Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי גרמניה זה לא באירופה ולכן מרשים ל- VW להתקין אותם?

ניסית לבדוק אם זה עובד לך מהשלט? (או שאין לך שלט עם פתיחה ונעילה של הדלתות?)

השלט נועל את כל הדלתות וגם סוגר את כל החלונות, אך אני חושב שסגירת החלונות באה יחד עם התקנת העלוקה ולא במקור כפי שנחת מהאוניה.

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרימי החלונות מופעלים גם ע"י השלט וגם ע"י המפתח. מה עוד שבקבלה על העלוקה לא צוין כלום בקשר למרימים.

ועוד דבר: המפרט של המכוניות שמיובאות ארצה שונה בד"כ מהמפרט של המכוניות שנמכרות בחו"ל, בהתאם ליבואן / חוקים וכו'.

ככה שסביר להניח שמרימי חלונות מקוריים כלולים בעסקה, רק השערה.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

גיא, סיקור נחמד מאוד, רואים שהשקעת.

גם התמונות יפות. רק תתמקד יותר על הדברים החשובים באמת פעם הבאה.

נ.ב.

אף פעם לא היית באילת? אתה לא רציני...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
האוטו שלנו הגיע עם מרימי שמשות כסטנדרט. (פביה אלגנס)

הם לא מקוריים - הם מותקנים ברדיו מילאנו/איי קלאס.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
עוד דבר בקשר לגיר, יכול להיות שזאת רק ההרגשה שלי, אבל הגיר יודע להשתמש לבד בבלימת מנוע.

בירידה תלולה אין מעבר להילוך גבוה יותר.

וממתי צריך למשוך הנדברקס (זינוק בעליה) בגיר אוטומט? בשביל מה לעשות את זה אם אפשר בלי?

כשאני נסעתי בירידות מירושלים הרכב התחיל לטוס, הגיר טס מהילוך ראשון עד שישי תוך פחות מחצי דקה. פשוט נעלתי את הגיר על הילוך שלישי/ רביעי במקום לרדת את הירידה עם בלמים ולטגן אותם. מה שמדהים שכולם נוסעים עם בלמים לחוצים, פשוט לא ייאומן.

משיכת בלם היד בעליה נעשית רק במקרים קיצוניים במיוחד, ורק אם מישהו נצמד אליי מאחור (בד"כ מוניות ואוטובוסים), זה יותר למען שקט נפשי כדי שהרכב לא ידרדר בטעות על הרכב מאחור. יש ירידות שהרכב לא מחזיק מעמד, וברגע שעוזבים בלמים הוא מדרדר ממש מעט אחורנית. בעיקרון אפשר לזנק גם בלי בלם היד, אבל שיהיה...

שוב,אתה מפספס את הנקודה,מאחר וכתבת סיכום על הרכב הספציפי שלך,וציינת מראש שהוא אוטומט,אין צורך לציין שהוא לא ידרדר בעלייה.

אם היה לך גיר רובוטי היה מקום לציין עד כמה הרכב מדרדר.

כל הכבוד על ההשקעה בסיכום שנה,אבל מסכים עם אלה שכתבו שהיה בסיכום "OVER INFORMATION" (סליחה על הבוטות,את מי זה מעניין שהרדיו דיסק של קנווד עם תאורה ירוקה?...)

לקחתי את ההערות שלך על הגיר לתשומת ליבי. מעבר לכך, הרדיו דיסק הספציפי של קנווד מגיע גם עם תאורה אדומה, לכן ציינתי שאצלי הוא עם תאורה ירוקה - זה לא מובן מאליו.

במיצובישי לאנסר 89' היו כל פריטי האיבזור שציינת.

האיבזור של הפאביה שיגרתי לחלוטיןולא חורג לא לטובה ולא לרעה.

האמת שאני אישית די התאכזבתי מהפאביה, אולי בגלל שציפיתי ליותר, בין היתר בשל שירי ההלל שמושמעים כאן.

בנוסף לעיצוב שאותו אני לא ממש אוהב, התאכזבתי מרעש המנוע ומנוחות הנסיעה הבינונית.

אני מניח שהגירסה הידנית מבצעת טוב יותר, אך כחבילה כוללת היא נופלת מהפיאסטה לדוגמא.

את הלאנסר 89' איני מכיר, אבל בכל מקרה פה מדובר על שנת 88'. אם אני לא טועה, מיצובישי לא מכרה כאן מכוניות בשנת 88' בגלל החרם הכלכלי שהיה על ישראל. כשהוא בוטל, החלו היפנים בייבוא מכוניות (אם זה היה תלוי בי לא הייתי מאפשר ייבוא מכוניות של יצרנים שעשו חרם על ישראל בעבר, לפחות כמה שנים קדימה מהרגע שהחרם בוטל. הם מחרימים אותי ואח"כ מבטלים? אז אני אחרים אותם אח"כ בעצמי).

