Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי פורום המכובדים.

רק עכשיו התלתי לחקור את הנושא של סטריאו ברכב, לכן אני זקוק להצעות וחוות דעת מאנשים יותר מנוסים בתחום.

קיבלתי מאזדה 3 החדשה בליסינג. אני אוהב מוסיקה ורוצה לקבל צליל טוב ברכב שלי. (תקציב 3000ש"ח)

יומיים חרשתי על פורום והגעתי לתוכנית הבאה:

רמקולים: component TEMPO 6,5' Morel

מגבר: JBL CS60.4

סאב: Subwoofer - TSW307D2 Pioneer או COMP C12 Kicker (מה לבחור?)

מנחת ל RCA (איפה קונים את זה?)

אילוצים:

רכב ליסינג( צריכה להיות אפשרות להחזיר כל החלקים המקוריים אחרי שנה-שנתיים , כאלו לא קרה כלום.)

האם רדיו המקורי מספיק למערכת הזאת? (לא ניתן להחליף אותו, זה מובנה)

מה עושים עם רמקולים אחוריים?

איפה עדיף להתקין מגבר וסאבוופר?

פורסם

לא הזכרתה אם התקציב כולל התקנה וחיווט או לא,והאם אתה פתוח ליד שנייה.

קומפוננטים ומגבר יש לך כיוון נחמד,אולי אפשר לקחת משהו טוב יותר,זה כבר עניין תקציבי,מה שציינתה טוב למחירו.

בנוגע לסאבים-אל תיגע בפיוניר,הקיקר לפחות סאב שמשתלב טוב במוזיקה ולא בולע אותה.

מנחת טוב ל RCA יבלע לך חלק שמן בתקציב (משהו כמו 700 שקל לאחד טוב)לכן ממליץ לך לחשוב יותר על קטע של רדיו דיסק נחמד(גם ישמע יותר טוב ויהיה יותר אופציות וכיוונים),או אולי יש פתרון אחר,קצת בעייתי בתקציב הזה להוציא RCA למגבר כי אתה חייב מנחת,או לחלופין רדיו דיסק שאני לא יודע אם כדאי לפרק את המערכת המובנת (אולי יעשו לך בעיות בחרה?)

את החלקים לא תיהיה בעיה לפרק אחרי שנה או שנתיים כפי שציינתה אצל מתקין,לא צריך גם לעלות יותר מדי כי הרכבה לעומת פירוק זה שטויות בישבילו.

רמקולים אחוריים זה עניין של סאונד הקיפי-יש יגידו שהם נחוצים ויש כאלו שלא,אני חושב שאם לא חסר לך סאונד תישאר עם סט קומפוננט מקדימה בלי אחוריים.

התקנת מגבר וסאבוופר מתבצעת בדר"כ בבגאז' הרכב,לפחות מבחינת סאב אין לך יותר מדי אופציות איפה להתקין אותו,את המגבר תוכל להתקין מתחת למושבים בתוך תא הנוסעים.

פורסם

shay106460+

תודה רבה על התגובה

כמה נקודות:

- תקציב לא כולל התקנה ( אז עם התקנה וחיווט זה יהיה 4000 ש"ח בערך)

- מחיר של רמקול+מגבר+סאב = 1500 - מה החלק שאפשר להחליף ביותר טוב?

- אני לא הולך לפרק רדיו דיסק מובנה (נראה לי מסובך)

- אני מוכן להוציא כסף על מנחט ל RCA

- לפרק חלקים אחרי שנה שנתיים זאת אומרת להחזיר למצב התחלתי ( פירוק + התקנה של חלקים מקוריים)

שאלות:

1 - איפה קונים מנחט ל RCA? מה מחירו בערך?

2 - איפה קונים חיווט? מה בדיוק אני צריך בשביל מערכת הזאת?

3 - מה החסרונות-יתרונות להתקין מגבר מתחת למושב?

4 - כמה עולה התקנה? ( בלי עיצוב ותוספות)

פורסם

1.לא תמצא לדעתי מגבר+רמקולים+סאב+תיבה נורמליים ב1500 שקל,אבל אמרתה שיש לך 3000 ללא התקנה אז לא תיהיה בעיה למצוא לך משהו טוב יותר.

