Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוז המנגנון של האורות זה בכלל בדיחה אחת גדולה יש לו 3 מצבים:

א. כבוי, לא מעניין.

ב. אורות דלוקים + אורות הדשבורד דלוקים (מתגי רדיו וכו' וכו')

ג. מצב "אוטומתי" שבו באור יום האורות כבויים, אך כשמחשיך נדלקים האורות אבל השוס הגדול זה שפתאום כל הרכב מחשיך מבפנים ואין דרך לראות יותר את המתגים.

ברור לי שהסיבה ל"פיצ'ר" המטורף הזה הוא למנוע סנוור של הנהג בנסיעות ארוכות בלילה, וגם אני בד"כ מעמעם את הלחצנים בתוך הרכב אבל מה קורה כשפתאום רוצים להעביר תחנה ? לכוון את המזגן לרגליים? אתה על "עיוור" :lol:

מה שעשיתי בקרוז זה פשוט אני תמיד משאיר אותו על דלוק וזה נכבה לבד כשהמנוע כבה...

בקשר לכל החברה שהחליטו לא להדליק אורות כשהחוק לא דורש מכם כי הם קמצנים החליטו שזה לא חשוב ולא באמת עוזר, אני יכול רק להגיד שאני כבר 3 שנים נוסע עם רכב בעל מערכת קסנון, שבה הבלאי למערכת גבוהה משמעותית מברכב בעל נורות רגילות וכמו"כ בנוסף לכך במידה ותשרף נורה\באלאסט אני ישלם מס פעמים יותר מבעל נורה רגילה... אני עדיין מדליק אורות כי אני חושב שזה תורם לזיהוי שלי בכביש ע"י נהגים אחרים ולא מפריע לאף אחד אחר, גם אם זה יעלה לי.

אבי.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא אכנס לבקשתך לנושא של צריכת דלק ובלאי הנורות, אך אציין כי נסיעה עם אורות ביום לא תורמת לבטיחות, מכיוון שכמעט ולא מבחינים באורות באור שמש מלא. אז מי כן מבחין? הנהגים שלא רואים טוב וקולטים את אלומת האור מכיוון שהיא מעט יותר בולטת מהרכב. הנהגים הבריאים (או אלה שכבר יש להם משקפיים במס' הנכון) יבחינו ברכב מאותה הנקודה בה יבחינו ברכב הנוסע ללא אורות.

כתבת פה טענה והיפוכה.

עצם העובדה שבכל מקום בעולם לא כולם רואים 6:6 ולא כל מי שלא רואה 6:6 צריך להרכיב משקפיים בנהיגה (סף הרכבת המשקפיים נמוך יותר) זה אומר שתמיד יהיו אנשים ליד או מולך בכביש שאם תדליק אורות יראו אותך טוב יותר, רק בשביל זה שווה להלדיק אורות תמיד.

מה עם ילדים במעבר חציה? אוטו עם אורות ימשוך את תשומת ליבם הרבה יותר מרכב כסוף ללא אורות אשר נבלע ברקע של שמים או סתם מבנה לבן.

לגבי בחירת הצבע, ביום בו יפסיקו לפתוח עליי דלתות בחניה ולהשאיר סימנים קטנים, וביום בו יפסיקו לשרוט מכוניות - אשקול רכישת רכב בעל צבע יותר בולט (ומעניין) - בחירת הצבע נעשתה כדי לצמצם נזקים (לא מבחינים בשריטות כ"כ מהר ברכב בעל צבע בהיר).

בגירה, שנגיע לגשר נעבור אותו. בינתיים אני מסתדר מצויין גם עם אורות כבויים - וכן, אומנם לא רואים כמעט בכלל את האורות במז"א קייצי, אך בכל זאת רואים נקודה צהובה מהפנסים - אחד שלא רואה טוב יבחין ב"נקודה הצהובה" הבוקעת מהפנס לפני הרכב עצמו. מצד שני, נהג שלא רואה טוב עדיף שילך לעשות משקפיים, לא?

אור השמש בהיר יותר כשמסתכלים עליו ישירות, אבל נורת רכב הרבה יותר בהירה כשרואים רכב כי נדיר מאוד שאור השמש יהיה ישירות מאחורי רכב מתקרב (רק בדקות ספציפיות בשקיעה או זריחה ורק בזוית מסויימת). בכל זמן אחר אור השמש פוגע בחפצים אחרים במרחב ונבלע בחלקו, לכן מנורת רכב תמיד תהיה בולטת יותר, גם במזג אויר קייצי.