אף פעם לא היית באילת? אתה לא רציני...

יוני, תודה. אכן לא הייתי באילת עדיין (אולי בעתיד).

הם לא מקוריים - הם מותקנים ברדיו מילאנו/איי קלאס.

אצלי ואצלך כן, אבל אצלו כנראה זה משהו אחר. חוץ מזה שבפעם היחידה שבדקתי, המרימי חלונות לא נסגרים כשאני נועל עם המפתח מדלת נהג אלא רק עם השלט, כך שיכול להיות שאצלו הם המקוריים. חוץ מזה בטופס ההזמנה רשום במפורש "התקנת מרימי חלונות".

בכל מקרה, Citroën Visa, אתה מוכן לפרט לנו בבקשה מהו האיבזור המקורי שיש לך ברכב? (אם יש תמונות אנחנו נשמח). תודה :-)

פורסם

גיא, זה לא אפשרי - מדגמי 08 ומעלה אין מרימי שמשות מקוריים כחלק מהנחייה אירופאית.

אייל, גם בגולף שלך - מותקן בארץ.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
הרדיו דיסק הספציפי של קנווד מגיע גם עם תאורה אדומה, לכן ציינתי שאצלי הוא עם תאורה ירוקה - זה לא מובן מאליו.

זה לא מובן מאליו אבל זה גם לא ממש מעניין. מה זה משנה? אצלי ברדיו יש תאורה כחולה...

את הלאנסר 89' איני מכיר, אבל בכל מקרה פה מדובר על שנת 88'.

אתה יורד לפרטי פרטים ברמה מחרידה. אפשר גם לפרש זאת כלהתרכז בתפל ולהתעלם מהעיקר.

כשכתבתי שנת 88 לא התכוונתי ספציפית לשנה אלא למגמה. לפני 15 ו20 שנה, תוספות כמו מושב מתכוונן לגובה ותאורת באגאז' היו איבזור. אז אולי באופל קדט לא, אבל במכוניות יוקרה כן, וזה ההבדל. כיום זה הסטנדרט של הסטנדרט.

ואנקדוטה קטנה- סובארו GL שנת 87 עם מושב נהג המתכוונן גם לגובה, הגה המתכוונן לגובה ולעומק, נעילה מרכזית (עם שלט), נעילת דלתות מתוך הרכב בלחיצת כפתור (כפתור הנעילה), תאורה בתא המטען והתראה לדלתות פתוחות (לא קולית)

עוד אנקדוטה- מיצובישי התחילה למכור כאן ב88

סע בזהירות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בשמחה, האיבזור המקורי הנוסף בעיני מסתכם ברדיו-דיסק "דאנס". :roll:

למרות שיש עוד כמה שטויות שנחשבות "תוספות מקוריות":

- מגיני בוץ לארבעת הגלגלים.

- רשתות בבגאז'.

- מגיני רוח/גשם מקוריים.

- ספי דלתות מאלומיניום.

עלוקה, כספת, מרימים, חיישני רברס - התקנה מקומית.

ויתרנו על תצוגת "מקסי-דוט", לא מצדיק את התוספת בעבור מי שנוהג באוטו רוב הזמן.

כשהזמנו אותה, היינו צריכים לבחור בינה לבין אלגנס שחורה עם גג לבן,

שלה היו גם עוד כמה צעצועים כמו בקרת שיוט מקורית, סאנרוף מקורי וכו'.

הצבע הוא זה שהכריע. (לא החלטה שלי!)

2008_1122m10033.JPG

2009_0901m10037.JPG

2009_0901m10041.JPG

2009_0901m10052.JPG

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם

אני חושב שהפורום הזה הוא המקום היחיד בעולם שבו מתלהבים מסקודה פאביה. מבחינתי היום סקודה היא הטויוטה של אירופה. יעיל, אפור ומשעמם.

(אוראל, לא לרצוח אותי)

emotion of motion

פורסם
זה לא מובן מאליו אבל זה גם לא ממש מעניין. מה זה משנה? אצלי ברדיו יש תאורה כחולה (...) אתה יורד לפרטי פרטים ברמה מחרידה (...) לפני 15 ו20 שנה, תוספות כמו מושב מתכוונן לגובה ותאורת באגאז' היו איבזור

בנוגע לתאורת הר"ד: אצלי ברכב תאורת כל המתגים היא ירוקה, תאורת פאנל המזגן שמעל לרדיו היא ירוקה, תאורת לוח השעונים היא ירוקה, תאורת בורר תיבת ההילוכים גם כן ירוקה, לכן היה לי חשוב שגם תאורת הרדיו תהיה ירוקה (ולא אדומה או כחולה). הדבר שומר על אחידות כלשהי ומוסיף מאוד לרכב.