2.לא מפחיד לפרק רדיו דיסק מובנה בשביל זה אתה משלם למתקין התקנה וחיווט באזור ה800 שקל,הוא מספיק מקצועי לפרק בעדינות כדי שכלום לא ישבר ותאמין לי ששום דבר רע לא יקרה,תעשה חיפוש בפורום על התקנות של ישראל ויוסי (מתקינים שנמצאים איתנו פה בפורום) ותיראה מה זה עבודה מקצועית,תיהיה בטוח שכל אחד מהם מספיק מיומן כדי לפרק רדיו דיסק מובנה ולהשים במקום רדיו דיסק אחר,מה גם שבשביל להשים מנחת ל RCA אתה חייב גם ככה לפרק אותה לדעתי כדי לחבר אותו (או שלא?) אז אין לך מה לדאוג בקשר לזה!

3.לא יעלה כל כך הרבה פירוק של החלקים והחזרה של המקוריים בכל זמן שתירצה,שמור את המקוריים במקום טוב שלא ישברו או יגרם להם נזק כלשהו ומתקין יעשה עבורך את העבודה בעלות מסויימת.(כמבן אני לא מאמין שיקחו ממך שוב קרוב לאלף שקל אני מאמין שהרבה פחות)

4.מנחת טוב לRCA מתחיל ב700,לא יודע עד כמה אתה צריך את זה למערכת ברמה שאתה מביא,תשקול רדיו דיסק אחר במקום המערכת המובנית,ואם אתה מתתעקש תברר בקשר למנחת של ג'נסיס שעולה 700 שקל בערך,אם אתה רוצה יש דברים פחות טובים והאיכות תיהיה בהתאם.

5.לחיווט המתקין דואג,זה חלק מהתשלום שאתה נותן לו,הוא מביא את כל הציוד הנידרש כדי לחסוך ממש כאב ראש מה אני צריך וכמה ואיך,הוא יביא הכל יסדר לך הכל והמחיר כולל עבודה וחומרים.

6.אין שום חסרון בלהתקין מגבר מתחת למושב,הוא דווקא יקבל יותר איוורור כי בבגאז' יש פחות נפח מאשר בתא נוסעים ובגלל זה בתא הנוסעים שיש יותר נפח וחלונות שמדי פעם נפתחים המגבר יקבל איוורור,זה טוב אם כי פחות נהוג להתקין מתחת למושב-עבור מתקין זה לא משנה,אתה משלם לו והוא עושה כרצונך.

7.התקנה תלויה מאוד מאוד ברכב עצמו,במורכבות העבודה,בחיווט שאתה בוחר האם הוא בסיסי או ברמה גבוהה,ב"יוקרתיות" ועוד הרבה דברים.סה"כ התקנה סבירה (כולל חוטים,פלטת עץ למגבר,והגבהות לרמקולים וכיוונים בסוף למערכת כמובן) מתחילה בלא פחות מ600 שקל (מתחת למחיר הזה תחשוד ישר) ומגיעה לאזור ה1000 שקל.מדוברת בהתקנה בסיסית! התקנות ברמה גבוהה יכולות להגיע לאזור ה5 אלף שקל.התקנה היא חלק חשוב לכן תידאג למתקין טוב ולא חאפר.

מקווה שעזרתי.שי.

פורסם

1. תלוי איזה מנחת, אחד טוב יעלה לך בין 500-750 ש"ח

2. חיווט קונים בכל חנות אודיו, מומלץ 4G

3. חסרונות, קצת יותר קשה לכוון את המגבר שהוא יושב מתחת לכסא היתרון העצום הוא אי היכולת להגנב והחסכון במקום(לא שהוא תופס הרבה מקום), הקרבה ל HU ולרמקולים מה שאומר שאין צורך להעביר הרבה חיווט לתא המטען.

4. התקנה תעלה לך בסביבות ה1000 ש"ח עם איטום בסיסי, בד"כ כשאתה קונה חלקים בחנות אודיו ההתקנה באה כחלק ממחיר קניית החלקים, ואל תתפוס אותי במילה אבל זה מה שנהוג בד"כ.

5. הכי חשוב, מאיזה איזור אתה בארץ ?

כמו כן שים לב שברשותך מזדה 3, המידת רמקול ברכב הזה לא סטנדרטית והיא 7*5 כך שיש צורך או במציאת רמקולים כאלו ( HERTZ אני יודע שיש במידה הזאת ) או בבנייה פשוטה של טבעות מעץ MDF.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

שי, בטח שאתה עוזר לי, תודה.