STIO, אם שניים אומרים לך שאתה שיכור...לך לישון.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
שיש יום שמש בהיר לא צריך להדליק נורות אין טעם

זה רק תורם לניראות שלי ע"י נהגים אחרים.

שמי שלא רואה גוש ברזל של 2 מטר על 5 כניראה צריך משקפיים. אני מדליק אורות רק בלילה, בדיוק למטרה זאת המציאו אותם.

נסיעה עם אורות ביום לא תורמת לבטיחות, מכיוון שכמעט ולא מבחינים באורות באור שמש מלא.

לי יש ראייה טובה מאוד, אם יורשה לי להעיד על עצמי.

בשבת נסעתי על כביש 6 מדרום לצפון, זוגתי שתחייה נהגה ואני ישבתי לצידה. היה יום בהיר ושטוף שמש (ברור שהאורות דלקו).

בעודי מביט במראת הצד שלי, הבחנתי ב"כתם מים" שנוצר על הכביש כתוצאה מהחום. לפתע פתאום מבצבץ מתוך הכתם זוג אורות בהירים. קשה לי להעריך את המרחק, אבל היו שם 500 מטר לפחות.

למה אני חותר? (וגם חופר :-o) לכך שהעובדה שהרכב היה עם אורות דולקים גרמה לי להבחין בו בזמן ובמרחק שהבחנתי בו, ולא מטר אחרי זה, וגם לא אלפית חלקיק השנייה אחר כך.

ולזה מתכוונים שאורות דולקים תורמים לניראות שלכם ושל רכבים אחרים על הכביש.

ברור שמי שלא מבחין במשאית שעוברת ליד קצה אפו צריך "להחזיר את הרשיון ולהתנייד בתחבורה ציבורית", וברור שבמצב שתיארתי לא היה קורה כלום אם היית מבחין ברכב רק שתי שניות וX מטרים אחרי. אבל אם ע"י הדלקת האורות הפחתתי ולו במליונית האחוז את הסיכוי שיקרה משהו- דיינו.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

רציתי גם להביע את דעתי לגבי Stio וחבר מרעיו (מלשון רע, ההיפך מטוב), אבל אני אתאפק כיוון שאין לי ממש חשק לקלל.

אסתפק בלומר מה שכבר אמרו לפני: הדלקת אורות לא מזיקה לאף אחד. לא עוזרת לטענתכם? סבבה, אבל בטח לא מזיקה (אגב - זה משפר ניראות בצורה ניכרת, כל מי שנסע אי פעם בכביש הערבה, או כל כביש ישר וארוך עם ראות למרחק, יודע שרכב עם אורות תראה מקילומטרים ביום קיץ שמשי, לעומת רכב עם אורות כבויים. מי שלא יודע - לא בדק. נסו ותהינו. אני ניסיתי לכן אני כ"כ נחרץ).

נקודה חשובה מעניינת שעלתה כאן היא כמה נהגים הנוהגים ללא אורות זולגים לתוך שעות הדימדומים בלי להדליק, סתם כי הם לא שמים לב. שעות הדמדומים (ועלות השחר) הן השעות הכי מסוכנות על הכביש מבחינת ניראות, בדיוק בגלל אורות הרכבים וזוית השמש הנמוכה (וגם כמובן אחרי שהיא נעלמת).

על אחת כמה וכמה מי שנוהג בתוך העיר - מס' הפעמים שראיתי נהגים ללא אורות גם בלילה הוא עצום, זה לא כי הם אטומים כמו Stio (התפלק לי אחד, תרשום על החשבון), זה סתם חוסר תשומת לב.

אני בעל רכב קרוב לעשר שנים נדמה לי, ויכול לספור על כף יד אחת את מס' הפעמים שהחלפתי נורות. למעשה, חלק גדול מהפעמים זה היה ברנו אקספרס שהייתה לי, לה היו בעיות חשמל מכאן ועד טבריה.

אסתכן ואומר שבחמש השנים האחרונות לא החלפתי נורה באף אחד מהרכבים שלי, מה שקצת מקטין את טיעוניו של רבי Stio. ואציין שבשני הרכבים האחרונים שלי האורות כבים עם כיבוי הרכב, כך שאיני משחק כלל במתג - תמיד דולק.

