Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וסופ"ש טוב (או לפחות, כמעט :-D )

החורף התחיל, הגשמים התחילו איתו, ואיתם הסתבר לי- יש לי איפושהו באוטו נזילה.

כל פעם שיורד גשם, אני מוצא חלק באוטו שלי מוצף.

מדובר על הרצפה באיזור מושב הנהג, איכשהו המים חודרים ישר אל מתחת לריפוד שעל הרצפה בלי שאוכל לראות מאיפה הם באים.

אין שום סימני חלחול, טפטוף, או שום עדות לזה שנכנסים מים, אבל כל פעם שיורד גשם- הם בהחלט שם.

האוטו כרגע בחוץ עם כיסוי, ועדיין איכשהו- נכנסים מים. עם המבול ששוטף את האיזור ב 3 הימים האחרונים, גם מדובר על כמות מכובדת.

יש לי 2 שאלות בנושא, בתקווה שאיכשהו יהיה לי פתרון לבעיה-

1- יש איזושהי דרך לרוקן את המים מהר או להרים את ריפוד הרצפה ליד מושב הנהג? לייבש את המים דרך הריפוד לוקח שעות, אם יש איזושהי דרך להרים אותו זה יקצר את העניין ל 5 דקות עם מגבת+5 דקות עם פן.

2- למישהו יש רעיון כלשהו מאיפה לעזאזל נכנסים המים? 2 אפשרויות שחשבתי עליהן הן פגם באיטום של השמשה הקדמית, מה שכנראה לא נכון כי גם אחרי שדאגתי לאטום הכל עם איזולירבנד נכנסו מים, וכונסי האוויר של המזגן (בכלל, מה קורה שמים נכנסים שם לכונס האוויר? לאן הם מגיעים?)

אני כבר אובד עצות, זה מתסכל, כל פעם שאני שומע טיפת גשם אני יודע שצפויות לי כמה שעות עבודה.

במוסך רק יעמדו על האוטו עם צינור, ויקחו על זה כמה עשרות שקלים לשעה (קרוב ל 100), ולא בטוח שגם ימצאו את הבעיה.

אם למישהו יש רעיון או כיוון- אני כולי אוזן. תודה לעונים.

פורסם

"במוסך רק יעמדו על האוטו עם צינור,"

1. תנסה אולי אתה להשפריץ מים על האוטו מכל מיני כיוונים ואם אפשר אולי עדיף שיהיה גם מישהו שיישב בפנים בשעה שאתה עושה את זה ככה אולי תגיע למקור הנזילה ,

2. לגבי הריפוד באופן כללי הכל ברכב ניתן להסרה השאלה היא מה אתה מעדיף לעשות כי בד"כ כדי להוציא את הריפוד דורש פירוק של כמה חלקים {אצלי לדוגמא גם המושב נהג צריך לצאת} וזה הרבה עבודה ,פשוט צריך לראות איך הריפוד מורכב ומה מפריע לו לצאת ולפי זה תעשה חשבון אם כדיי או לא

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

כבר ניסיתי לעמוד על האוטו עם צינור. אמרתי לאחי שישפריץ בכל האיזורים שחשבתי שמשם נכנסים המים, אני ישבתי בפנים עם הראש ליד הרצפה. לא ראיתי שום חלחול מים, אבל בדרך פלא- הם היו שם אחרי כמה דקות.

לגבי הריפוד- לפי מה שראיתי, בלאנוס זה דורש הורדת בורג מסוים ופירוק של פאנל פלסטיק צדדי אחד, אבל זה רק לפי מה שראיתי, ונסיון בזה- אין לי.....

אני עדיין חושב שפירוק של כמה חלקית בשביל להרים לרגע את הריפוד יהיה מהיר יותר מהשעות הרבות שלוקח לייבש את המים דרך הריפוד.

פורסם

1. ייתכן שנכנס לך מים דרך תעלות המיזוג או דרך פילטר מזגן.

2. בדוק האם הרדיאטור הפנימי תקין ולא נוזל (האם חסר לך נוזל קירור)

3. בדוק שהטורפדו תקין וגם תעלות הניקוז ליד הגלגלים הקידמיים (פשוט פרק את הביטנה ונקה את התעלה).

