Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רכב מנהלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש מכונית מנהלים/משפחתית בשביל אבא שלי.

כרגע מדובר רק על מכונית חדשה מהניילון(יש על מה לדבר על דגמים מלפני שנה שיבאונים רוצים להפטר מהם ולכן עושים דילים טובים)

התקציב הוא סדר גודל של 150-200 גג, עם חריגות קטנות רק אם משתלם.

מטרת המכונית כמו שאמרתי היא שתהיה מכונית מנהלים, מה זה אומר, מכונית נוחה, מרווחת,שיושבת טוב על הכביש, מאובזרת ,רמת גימור גבוהה, צריכה לסחוב טוב, אבל לא צריכה להיות מכונית ספורטיבית וחזקה מאוד. מנוע אני מניח שבאזור ה 2000 סמ"ק.

שיקולים נוספים לקנייה הם, אמינות הרכב, מחיר החלפת חלקים, וכד', יחס היבואן, ושוק של הרכב - כלומר האם יש ביקוש לרכב, רכב שיהיה אפשר למכור ולא רכב שכמעט ולא מיובא לארץ, מה שיכול ליצר בעיות.

האופציות שאני ראיתי הן כאלה :

אלפא 159 - נראה אוטו טוב, יפה,משדר אוטו מנהלים אבל כן קצת לכיוון הספורטיבי, חסרון עיקרי שהבנתי זה חלקי חילוף יקרים, יבואן לא טוב, ושזה רכב לא פופולרי בארץ ולכן לא משתלם להחזיקו.

הונדה אקורד : נראה אוטו מרווח, יפה מבחוץ לא חזק במיוחד אבל משדר קצת יוקרה, תצרוכת דלק טובה יחסית למתחרות (לפחות על הנייר), חסרון הוא שהבנתי שיחסית למחיר, רמת עיצוב הפנים לא כ"כ טובה.

מאזדה 6 - רכב מנהלים קלאסי, יפה חסכוני יחסית רמת גימור טובה,מאוד פופולרי, ואולי זה גם חסורונו, אנחנו במשפחה לא ממש מתים אישית על מאזדה, במיוחד כשהיא כ"כ פופולארית.

סקודה סופרב : אומרים שמכונית מצויינת מפנקת מאוד,מרווחת וכו... תדמית קצת בעייתית כי סקודה לא משדרת יוקרה, אבל בעיה עמוקה יותר היא השוק של המכונית, נראה לי שזו מכונית שתהיה לה ירידת ערך מאוד גדולה.

פולקסווגן פאסאט : אוטו טוב יפה מעוצב, קצת יקר, לא חסכוני במיוחד

פורד מונדאו : נראה אחלה אוטו, גדול מרווח מאוד, שוב לא מאוד פופולארי.

טויוטה קאמרי : נשמע אחלה אוטו, אבל הבנתי שהמחיר שלו בארץ לא שווה את ההשקעה, ירידת ערך ובכללי יבואן לא משהו.

זה בגדול האופציות שהתעניינות בהן, אשמח לשמוע קצת חוות דעת על המכוניות שהעלתי כאן, אם יש לכם אלטרנטיבות,או עוד הצעות או כל עזרה שהיא.

דרך אגב, איפה אפשר לראות דילים על מכוניות מהניילון משנה שעברה(לפי מה שהבנתי אחרי שנה אצל היבואן האוטו הופך אוטומטית ע"פ חוק ליד שנייה, ככה שיש להם אינטרס גדול למכור במחירים מאוד נמוכים)

אם אפשר לשמוע קצת חוויות אישיות,דעות על יבואנים על רכבים וכו זה גם יהיה מאוד מועיל.

ועוד משהו, איך נכנסת המהפכה הירוקה לעניין ? בקטע של המיסוי על מכוניות ע"פ דרגת הזיהום, מתי זה קורה ומה ההשפעה ?

תודה על העזרה חברה

פורסם

ישנן גם

סיטרואן C5 החדשה,נאה,נוחה מאוד,לא מתקדמת טכנ' כמו השאר.

