Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי שם בשבת האחרונה לגמרי במקרה, ורציתי קצת לשתף בחוויות. סלחו לי על הציניות אבל למרות שנהניתי והזמן טס לי - "פייר, אני קצת מאוכזב".

לינה, הגעה וחניה

קודם כל זה מאד קל להגיע משדה התעופה של ג'נבה, שנמצא למעשה על הגבול בין צרפת ושווייץ. מצאנו לינה קרובה במחיר סביר, וגם היינו עם רכב שכור של אוויס שמאד הקל על ההגעה. באנו מכיוון צרפת (מערבית לשדה) ישר לחניון החזרות של אוויס בתוך השדה, וחנינו שם מבלי להחזיר את הרכב. פשוט ניצלנו את החניה החינמית שלהם.

כניסה

הכרטיסים עלו 14 יורו למבוגר. נמכרים בכניסה בלי תור. כנראה בזכות זה שאין הנחות מיוחדות או קופונים, אז נחסך המשא-ומתן בקופות שיוצר אצלנו פקקים בכל גן-לאומי כמעט.

האולמות

המון אולמות שמחולקים בעצם לשלושה אזורים:

באזור הראשון שוק הכרמל בניחוח אירופאי. המון יצרני אביזרים מציעים את מרכולתם, כולל נוכלי "שיפור תצרוכת הדלק והעלאת ההספק".

באזור השני יצרנים סטנדרטיים שרובם מציגים בסגנון של אולם מכירות רגיל. כלומר רכבים המיועדים לשוק השוויצרי עם מחירים במטבע המקומי (לא דולר או יורו). כל ההסברים בצרפתית ו/או גרמנית. אין אף מילה באנגלית! תערוכה בינלאומית? בערך...

באזור השלישי רכבים אקזוטיים. אפשר רק להסתכל. חלק מהיצרנים מאפשרים למוזמנים לעלות לקומת האוכל ושתייה ו/או להיכנס לרכב זה או אחר. פשוטי העם מתגודדים סביב שרשראות ומשתמשים בעדשות זום כדי לתפוס תמונה יפה.

אוכל ושתיה

שכחו מזה. היעילות שוויצרית לא הגיעה לשם. בכל מזנון ראוי יש תור אינסופי שבסופו מגלים שהם לא מכבדים יורו ולא כרטיסי אשראי. זה עניין של גאווה לאומית מאז שהצביעו נגד היורו לפני כמה שנים. הדוכן הכי מבוקש (סחבק תיזמן שעה בתור) הוא של קבב. גאווה ישראלית!

רלוונטי לישראלים

להלן סקירה קצרה של כמה מהיצרנים שרלוונטיים לישראל.

במרצדס מותר לגעת כמעט בהכל, אך ליד כל רכב עומד שומר גרמני חמור סבר שעושה פרצופים של "ילד, לך מפה". בחדר אחורי מוצג משהו מאד מעניין (?) שגורם לתור ארוך. אז ויתרתי.

פולקסווגן מציגים את כל הסחורה כאילו מדובר בספירת מלאי של סוף השנה. משעמם.

סקודה מגניבים. עושים הופעות ריקודים בתוך הקהל ומתלבשים צעיר.

סיטרואן מנצחים חד-משמעית בתחום הדוגמניות ומציגים בעיקר את ה- DS3 החדשה באינספור צבעים. מעניין אם מישהו פה יעז להביא את הדגם הספורטיבי-למראה בשחור-כחול-כתום-סגול. אפילו C6 נדחקה הצידה לטובת השואו.

פג'ו נותנים להיכנס ולהתנסות בכל הרכבים. חלקם עוד לא הגיע, אם בכלל (כל אלו עם השני אפסים באמצע). כולם מאובזרים בכמה דברים שמעולם לא ראיתי פה - וילונות צד בתוך הדלתות, ריפודי עור משובחים, מערכת ניווט, תצוגה עילית (בחלקם) ועוד.

רנו זוכים מבחינתי בצל"ש התערוכה - הציגו שני רכבי קונספט מדהימים! מאד צבעוני ולא שגרתי. יותר עתידני מהחללית הכי מטורפת ששפילברג מסוגל לדחוף לסרט. שאפו!

בשורה התחתונה - לא הייתי טס במיוחד לשם. אבל כיף של דרך להעביר יום אם אתם כבר בסביבה, אפילו אם אתם רק מחבבים מכוניות.

פורסם

סקירה מעניינת, נהנתי לקרוא.

יצא לך לברר איזה דגם בדיוק מרצדס הציגה בחדר האחורי -SL65 C25 במקרה ?

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

סקירה מהנה, תודה על השיתוף.

שכחו מזה. היעילות שוויצרית לא הגיעה לשם.

אנשים נוטים להתבלבל ולחשוב שהיעילות אופיינית לכל מקום בשווייצריה. למעשה, החלק הצרפתי שלה מתנהל ונראה כמו בית זונות, בדיוק כמו כל מקום אחר באירופה שיש בו אוכלוסיה צרפתית גדולה. בחלק הגרמני של המדינה המצב טוב בהרבה.

לגבי אנגלית בביתנים - לא יודע היכן ביקרת, אבל אני לא נתקלתי בבעיית תקשורת. למעשה, הנציגים של VW דיברו ברוב המקרים 3-4 שפות שהיו מסומנות בדגלים קטנים על דש הבגד. גם ברוב המקומות האחרים ניתן היה להגיע להבנה באנגלית, אם כי לא תמיד ברמה דקדוקית גבוהה. בכל אופן, התערוכה היא יותר כלל-אירופאית מאשר כלל-עולמית, ובאירופה אנגלית זה לא שפה כ"כ נפוצה.

