Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אתה אומר גם הגרמנים שותפים לטמטום? :twisted:

צרת רבים חצי נחמה... (או נחמת טפשים) :shock:

קיצר חשבתי ככה:

1. אם אוכל לחתוך את הפח לפי הצורה שסימנתי (כמובן בדיוק רב יותר)

2. אם המגנט של הסופרימו נכנס בחור שנוצר

3. אם באמת האלמנט ממורכז סביב המקטע שציירתי

4. אוסיף מילוי כלשהו באזור שסימנתי בצהוב

5. אאטום תא בדיפון או אגביה את הפתח בדיפון עבור הרמקול

6. אז אולי....

5.jpg

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני ההייתי עושה ככה

שם פלאח חיזוק כמצויין בתמונה

ואז שם שם חתיכת פח מרובעת שכאילו תסגור את כל השטח

ואז חותך עיגול בדיוק כמו שאני רוצה

קצת עבודה

אבל התוצאה לדעתי תהיה שווה את זה

5.jpg

פורסם

האיטום על הטבעת הראשונה - זה סבבה וברור.

לא ברור לי מה גורל עשה עם הדיפון שם - הוא "הנמיך" אותו כך שהפתח עם הגריל יתחבר להגבהה?

או לחילופין יצר תא סגור בדיפון והרמקול מנגן אליו?

עוד דבר שאפשר לראות שבגולף (זה גולף, כן?) הפח באזור של האלמנט הוא שטוח ובלי כל מיני פינים, ניטים, קימורים וקשקושים..

עריכה:

גורל - לא התייחסת לחיבור של המסילה של החלון.

מה שאתה מציע זה נחמד תאורטית אבל נשמע לי כמו מתכון לאסון עם החלון החשמלי...

פורסם

ההצעה של עתיד נראת לי פתרון טוב,אם הפלאח יהיה חזק אין שום סיבה לדאוג לחלון החשמלי.

מיכאל.

HU: alpine 9855. FRONT: tw:TangBand 25-1719S - woofer:hertz mlk 6.5 . SUB: DC AUDIO .LEVEL 3 "12". FRONT AMPS: celestra fa475.woofer amp: Celestra fa2150 SUB AMP: dc audio 2.0k. dsp: audison bit one

פורסם

צרפתים מטומטמים, לייצר חור פשוט וקטן כמו שצריך לרמקול הם לא יכולים (אפילו לא ביקשנו 6.5, גם 5.25 יספיק ונשים שם הגבהה:-D).

תסדר את עניין הוופר שיש בדלת ולא על הדיפון והפרוייקט הזה מושלם, קבל ח"ח עצבני!

שאלה קטנה- היה קשה לאטום?

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

שאלת תם:

למה לא ליצור תיבה אטומה פנימית בין הדיפון לפח הדלת?

הרעיון שחשבתי: להדביק על כל השטח המיועד סלוטייפ צהוב (זה שלא נדבק ממש חזק) גם על הפח וגם על הדיפון מבפנים, לסגור את הדיפון ולהקציף מבפנים עם קצף פוליאורטן.

לאחר שמתייבש, מפרקים את הכל, ויש לך צורה גסה אך בגבולות הנכונים לתיבה פנימית.

אח"כ החלקה, פיבר גלאס לתיבה (אולי בצורה של יציקה פנימית, אם זה יותר נוח) ויש לך תיבה שמתלבשת בול ברווח, בנפח שאתה יכול לקבוע מראש, ובלי שום פגיעה בפח הדלת או בדיפון מצידו החיצוני.

מתחדשת*

פורסם

תחשוב שאתה תצטרך לפגום בדיפון בצורה כזו או אחרת בכדי להקציף אותו - וזה תהליך שיקח יום שלם אם לא יותר רק בכדי להקציף כל פעם את הכמות הנכונה בכדי שתוכל להמשיך.

זה אפשרי ואני לא אתפלא אם כבר עשו את זה בעבר - אבל זה לא קל במיוחד וצריך להיות סופר זהיר כי זה חומר כל כך דביק...

הגעתי פעם אחת לקחת את אבא שלי משדה תעופה עם כפות ידיים עטופות בנייר טואלט בגלל שלא יכלתי לגעת בשום דבר איתן - לא ידעתי שזה דביק ועבדתי בלי כפפות :-D

נגיעה אחת הספיקה...

אפשרות נוספת היא להוריד את הדיפון - להקציף את החלק הפנימי שלו (כשהדיפון מוגן בחומר מפריד) ואז ליישר את העודפים וליצור לדיפון קיר פנימי ולהשלים אותו לתיבה עם חיזוקי פיבר משני צדדיו - צריך לקחת בחשבות נפח של מנגנונים, ידית פתיחת דלת, מתג לחלונות ועוד כמה הפתעות בדרך שהופכות את זה לסיוט ואולי בלתי אפשרי...

פורסם

אדי, בגלל זה כתבתי שיש למסך את כל הדיפון והחלק הפנימי של הדלת, כדי למנוע הדבקה במקום לא נכון.

ככה אתה מקבל צורה גם של הדיפון וגם של הפח, מבלי הצורך לישר ו"לקחת בחשבון" כל מיני דברים.

וכן, אני עשיתי משהו על כזה בסיס, לא יצא הכי מוצלח, אבל יש מסקנות שאין לי בעיה לשתף מי שישאל.

מתחדשת*

פורסם

רומם - נגיד והצלחתי איכשהו להדביק מסקינגטייפ על הדיפון+פח פנימי בצורה של תיבה (לא ברור לי איך אם הדיפון סגור על הפח - אין לך גישה, אי אפשר לחבר ביניהם - רק בנפרד כאשר הכל מפורק) - איך תכניס את הקצף לתוך הדבר הזה (גם אין גישה וגם הוא סגור).

