Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א-ה-ל-ן

:wink: שלום לכולם! (הודעה ראשונה שליייי)

אני ממש דנדשה כאן, ות'אמת- הגיע הזמן שארשם. אני צריכה את העזרה שלכם!!!

אני מחפשת לקנות מכונית כבר לא מעט זמן. בתקציב של 18,000.

דילמות קשות עם תקציב מגביל וחוסר נסיון בתחום. (כבר לא כל כך משנה לי אם זה יהיה אוטומט או ידני...ידני פשוט יוצא יותר זול ופותח מעט את האפשרויות, אבל הנטייה היא לאוטומט- כמה שיותר פשוט- כמה שפחות סיכונים והתעסקויות. אבל שוב- ידני גם טוב !)

הרכב שהכי הייתי רוצה כמובן זה 4X4. איזשהו ג'יפ עם מנוע סביר (מתחת ל2000) ולא ישן שדורש טיפול אישי וקבוע .

או איזה דאבל קבינה גבוה עם ארגז (שזה נראה לי כמו סיכון פיננסי גדול למדי לשלב זה..?)

וסובארו 4X4 זה רכב ישן..? שאי אפשר לדעת באמת מה עבר עליו, ?

~

זה הרכב הראשון אני רוכשת (!!)

אז אולי בעצם פשוט אלך על איזה אוטו קטן וטוב שלא צצורך הרבה דלק והחלפים שלו לא יקרים מאוד?

הכי חשוב לי -שתאכלס הוא יהיה לצידי ולא ינק ממני המון הוצאות.

אז מה שהבנתי מאיזה מוסכניק - ללכת על יפאניות. ורק על יפאניות.

זה נכון? יפאניות באמת כל כך מומלצות? או שזה רק מתחשיבים פיננסים ובחינת חלפים וכלמני כאלה?

מנוע 1200, זה מנוע ממש חלש? כי עד היום הייתה לי נטייה לדפדף את ה1200 ולא להסתכל עליהם בכלל!!! כי אני חוששת ואני אגיע לאיזה עליה והאוטו יחליט ש:"וואלה... לכי ברגל! אני? עד כאן.! לא מתקדם איתך עוד רבע מטר בובה!" ??!! יש צדק למחשבה הזו?

הבנתי גם שלא לגעת באירופאיות בכלל. לא יודעת אפילו למה.

ואני מחפשת רוב הזמן רכב מסביבות 1998' ומעלה.(חוץ ממתי שחיפשתי את הסמוראים... אבל ממש ממש קשה למצוא אותם. במצב טוב. ) אני חוששת ש 96, 97 זה כבר מתחיל להיות ישן.....? ואני לא רוצה לקנות גרוטאה ולהדפק.......

מה אתם אומרים על פיאט פונטו ידנית? (זה אירופאי?, ) חשבתי אולי לחפש כזה אוטו וזהו.

על איזה רכבים אחרים הייתם ממליצים לי? (::roll:

אני מודה לכם מקרב לב

:lol::cool::wink:

שתהיה לכם נסיעה טובה ובטוחה תמיד תמיד תמייייייייייד!

דנה

פורסם

רכישת רכב ראשון, מה הקווים האדומים וממה כדאי להזהר במיוחד? על מה הכי חשוב להסתכל כשבודקים את הרכב?

איך אני מוודאת שלא עובדים עלי וממה הכי להזהר? ? והאם זה נכון שעד 130,000ק"מ הקנייה תהייה טובה יותר.

בעניין של פונטו- מאיזה שנים להתחיל לרחרח בתקציב של עד 18K

והאם באמת עדיף ורצוי ידני?:shock:

תודה

דנה

פורסם

בתור רכב ראשון הייתי ממליץ לך דווקא לקנות רכב קצת טרנטה.

מנסיון שלי שאני רואה הרבה אנשים, הם משקיעים את רוב כספם ברכב ראשון

ולבסוף ניתקעים איתו או מוכרים אותו בהפסד כספי גדול.

