגיר ידני. לא החזקתי רכב באופן קבוע, ותקופה קצרה לאחר קבלת הרשיון נסעתי לארה"ב.שהיתי שם כ - 6 שנים ונהגתי הרבה. דיי התגעגעתי לגיר הידני, אבל לאט לאט סיגלתי לעצמי תנוחת נהיגה של "רגל על רגל" (האביזר הראשון שקניתי לרכב הוא מסעד ליד ימין.) והתקשיתי לחשוב על בחישה שוטפת בהילוכים, כך שכשהגעתי לארץ קניתי רכב אוטומטי. לאחרונה הזדמן לי לנהוג הרבה ברכב בעל גיר ידני, והמסקנה מבחינתי ברורה: זה כיף, הנהיגה הרבה יותר מעניינת, וכבישים באזור, נניח, הרי ירושלים הייתי נהנה לעשות ברכב ידני חזק. אבל בחיי היום-יום המרומזרים, העירוניים והפקוקים... מצטער, חזרתי לאוטומט. מה שכן, אם פעם אחזיק שני רכבים, מסתבר שאחד מהם יהיה ידני.

פורסם

אין ספק שתיבה ידנית מהנה יותר בזמן הנהיגה ונותנת לך 'להרגיש' את הצעצוע שלך הרבה יותר מתיבה אוטומטית אשר באה לעשות את עבודתה ביעילות קרירה.

עם זאת, בתור אחד שמחשיב עצמו לחובב הגה די רציני אני אישית מעדיף את אותה תיבה 'אנמית' אשר בתחילת הנסיעה שולחים אותה ל-D ובסופה ל-P. תהרגו אותי, אבל בתור מעריץ של מכוניות אמריקאיות, אצלי נוחות - היא מעל הכל.

ואל תספרו לי שבסוף מתרגלים להכל, כפי שטוען דודו טסה באלבומו החדש כי ללחוץ 250 פעם על הקלאץ' על הבוקר כפי שטוען כאן אחד מחברי הפורום בדרכו לעבודה - לא בא ברגל(:wink: ).

אה ו.. הסירו דאגה מלבכם, התיבה הידנית הקלאסית לעולם לא תוכחד מהעולם.

(כמובן שבבוא היום שאקנה את הדודג' וייפר שלי, ארכוש אותה עם תיבה ידנית.. :-P ).

בברכה,

יונתן.

[email protected]

פורסם
אין ספק שתיבה ידנית מהנה יותר בזמן הנהיגה ונותנת לך 'להרגיש' את הצעצוע שלך הרבה יותר מתיבה אוטומטית אשר באה לעשות את עבודתה ביעילות קרירה.

עם זאת, בתור אחד שמחשיב עצמו לחובב הגה די רציני אני אישית מעדיף את אותה תיבה 'אנמית' אשר בתחילת הנסיעה שולחים אותה ל-D ובסופה ל-P. תהרגו אותי, אבל בתור מעריץ של מכוניות אמריקאיות, אצלי נוחות - היא מעל הכל.

ואל תספרו לי שבסוף מתרגלים להכל, כפי שטוען דודו טסה באלבומו החדש כי ללחוץ 250 פעם על הקלאץ' על הבוקר כפי שטוען כאן אחד מחברי הפורום בדרכו לעבודה - לא בא ברגל(:wink: ).

אה ו.. הסירו דאגה מלבכם, התיבה הידנית הקלאסית לעולם לא תוכחד מהעולם.

(כמובן שבבוא היום שאקנה את הדודג' וייפר שלי, ארכוש אותה עם תיבה ידנית.. :-P ).

איך למשל אתה מסביר את איטליה בנושא הזה ?

האיטלקים הם:

גם יצרנים כמעט בכל תחום,גם נוהגים בגיר רגיל,גם מייצרים מכוניות ידניות,גם עומדים בפקקים.

נהגי המוניות של פעם גם עמדו בפקקים בארץ,אותו כנל מחלקי החלב בטרנזיטים.

אולי בכל זאת משהו בסיסי עבר או עובר עלינו הדור החדש במדינת ישראל ?שים לב כמה מהמשיבים כאן טוענים לעצלות.

או אולי הסיבה של אי אספקת רכבים כאלו על ידי היבואנים עצמם,כפי הנראה שהליסינג מעצב את דרכם,ואנחנו מעצבים את הליסינג בכך שאנו מנהלי חברות שטוב להם רק אוטומט.

בקיצור,הפקקים שברו אותנו,משמע המכונית היא ברוב המקרים כלי שרת פשוט שדי מעצבן לנהוג בו ובשל כך האוטומט שולט.

התשובות כאן בשרשור מייצגות אין מה לעשות, זו כנראה האמת.הפכנו עצלנים על כסף והתנהגות של עצלנים אחרים.(ארה"ב)

פורסם

אני לא נהג צעיר. כשהתחלתי לנהוג לפני כ 35 שנה רוב הגירים היו ידניים, גם אני נהגתי בידני. כמו הרבה אחרים עם השנים אישתי הכתיבה מעבר לרכבים אוטומטיים בלבד. שנים נהניתי מהאוטומט, אבל, כל הזמן הרגשתי שחסר משהוא, החלפתי בממוצע כל שנתיים רכב (חדש) בתקווה להחזיר את מה שחסר לי. עד שבמקרה לפני כ 7 שנים קניתי שוב רכב ידני לעסק, או אז גיליתי את מה שאבדתי. מאז לאישתי יש את הרכב האוטומטי שלה.. ושלא תתערב. אני נוהג רק בידני ונהנה מכל נסיעה.

אגב היו גם חסרונות כשרובם נהגו ברכב ידני, תופעות של רכב שנתקע בהתחלף הרמזור, או בעליה או בסתם עצירה היו יותר שכיחות, שלא נדבר שמדרדרים על הרכב שמאחור....או אלה ש"חוסכים" שמוש במצמד ושומרים מרחק של 50 מטר מהרכב שלפניהם....לא הכל דבש. במינון נכון הלוואי והידני לא יעבור מהעולם.

נהג מנוסה
:roll:

• תוכן חדש...