Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שלי בקצרה היא האם אפשר להרכיב מערכת שמורכבת מרמקול 3.5" איכותי (!) וסאב קטן מאוד (אולי אפילו משהו ביתי, לרכב הכל גדול.. מתחת לכיסא)? ואולי גם 6x9 אם צריך? אני לא מדבר על מערכת לתחרויות sq\מסיבות יער, רק מערכת שאני יהנה ממנה בזמן הנסיעה בווליום לא חזק במיוחד, שיהיה טווך צלילים רחב (ומלא?) ובלי עיוותים, זה הכל.

ויותר בהרחבה:

למה בבית אני שומע מוזיקה מרמקולים בגודל איזה אינץ' וחצי עם סאב 4 אינץ' בתיבה של 2 ליטר בערך, עם וואטים מאוד נמוכים וזה נשמע מעולה (כן זה סט 2.1 למחשב altec lansing), וברכב בשביל מערכת סבירה צריך לפחות רמקול 6.5 סאב 10" עם מאות וואטים? זה לא "קצת" overkill? אני הרי לא pimp my ride ואני לא מארגן מסיבות..

למה אני שואל? עד עכשיו בפיאט אונו הייתה לי מערכת "נורמלית", קומפוננט 6.5 וסאב 12, מגבר 4 ערוצים וכו'. ועם כל זה, הייתי משווה אותה לא מעט למערכת במחשב שעלתה לי עשירית מחיר ושלא תופסת מקום כמעט.

ועכשיו קניתי פונטו, שיש לה רק מקום לרמקול 3.5" בדשבורד לכיוון השמשה והיא באה עם 6x9 של פיוניר מאחורה.

הפיוניר האלה את האמת כמה שאתם שונאים אותם לא נשמעו רע לבדם, רק שלא היה להם כמעט באסים (לעומת מה שאני רגיל), הכל נשמע מאחורה :lol:, והיה חסר מאוד עומק לצלילי mid.

ואני לא ממש רוצה להתקין הגבהות לרמקולים בדלת... זה מכוער.. ובכלל אם מערכת קטנה וצנועה יכולה להשמע טוב- זה מה שאני רוצה אפילו אם יש מקום ליותר.

מה אתם אומרים? אני ישמח מאוד לסטאפ לדוגמה ודעות לכל הכיוונים.

תודה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אתה יכול להכניס בפונטו מקדימה 6.5 אתה לא חייב לשים 3.5.

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

פורסם

בפונטו דור ראשון (שהיא לא gt) אין מקום לרמקולים בדלתות, רק 3 וחצי בדשבורד. אפשר לשים 6.5 בדלתות עם הגבהה ולחתוך את הדיפון, מה שלא כל כך יפה, וגם אז, השאלה עדיין רלוונטית.

פורסם

אי אפשר לשמוע יותר ממה שאומרים ברדיו עם רמקולים בגודל כזה,תיאלץ למצוא פתרון,רמקולים מינימלים מתחילים ב5.25 וגם זה על גבול מסויים,הכי כדאי להתחיל עם 6.5,סאבים מומלץ 10 אינץ'.

פורסם
אי אפשר לשמוע יותר ממה שאומרים ברדיו עם רמקולים בגודל כזה,תיאלץ למצוא פתרון,רמקולים מינימלים מתחילים ב5.25 וגם זה על גבול מסויים,הכי כדאי להתחיל עם 6.5,סאבים מומלץ 10 אינץ'.

איך זה שבמערכת למחשב שנשמעת לא רע בכלל, יש רמקולים 2.5"? (בדקתי את הגודל)

גם כל הזמן אומרים פה שרמקול מתחת ל6.5 לא מסוגל להוציא באס, ושוב הגודל של הסאב כאן הוא 5.25 (הוא באמת לא מגיע למה שהסאב באוטו מגיע, אבל גם לא חסר)

זה פשוט לא מסתדר לי, אם אני לא מחפש עוצמה מיוחדת, למה בבית רמקול קטן זה בסדר ובאוטו זה חרא?

ובפונטו יש חלונות חשמל אבל בנייה יפה תעלה דיי הרבה אני מתאר לעצמי

פורסם

למה בבית אני קונה מערכת של 500 שקל וברכב אני משקיע 4000 שקל לקבל את אותה תוצאה?

אי אפשר להשוות בכלל,הכל פועל בתנאים אחרים כגון אקוסטיקה,פחות רעשים מבחוץ ומהכביש,מתח של 220V ועוד הרבה!

פורסם

אני לא בטוח במה שאני הולך להגיד אבל זאת דעתי אני מבקש לא לקבוע לי תאריך הוצאה להורג.

רמקול ביתי שנקנה ביחד עם תיבה מנגן בתוך תיבה שהיא בנויה במיוחד בשבילו, והיא מוציאה ממנו את המקסימום שהוא יכול לתת. רמקול לרכב לרוב מנגן בתנאים לא אופטימליים, בתוך תיבה יחסית גדולה (חלל הדלת) שהיא עשויה מפח (לרוב דק וזול) ודברים אלה גורמים לכך שהרמקול צריך להיות בנוי בצורה שיכולה לפצות על הדברים האלה (מכאן לדעתי הגודל).

בנוסף רמקולים של מחשב נמצאי קרוב אליך , ואין מחיצה בינך לבין הסאב (כמו ברכב) דבר שלדעתי מוריד את הביקוש להספק.

• תוכן חדש...