Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נ.ב אוראל עדיין לא נסענו לנס הרים. :wink:

אני שם מחר...

לא נורא - נקבע על אמצע שבוע מתישהו :-D

גיא, הפביה אינה ספורטיבית ואין שום סיבה לטעון כך - היא אכן מאובזרת בקורטוב "ספורטיבי" (מושבים מאוד אוחזים, הגה שונה, מתלים שונים [בדגמים המאוחרים] וחישוקי 16') וזהו.

מצד שני, היא גם לא "אפורה" לנהיגה (או כל דבר אחר) כפי שנטען ע"י עידן (ועידן, אם יש לך בעיה מסויימת עימי - יש ה"פ. תודה).

היא נותנת תמורה מצויינת (בעיקר בגרסה הידנית) - אבזור מכובד, תא נוסעים איכותי, נוחות נסיעה טובה, מרחב פנים מצויין ותא מטען גדול משל המתחרות.

לטעמי, היא מאוד נעימה לנהיגה ויודעת לספק לא מעט חיוכים.

אז נכון שאין לה היגוי מתקשר כמו של הסוויפט (ובוודאי שלא כמו בצרפתיות שצויינו כאן - וכל הכבוד, הן ממש לא ברות השוואה), אבל בסופו של דבר אני מתחבר אליה יותר (היא הרבה יותר אוחזת ובטוחה מהסוויפט).

ואכן, יצא לי לנהוג בסוויפט - לא מעט אפילו.

בהחלט מכונית שובבה ונעימה לנהיגה, רק חבל שאינה מיובאת בידני.

חבר'ה, תפסיקו להתווכח ולהכנס לריבים מיותרים.

כל המעליזים שצוחקים ומציינים את שמי (עידן, אייל וכן הלאה) - אומר בגלוי - אין שום קשר בין ספורטיבי לבין הפביה ומעולם לא טענתי כך.

ותעשו טובה ותפסיקו להיכנס לאנשים לנשמה ולכיס.

אני מעדיף את הפביה על כל משומשת שהיא (גם אימפרזה טורבו) בעיקר בגלל העניין של חדש - לא רואה את עצמי ברכב משומש, שאלוהים יודע מה עבר עליו והוא נטול אחריות.

כל אחד עושה את הטוב בעיניו ואין לכם שום זכות לשפוט אותו או להדחף לו לנשמה ולכיס.

שבת שלום וסופ"ש מוטורי ומהנה לכולנו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למען האמת? I20 בדגם המפואר שלה מאובזרת בדיוק באותו אבזור אם לא יותר.

האיבזור בדגם ה 1.6 של ה I20 עשיר בהרבה מזה שבפאביה - גג שמש חשמלי, בקרת אקלים דיגיטאלית, חישוקי סגסוגת ומד לחץ אויר בצמיגים כדוגמא.

שוב, הפאביה מכונית סופר מיני חביבה, אבל ממש לא מעבר לכך; מנוע רועש ומיתלים קשים הייתי מוכן "לבלוע" ברומסטר, כי מציעה קונספט ייחודי, אך בסופר מיני מודרנית זה קצת מאכזב.

הציון שהיא קיבלה בנטקאר הינו 3 כוכבים - בדיוק כמו ה I20 והסוויפט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, אחרי איביזה "ספורט" יוצאת (שמצויידת בסט אפ מתלה של FR) ואחרי נהיגה באיביזה "ספורט" החדשה - תיהיה בטוח שהפביה נוחה מהן - הן נוקשות כקרש חיתוך.

והסוויפט וה-2 לא נוחות משמעותית ובמקרים מסויימים גם פחות נוחות.

העובדה היא שבמבחנים השוואתיים מקיפים מגרמניה (ואני לא מדבר על אחד/שניים וגם לא על מגזין ספציפי אלא על כמה) - היא והפולו החדשה - יצאו שידן עליונות על פני השאר ובפער די משמעותי.

ו-I20 נותרה לה עם הפונטו אי שם יחסית מאחור.