לכן אני מייעץ לך להתחיל במשהוא חמוד קטן נוח וידני שתוכלי להנות ממנו וגם שיהיה לך שקט נפשי

ההמלצות שלי בשבילך בתור רכב ראשון מושלם שישאיר לך כסף בצד אבל יענה לך על רוב הדרישות

חילקתי את ההמלצות שלי לפי גודל הרכב:

קטנים וחמודים

פורד פיאסטה, שנת 01, מנוע 1400 סמ''ק

סיטרואן סאקסו, שנת 98 - 01, מנוע 1400 סמ''ק

פיז'ו 106, שנת 98, מנוע 1400 סמ''ק

פיז'ו 205, שנת 98, מנוע 1400 סמ''ק

בינוני עם מקום לחבר'ה

יונדאי אקסנט, שנת 98 - 99, מנוע 1500 סמ''ק

סוזוקי בלאנו, שנת 98, מנוע 1600 סמ''ק

דייהו לאנוס, שנת 00 - 01, מנוע 1600 סמ''ק

דייהו נובריה, שנת 98, מנוע 1600 סמ''ק

ניסן אלמרה, שנת 98, מנוע 1600 סמ''ק

פתחתי חברת הובלות ועכשיו יש לי גם משאית קטנה

דייטסו גרנד מוב, שנת 98, מנוע 1600 סמ''ק, רכב מאוד אמין עם הרבה מקום ובגאז' גדול

הרשימה שנתתי לך פה אלה רכבים שאני מכיר ואני יכול להמשיך לייעץ לך עליהם

לגבי רכבים אחרים אני לא מכיר או שאני לא אוהב אותם...

ואם אני הייתי במקומך לפי דעתי הרכב שהכי מתאים לך:

דייהו לאנוס, שנת 00-01, 5 דלתות, אוטומט.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

תמיד עדיף ידני, תיקונים זולים משמעותית מאוטומט.

לגבי שאר הדברים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=260086

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=10819

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=158230

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
תמיד עדיף ידני, תיקונים זולים משמעותית מאוטומט.

לגבי שאר הדברים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=260086

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=10819

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=158230

תודה רבה nepet על התגובה !

התחלתי לקרוא את "מדריך שמונה דברים ש(כמעט) כל אחד יכול לבדוק כשהוא רוכב רכב בעצמו" -וואו. וכל הכבוד לפורום על הפרסום הזה. בכלל - אני מנסה לפשפש כאן, היות ואני רואה שיש לא מעט כמוני, אבל עדיין לא הגיעה השעה לתשובות והבנות..

אבל מחכימים כאן מעט בכל נושא הרכב. כל הכבוד על הפורום הזה ומי שפתח אותו ומנהל אותו.

3> תודה

פורסם

באופן כללי - שהרכב מטופל כמו שצריך ובזמן.

זה אומר שאם הוא אוטומאטי אז דאגו להחליף את השמן גיר בזמן (הגיר הרציף של הפונטו מאוד אמין כל עוד מחליפים לו נוזלים בזמן), ושמו לו רק שמן איכותי בטיפול (ולא 20-50 מינרלי), ובמיכל של נוזל הקירור יש פראפלו ולא סתם מים (הפראפלו הוא כחול או אדום), בלי תאונות מיוחדות, כל הנורות בלוח שעונים תקינות והן נכבות לאחר ההתנעה.

תבדקי טוב טוב לרטיבות מתחת לשטיחים מקדימה, שהחימום עובד והמיזוג גם, שהאורות לא מרצדים, שהסל"ד סרק לא מרצד ולאחר ההנעה כשהרכב קר אז הוא מטפס עד ל-1500 ויורד במתינות.

שימי לב שהאוטו לא מתחמם (שעון החום לא אמור לעבור את החצי).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תודה רבה. שמחה לקבל פידבק פה.! (,סיקרן אותי לראות את המשאית הקטנה אבל לא מצאתי את הדגם.בהצלחה בכל מקרה.)

הדגמים שהמלצת לי עליהם,:| לא להיט.בכלל.(!) אומנם אוהבת את הפיג'ו למיניהם , אבל יש לי איזה נורה אדומה שמהבהבת בכל הנוגע לרכבים אירופאים ובעיקר צרפתיות. הלוואי שמישהו יקום כאן! וידע להסביר לי את נושא הרכבים האירופאים! ולמה לא. וואי. הייתי בטוחה שיותר אנשים ירתמו לעזור ~

:shock:דנה

פורסם

הגראנד מוב: grand%20move.jpg

יש הרבה "חוקים" שאני שומע מכל מיני אנשים - רובם? שטויות!

אין שום חוק לקנות יפאני הרכב הראשון שלי גרמני ואני מאד מרוצה (זה אירופאי :) )

לכל סוג רכב יש את המחלות הנפוצות להם! לצרפתי (עפ"י מה שאני שמעתי) בעיקר בעיות חשמל לפולו שלי למשל יש מס' מחלות ידוע משלו (חלונות נופלים, פלסטיקת פנים שבירה, משאבת וואקום לנעילה וכו')

אחרי ש"תתאהבי" ברכב מסויים שאלי אותנו את המחלות הנפוצות לו, נגיד לך ותדעי לבדוק

הרשימה שקיבלת בהחלט מספקת חומר לבדיקה ומחשבה. עוד טיפ, אל תתקמצני על בדיקה של הרכב ה"חדש" 400 ש"ח שע"י ניתוח נכון יאששו את כדאיות הקניה. (הולכים למכון בדיקה > מפרסמים פה את התוצאות ומחכים לחוות דעת)

בהצלחה בחיפושים

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

טוב, אנסה לתרום לדיון אף על פי שהנסיון שהאישי שלי הוא די מצומצם.

