Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה קודם כל שלום רב לכל חברי הפורום רציתי שתעזרו לי בנושא מסויים.

ברשותי אוטוביאנקי שנת 1979 חוקית לגמרי שעמדה 12 שנים בחנייה,

אבי ואני תמיד חיכינו שהיא תהיה אספנות ותיכננו לשפץ אותה שיהיה לנו כסף, סוף סוף היה לנו כסף והיינו קרובים לתחילת השיפוץ אלא שבפתאומיות אבי נפטר מדום לב מלפני שלושה שבועות.

החלטתי שאני משפץ אותה לכבוד אבי ולא אכפת לי מה המצב שלה, אז פתחתי מכסה מנוע פתחתי את הפילטר הבאתי כבלים נשמתי סטרטר האוטו לא הצליח להניע, רק אחרי הרבה סטרטרים והרבה הרבה ספריי קרבורטורים הנעתי אותה לחצי דקה וזהו, ששמתי ספריי קרבורטור היא הניעה ושלא היא לא הצליחה וגם היא קשה לסטרטר.

הגעתי למסקנה שצריך כמה דברים עשיתי טיפול שכלל פילטר אוויר פילטר דלק צינורות של הקרבורטור פילטר שמן ופלגים ושמן מנוע. הכל היה חדש מהשקית ניקיתי קורברטור ככה איך שהצלחתי.

קמתי בבוקר ונתנתי בלי סוף סטרטר עד שגמרתי על הסטרטר:( ואז לא ידעתי מה לעשות חיפשתי בפורומים חלקים לביאנקי ונדיר למצוא מאוד נדיר עד שאיכשהו הגעתי לבנאדם שהיה לאשתו ביאנקי והוא אמר לי שהוא מכר אותה כבר והתבעסתי לפתע הוא שלף שיש לו ביאנקי בגינה זרוקה שנת 82 אמרתי לו כמה אתה רוצה עלייה? הוא אמר לי חינם אין כסף בוא קח אותה.

הייתי בשוק תודה רבה למשה ממשמר השעה על הביאנקי היא יפה לגמרי הבודי שלה במצב קטלני אבל חסרים כמה חלקים ויש בה מלא מלא ג'וקים חח אהה וסאן רוף כל הגג חחח. פירקתי תסטרטר והחלפתי עם שלי וחלפתי את הצמיגים והוצאתי תביאנקי 79 שלי לרחוב הבאתי כבלים שפכתי דלק לקרבורטור והיא לא הניעה לי:( ואני מתייאש ודרך אגב שבפילטר דלק אין דלק משום מה, ולפני שאני שופך דלק לביאנקי הסטרטר עובד רגיל ושאני שם דלק בקרבורטור כאילו קשה יותר לסטרטר לעבוד איך אני יניע אותה, דרך אגב המצבר גמור אז אני עושה עם כבלים. מה הבעיה של ההתנעה אולי משאבה?? אבל שפכתי לקרבורטור! אולי קרבורטור?

בבקשה תעזרו לי בתודה עדן!

אוטוביאנקי 1979

(חלום שהתגשם)

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משתתף בצערך.

תמלא דלק בבקבוק ותן אינפוזיה ישירות לצינורית כניסת דלק של הקרבורטור.

פורסם

שלום

קודם כול משתתף בצערך.

על תנסה יותר להניע אתה גורם נזק למנוע!! אם כבר לא גרמתה וחבל שלא שאלתה קודם.

מנוע שלא הונע 12 שנה חיב לעבור טיפול והכנה לפני הנעה ראשונית.

יטש שלבים מקדימים להנעה

1 יש לפרק את הפלגים

2 לצקת לתוך הצלנדרים שמן בלמים מעורב אם ספי משחרר חלודה

3 אחרי מיספר ימי המתנה מנסים לסובב את המנוע אם מפתח וגל הארכובא ולא בעזרת סטרטר

ורק אם הכול מסתובב טוב ממשכים לשלב השני

1 ניקוז שמן מנוע ומים

2 החלפת מסנן שמן ומסנן דלק

3 ניקוז הדלק מהמיכל

ממלאים נוזלים חדשים ממלאים את מסנן השמן לפני ההרכבה ואז נותנים מיספר סטרטרים ארוכים כאשר הפלגים בחוץ כדאי שכול מה שיצקנו לחלל השריפה יעוף החוצה אחרי התהליך הזה מרכיבים פלגים חדשים ומניעים ת המנוע.

נכון לאתה עשיתה את כול מה שאסור לעשות על תנסה אינפוזיה אתה לא מיתמצא אתה עלול לשרוף את הרכב.

לדעתי נכון לאכשו צריך לבצא את ההליך שאמרתי אם הכול יהיה תקין אז אם שתי סטרטרים קצרים הוא יניע.

בכללי כאשר הכול תקין נגיע בסטרטר המנוע צריך להניע אם תתן 100 סטרטרים זה לא יעזור רק יזיין את הסטרטר ואת הכיס שלך.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני, הוא רשם, שהוא עשה טיפול, החליף שמן, פילטר שמן ופלגים.

הוא כבר ניסה לסובב את המנוע מיליון פעמים עם סטרטר, מה יעזור עכשיו לשפוך שמן לתוך הצילינדרים ?

אני מהמר, שבגלל צינורות דלק יבשים וסדוקים, משאבת דלק לא מצליחה לבנות לחץ, ולא שואבת דלק מהמיכל (אגב, האם גם הדלק במיכל הוא מלפני 12 שנה?)

פורסם

עדן שלום רב !

ראשית השתתפותי הכנה בצערך במות אביך !