בנוגע לאיבזור לא הייתי מודע לכך שהיו מכוניות מסוף שנות ה- 80 שהגיעו עם האיבזור הזה. אצלי באונו 93' לא היה שום דבר כזה, למעט נעילה מתוך הרכב. כך או כך, כאן אין לי מגבלת מקום והכתבה מחולקת לפי סעיפים מתוך כוונה שאנשים יכולים לקרוא רק את מה שמעניין אותם, כך שניתן לדלג על הקדמת האיבזור בהתחלה.

בשמחה, האיבזור המקורי הנוסף בעיני מסתכם ברדיו-דיסק "דאנס".

למרות שיש עוד כמה שטויות שנחשבות "תוספות מקוריות"

הרכב שלך נראה מצויין, ואני יכול לומר לך שהפאביה שלך היא המאובזרת ביותר שאני ראיתי. הר"ד המקורי מאוד מוסיף לעיצוב פנים הרכב. האם אתם לקחתם גם את ידית השליטה מגלגל ההגה?

בנוגע לתוספות המשניות, המגני בוץ חשובים (בלעדיהם אחרי נסיעה בגשם עף בוץ מהגלגלים על הרכב), מגני הרוח גם כן חשובים (אני למשל לא יכול לנסוע עם חלונות פתוחים, רעש הרוח פשוט משגע אותי. אני מפעיל את המאוורר הפנימי גם ללא המדחס במקום לפתוח חלון). בנוגע לספי הדלתות, גימיק נחמד 8).

הצבע השחור (וכל צבע כהה) מושך עיניים יותר מידי וקשה לתחזוקה, לפי דעתי טוב שלקחתם את הצבע הזה, גם הוא נראה מצויין.

אני חושב שהפורום הזה הוא המקום היחיד בעולם שבו מתלהבים מסקודה פאביה

אני לא יודע מה חושבים השאר, אני רק יכול להגיד לך שאני לא מתלהב מהרכב אלא רק מרוצה ממנו. מבחינתי זוהי היתה קנייה יעילה, חכמה, נכונה וזהו זה. אם היה לי רכב כמו המיטו, הייתי באמת מתלהב.

פורסם

גיא, אתה יודע הרי שטבלת הנוריות שהכנת קיימת בספר רכב. תתלוש את הדף מהספר ותן לאמא :)

פורסם
אני חושב שהפורום הזה הוא המקום היחיד בעולם שבו מתלהבים מסקודה פאביה. מבחינתי היום סקודה היא הטויוטה של אירופה. יעיל, אפור ומשעמם.

(אוראל, לא לרצוח אותי)

ויש מספיק שמתלהבים מטויוטה, גם כאן בפורום.

STIO - לא לקחנו ידית שליטה מההגה. לא באמת נותן יותר מדי.

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם
מבחינתי זוהי היתה קנייה יעילה, חכמה, נכונה וזהו זה. .

ידידי,

איך שלא תהפוך את זה,לקנות רכב אפור* חדש ולנסוע בו 6K בשנה (במידה ואין איזושהי מגבלת נכות,חלילה) זה הכל חוץ מקניה חכמה או קנייה כלכלית.

האיבוד ערך,הביטוחים,הבלאי (למרות שהוא כמובן נמוך בהתאם),עוגמת הנפש (הרכב נדפק בחנייה,נזקים כאלה ואחרים),כל אלה לא שווים ברכב שבקושי נוסע ונרכש כחדש.

זו אולי קנייה יעילה כי הרכב אכן משנע אותך מנקודה א' ל-ב', אבל בקילומטרז' שאתה נוסע בשנה,מונית\קטנוע\אופנוע היו עושים את זה טוב יותר והיו "נכונים" יותר.

אבל בסופו של יום כמובן כל אחד מקבל את ההחלטות שלו ועושה ככל העולה על רוחו.

העיקר תהנה ידידי.

*הכוונה ברכב אפור זה לא חלילה משהו נגד הפאביה (השם ירחם),הכוונה היא לכל רכב משעמם בין אם זה פאביה,סיוויק 1.8,מאזדה 3,קורולה ושות'.

אני יכול בהחלט להבין מישהו שקונה רכב מיוחד\ספורטיבי רק בשביל הפאן של לצאת איתו בסופי שבוע,זה נותן ריגוש,אבל לקנות רכב אפור לחלוטין רק בשביל שיעמוד בחנייה,חבל...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...