אחותה - פיג'ו 407

טויוטה אונסיס החדשה -מכונית מעט אפורה ומשעממת אך כמו כל טויוטה כנראה שתתאפיין בשוק חזק ושמירת ערך,אמינות ובלה בלה..(למרות שטויוטה מחזיקה השנה באליפות העולם בריקול).

סובארו B4 החדשה ואילו על הישנה תוכלו לקבל מחירים אטרקטיביים ולקנות כחדשה מהיבואן במחירי יד שנייה.

לסבי ישנה סופרב חדשה והוא מבסוט עד הגג.

1.8 טורבו ,7 היל' - הרכב שקט מאוד,אבל מהיר ונינוח,מרווחת מאוד,מרשימה מבפנים(דגם מאובזר,עור בהיר,קסנונים,מערכת המחנה את הרכב ושלל תוספות.

דוד שלי הזמין עכשיו את ה159 2.2 (עבר נרחב של אלפא במשפחה) אני מקווה שהשוק שלה ישתפר,היבואן בהחלט השתפר.

הן אמינות (147,156 ספיידר 88 שהיו) הרבה יותר מבעבר הרחוק...

פורסם

לא הצלחתי לערוך את הודעתי אך תוכל לעיין באתרים ומבחנים רבים שנעשו על מנת להכיר,למתג ולהכתיר את מלכת הקטגוריה.

הינה כתבה שתשפוך קצת אור

http://www.kvishim.co.il/Articles.asp?id=815

נכון שלא כל המתמודדות כאן.

בעבר נבחרה המונדיאו כמובילת הקטגוריה ואחריה הגיחה הסופרב שקטפה את התואר.

השתיים רכבים מצוינים שהוגדרו בליגה משל עצמם.

המליבו גם יכולה להוות אלטרנטיבה המציעה את הנוסחה הישראלית האהובה המון "פח לשקל",מנוע גדול ותדמית אמרקאית (לא ברור האם זה לחיוב).

בהצלחה

פורסם

סיטרואן הבנתי שגם לא ממש פופולארי, ויבואן לא משהו, וחלקי חילוף מאוד יקרים.

סקודה סופרב שמעתי עליה המון דברים טובים,אבל דבר רע עיקרי ומאוד משמעותי זה הקטע של ירידת ערך כי זה אוטו לא ממש פופולארי, ואז ההפסד הכספי הוא גדול מאוד.

סובארו B4 זה הרכב הנוכחי שלנו, לא מאוד מתלהבים ממנו, רוצים לעלות רמה.

מונדאו גם נשמע כמו אחלה רכב, שמעתי עליו לא מעט דברים טובים.

מה לגבי האקורד? נראה שיש לרכב תצרוכת דלק דיי טובה.

אבא שלי לא נוסע יותר מדי, אז לא מאוד חשוב אוטו סופר חסכוני, ועדיין לא יזיק אם הוא לא "ישתה דלק".

לגבי השברולט, זה נראה לי כמו טנק אמריקאי וסתם עם מנוע מנופח, אז נראה לי לא ממש רלוונטי.

ולגבי האלפא, הבנתי שיש עדיין קצת בעיה עם היבואן והשירות והפופלאריות של הרכב, חוץ מזה שנראה לי שהוא לא ממש משדר יוקרה ומנהלים, אלא יותר ספורט ואקשן.

תודה על העזרה, הכתבה עזרה מעט, אבל נראה שהיא מדברת על רמה קצת יותר נמוכה ממה שאנחנו מחפשים.

החשיבות העיקרית של הרכב זה נוחות, אבזור ברמה גבוהה, מושבים נוחים וכד'. כמובן שגם התנהגות כביש,אחיזה וכד' חשובים לא פחות, אבל לא צריך אוטו חזק במיוחד, ולא צריך אוטו ספורטיבי, וכל רכב היום בכל מקרה סוחב יפה מאוד.

אהה ועוד דבר קטן,

מה הקטע של כל המהפכה הירוקה ? כיצד משפיע מדד הזיהום על שווי הרכב ?

• תוכן חדש...