וחן, לפני שרכשנו את הפביה הקודמת והנוכחית - בדקנו גם את המתחרות (למעט I20) ואף אחת מהן לא הלהיבה אותי או את אימי (חובבת הגה במפתיע) ואף אחת לא נתנה את מה שהפביה נותנת כחבילה כוללת (וזה לפני שנגענו בעניין המחיר).

וכאן אסיים.

הרי לא משנה מה אגיד ומה אומר - כולם כאן יקפצו ויתרעמו.

שבת שלום.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ה-50 סנט שלי:

אני חושב שחובב רכב אמיתי, חולה הגה בדם, כשיש לו 105K בבנק הולך וקונה STI או מיאטה משופרת או גולף GTI דור5 (אם תכנס). גם אם משומשת.

זה מה שאני הייתי עושה.

אני יודע שעלויות האחזקה מאוד יקרות.

אבל אני מדבר על חולה הגה, כן? אחד שכל מה שעובר לו בראש זה התחושה הכיפית שרכב חלומי מחכה לו בחניה. הוא לא חושב יותר מדי על עלויות כלכליות. תמיד אפשר למכור את הרכב אם לא מצליחים להחזיק. אבל לפחות לטעום, להרגיש שהגשמת חלום.

לא לקנות משהו בינוני.

זו דעתי. מצד שני, אני מכבד גם את דעתם של אחרים - ואם הם נהנים עם הרכב, זה מה שחשוב.

נ.ב אוראל עדיין לא נסענו לנס הרים. :wink:

מסכים איתך לגמרי, המקרה כאן הוא שונה כי כשאתה חולק את הרכב עם ההורים אז אתה לא יכול לקנות STI או מיאטה (גם לא גולף GTI).

נ.ב. תביא לי GTI MK5 ב105K, אני קונה מיידית , הבעיה שאין.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אוראל, כחבילה כוללת הפאביה בהחלט מעניקה תמורה טובה, ולא טענתי לרגע שלא.

האמת, לעומת מה שקראתי כאן, הפאביה בהחלט איכזבה, בגירסתה האוטומטית היא סופר מיני טובה ולא מעבר לכך, בדיוק כמו ה I20.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

דגם הרכב הנבחן הוא "ספורט". ששם הדגם לא יטעה אתכם: זהו לא רכב ספורטיבי אלא בעל אבזור כזה

גיא, הפביה אינה ספורטיבית ואין שום סיבה לטעון כך

לא טענתי כך.

המקרה כאן הוא שונה כי כשאתה חולק את הרכב עם ההורים אז אתה לא יכול לקנות STI או מיאטה (גם לא גולף GTI).

העלת נקודה נכונה וחשובה מאוד - רכב משותף שאותו חולקים מס' נהגים (גם אנשים מבוגרים לצורך העיניין) לא יכול להיות רכב ספורטיבי ידני, זו בעיה מאוד רצינית.

האיבזור בדגם ה 1.6 של ה I20 עשיר בהרבה מזה שבפאביה - גג שמש חשמלי, בקרת אקלים דיגיטאלית, חישוקי סגסוגת ומד לחץ אויר בצמיגים כדוגמא.

גג שמש חשמלי (מקורי) בפאביה ניתן להזמין בתוספת תשלום, בקרת אקלים דיגיטלית יש בדגם "אלגאנס" ואפשרי להזמין גם ב- "ספורט" בהזמנה מיוחדת ובתוספת תשלום, חישוקי סגסוגת מותקנים גם ב"ספורט" (16 אינץ') וגם ב- "אלגאנס" (15 אינץ'), חיישני ניטור לחץ אוויר בצמיגים כולל נורת ביקורת בלוח שעונים מותקנים בגרסאות האוטומטיות בלבד (אצלי יש).

פורסם
ה-50 סנט שלי:

אני חושב שחובב רכב אמיתי, חולה הגה בדם, כשיש לו 105K בבנק הולך וקונה STI או מיאטה משופרת או גולף GTI דור5 (אם תכנס). גם אם משומשת.

זה מה שאני הייתי עושה.

אני יודע שעלויות האחזקה מאוד יקרות.

אבל אני מדבר על חולה הגה, כן? אחד שכל מה שעובר לו בראש זה התחושה הכיפית שרכב חלומי מחכה לו בחניה. הוא לא חושב יותר מדי על עלויות כלכליות. תמיד אפשר למכור את הרכב אם לא מצליחים להחזיק. אבל לפחות לטעום, להרגיש שהגשמת חלום.