1. לא לקחתי בחשבון את התיבה... (או שמתקין דואג לזה?)

מה מומלץ?

http://www.ninja-polo.com/index.php/next-13.html (199ש"ח)

או http://www.lanzar.co.il/Product.asp?Pid=0994&Cat2Cat1ID=30&Cat2ID=0&aff=Zap&lang=HE (180ש"ח)

2. הבנתי שמנחת טוב ל-RCA יעלה יותר מ-700 , אז ראיתי בנושא אחר בפורום שקיימים מגברים עם מנחת מובנה. האם מגבר כזה יכול להתאים:

Kicker KX350.4 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=360902

או שעדיף לקחת מגבר רגיל, שהוא בדוק (ומנחת בנפרד) ?

3. אם מחליפים את הרדיו דיסק מקורי, אז מה יקרה לכפתורים של שליטה ברדיו ונגן, ותצוגה של מה הוא מנגן על המסך?

fleshbone, תודה, תגובה מצוינת גם כן

1. האם חייבים לעשות איטום? האם זה אפשרי במצב שלי (רכב ליסינג לשנה-שנתיים)

2. אכן מידת רמקול במאזדה 5*7 . אבל אני רוצה רמקול סטנדרטי של 6.5 שיהיה לי לעתיד (רכב הבאה)

שאלה אך מתקינים קומפוננט? איפה שמים את הרמקולים קטנים?

פורסם

1. שום דבר לא חייב, רצוי ויכול לעזור זה יותר בכיוון של התשובה ומומלץ זה בול פגיעה, האיטום הוא בסך הכל זפת סינטטי וייעודו הוא בשביל לבודד את ההדף שנוצר מהרמקול על הפח של הדלת ולמנוע רעשים מיותרים.

2. הרמקולים הקטנים הם הטוויטרים, יש לי חבר ששם אותם במשולשים של הדלתות עם זווית בבנייה קטנה, את הרמקול הוא שם בדלת עם טבעות MDF.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

ברצוני לקבל תשובה גם על השאלה של פותח התר'ד, האם המגבר הנ"ל או כל מגבר בעל חיבורי HIGH LEVEL INPUT הוא הסוף לצרות של הHU המקורי?

אם כן, אני מאמין שזה יפתור לי ולעוד הרבה אנשים כאבי ראש של מנחתים, מתאמים, בניות וכו'...

פורסם

1.תיבה עדיף לבנות בבנייה עצמית,אתה לא לוקח תיבה לפי המחיר אלא לפי הצרכים שלך.לכל יצרן של סאב מסויים שתביא יש מידות להכנת תיבה,שבסופו של דבר התיבה נמדדת לפי הנפח שלה בליטרים.

כלומר לא כל תיבה מתאימה לכל סאב,יש מידות של אורך,גובהה,ורוחב להכנת התיבה.

יש שני סוגי תיבות עיקריים:

תיבה פתוחה-לרוב תיהיה גדולה יותר לפחות 45 ליטר ועד ..השמיים הם הגבול כמה שניכנס ברכב.התיבות האלו מיועדות למי שמחפש באסים בעוצמה חזקה מאוד (ויש לו סאב ומגבר מפלצתיים בדרך כלל).תיבות פתוחות מציידות בפורטד-מעין צינור שמוציא את האוייר שמגיע עקב הצליל שמשמיע הבאס והמגנט הגדול שמאחורה סופג אותו,האוייר הזה מגיע אל הצינור ויוצא החוצה בצורת מעין צליל חצי באס,והחצי באס שמשלים אותו מגיע מהסאב עצמו,התיבות האלו קצת יותר מסובכות לבנייה ומי שדוגל ב SPL כלומר עוצמה נטו ומיתפשר על איכות בינונית ילך על התיבות האלו.

תיבה אטומה-זאת תיבת SQ,למי שמחפש באסים מדוייקים יותר ואיכות מקסימלית במערכת שלו,לרוב מגיעים בתיבה מינימלית של 20 ליטר עד 45 ליטר.אסור שהתיבה תיהיה ממש מצומקת כי זה מוריד את אורך החיים של הסאב,אך 30 ליטר זה דיי סטנדרתי לתיבה אטומה בדר"כ.בניגוד לתיבה פתוחה בעלת פורט=(צינור האוויר)הרעיון פה שהתיבה תיהיה אטומה לחלוטין ושלא יצא משום מקום שהוא אוויר אלא רק מהסאב עצמו.התיבות האלו יותר נפוצות והיתרון בהם שהם תופסות הרבה פחות מקום בבגאז'.