אני חשבתי על משהו הרבה הרבה יותר קל ופשוט -

להדביק על ההמסגרת של תא הפלסטיק (שכיום מצופה דיינמאט) חומר גמיש צמיגי כלשהו שיצור אטימה מוחלטת בעת הרכבת הדיפון חזרה אל הפח ושלום על ישראל. ראה תמונה.

השאלות שנותרו:

1. האם הנפח מספק, או לפחות בקירוב? (אדי, יש בהחלט מצב שזה 5 ליטר)

2. איזה חומר? (אני בטוח שיהיו לכם רעיונות)

6.jpg

פורסם

ככל שההתקנה מסובכת קשה ארוכה ומייגעת אתה תהנה יותר

אז במקום לתת פתרונות מהירים תנסו לסבך קצת את המצב

(מישהוא אמר לבנות דלת חדשה?)

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

הבעיה שהדיפון נשאר דיפון, לא משנה איך תסובב את זה, ולא משנה כמה דיינמאט תדביק עליו.

הוא לא מספיק חזק לעמוד ללא ויברציות לאורך פעולת הממברנה של הסופרימו.

אם הייתי במקומך, הייתי חותך את הגריל שמכסה את הרמקול בדיפון- יוצר גישה לנפח הכלוא בין הדיפון לדלת.

ממלא את הנפח בחומר ממלא כלשהו (כזה שמקבל נפח ומתקשה) ולאחר מכן יש לך תבנית ליצירת תיבה בנפח שתשאיר מהחומר, בצורה המדוייקת של המקום שיש ובאיזה חומר שתבחר (בד"כ פיברגלאס).

אח"כ אומר לאנשים:

"נשמע טוב נכון? סתם איזה מישהו התקין לי ב 50 ש"ח...

מה?

מה זה בידוד?

תיבה? תיבה זה לא לבופר מאחורה?!"

ומעלה ליו-טיוב סרטונים של אודיופילים מתאבדים בקפיצה מול מכוניות נוסעות.

מתחדשת*

פורסם

הוספתי מונובלוק Rockford P3001 חביב ביותר made in the USA עבור הסאב.

ועברתי לאקטיבי:

קרוסים בוטלו, HU עבר מוד עבודה ל3WAY, טויטרים ישירות למגבר, מידבסים ישירות למגבר, כל הפילטרים במגבר מבוטלים.

בHU:

63 ומטה לסאב עם subsonic של 16 הרץ. חותך ב63 ומעלה למידבסים עד 3.15K, משם לטויטרים.

כמה משחקים בגיינים.

שמח! :turn-l:

נשאר:

להוציא טויטרים מהדש ולשים בבתים שלהם על הדש בon-axis.

להגיע לפתרון ראוי למידבסים.

ואגב - למפלגת שונאי הקבלים:

יש לי אלטרנטור 90A שלא מזיזה לו המערכת ה"עלובה" של ה-600W RMS שלי, ובכל זאת היו עמעומי אורות במכת בס עד החזרתו של הקבל 2F, שיוודה לחיים ארוכים.

שנה טובה!!!

01012010152.jpg

01012010153.jpg

30122009150.jpg

30122009151.jpg

פורסם

לפחות על הטוויטרים אני מציע לך בחום רב - להפעיל עליהם הגנה כלשהיא.

במידה ויאפסו לך את הHU אחרי יציאה ממוסך למשל - ואתה בטעות תשכח מזה וישר תפעיל על ווליום חזק - אתה תאבד את הטוויטרים...

אם אין לך יכולת לחתוך אותם בHPF התחלתי כלשהוא דרך המגבר, כדאי לך לשקול לשים עליהם קבל שיחתוך אותו ב200 הרץ מעל הרף התחתון שלהם ב6דיבי סלופ.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שנה טובה אדי! טוב שחזרת :roll:

האמת היא שאין שום בעיה להפעיל עליהם את הHPF מהמגבר באזור ה200.

אבל, זה לא יזיק לפאזות ? (הרי גם הHU גם מפעיל HPF, אבל בתדר הרבה הרבה יותר גבוה)

ננסה בשבת לשחק עם זה ולראות אם יש הבדל. יכול להיות שהוא ישמע רק כאשר הם יהיו און-אקסיס (כרגע הם בדשבורד כלפי מעלה).

אגב, מה דעתך על הרעיון הפשוט שלי של חציצת הדיפון ליצירת תא אטום אמיתי? יש חומר שיתאים למשימה?

פורסם

HPF ב200 הרץ לטוויטר זה כוסות רוח למת - אין טעם.

לא ממש נעלמתי - לא השתמשתי בכינוי הזה בגלל שכשאני משתמש בו אני מרגיש כמו ללבוש כפפה על היד והאופי שלי גורר אותי לכתיבה של הרבה דברים שלא קשורים לאודיו אלא הרבה יותר לרוח השטות וגם ככה, אף אחד לא מצליח להבין אותי... והתרגזתי על כמה דברים אז פשוט אמרתי שכדאי או להעלם לגמרי לתקופה כלשהיא או פשוט להשתמש ביוזר אחר הרבה הרבה יותר רגוע.

לגבי הדיפון - אם תחזק את הדיפון בחלק האחורי שלו בשלוש שכבות לפחות בעובי של 300 מיקרון פיברגלאס אז אולי אתה תוכל לעשות את זה.

זה יהיה הרבה יותר פשוט מלבנות תיבה אבל אני בספק אם לא תקבל תופעות לוואי שיווצרו בין הדיפון לפח של הדלת היות והמידבאס הזה מ-פ-ל-צ-ת

הייתי יורד מהרעיון ומתרכז או בתיבה או בפעירת חור בדופן הפנימית של הדלת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...