ניתן ומומלץ לקפוץ למכון שטיפה שישאב את המים מהריפודים בעזרת שואב.

איזה כייף לי :)

פורסם

תבדוק את ניקוזי המרזבים (של השמשה הקדמית) לרוב זה מה שגורם לבעיה. המרזבים נסתמים והמים מחלחלים לבסוף דרך המפוח הפנימי.

תעשה חיפוש בפורום על "ניקוי מרזבים" היו מספר פרויקטים בנושא.

לפרק את השטיח דורש פירוק שני המושבים הקדמיים וספי הדלות+גומיות בצד הדלת.

לא בטוח שכדאי לך להתעסק עם זה.

נתקו

עריכה: סליחה למרק על ההדהוד. כתבנו באותו זמן.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בנוגע לפירוק של הריפוד אם כל מה שאתה רואה זה בורג וחתיכת פלסטיק אז זה לא קריטי לפרק ואולי כדי אפילו לפרק ולייבש,ניסיון אין צורך רק עבודה איטית וזהירה ,לגבי הנזילה עצמה אולי פשוט נחכה שאחרים יגיבו מכאן אני יכול רק לנחש...

ד"א אולי תצרף תמונות של המקום שהמים מתאספים שם ככה אולי מישהו יוכל לשפוך קצת אור על מקור הנזילה.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

מרק-

1- אפשרי, האוטו מבקר בקרוב במוסך בכל מקרה, אני אבקש שיבדקו

2- הרדיאטור תקין לגמרי למזלי, לא חסר נוזל קירור

3- אין לי שמץ מה זה טורפדו, אבל את הרעיון הכללי הבנתי...

נתקו- ערכתי חיפוש בפורום, מצאתי כמה פוינטרים לגבי אאודי, אבל לא ממש לגבי דייהו למיניהן. אתה יודע איפה תעלות המרזב בלאנוס עוברות ואיך מגיעים אליהן?

אני יודע לנהוג כמו שצריך, לנקות את האוטו כמו שצריך, לבדוק שמן מים, ולהחליף גלגלים. הידע שלי על מכוניות נגמר שם, אני נוב מוחלט, לצערי אני צריך הסברים קצת מפורטים יותר, סליחה אם זה גומר לכם את הסבלנות.

מרק ונתקו- תודה רבה, לפחות עכשיו יש לי כיוון, ומכיוון שהאיטום של השמשה נראה בסדר גמור, אני חושב שהמרזבים הם אכן העניין.

פורסם

הפתרון היחיד (לאחר שבעיית הדליפה נפתרה) היא לפרק את המושבים, והשטיחים. מתחת לשטיחים יש חומר בידוד שסופג מים כמו ספוג. כדי לייבש חיייבם להוציא אותו ולייבש בשמש/ על רדיאטור (בייתי). לאחר הפירוק, מה שישאר ברכב זה רצפת מתכת חשופה וקצת חלקי פלסטיק.

אני לפני 2 חורפים הייתי בסרט הרע הזה וכל הסיפור לקח כמה שעות טובות (הפירוק). הייבוש סיפור של כמה ימים. ניתן לבצע לבד אבל זה לא פשוט. יש בתי עסק לשטיפת מכוניות שמתמחים בטיפול בכלי רכב מוצפים, זה עולה לא מעט.

פורסם

בעקרון, אם תפרק את בטנות הגלגלים, כמו שהציע מרק, אתה כבר תראה את המרזבים. אצלי בדייהו זה ממש מול העיניים, לא יודע אם בלאנוס זה אותו דבר.

כשאחזור בע"ה הביתה אסתכל אצל שכן שלי בלאנוס שלו ואנסה לכוון אותך יותר טוב.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

המון תודה, אין לך מושג עד כמה זה יעזור.

הרגע חזרתי ממסכת ייבוש של כמעט שעתיים, הוצאתי את רוב המים מהאוטו, מטליות מיקרופייבר זה דבר קדוש בשביל המטלה הזו.

הערב יהיה לי פה Service manual של דייהו לאנוס, ככה שאני אדע איפה כל דבר ואיך לפרק אותו....

בתקווה שבגשם הבא לא יהיה לי חשש לתת לאוטו להתקלח.

• תוכן חדש...