לסיכום,תיבה זה הדבר האחרון שצריך להדאיג אותך,תיקנה סאב ואז יתנו לך פה מידות שלו (מידות לתיבה פתוחה/אטומה בניפרד) ואז אתה תחליט על מה ללכת ומה מתאים לך,אתה צריך ללכת לכל נגר,להגיד לו שאתה צריך תיבה במידות ככה וככה בעובי של עד 20 ס"מ מעץ סנוויץ או MDF ושידאג שתיהיה אטומה טוב טוב עם דבק נגרים מיוחד שזהו האפקט שאוטם את התיבה (גם בתיבה פתוחה משתמשים באטימה הזאת חוץ מהקטע של הצינור שרק משם צריך לצאת אוויר)את התיבה שבניתה נהוג לצפות באיזה בד,למשל לבד בצבע כלשהו זה הכי נפוץ,זה עניין של אסטטיקה ומראה כללי.

עד לפה נושא התיבות,תיקנה סאב ואז תתחיל להתעניין בזה יותר.

2.מגבר בעל מנחת מובנה זה רעיון טוב,אם כי אתה צריך למצוא מגבר שאתה אוהב ולא להיתפשר על כל מגבר שיציאו לך רק בגלל המנחת שיש בו,לא חסרים היום מגברים טובים בשוק שעונים על הבקשה הזאת,לדעתי הקיקר מגבר עם תמורה נמוכה לכסף,להגביר הוא יודע,לתת איכות קצת פחות.תבדוק אם יש למגבר מהדגם הבא מנחת :JBL GTO1004 ,כי אני לא זוכר אם יש לו או אין,זה לעומת הקיקר מגבר שנותן תמורה טובה למחיר,יש עוד דגמים כגון :MAC AUDIO Z4200 וגם INFINITY REF475A נסה לבדוק את העניין ,הם שלושתם מגברים סבבה (בהנחה שיש לך 1000 שקל רק למגבר,אולי תמצא אפילו בפחות,המאק אודיו עולה בערך 880)

3.על השאלה הזאת אני לא יכול לענות בוודאות,רק להגיד על הקצה שאולי תצטרך רדיו דיסק עם מתאם כדי שהכפתורים יעבדו,או שהם פשוט מתחברים לחוטי חשמל שמפעילים אותם ללא הרדיו דיסק המובנה-אין לי מושג למען האמת,מתקין יענה לך טוב ממני.

4.לא חייבים לעשות איטום,זה רק למי שרוצה שיפור ניכר באיכות הצלילים שהרמקול מוציא,ופחות תנודות פח שהרמקול גורם להם,בווליום גבוהה אולי יהיו רעידות שיפריעו לאיכות,עניין האיטום ממש אבל ממש לא זול ומתחיל ב1000 שקל חומרים ועבודה וזה לא לתקציב שלך לדעתי,מה גם שזה רכב ליסינג ואם תשקיע בו זה ילך לפח בעוד שנתיים.

5.אין שום בעיה שיש לך מידה 5X7 ברכב,המתקין יכין עבורך טבעת עץ טועמת שתקטין או תגדיל את גודל החור למידה 6.5 אינץ ועל הטבעת הזאת יותקן הרמקול ויכנס בה בול,צריך רק לבדוק שברכב שלך יש מספיק עומק כדי שהרמקול יכנס מבלי שהמגנט שלו יגע בפח הרכב.

זה הכל,אם יש עוד שאלות אשמח לענות לך.

פורסם

2.מגבר בעל מנחת מובנה זה רעיון טוב,אם כי אתה צריך למצוא מגבר שאתה אוהב ולא להיתפשר על כל מגבר שיציאו לך רק בגלל המנחת שיש בו,לא חסרים היום מגברים טובים בשוק שעונים על הבקשה הזאת,לדעתי הקיקר מגבר עם תמורה נמוכה לכסף,להגביר הוא יודע,לתת איכות קצת פחות.תבדוק אם יש למגבר מהדגם הבא מנחת :JBL GTO1004 ,כי אני לא זוכר אם יש לו או אין,זה לעומת הקיקר מגבר שנותן תמורה טובה למחיר,יש עוד דגמים כגון :MAC AUDIO Z4200 וגם INFINITY REF475A נסה לבדוק את העניין ,הם שלושתם מגברים סבבה (בהנחה שיש לך 1000 שקל רק למגבר,אולי תמצא אפילו בפחות,המאק אודיו עולה בערך 880)

סליחה שאני מתעלק פה על התר'ד, יש לי שאלה קטנה, האם התנאי הזה אומר שקיים במגבר מנחת מובנה, או שזה אומר שבאפשרותו להתחבר למנחת?

