Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם :) הייתי רוצה לדעת,בבקשה,למה עדיין בשנת 2010,ישנן לא מעט מכוניות שאינן אמינות? אני אנסה להסביר: אמנם מרווחי הטיפולים גדלים באופן עקבי,אך למה עדיין ישנן תקלות - ואני לא מתייחס ל-Recalls.איך קורה מצב,לדוגמה,שגיר של מרצדס S קלאס חדשה,פשוט שבק חיים אחרי 17,000 ק"מ? אגב - מה גורם לגיר "לשבוק חיים"? או,דוגמה אחרת - פולקסווגן פאסאט,המשווקת מ-2006 ועד היום: קראתי באתר בריטי,העושה סקירת יד שנייה לרכבים הנמכרים בבריטניה (משהו דומה מאוד ל"מכונית אחת בשבוע",רק הרבה יותר מורחב),שלפני קנייתי פאסאט משומשת (שוב,מהדור האחרון,מ-2005 ועד היום),צריך לבדוק את מנגנון ההיגוי (נוטה להתקלקל),את הגיר הרובוטי הדו מצמדי (DSG),את המערכות האלקטרוניות שבתא הנוסעים ואת המתלים (לרכבים עם קילומטראז' גבוה).למה,בעצם,לא יכולים לייצר מכוניות אמינות,כמו אלו שטויוטה יצרה בדורות הקודמים של דגמיה,עד 2005-2006 (יאריס,קורולה,קאמרי,ראב4,לנד-קרוזר,היילקס,הייאייס) - דגמים שנחשבו לאמינים ביותר שכסף יכול לקנות,מה גם שתא הנוסעים שלהם היה מוצק ועמיד בפני פגעי הזמן.למה כבר לא מייצרים רכבים בצורה הזאת?

תודה רבה :)

פורסם
היי כולם :) הייתי רוצה לדעת,בבקשה,למה עדיין בשנת 2010,ישנן לא מעט מכוניות שאינן אמינות? אני אנסה להסביר: אמנם מרווחי הטיפולים גדלים באופן עקבי,אך למה עדיין ישנן תקלות - ואני לא מתייחס ל-Recalls.איך קורה מצב,לדוגמה,שגיר של מרצדס S קלאס חדשה,פשוט שבק חיים אחרי 17,000 ק"מ? אגב - מה גורם לגיר "לשבוק חיים"? או,דוגמה אחרת - פולקסווגן פאסאט,המשווקת מ-2006 ועד היום: קראתי באתר בריטי,העושה סקירת יד שנייה לרכבים הנמכרים בבריטניה (משהו דומה מאוד ל"מכונית אחת בשבוע",רק הרבה יותר מורחב),שלפני קנייתי פאסאט משומשת (שוב,מהדור האחרון,מ-2005 ועד היום),צריך לבדוק את מנגנון ההיגוי (נוטה להתקלקל),את הגיר הרובוטי הדו מצמדי (DSG),את המערכות האלקטרוניות שבתא הנוסעים ואת המתלים (לרכבים עם קילומטראז' גבוה).למה,בעצם,לא יכולים לייצר מכוניות אמינות,כמו אלו שטויוטה יצרה בדורות הקודמים של דגמיה,עד 2005-2006 (יאריס,קורולה,קאמרי,ראב4,לנד-קרוזר,היילקס,הייאייס) - דגמים שנחשבו לאמינים ביותר שכסף יכול לקנות,מה גם שתא הנוסעים שלהם היה מוצק ועמיד בפני פגעי הזמן.למה כבר לא מייצרים רכבים בצורה הזאת?

מתח הרווחים על המוצר ירד מאוד.

לכן מחכים לך בפינה בעלות חלפים.

זה לא כולל את קופון הממשלה,שם הכל יציב ורווחי מכל הכיוונים,בולים,אגרות,דמים,מעמ,מכס,ובלו על דלק.

ניתן היה לבנות אמין מאוד,זה לא בעייה,אבל הכל בכוונת מכוון.

כל נושא מרווח הטיפולים זה בולשיט,ברכבים הישנים יכולת למתוח לפחות כמו החדשים.

אגב מי שגוזר את הקופון השני אלו משפצי המכלולים לסוגיהם.