לגבי מרצדס ויצרני היוקרה, זה לא משהו אישי. אנשים מהרחוב זה פשוט לא קהל היעד שלהם, לכן הם לא משקיעים יותר מדי ביח"צ לכיוון הזה. בסופו של דבר זה עדיין trade show, כלומר תערוכת מכירות, וזאת מטרת העל שלהם. לשעשע את המבקרים שלא באמת מתעניינים בקניה זה רק הערך המוסף.

לבסוף, בעניין האוכל - לא יודע לגביך, אבל אני מעדיף שלא יהיה אוכל בכלל מאשר שיהיה שם איזה עסקן שיעשוק אותי. בעקרון, הקפיטריות במתמחי התערוכות השונים בעולם קיימות בשביל מציגים או מבקרים עם חשבון הוצאות. כל אדם רגיל בר דעת יעדיף להביא סנדוויץ' מהבית מאשר לקנות במחירי השחיטה האלה. זה קיים בכל העולם, לא רק בישראל. מה שכן, אולי האווירה במקום כזה באירופה קצת יותר נעימה מאשר בדוכן הנקניקיות באוטומוטור.

פורסם

קצת הגזמת בנוגע לחלק הצרפתי, הוא עדיין מסודר יחסית.

פחות מגרמניה אבל בכל זאת...

מה שכן, הקשר בין ז'נבה לשוויץ קלוש. גם מבחינה גיאוגרפית

(כמעט מובלעת בתוך צרפת) ובעיקר מבחינת האופי הבינלאומי של העיר.

האמת שאפשר להגיד שמי שביקר בז'נבה לא ממש היה בשוויץ.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
הדוכן הכי מבוקש (סחבק תיזמן שעה בתור) הוא של קבב. גאווה ישראלית!

במרצדס ... בחדר אחורי מוצג משהו מאד מעניין (?) שגורם לתור ארוך. אז ויתרתי.

סיטרואןמעניין אם מישהו פה יעז להביא את הדגם הספורטיבי-למראה בשחור-כחול-כתום-סגול.

קבב ? גאווה ישראלית? תנסה גאווה טורקית.

אירופה, וגרמניה-את-שוויץ במיוחד, מלאה בDONER KEBAB כל 20 מטר בזכות ההגירה הטורקית.

מרצדס - בדרך כלל הם מציגים את המייבאך בחדר סגור. יכול להיות שזו גם הייתה הSLS.

סיטרואן - השאלה זה לא אם מישהו בארץ יעז להביא, זה אם היבואן יחליט להביא את הDS ואם הוא יסכים להביא אותה באיזה צבע שהלקוח מבקש ולא רק מה שיש לו במלאי.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני עדיין לא יודע מה היה בחדר הסגור של מרצדס. ועכשיו אני מתחיל להצטער שלא בדקתי:-D

לגבי האנגלית - הנציגים אכן דיברו אנגלית אבל במקומות בהם שמו הסברים ארוכים על טכנולוגיה כמעט ולא מצאתי אנגלית.

פורסם

ובנוגע לסיטרואן DS3:

בסיטרואן יחסית ההמתנה לא ארוכה. לי הציעו שלושה חודשים המתנה לצבע שאני אבחר. אולי בזכות קרבה גיאוגרפית. ה- DS3 אמור להיות מוצע במחיר לא גבוה יחסית. הימור פרוע שלי, בהתחשב ברמזים מלובינסקי, מחיר בעולם ומצב היורו הוא החל מ- 130 אלף. יש הימורים אחרים?

איש מכירות פה אמר לי שהחשש שלו הוא שהרכב ייראה קטן מבפנים יחסית לקומפקטיות אחרות. מרוב שהתלהבתי מהצבעים וליטפתי כמה גרסאות, שכחתי להתיישב בפנים כדי להתרשם. אז אני לא יודע איך התחושה בכלל.

פורסם

אין הבדל בין ז'נבה לבין ציריך ותאמינו או לא גם לבין ישראל(בתור מי שגר בשוויץ וטייל מספיק בה), רק היום (קאניבאלים) החליטו שיהיה מעניין להשאיר מזכרת על המרצדס ויטו החדשה של העבודה במרכז ציריך עם מפתח לכל האורך של הבגאז' :evil:, אני לא רוצה ליספור את כל הפגיעות חניה שאנשים "נחמדים" השאירו לי על הרנו אספס של אבא של אישתי.

לטוס במיוחד לראות את זה? פעם בחיים כדאי, רוב מי שאני מכיר פה בשוויץ לא מעוניין להתקרב לשם, רק ממספר האנשים וממרחק הנסיעה (מהעיר שאני גר בה כ4 שעות ברכבת), מה גם שכמה שבועות אחרי זה ברוב הערים יש תערוכת רכב מצומצמת יותר, שבה גם ניתן להזמין רכבים ועוד לקבל הנחה מסויימת.

לגבי האוכל והשתייה כמעט בכל ארוע שתיהיה בשוויץ המחירים יהיו בשמיים (כמובן בפרנקים), מומלץ לחפש בחוץ איזה סופר.

פורסם

"דברים שרואים מכאן לא רואים משם".

ברור שלתייר ישראלי, תייר אירופאי ותושב מקומי הדברים יראו באופן שונה.

בכ"ז, אני מקווה שהמצב אצלכם קצת יותר טוב ממה שקורה בארץ, כן?

• תוכן חדש...