אני מסכימה עם קודמי לגבי רכב פשוט בשביל התחלה. זה אולי נשמע לא משהו אבל הסיכוי שתמצאי רכב טוב מבחינה מכאנית בתקציב נמוך הוא קטן ואז כנראה תתפתי להצעה לאוטו "יפה" במחיר "יפה" שיבלה את רוב ימיו ה"יפים" בעיקר במוסך.

חוץ מזה שאני לא בטוחה אם מדובר ברכב ראשון כלומר שלא נהגת על אוטו של ההורים או מישהו וזה אומר שללמוד להסתדר עם גודזילה לנהג חדש זה לא משהו. עדיף משהו קטן ופשוט שתלמדי ממש לאהוב ואז כשתביני מה באמת את אוהבת במכוניות והרכב הבא בהחלט יהיה חלום, ולא סיוט.

בעיקר תתעזרי סבלנות ותמקדי את הדרישות שלך מהרכב. תעברי בyad2 תראה מחירים ומה מוצא חן בעינייך.

בקשר לאירופאיות. לי יש גרמנית כבר שנתיים (גם היה רכב ראשון. אבל אני בניגוד אליך לא חיפשתי משהו חזק וספורטיבי אז מבחינתי זה היה רכב החלומות מההתחלה) ולא היו בעיות מיוחדות. אז זה באמת כוללני מדי להגיד משהו על מדינה שלמה. אני אישית לא אוהבת יפניות כי אלו שאני ראיתי היו לא נוחות בלשון המעטה, וזה משהו שיכולתי ישר לראות עוד לפני שהסתכלתי מתחת למכסה מנוע, אבל יכול להיות שאני פשוט גבוהה מדי.

בהצלחה.

פורסם

תשכחי מטנדרים כפולי הנעה, ג'יפים וסובארו 4X4 בתקציב שלך. זה לא שאי אפשר למצוא, כי אפשר. אבל מי שמכניס את עצמו לרכישה כזאת צריך להיות מוכן לעלויות אחזקה גבוהות יחסית ותקלות משביתות בשפע. זה לא מתאים לבחורה שרוצה להכנס לרכב שלה, להניע ולנסוע.

חלק מההצעות שזרקו כאן באמת מתאימות לדעתי - סקסו, 106, פיאסטה ופונטו. אם תפרטי קצת יותר מה הדרישות שלך, מה את מחפשת ברכב ומה פחות חשוב לך, אולי יהיה אפשר למקד את ההצעות קצת יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה לכולם!

Arilou- תודה על העצות

והאור ששפכת על הנושא !

MoonKnight ו- BMW 525 89 זה אותו אחד?

תודה על הטיפ לגבי הלא להתקמצן על בדיקת רכבים- בהחלט מדרבן קדימה.

PKME אני חופרת בyad2 כבר אולי שנתיים בקביעות!!

איזה גרמנית יש לך? (אגב רכב החלומות שלי היה פעם הפולקסווגן טרנספורטר. בארץ הוא רכב שאוסף רהיטים ומכונות כביסה יד עשירית. הלוואי ואגיע לאוסטרליה בעתיד ואממש את הפנטזיה שלי עם האוטו הזה (;

צביקה- תודה! הייתי צריכה לשמוע/ לקרוא את זה סופית!! עזרת לי המון באמת.

וכמובן יש קצוות חדשים למחשבה . ויש מה לבדוק.

הלוואי שהיה Pimp My Ride בארץ

יש כאן פורום בנושא צבע ועיצוב חיצוני של רכבים? (צבע איכותי!!) תמיד רציתי ללמוד את זה ולעסוק בזה מקצועית...

פורסם

היי דנה,

לי יש אופל קורסה 95. כן לא בדיוק רכב שמתלהבים ממנו כאן בפורום אבל אני ממש ממש מרוצה ממנו. ובעליות הוא לא מציע לי ללכת לבד :lol: אבל כן לפעמים אולי צריך לשלב להילוך נמוך יותר. מצד שני הוא ממש לא זולל דלק, לא מבקר במוסך כמעט בקיצור לא גורם לי לכאב ראש. וזה מה שאני חיפשתי.