לא לקנות משהו בינוני.

.

.

אתה לא ממש צודק,כי יש מצבים בחיים שאתה אולי רווק ואני יותר חולה הגה ממך אבל נשוי.

חובב רכב אמיתי לפי מה שאתה אומר נקבע לפי גודל הארנק שלו,מה שלא נכון.

סלח לי, אם אני מעדיף להתקע עם מאזדה לאנטיס מהשכרה/גטס מהשכרה 5 שנים אבל לא להסתפק ברכב משומש "העיקר קניתי אימפרזה".

על בסיס במקום קליאו ספורט באותו תקציב אפשר לקנות למשל GTI 6 ? שאני בספק אם היא נחותה מהקליאו במשהו? חוץ מאולי היותה פחות מודרנית.

פורסם

הוא לא אמר שחובב רכב אמיתי נקבע לפי גודל הארנק.

הוא אמר שבהינתן סכום X לקניה (הסכום הזה יכול להיות גם 20K ש"ח וגם 150K ש"ח.), חובב רכב אמיתי יעדיף לרדת בשנתון ולשאת בהוצאות אחזקה גבוהות יותר (תאורטית) ,מאשר לקנות רכב רגיל ואפרורי ממודל חדש יותר ואני מסכים עם זה במאת האחוזים.

מזכיר לי איך בזמנו חברים שלי פערו פיות שהוספתי מעל 20K על הרכב הקודם ועדיין נשארתי באותה שנת מודל... :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הוא לא אמר שחובב רכב אמיתי נקבע לפי גודל הארנק.

הוא אמר שבהינתן סכום X לקניה (הסכום הזה יכול להיות גם 20K ש"ח וגם 150K ש"ח.), חובב רכב אמיתי יעדיף לרדת בשנתון ולשאת בהוצאות אחזקה גבוהות יותר (תאורטית) ,מאשר לקנות רכב רגיל ואפרורי ממודל חדש יותר ואני מסכים עם זה במאת האחוזים.

מזכיר לי איך בזמנו חברים שלי פערו פיות שהוספתי מעל 20K על הרכב הקודם ועדיין נשארתי באותה שנת מודל... :)

תשמע אתה לא יכול לשפוט ...

אם אתה למשל אביעד,היית יודע שבמקום לקנות וולקן בזמנו לפני הקליאו היית מגיע למצב שבמקום וולקן מציעים לך סובארו - ואתה יודע שבזה שתסע בסובארו באותו מחיר אבל התקזזות בתקלות תוכל היום ליסוע באימפרזה?

אם תתן תשובה טובה לזה,אתה תותח.

פורסם
יש בעיה רצינית למצוא רכבים משומשים ספורטיביים שלא נשחטו. לרוב מדובר על רכבים עם ק"מ גבוה שננהגו ע"י צעירים ועברו 7 ידיים תוך מס' שנים, לא הרבה יהיו מוכנים להתפשר על דבר כזה, שלא נדבר על הזמן שכרוך בחיפוש אחר המכוניות הללו. על עלויות אחזקה יקרות (ביטוחים בעיקר) אני כלל לא מדבר.

וה- STI דור אחרון סובלת מתקלות חוזרות ונשנות במנוע, לא חושב שמישהו ירכוש אותה.

אתה בידיוק מסוג האנשים שאינם נמנים על "חולי הנהיגה" שעידן ציין.

אדם שרוצה רכב ספורטיבי לא מסתכל על מספר ידיים, ק"מ גבוה או האם הצבע של המערכת מתאים לצבע של תאורת הפנים של הרכב.

אדם שמחפש רכב ספורטיבי יסתכל על כל רכב כרכב בפני עצמו ויבחן אותו.

אני יכול להכיר לך רכבים יד 2 שחוטים למוות שהבעלים צריך לשלם לך בשביל שתיקח את הרכב ממנו ולעומת זאת אני מכיר לא מעט רכב עם ידיים לא נמוכות וק"מ יחסית גבוה אבל רכבים מצויינים שמטופלים בצורה פדנטית אשר אדם שמבין משהו מהחיים שלו ישלם הרבה מעל למה שיצחק לוי מעריך.

