Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדגר זה נכון אבל לא רק

בכדי שהטוויטר ירד נמוך ולא יצעק - הוא צריך להיות או רחוק ממך... או שהוא ינגן את התחום הזה חלש יותר ויהיה מיד שיקח עליו בעלות ולא יצרח את התחום הגבוה.

המצב היחידי ברכב בו אני רואה שסט שני חלקים לא יהרוג את האוזן שלך הוא כאשר יש מידבאס שבאמת מסוגל לעלות למעלה, הטוויטר רך, חלוקת ההספק בקרוס היא יוצאת מגדר הרגיל והמרחק של הטוויטר מהאוזן הוא מספיק גדול בשביל שהטוויטר לא יצרום לך באוזן.

זה יכול לקרות או בקיק פאנל, או בפינות הרחוקות של הדש\קורות A ולדעתי - בשביל סט שני חלקים, זה עדיין מרחק בעייתי מאוד.

עם סט כמו סופרימו אפשר להגיע לתוצאות נהדרות - ודווקא ע"י בחירה כל כך יפה של טוויטר כמו הMT23 ולא הסופרימו עצמו - אמנם עבודה נכונה עם הסופרימו (ויש לי כזה טוויטר) יכולה להפיל.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דבר ראשון - לעזור ולייעץ, כל עוד זה נעשה באוירה טובה - זה ממש לא להיות האיש הרע, ההפך. אתה יודע שאני מעריך אותך ולכן גם מדבר איתך בפרטי.

לא נראה לי שהעניין מובן. הדלת לא מפוצצת בספוגים בכלל - רק סביב הפתח של הפאנל הרמת כפתורים.

חייבים להבין שאין שום אפשרות לעשות חורים/חיתוכים בפח - גם מחוסר רצון שלי וגם מכיוון שבדיוק מאחוריו (מאחורי המידבס) עוברת המסילה של החלון החשמלי, וזה לא הולך לזוז לשום מקום. אגב - מאיזה חומר/עובי עושים שרוול מסיבי כל כך (הסופרימו כבד)??

עכשיו - אכן יש תיבה. היא בין הדיפון (אשר אטום בדיינמאט בחלק זה) והפח הפנימי (שגם אטום). זה נכון שאיטום הפח החיצוני הוא כביכול מיותר, אבל ברור שזה יכול רק לתרום ולא לגרוע. אני עדיין יעבוד השבוע על אטימותה של התיבה באמצעות סגירת כל הפתחים שנותרו עם דיינמאט/סיליקון.

נושא ה"עמימות" בסאונד - זה קורה בעוצמות נמוכות, כשאני מגביר לרמה דיי חזקה פתאום יש "פתיחה" בספקטרום והעסק נשמע נפלא (למרות שהאיזון בין הטויטר למיד עדיין לא נכון לטעמי).. זה הוביל אותי לחשוב שהמעבר לאקטיבי יעשה את ההבדל הגדול כי אז כל מידבס יקבל הגברה בריאה ו"יפתח" כראוי - פשוט לא יתחלק בהספק עם הטויטר וההפסדים על הקרוס, וגם תהיה שליטה מוחלטת על האיזון בין הטויטר למיד.

אני חושב שלפני נסיון מעבר לאקטיבי, וסשן כיולים רציני (אשמח לעזרתך) אין לי מה להכנס לעוד אטרף של שידרוגי התקנה.

פורסם

Ctzvi - אתה צודק, רוב הזמן אני עובד עם החיבור USB למכשיר. האיכות שמתקבלת עדיפה בהרבה.

אבל יצא לך פעם לשלוט דרך המכשיר על הIPOD עם 60GB של שירים? הממשק שם פשוט גובל בביזיון. איטי, לא נוח, לא זוכר מיקום אחרון של כלום ומעיק.

פורסם

עידו,

אתה חושב שיש לך מצב של תיבה אבל ממש ממש לא.

אתה לא חייב לעשות חור בדלת וישר להושיב עליו את המידבאס - תפער חור בדופן הפנימית של הדלת ותתקין טבעת על גבי טבעת של MDF עד שיווצר לך שרוול.

עתיד - אם אתה קורא - שלח לעידו לינק להתקנה שלך שיבין על מה אני מקשקש במוח.