שני , בוקי אכן צודק, הסיבה העיקרית לכך שהמנוע לא מתניע, היא צנרת דלק יבשה/ סדוקה ומחוררת, בחיבור למשאבת הדלק, שגורמת למשאבת הדלק לינוק אוויר ולא דלק.

הזרמת דלק לקרבורטור בעזרת אינפוזייה, לא רצוייה , לא בטיחותית, ואין בה תועלת הרכב יתניע, ישרוף את מעט הדלק שחדר לסעפת היניקה וחלחל דרך הרינגים לשמן ודלל את השמן , ובכך גורם נזק יותר מאשר תועלת.

יש לההחליף את צנרת הדלק מגומי, בחיבור לטנק הדלק, רצוי גם מתחת לרכב, ויתכן וגם שגם דיאפרגמת משאבת הדלק קרועה ויבשה, ותבדוק אפשרות להחליפה עם משאבת הדלק הנמצאת אוטובייאנקי שקיבלת ללא תמורה כספית.

בהצלחה

וחזור לעדכן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה הצנרת של הדלק הוחלפה כבר יחד עם הטיפול.

אבל מה הצינור מלמטה של האוטו? ומזה דיאגרמה של הדלק איפה היא יושבת?

אוטוביאנקי 1979

(חלום שהתגשם)

פורסם

עדן שלום רב !

כשאני כותב צנרת דלק, אני מתיחס בעיקר לצנרת דלק לפני משאבת הדלק, ולא ממשאבת הדלק לקרבורטור, שבהחלט רצוי שתוחלף גם כן.

ברכב זה קיים מוט דחיף העולה ויורד כל הזמן עם סיבוב המנוע הנוטה להשחק עם השנים, יחד עם מוט הדחיף של משאבת הדלק החשודה כשחוקה/ יבשה/ קרועה, ולכן המשאבה לא שואבת ויש להחליפה בחדשה.

את הדיאפרגמה לא ניתן להחליף משום שהיא נמצאת בתוך המשאבה, והמשאבת דלק סגורה הרמטית.

פורסם

החלפתי משאבת דלק!

מילאתי עוד 4 ליטר במיכל דלק! וראיתי שיש נזילב בגומייה שמחברת בין הטנק לאיפה שהדלק עובר...

בכל זאת הנעתי סוף סוף את האוטו דרך דלק בקורברטור.

אני שם דגש עדיין לא מגיע דלק לבד לקרבורטור!

אבל לפחות האוטו הניע!

מה עוד אני יכול לעשות?אה ותיקנתי את הקרע החלפתי גומייה ועוד לא ניסיתי להניע עם הגומייה החדשה יכול להיות שבגלל הנזילה הדלק לא הגיע לקרבורטור כי הנזילה לא הייתה הכי משמעותית אבל בגלל שאולי נכנס אוויר היה קשה לדלק להגיע?!

אוטוביאנקי 1979

(חלום שהתגשם)

פורסם

שלום רב !

אכן כן !

עם ישראל צועק לך כבר שבוע שיש חשד לצינור דלק קרוע, מהטנק למשאבה, וגם אם לא נראית נזילת דלק, הדבר גורם ליניקת אוויר, ולכן משאבת הדלק הישנה ינקה אוויר, החלפת לחדשה, והחלפת את קטע הצינור הקרוע, מברוק !

צומלץ שתחליף את כל אורך הצינור, אך בשלב זה תסתפק בכך שהרכב יתניע כחדש !

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה קודם כל תודה רבה על העזרה.

עכשיו לפי מה שאתה אומר אמור להיות צינור דלק מהטנק דלק שמגיע עד למכסה מנוע, אני לא מוצא אותו.

הוא אמור להיו מתחת לאוטו?

ולא החלפתי את המשאבת דלק לחדשה אלא לישנה משומשמת.

מחר אני יבדוק בבוקר עם הקרע שסידרתי זאת הייתה התקלה ואני יחזור עם תשובה.

עדכונים בהמשך.

אוטוביאנקי 1979

(חלום שהתגשם)

פורסם

אם אתה מחפש חלקים למנוע, תידע שבפיאט 127 יש את אותו המנוע.

אם אתה מתכוון לשפץ את הרכב ברצינות, אני מציע לך לעשות את הכל ביסודיות - בסופו של דבר זה חוסך זמן.

לדוגמה, אם יש בעיה בהנעה, כמו שאתה כותב - אני מציע לך להחליף כבר עכשיו את כל צינורות הגומי והוואקום; את צינורות הדלק, כפי שהציעו כבר; ואת חוטי ההצתה.

אני מציע לך לעבוד בגישה כזו ולא בגישה של "להחליף רק את מה שצריך" כי ברכב כזה התוצאה הסופית תהיה שבמילא תחליף את הכל, אבל בשיטה שלי זה יקח עשירית מהזמן.

דני

פורסם

גם בפיאט אונו עד מודל 1991 יש את המנוע הזה (נפח המנוע 903 סמ"ק).

באותם שנים כבר היה באונו מנוע 999 סמ"ק מודרני ושונה לגמרי, אבל היה גם מנוע 903, בדרך כלל בדגמי 3 דלתות זולים, שנמכרו לחברות השכרה.

אני לא יודע, איך זה באוטוביאנקי, אבל בדרך כלל צינרו דלק מתחת לאוטו הוא מפלסטיק קשיח, שלא מתייבש.

רק בכניסה לטנק דלק ובחיבור למשאבת דלק בתא המנוע יש קטעים מגומי, שמתלבשים עם בנדים על צינור פלסטיק.

פורסם

שלום רב !

בוקי כמו תמיד אכן צודק, ולכן כל מילה נוספת מיותרת.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...