הפאביה אחלה רכב, סבבה, זאת הבחירה שלך (או של אחד ההורים שלך, לא מכיר, לא יודע, לא שופט), תהנה ממנה ותפסיק לחפש סיבות למה הרכב כ"כ טוב ואיך הוא עדיף על STI "שחוקה" משנת 2005 שאין לה (רחמנא ליצלן) אחריות.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
ה-50 סנט שלי:

זה מה שאני הייתי עושה.

לא נכון. כשמוציאים רכב מהחברה ב-100K ש"ח, לרוב זה דרך מימון (ופריסת התשלומים ל-3-5 שנים). לכן, לא כל מי שקנה רכב כביכול ב-100K ש"ח, יהיה לו אותם במזומן. לכן, "מתפשרים" על מה שיש כשרוצים רכב חדש (גם חולי הגה).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אם אתה למשל אביעד,היית יודע שבמקום לקנות וולקן בזמנו לפני הקליאו היית מגיע למצב שבמקום וולקן מציעים לך סובארו - ואתה יודע שבזה שתסע בסובארו באותו מחיר אבל התקזזות בתקלות תוכל היום ליסוע באימפרזה?

אם תתן תשובה טובה לזה,אתה תותח.

קודם כל צריך להבין מה כתוב ובאיזו שפה התחביר הזה מתחבר לרעיון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה בידיוק מסוג האנשים שאינם נמנים על "חולי הנהיגה" שעידן ציין.

אדם שרוצה רכב ספורטיבי לא מסתכל על מספר ידיים, ק"מ גבוה או האם הצבע של המערכת מתאים לצבע של תאורת הפנים של הרכב.

אדם שמחפש רכב ספורטיבי יסתכל על כל רכב כרכב בפני עצמו ויבחן אותו.

א' כל: מכיוון שאינך מכיר אותי כלל, אינך יכול לשפוט דבר וחצי דבר האם אני אוהב או לא אוהב לנהוג (או: אתה טועה).

ב: אני לא קונה זבל שעבר 7 ידיים, 200K ק"מ תוך 5 שנים עם פגיעת שלדה ("לא, רק עליתי על מדרכה קטנה, לא משהו רציני...") ואחרי שהחליפו פעמיים מנוע עקב הזנחה פושעת (נסיעה עם חום מנוע גבוה ואי החלפת טיימינג בזמן) שעליו אני אצטרך להשקיע 20K ש"ח ביישור קו, אני רוכש רכב שמור או לא רוכש כלל. אני אסע באוטובוסים, מוניות וברכבים רגילים כמו הפאביה - רק לא אקנה חתול בשק. בעבר הרחוק חיפשתי פונטו HGT במשך שנה וחצי, והיו רק רכבים גמורים. יש את אלה שירכשו רכב שחוט, ישקיעו עליו עשרות אלפי שקלים רק כדי להגיד "הנה, יש לי רכב ספורטיבי" וכדי לעשות פוזה על השכנים והחברים - לא אני. אם זה מצב השוק אני אקנה רכב חדש, רגיל, עם אחריות יצרן ואסע בראש שקט. אפשר להשתעשע גם עם הפאביה והיא מהנה לנהיגה, נקודה (וכבישים מאתגרים לא חסרים פה בכלל).

מכיוון שאני הוא היד הראשונה אני גם אחליט איזה צבע תאורה תהיה לרדיו דיסק, בדיוק כמו שאני הייתי יכול להחליט באיזה צבע יהיו המושבים. זכות הבחירה היא שלי, אני הזמנתי את הרכב ואני אחליט מה להתקין בו, באיזה צבע שאחליט ובאיזו צורה שאחליט ע"פ הקטלוג שעומד לפניי בעת ההזמנה.

פורסם
קודם כל צריך להבין מה כתוב ובאיזו שפה התחביר הזה מתחבר לרעיון...

אני מזמן הבנתי, פשוט כנראה שלפעמים גם למורה נגמרות המילים....

• תוכן חדש...