The RCA low-level inputs on the REF475A have allow for connection to both a preamp level signal and direct connection to a high-level factory head unit.

תודה, שרון.

פורסם

אנגלית לא הצד החזק שלי,אני נוהג להבריז מהשעמום הזה.נסה איזה מתרגם באינטרנט או העזר בחברי פורום מנוסים,אופציה נוספת וקלה למדיי תיתקשר לחנות שמוכרת אותו ותברר איתה:roll:

פורסם

חברים,

בדקתי באינטרנט ואין ל- REF475A כניסה בשביל לחבר רדיו מקורי

כניסה הזאת נקראת Speaker Level Inputs, וקיימת במספר מאד מצומצם של דגמים,

להלן הרשימה :

1. Boss CH600

http://www.sonicelectronix.com/item_6869_Boss+CH600.html

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=596283

2. Clarion APX4241

http://www.sonicelectronix.com/item_13513_Clarion+APX4241.html

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=720617

3. Kicker MX350.4

http://www.sonicelectronix.com/item_9145_Kicker+MX350.4.html

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=360902

4. JBL GTO75.4 520 Watts 4 Channel

http://www.sonicelectronix.com/item_2244_JBL+GTO75.4+520+Watts+4+Channel.html

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=37788

ובדקתי זה דגם ישן של JBL (כנראה זאת הסיבה שיש לו כניסה, כי בכל החדשים איננה)

מה אתם ממליצים מרשימה הזאת?

פורסם

שי,

תודה שסידרת לי דברים בראש בהקשר לתיבה לסאב.

תגיד לי בבקשה, אך פוטרים בעיה הבאה:

קמפוננט - זה 3 רמקולים: גדול, בינוני וקטן (טוויטר)

גדול - מתקינים על טבעת עץ בדלת, כמו שאמרת

אך מתקינים בינוני וקטן? (אני לא רוצה לגעת בפלסטיק של האוטו)

פורסם

במקרה שלך זה יהיה קומפוננט המורכב משתי חלקים : מידבס וטוויטר וקרוס המחלק בין התדרים .

המידבאס בדלתות , הטוויטר במקום המיועד לו ברכב(תלוי באיזה רכב) והקרוס אולי בבאג'ז, אולי בתא כפפות וישנם עוד מקומות גם -כן , תלוי בסוג הרכב.

פורסם

קודם כל מבין המגברים שציינתה הקיקר הכי נורמאלי אם כי היתי בודק אופציות נוספות.הג'י בי אל אכן דגם ישן שלהם ולא כדאי לקחת אותו אלא רק את ה GTO1004.אני בטוח שיהיו מגברים טובים מהקיקר.

כמו שמוטי אמר,סט קומפוננט בנוי ממידבאס,טוויטר,וקרוסאובר.

סט שלושה חלקים בנוי בנוסף ממיד,שאין לך בו צורך והוא לתקציב של כמה אלפים,ולפעמים אף עשרות אלפיי שקלים (כי הוא מצריך בניות מיוחדות כדי למקם אותו וכו' וכו')

את המידבאס מתקינים על טבעת עץ בדלת,את הטוויטר נהוג להתקין בכמה מקומות שהם אופצייה,המתקין אמור לשחק עם פאזות וכיוונים ולהתקין אותו במקום הכי טוב כדי שישמע הכי טוב שאפשר מבלי שיהרוס את האוזניים שלך.את הקרוסים גם אפשר למקם בכמה מקומות,לפעמים בתוך הדלתות ולפעמים לא מהסיבה הפשוטה שעוברים בתעלות מים ומגע עם מים וקרוס לא יגמר טוב,גם זאת חלק מעבודתו של המתקין להחליט איפה הכי כדאי לך להתקין.

• תוכן חדש...