אבל זה לקח משהו כמו 3 חודשים של חיפוש נמרץ וטלפונים לפני שמצאתי רכב במצב טכני סביר בתקציב הזה (בערך אותו תקציב כמו שלך... רק לפני שנתיים) וזה רכב "עירוני" ולא ספורטיבי\עבודה שעבר לא יודעת מה. אבל היה שווה את ההשקעה.

בקיצור חלומות לחוד, מציאות לחוד. קחי את הזמן ותבחרי את אחד הרכבים שהציעו לך כאן. BMW_525_89 עשה רשימה נהדרת... אבל בעצם רוב רכבי הסופרמיני יעשו את העבודה לדעתי בצורה הטובה ביותר. חוץ מזה שאם את בקטע של pimp my ride את תמיד יכולה להשקיע בציור מדהים. היו כאן שרשורים עם תמונות.

בהצלחה,

PKME

פורסם

אחרי שתתמקצעי בצביעה יצירתית על רכבים אשמח לתת לך את פול שלי לאיזה צביעה יפה :)

ולא, אני והאדון BMW 525 89 זה לא אותו משתמש. (פשוט הראתי לך איך האוטו שהוא המליץ נראה)

אז בלי סטיגמות ובלי בלאגנים חפשי לך איזה פונטו חמודה או אפילו טרנספורטר חלומתייך ויאללה :) נסיעה טובה

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם
תשכחי מטנדרים כפולי הנעה, ג'יפים וסובארו 4X4 בתקציב שלך. זה לא שאי אפשר למצוא, כי אפשר. אבל מי שמכניס את עצמו לרכישה כזאת צריך להיות מוכן לעלויות אחזקה גבוהות יחסית ותקלות משביתות בשפע. זה לא מתאים לבחורה שרוצה להכנס לרכב שלה, להניע ולנסוע.

חלק מההצעות שזרקו כאן באמת מתאימות לדעתי - סקסו, 106, פיאסטה ופונטו. אם תפרטי קצת יותר מה הדרישות שלך, מה את מחפשת ברכב ומה פחות חשוב לך, אולי יהיה אפשר למקד את ההצעות קצת יותר.

"סקסו, 106, פיאסטה ופונטו "-

סקסו זה סיטרואן? שזה צרפתי? וגם המאה ושש זה צרפתי?

אני מקבלת כאן הודעות פרטיות שמחזקות את החזית נגד הרכבים האלה :-o.:roll:~

ז"א- "שלא תעזי לגעת בזבל הצרפתי הזה!!!%@^" וכו' :wink::-D

אז מה נשאר?

(דרישה מס' 1)

ו-! לא כתבתי, אבל מעניין מה תגידו- אם במידה ואני ארצה לקחת את הרכב נגיד לאיזה יער בשילוב של "עליית הר"(=מדרון) עם חצצ.

מה שסביר להניח מאוד שאני יעשה (או מאוד מאוד מאוד מאוד ארצהה לעשות) עם הרכב שיהיה לי :inlove::loco: איך עושים את זה על הצד הטוב ביותר? מבחינת הגלגלים,צמיגים ...ובחירת הרכב עצמו~~~~~~~~~?

ז"א- מה שאני יודעת זה שעם רכב 'קטן וחמוד' עם צמיגי כביש, זה סיכון גדול מדי?

פורסם

מנסיון מאוד מוצלח של 6 שנים אני ממליץ על דייהטסו שרייד.

(ב6 שנים הוחלף אלטרנטור סטרטר כתיקונים ו2 מצברים וצמיגים כבלאי!זה הכל

לא חישני חמצן מנועי צעדים,פולי מנוע וכל מיני דברים שבעלי מכוניות אחרים מקטרים עליהם..)

בתקציב כזה ניתן למצוא מודל 2000.

האוטו יפני ובהתאם למוצאו הוא אמין מאוד וחסכוני .

כרכב ראשון זה הרכב האידיאלי בשבילך.

נכון אולי הוא לא סקסי כמו האיטלקיות,ולא ביצועיסט כמו הגרמניות,

ולא נוח כמו הצרפתיות-אבל אמינות ברכב ישן הוא דבר חיוני והכרחי.

לא הצרפתיות האיטלקיות או הגרמניות אמינות כמו הדייהטסו.

ואמינות פרושה הוצאת הרבה כסף על מוסכים,תיקונים יקרים ,

ובזבוז הרבה זמן יקר-בקיצור בתקציב כזה רק שרייד

ואם לא אכפת לך אז כדאי גם ידני -שיהיה חסכוני יותר ולמנוע תהיה עוצמה גבוהה יותר

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

• תוכן חדש...