Stio - אמנם השמש זורחת לך מהת*ת, אבל את אורה רק אתה רואה. בשביל שיראו אותך - תדליק אורות.

וקח :splat:

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
כתבת פה טענה והיפוכה (...)

קספר, לא מתפקידי להתחשב באלו שעולים על הכביש כשהם לא רואים טוב - זה כמו שתגיד לי לא לעלות על הכביש כי יש נהג שיכור בסביבה. המשטרה צריכה להיכנס לתמונה, עם על הצער שבדבר אני לא צריך לחפש פתרונות יצירתיים כדי לעזור לעיוורים לראות את הדרך.

בנוגע לשמש, הנ"ל נמצאת בדיוק במרכז השמים בצהרי יום קייצי, לכן האור מגיע לכל המקומות. בדוק את הנושא.

Stio - אמנם השמש זורחת לך מהת*ת, אבל את אורה רק אתה רואה. בשביל שיראו אותך - תדליק אורות.

וקח :splat:

אנלוגי היקר - תשדרג כבר לדיגיטלי. כמות הנתונים בקופסא שלך לוקה בחסר - אולי זה בגלל הטכנולוגיה, אולי סתם בלי סיבה. דבר אחד בטוח, קשה לך מאוד להתנסח בצורה תרבותית.

מעבר לזה איני רואה כיצד ניתן להמשיך את הדיון הזה, מדובר במילה של האנשים שלא מדליקים למילה של אלו שכן מדליקים. בינתיים אין הוכחות / מחקרים המותאמים לאקלים בארץ, ולכן אנחנו סתם טוחנים מים. לתשומת לבכם.

פורסם

אני מבקש מכם בכל לשון של בקשה שתפסיקו להשתלח בסטיו, הוא עוד עלול להגלות את עצמו שוב ומהפורום, ואז מי ישעשע אותי כל פעם מחדש עם חרטוטים על הנזק הכלכלי הנגרם בעקבות הדלקת נורות ביום, בעודו מתנייד כעשרה ק"מ ביום בממוצע ברכב חדש דנדש שעלה לו מאה אלף שקלים חדשים?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

stio אני כבר משודרג לדיגיטלי, יש לי צג קטן מתחת למחוגים!

אני אחזור שוב על חלק מהמגילה שכתבתי - תעשה לעצמך ולכולנו טובה ופשוט תבדוק את עצמך. זה לא קשה. כל מה שצריך זה שני רכבים שנוסעים מקביל בכביש ארוך וישר. אחד עם אורות השני בלי.

הניסוי מתחיל כשאתה עומד רחוק מהרכבים בלי קשר עין. הם מתחילים נסיעה, ואתה לבד כבר רואה כמה טענותיך מופרכות. פשוט, לא?

אני בניגוד אליך - ניסיתי, לא הלכתי כמו עיוור אחרי דעות של אנשים שאני לא מכיר, או חשבתי שאני יודע הכל.

צודק מאה אחוז לגבי התנסחותי הנמוכה - ואני מצטער. הצלחת ללחוץ לי על מתג העצבים. ראית איך נדלקו לי האורות? אנלוגי אנלוגי, אבל עדיין עובד!

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

האמת היא שנראה לי שהשרשור הזה די מיותר, וסתם משחזר את השרשור הזה

לסיום אוסיף ואומר כל הכבוד על דבריו המלומדים והענייניים של אנלוגי

ובהקשר הזה

שעות הדמדומים (ועלות השחר) הן השעות הכי מסוכנות על הכביש מבחינת ניראות, בדיוק בגלל אורות הרכבים וזוית השמש הנמוכה

אוסיף

תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תחשוב שיש סיכוי שרואים אותך שנייה או שתיים לפני הזמן שהיה לוקח לאנשים לזהות אותך בלי אורות. [כי זה נוצץ לדוגמא].

רק על האלפית שנייה שזה נותן התרעה מראש זה שווה.

תחשוב על החוק שמורה לרכב כבד להדליק אורות בכל עונות השנה .

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

כמו רבים נוספים פה, אני אשתדל להיות מאופק כי יש פה אנשים אטומים מאוד, מאוד. במילים עדינות מאוד, מאוד.