פילוג ההגברה לאקטיבי בעיקר תשפר לך את האיזון בין המידבאס לטוויטר, הבעיה שאתה מציין, כל עוד לא תעשה את השינוי הזה סביר להניח שלא תיפטר.

הנקמיצ'י מספיק חזק גם להגביר את הסט הזה פסיבית ובכבוד.

פורסם

תיבה אכן פותר בעיה אבל כבר לא נשאר לי כסף לבניות עכשיו וזה לא משהו שאני יודע לעשות לבד... יש איזה פתרון custom במחיר שהוא לא אלפי שקלים?

ואדי - אני מבין אותך... אבל: אני מעלה תמונה שמציגה היכן יושב המיד כדי שתבין עד כמה העניין בעייתי (מה שאתה מציע). שים לב למסילת החלון (שלא תאפשר גישה נוחה וחיבורי אומים/ברגי קידוח, מפריעה) + קימורים בפח (שלא יאפשרו הושבת טבעת) + כמה שהאזור השטוח הוא צר (המגנט של הסופרימו לא קטן)...

מה אומר?

5.jpg

פורסם

אתה יכול לשמוע רמקול מונח על השטיח, אבל אל תגיד שלא נשמע טוב זה בגלל אלמנטים.

פתרונות הם:

1. תיבות

2. החלפת מידוופר

3. הוספת מיד

אני ממליץ על 1, ולאחר 3.

פורסם

כפי שכבר כתבו לך לנתב דחוף את האלמנט לתוך הדלת. אלמנט כזה שיושב על דיפון הוא ביזבוז עם כל העייתיות שבעניין. דבר נוסף החיווט (RCA וחיווט רמקולים) לא עומד ברמת הרכיבים. החיווט מתאים למערכת בסיסית ולא מערכת ברמה הזאת.

פורסם

יוסי - טוב לראות אותך פה.

תסתכל כמה הודעות למעלה - לא רואה ממש דרך לנתב את המיד לתוך הדלת (ראה תמונה).

לגבי החיווט - זה לא מה שראית בזמנו - הוא הוחלף ל2.5 מ"מ והועבר דרך הקונקטור.

פורסם

במקומות שאנו כושלים לראות - יוסי כבר מתמצא עם כיסוי על העיניים

איזה רכב זה?

שאני אזכור שאם אני במקרה קונה כזה - אז אני בבעיה.

אתה צריך או תיבות או דרך יצירתית לפעור חור מבלי לגעת במסילה של החלון ולהסיט את המידבאס טיפה הצידה.

אדגר - אני לא רואה מה התועלת להוסיף מיד כאשר למידבאס יש בעיה לפעול בתחום הנמוך היות והוא נחנק.

צריך קודם לפתור את בעיית ההתקנה של המידבאס לפני שבכלל חושבים להוסיף מיד.

בעלות הבידוד של הדלתות כבר היה אפשר לממן חלק נכבד מבניית התיבות ואם היית בונה בעצמך אז כנראה שהיית ממן את התיבות כבר - אבל זה פורייקט מאוד קשה וצריך נסיון כלשהוא בשביל לעשות אחד.

פורסם

אני חושב שהיה הרבה יותר יעיל לבנות קיקים למידבאסים במקום מה שלעזאזל הולך שם עכשיו..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

תשמע - בתיבה אטומה, מספיק שיש מרווח של ס"מ בין המגנט של הרמקול למשטח או הקיר האחורי של התיבה.

הבעיה היא שזו ממש לא תיבה, דיפון וספוגים לא מסוגלים לעצור בצורה טובה מספיק את בריחת האוויר שנוצרת כשמפלצת כמו המידבאס של הסופרימו נותן מכה.

וזה מפלצת, אפילו אם הוא לא פאנצ'י כמו מידבאסים של HAT או לא חזק עדיין כמו מידבאס 7 אינטש של האבוק ולא יורד נמוך כמו מידבאס 7 אינטש של סקאן ספיק - זה עדיין מידבאס מטורף שיודע לתת את שלו בצורה יחודית וזה עדיין מידבאס מאוד מאוד חזק.

• תוכן חדש...