וכל השכלולים הללו בישראל הם עבור נסיעה של 55 קמש בממוצע,אולי גם פחות ,צריך לבדוק.

פורסם

תשובה קצת כללית,(לדעתי)

לא רק בתחום המכוניות אם כי בכל התחומים ,אני טוען שחברות/יצרנים/יזמים וכו' נהיות/נהיים יותר ויותר "מסחריות" ורוצות להרוויח כמה שיותר עם נטו הוצאה,וזה מתבטא באמינות.

בקיצור,אין רצון להוציא מוצר שישרת את הצרכן,יש מוצר שיימכר ויכניס כסף.

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

מחזק את תגובתו של sd1985, לדוגמא, מקרר אמקור שהחזיק 30 שנה אצלנו בבית והוחלף שהוא במצב תקין לחלוטין, נקנה במקומו אמקור חדש שאחרי שנתיים הלך מנוע קירור ועוד כמה חלקים, בקיצור נזרק לפח.

מינימום הוצאות מקסימום רווח.

פורסם

לפי דעתי : טויוטה עדיין מייצרת מכוניות שלא מתקלקלות(יחסית) וזאת הסיבה שהיא מספר 1 (עדיין).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
היי כולם :) הייתי רוצה לדעת,בבקשה,למה עדיין בשנת 2010,ישנן לא מעט מכוניות שאינן אמינות?

קשה להאמין, אבל בהרבה חברות, המנהל לא מבין \ יודע מה קורה אצלו בחברה. בעבר היו יותר מנהלי חברות מכוניות שהבינו במכוניות, מנהלי יצרני מטוסים שהבינו במטוסים וכ"ו. היום ה"אופנה" היא שמנהל טוב יכול לנהל כל חברה, וזה כמובן לא נכון.

המנהלים האלה מקצצים בהוצאות ע"י הוצאה למיקור חוץ לספק הכי זול, לוחצים את לוח הזמנים לרמה בלתי אפשרית ועוד.

אני מצטט פה הודעה קודמת שלי:

שלשום בהארץ:

אמיר זיו-אב: "הסיבה למשבר בטויוטה: אנשי הניהול דחקו את רגלי המהנדסים"

ד"ר זיו-אב, מומחה לאסטרטגיה טכנולוגית, מתרעם על הטקטיקה של טויוטה, המאשימה את יצרן הדוושות שבהן התגלתה התקלה: "כמו שכנף של מטוס לא נשברת פתאום, התקלה הזאת היא בפירוש בעיית תכנון

אם משהו נשבר, אל תאשים את הרתך"

יצא לי להכיר את אמיר זיו אב. הוא מהנדס יוצא דופן עם קבלות.

עוד מדבריו:

"המשבר בטויוטה התרחש כי חידושי הטכנולוגיה והניהול דחקו את רגלי ההנדסה", אומר ד"ר אמיר זיו-אב, נשיא חברת זיו-אב הנדסה, מומחה לאסטרטגיה טכנולוגית ויועץ לתעשיות בישראל ובעולם. לדבריו, "לצד ההתקדמות הטכנולוגית ולצד היכולת ליצור מכונית חדשה לגמרי בתוך פחות משלוש שנים, יש הרבה חורים של תכנון לקוי". "קח למשל את הקורולה עם תיבת ההילוכים הרובוטית", אומר זיו-אב. "הגיר איכזב אותי. הוא טוב אולי כאבטיפוס, אבל טויוטה היתה צריכה להשקיע עוד שנה-שנתיים כדי לסיים את הפיתוח. וזה בדיוק גם מה שקורה במשבר הנוכחי עם דוושת התאוצה שנתקעת".

זיו-אב מתרעם על הטקטיקה של טויוטה, המטילה אחריות על היצרן הסיני של דוושת התאוצה: "כאילו יש אשם, ואז האחריות פחותה. תאר לך שכאשר יתגלה תכנון לקוי בשל חוסר יכולת של כמה מהנדסים, היצרן יאשים את האוניברסיטה כמי שסיפקה לו את המהנדסים".

"אתה חושב שדוושת הדלק בג'יפ ויליס 42 לא חזרה? ברור שהיא חזרה. כמו שכנף של מטוס לא נשברת פתאום, התקלה הזאת היא בפירוש בעיית תכנון. אני נוטה לחשוב שתקלות נובעות כמעט תמיד מהתכנון. אם משהו נשבר, אל תאשים את הרתך. צריך לחשוב למה הנקודה הזאת היא נקודת תורפה".