אני שמח לגלות שיש כן הרבה חברי פורום שלא חושבים על שיקול כלכלי (עד כמה שהוא קיים בכלל) בעת הדלקת נורות.

להדליק אורות ביום יתרונות רבים, וציינו כאן יתרונות רבים מהם.

לפעמים באמצע היום פתאום נהיה מעונן וקצת חשוך, אני בטוח שכל חכמי "אני לא מדליק אורות ביום" לא מגיבים במצב כזה ישר בהדלקת אורות.

יש מצבים שרכב עוצר בצד עם אורות כבויים ממש לכמה רגעים, ומרחוק להולכי רגל ולמכוניות שבאות ממול זה נראה כאילו הרכב חונה (כי הרבה פעמים לא רואים אם מישהו יושב באוטו) והשיקולים שלהם בהתאם לקו המחשבה הזה,

למשל הולכי רגל שמחליטים לעבור את הכביש כי הם חושבים שהרכב לא בתזוזה בלי לדעת שפתאום הרכב יכול לפתוח בנסיעה.

ולמשל גם במצב שבו יש טור\שורה של מכוניות חונות ויש רכב עם אורות דלוקים אז מי שעובר לידו לוקח מראש בחשבון שאם הרכב עם אורות דלוקים הנהג עלול לפתוח בנסיעה בכל רגע, כי הרבה פעמים אנשים נוסעים בקרבת חניות וחניונים ולא לוקחים בחשבון שרכב עלול לצאת מהחניה בפתאומיות.

במצבים כאלו אורות דלוקים עוזרים!

זה מונע מקרים כמו שציינו ששוכחים להדליק אורות בשעות שמתחיל להחשיך.

ומישהו פה הביא דוגמא שאני בהחלט מחזק אותה, בערבה שנוסעים בשיא הקיץ, רכב עם אורות דלוקים נקלט מהר יותר בעין, ובערבה כולם יודעים שמספיקה שניה אחת בשביל להציל או חלילה להרוס חיים. כך בכל רגע נתון על הכביש, שניה היא זו שעושה את ההבדל.

פורסם

גיא, תעשה טובה, תדליק אורות, כל השנה.

אם אני מצליח לגרום לך להדליק אורות חודש אחד רצוף, אני גם אדאג לסדר לך סט נורות H7 מתוצרת פילפס או הלה, על חשבון קארספורום כולל משלוח עד דלת ביתך בחוצלארצ (יוקנעם, לא ?)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
קספר, לא מתפקידי להתחשב באלו שעולים על הכביש כשהם לא רואים טוב - זה כמו שתגיד לי לא לעלות על הכביש כי יש נהג שיכור בסביבה. המשטרה צריכה להיכנס לתמונה, עם על הצער שבדבר אני לא צריך לחפש פתרונות יצירתיים כדי לעזור לעיוורים לראות את הדרך.

בנוגע לשמש, הנ"ל נמצאת בדיוק במרכז השמים בצהרי יום קייצי, לכן האור מגיע לכל המקומות. בדוק את הנושא.

שמע, אתה לא יכול ולא צריך להיות אחראי על אף אחד אחר בכביש, אתה כן צריך לעשות הכל כדי לחזור הביתה בחתיכה אחת. אם הדלקת אורות הינה בעלת פוטנציאל אפילו מזערי ביותר לשיפור הניראות שלך בכביש וכתוצאה מכך לבטיחות גבוהה יותר, אז לנוכך המשמעות הכספית השולית אני חושב שזה משהו שכל אחד טוב שיעשה.

תגיד, באמצע היום אתה מסתכל על מכוניות שמגיעות אליך מהשמים?

מה זה משנה היכן השמש נמצאת בצהריים (אגב, בישראל היא לא נמצאת במרכז אלא מעט דרומה יותר בגלל המיקום שלנו ביחס לקו המשווה) כל עוד כשאתה רואה רכב עם אורות בכביש זה כמעט אף פעם לא יהיה כשהשמש מסנוורת אותך ישירות אלא מאירה מזוית אחרת ולא ישירה?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
~ הידעתם? נורה ראשית H7 איכותית עולה מעל 60 ש"ח. כבו אורות ביום וחיסכו מאות שקלים בשנה ~

מאז שיש לי את ה-146, ביצעתי החלפת נורות פעם אחת, וגם זה היה באופן יזום מצדי בעקבות רכישת דיימונד ויז'ן. הנורות הקודמות שהיו מותקנות ברכב עדיין שמורות אצלי.

