Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בערב השעון מהירות והשעון קילומטרז' פשוט הפסיקו לעבוד. השעון תקוע על 122,565 והקמ"ש על 0.

אבל התאורה עובדת , וגם המחוג דלק, וגם השעון הטיפשי והמיותר בצד שמאל...

כאמור , פיג'ו 205 שנת 95.

קרה למישהו? צריך להחליף סקאלה? ניתן לתקן? עלויות?

אני בפאניקה.

מישהו יכול לעזור?

תודה

פיג'ו 205 - האהבה הראשונה.

פורסם

אל תהיה בפניקה.

אם הפעלת מד המהירות הנה ע"י כבל מכני, אז יתכן שבו הבעייה ואם ע"י חיישן חשמלי אז יתכן שהוא או חיבור חשמלי אליו פגומים.

רק אפשרות אחרונה היא שהתקלה הנה מלוח השעונים עצמו.

בברכה - רפי לין

פורסם

כנראה נקרע כבל ספידומטר, או השתחרר מהתפס שלו בצד של תיבת הילוכים או בצד של לוח שעונים.

פורסם

א זה כבל מכני ב אם שיחקת בלוח שעונים כנראה שזה השתחרר משם פשום תדחוף חזרה בתוך הלוח מאחורה ויסתדר ואם לא תלך לאיפה שמתחבר לגיר ותנסה לראות אם התנתק או שמא רק לחזק בדר''כ זה הבעיה ולא שנקרע הכבל לגמרי בהצלחה

פורסם

בדיק ההפך.

קודם גיר הח"כלפרק דשבורד ולבדוק עם השתחרר הכבל.

ב205 פרוק דשבורד לא מומלץ. אלא אםכן פאזלים זה התחביב שלך.

הנגישות לנקודה בה כבל הספידומטר נכנס ל גיר היא קלה מאוד.

אם לא שיחקת וזה פתאום קרה,אז סביר להניח שהחלק הפנימי בכבל נקרע/נשבר.

ב 95 כמדומני החיבור לגיר מלווה בחיבור חשמלי.

הכבל מעוגן לגיר באמצעותפין מגומי.

שלוף אותו החוצה ומשוך בעדינות את בסיס הכבל.

לאחר שהוצאת אותו.

משוך את קצה הכבל(בצורת מרובע).

אם אתה מצליח למשוך ולהוציא הכבל נקרע מבפנים.

אם לא אז חבר שנית ועבור ל דשבורד.

בדשבורד טפל בעדינות.

בדוק עם תושבת הכבל לא התנתקה מהלוח.

כעיקרון זה לא צריך לקרות עם לא נוגעים.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

לרוב מדובר בלוח שעונים תקול.

אחד במצב טוב עולה 100 ש"ח .

ההחלפה פשוטה מאוד.

תפרק את לוח השעונים ואתה תבחין בפלסטיקה לבנה שמתחברה ממש במרכז לוח השעונים מאחור , בתוך הדבר הזה אתה תראה משהו מסתובב ((כמובן בזמן שנוסעים עם הרכב )).

אם לא מסתובב הבעיה בכבל , אם כן מסתובב אז הבעיה בלוח השעונים עצמו וצריך להחליפו.

HONDA CIVIC LS

פורסם

תודה לעונים , אני מגיב באיחור כי אני לא נמצא בבית כל השבוע.(חייל)

עדיין לא בדקתי את הבעיה לעומק , אבל יש לי שני דברים להגיד ,

1) אני לא יודע ממש איפה מתחבר הכבל המדובר עם הגיר ... אם אפשר הסבר והכוונה אני אשמח.

2) לפני שזה קרה , היו לי רעשים מעצבנים מכיוון הסקאלה , של גלגלי שיניים חורקים , אז סביר להניח ש99% שהתקלה היא מהלוח שעונים\חיבוריו השונים...

לרוב מדובר בלוח שעונים תקול.

אחד במצב טוב עולה 100 ש"ח .

ההחלפה פשוטה מאוד.

אני מודע לעניין שזה לא ביג דיל מבחינת כסף , אבל תבין שהרכב שלי הוא שנת 95 , אני יד שנייה , עם 122K קילומטרז' מקוריים לחלוטין.

אני מאמין שעד שאמכור לא אגיע ליותר מ 150K , ומי יאמין לי במכירה אם אני אגיד , אה כן , זה רכב נדיר ושמור , פשוט החלפתי סקאלה...

פורסם

לא חושב שהחיבור שלך חשמלי. אצלי ב 94 זה מכני לחלוטין ע"י כבל.