זיו-אב סבור כי אפשר להסתכל על המשבר גם בראייה היסטורית. "מה הסיכוי שחברה מובילה עולמית תחזיק במעמדה 100 שנה? כנראה אפס. טויוטה היתה מלכה במשך 30-40 שנה ואולי הגיע זמנם של אחרים לכבוש את מקומה...

"הירידה במעמד התכנון ההנדסי ניכרת לא רק בטויוטה", אומר זיו-אב. "מתי ירדה רמת האמינות של יצרני הרכב האירופיים? כשגבר המרוץ אחרי שכלולים ואבזור. אתה זוכר את פיז'ו 104? זו היתה המכונית הקטנה המודרנית הראשונה של היצרן הצרפתי. פעולת הגיר הידני היתה שם חלקה כמו סכין בחמאה. כך היה גם בפיז'ו 205. אבל כיום, אם אתה נוהג בסיטרואן ברלינגו החדשה, אתה מרגיש התנגדות וחוסר דיוק.

"בעבר המכוניות היו יצירה של מהנדסים מבריקים. כיום, את הברק ושאר הרוח החליפו צוותים של ניהול פרויקטים עם צ'ק ליסט, כשעל הראש שלהם יושבים אנשי הפיננסים שנלחמים על כל אגורה, מהצד השני לוחצים אנשי שיווק עם אג'נדה משלהם ומלמעלה ההנהלה שרק רוצה להראות לבעלי המניות ביצועים טובים".

בעיה נוספת היא שמנהלים בכירים "מחנכים" מנהלים מתחתיהם, לסנן ולא לומר אמיתות לא נעימות.

בשנת 1986 התפוצצה מעבורת חלל ונהרגו האסטרונאוטים. הפיזיקאי המפורסם פיינמן מצא את הסיבה וגם כתב עליה בספרו ""מה אכפת לך מה חושבים אחרים?"

מכיון שהיה בעל שכל ישר והרבה חוש הומור , דיבר גם על התרבות הארגונית הלקויה של נאס"א. קרא ב"הידען" על המלצה שלו לנאס"א:

"למסקנות צירף פיינמן גם המלצות: "אנו ממליצים שיינקטו צעדים להידוק הזיקה בין בכירי נאס"א לבין עולם המציאות,"

בויקיפדיה מסכמים את המלצתו הארגונית: "מלבד המסקנות הפיזיקליות, היו לפיינמן גם מסקנות בתחום הארגוני. לדעתו, האווירה ששררה בנאס"א הייתה כזו, שמנהלים בכירים בנאס"א העדיפו "שקט תעשייתי" על פני הקשבה לחששות המהנדסים. באופן זה, יכולים היו המנהלים להגן על עצמם מפני מחדלים ותביעות אפשריות. המהנדסים, מצידם, למדו עם הזמן שאם הם מעוררים דאגות ומפנים אותן כלפי מעלה, הדבר לא מתקבל בעין יפה"

וגם במפעלי המכוניות הבוסים לא אוהבים מנהלים זוטרים ומהנדסים שאומרים להם אמת לא נעימה.

וחבל שזה כך.

יהודה

פורסם

גם הדוגמאות שהזכרת כאמינות אינן בהכרח כך (חפש "בוצה", "ממיר קטליטי" בצירוף "קורולה").

בלי קשר ליצרן ספציפי, מכונית היא מוצר שמיוצר כפשרה בין גורמים רבים ומטרתו להכניס מקסימום כסף ליצרניו. אם זה אומר שהגיר שלו יתקלקל אחרי 17000 ק"מ אבל עלות התיקון באחריות נמוכה מהרווח שהבחירה בגיר "מעפן" הניבה + הפסד המוניטין, זה היה שווה.

אתה גם צריך להבין שברוב השווקים המפותחים אמינות היא לא פקטור חשוב כל כך, קונים מכונית בגלל חשק ולא כנכס כלכלי. המכוניות זולות הרבה יותר ביחס להכנסה, גיל הרכב הממוצע נמוך הרבה יותר מבארץ ורמת המינוע גבוהה יותר, ולכן פחות נתקלים בתקלות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...