את ה-DV התקנתי כבר לפני יותר משנה והן עדיין עובדות כאילו הותקנו היום. על איזה חסכון בדיוק אתה מדבר?

אם אתה מעוניין, אני מכיר כמה אפיקי חסכון שיניבו לך תשואה גבוהה יותר. צור עמי קשר בפרטי לקבלת פרטים נוספים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אופנועים ומשאיות מחויבים ע"פ חוק לנסוע עם אורות דולקים במשך כל השנה.

למה?

כי אז הם יותר בולטים לעין.

מסקנה - רכב עם אורות דולקים בולט יותר מאשר רכב עם אורות כבויים.

פורסם
נזק הכלכלי הנגרם בעקבות הדלקת נורות ביום, בעודו מתנייד כעשרה ק"מ ביום בממוצע ברכב חדש דנדש שעלה לו מאה אלף שקלים חדשים?

הנזק הכלכלי פחות מטריד אותי, פה מדובר יותר על התועלת בהדלקת אורות ביום - זאת המחלוקת העיקרית. אם היה ניתן לנסוע עם אורות גבוהים ביום הייתי אומר "מילא" כי באמת רואים את האורות האלו מצויין, אבל לא רואים את האורות שאתם מדליקים, לא חבל? אני מסכים שיש מצבים גם במז"א נאה שאורות עוזרים (לקראת שקיעה / זריחה), אבל אני לא מדבר על זה - אני מדבר על אור יום מלא.

אגב, אם הייתי רוצה לנסוע 10 ק"מ ביום (ועוד בממוצע) הייתי קונה סוזוקי אלטו - אבל הרכב שלי עובד קשה.

תבדוק את עצמך. זה לא קשה. כל מה שצריך זה שני רכבים שנוסעים מקביל בכביש ארוך וישר. אחד עם אורות השני בלי.

הניסוי מתחיל כשאתה עומד רחוק מהרכבים בלי קשר עין. הם מתחילים נסיעה, ואתה לבד כבר רואה כמה טענותיך מופרכות. פשוט, לא? (...) אני בניגוד אליך - ניסיתי

אנלוגי, אתה חושב שאני כותב את ההודעות האלו מבלי שבדקתי את הנושא בעבר? כבר 5 שנים שאני עוקב אחרי העיניין הזה, דעתי ידועה.

שמע, אתה לא יכול ולא צריך להיות אחראי על אף אחד אחר בכביש, אתה כן צריך לעשות הכל כדי לחזור הביתה בחתיכה אחת. אם הדלקת אורות הינה בעלת פוטנציאל אפילו מזערי ביותר לשיפור הניראות שלך בכביש וכתוצאה מכך לבטיחות גבוהה יותר, אז לנוכך המשמעות הכספית השולית אני חושב שזה משהו שכל אחד טוב שיעשה.

קספר, במידה והיה מוכח בוודאות שהדלקת אורות תורמת לבטיחות - הייתי מדליק. אני כן עושה הכל כדי לחזור הביתה בחתיכה אחת, במקרה הזה הדעות חלוקות וניתן לראות זאת היטב בכביש. גם הצעת החוק הנ"ל להדלקת אורות בכל ימות השנה - נדחתה, ועוד משהו שכדאי לשים לב אליו זה הטוקבקים למטה.

מאז שיש לי את ה-146, ביצעתי החלפת נורות פעם אחת, וגם זה היה באופן יזום מצדי בעקבות רכישת דיימונד ויז'ן. הנורות הקודמות שהיו מותקנות ברכב עדיין שמורות אצלי.

את ה-DV התקנתי כבר לפני יותר משנה והן עדיין עובדות כאילו הותקנו היום. על איזה חסכון בדיוק אתה מדבר?

אם אתה מעוניין, אני מכיר כמה אפיקי חסכון שיניבו לך תשואה גבוהה יותר. צור עמי קשר בפרטי לקבלת פרטים נוספים.

אלעד, הנורות שהתקנת ברכב לא חוקיות - ברכב מושך כחולים כמו ה- 146 לא הייתי ממהר למשוך עוד יותר תשומת לב. בקשר לתכנית חיסכון ושות' כבר יש לי - דווקא אחלה ריבית...

• תוכן חדש...