אצלי היה אותו דבר מה שקרה זה שיש כבר מתכת שהולך מהגיר ללוח שעונים. בקצה הכבל איפה שזה מתחבר ללוח יש חלק מפלסטיק שמצד אחד תפוס על הכבל מתכת ומצדו השני נכנס לתוך השעון (כמו מתאם בין הכבל לשעון) אצלי הפלסטיק נסדק ולכן הכבל הסתובב חופשי אבל לא סובב את החלק הפלסטי. ולכן השעון לא זז.

מה שעשיתי זה לקחתי אפוקסי פלדה והדבקתי את חלק הפלסטיק לכבל ושייפתי לקבלת צורה עגולה מושלמת . כמו כן גירזתי בגריז שחור את האזור כולל הכבל שנכנס למוביל שלו (כי היו קצת קפיצו במד ק"מ בגלל התיקון) ומאז הכל מושלם וכמו חדש.

בכל מקרה אם אתה קונה כבל חדש אז יש כמה סוגים תשים לב אני קניתי וזה לא התאים ולכן גם תיקנתי בסופו של דבר עצמאית.

אני לא חושב שזה השעון כי הוא שעון מכני פשוט ואמין.

רעש בלוח יכול לנבוע מכבל דפוק. כמו כן אם אתה עושה את זה במכון ספידומטרים הם מכיילים לך את השעון החדש לפי הק"מ של היישן.

כמו כן החלק שנכנס לגיר הוא הקבל עצמו וממתכת לכן לא סביר שמשם הבעיה

פורסם

אולי כדאי שקודם תבדוק פיוזים? (נמצא מצד שמאל למטה מההגה)

או כמו שקודמי אמרו- כבל ספידומטר.

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

אני מודע לעניין שזה לא ביג דיל מבחינת כסף , אבל תבין שהרכב שלי הוא שנת 95 , אני יד שנייה , עם 122K קילומטרז' מקוריים לחלוטין.

אני מאמין שעד שאמכור לא אגיע ליותר מ 150K , ומי יאמין לי במכירה אם אני אגיד , אה כן , זה רכב נדיר ושמור , פשוט החלפתי סקאלה...

בוא נגיד שאם לא תתקן את העניין, גם ל150K לא תגיע... :lol:

לענינינו: אצלי היתה בעיה דומה, והסתבר שבחיבור הכבל ספידומטר לגיר ישנו מתאם כלשהו, שאצלי נשחק והתעגל (הצורה המקורית שלו היא מרובע)

אצלי פתרתי את הבעיה בכך שהחלפתי את החלק הזה בחלק זהה מפירוק.

פורסם

אם הלוח שעונים אלקטרוני ולא מכאני(עם כבל) אז יש לבדוק את חיישן הVSS שנמצא על הגיר, זהו חיישן עם גלגל שיניים מפלסטיק שמסתובב ומשדר מתח ללוח השעונים ולפי תדירות המתח הלוח שעונים מחשב ק"מ/מהירות, כשהגלגל שיניים של החיישן נשחק הוא מפסיק להסתובב ולכן המדידה מפסיקה.

יש לבדוק אם חיישן משדר מתח בתנועה, אם לא אז צריך להחליפו בחדש.

פורסם
היום בערב השעון מהירות והשעון קילומטרז' פשוט הפסיקו לעבוד. השעון תקוע על 122,565 והקמ"ש על 0.

למה אתה בפאניקה? יש אנשים שמוכנים לשלם על תקלה כזאת. :shock: תחשוב, שלא משנה מתי תמכור את הרכב וכמה תסע עד אז - מצב הקילומטראז' לא ישתנה. :oops:

ואם חשוב לך לדעת מהירות - אפשר להעזר במכשיר GPS - תמיד מציג מהירות נסיעה :lol:

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם

כן אני מודע לכך (=

אבל אני מעדיף לדעת קילומטרז' ומהירות למען תחזוקה שוטפת , צריכת דלק , ושמירה על המהירות המותרת. או יותר נכון על הכסף והנקודות

פורסם

שלום לכולם . היום פתחתי את העניינים בסקאלה וזה מה שגיליתי...

הכבל הקטן שמסתובב ומתחבר למחוגים ולקילומטראז', פשוט התנתק ממקומו , וגם התושבת פלסטיק שצמודה אליו נשברה.

ניסיתי לדחוף אותו פנימה לתוך המקום שלו, אבל הוא בורח...

אם יש מישהו שזה קרה לו... שימליץ , מה אפשר לעשות ? ומה העלות ?

צילמתי כמה תמונות.

DSC00001.jpg

DSC00002.jpg

DSC00003.jpg

DSC00004.jpg

DSC00005.jpg

• תוכן חדש...