Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקליאו ספורט החדשה, בהרבה יותר נוחה מהפאביה! (אז לפאביה יש קשיחות ספורטיבית :lol: ).

כן, רק שכחת להזכיר שהקליאו ספורט גם עולה בהרבה יותר מהפאביה. חסר לה שלא תהיה יותר נוחה..

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ראו נא איזה יופי, משירשור שתחילתו נסיון כן להתחלק עם החברים כאן בשביעות הרצון וההנאה מהאוטו, הגענו כאן לצידה השני של המטבע. גם הפותח כנראה משתכנע לאיטו, בעיקבות הלחץ החברתי המופעל כאן במרץ, שהאוטו שלו בכלל לא מה שהוא חשב.

שטויות, זה ממש לא נכון.

איפה אתה רואה שאני משתכנע לאט לאט שהרכב שלי הוא לא מה שחשבתי בתחילה? :shock:

גם עכשיו אני חושב בדיוק כמו שחשבתי בהתחלה. נושא השירות זו בעיה נפרדת, אתה צריך להפריד בין הרכב עצמו לשירות של היבואן.

כשאני רוכש טלפון סלולארי והשירות שאני מקבל הוא עלוב - סימן שגם המכשיר עצמו עלוב? יש כאן שני דברים שונים לחלוטין.

פורסם

אני חייב שלא להסכים. מי שקונה רכב חדש בגלל נושא השקט הנפשי, מצפה לשקט נפשי. כשאני קונה מוצר באחריות, השירות שאני מקבל הוא חלק מהמוצר מבחינתי.

כשאתה צריך להלחם ולצעוק ולאיים בשביל לקבל את האחריות המגיעה לך, לא קיבלת שירות טוב ולכן חלק מחבילת המוצר אינו טוב. אם היבואן גם ככה לא מכבד את האחריות, למה לי לקנות רכב חדש? עדיף לקנות משומש ולחסוך את ירידת הערך.

emotion of motion

פורסם

זה המקום להבהיר שאין לי דבר וחצי דבר כנגד הסוזוקי סוויפט והמאזדה 2, פשוט הן נמצאות על הכביש בכמויות גדולות שזה נמאס.

בוא תראה לי תושב גרמני שאומר לך "הבמוו האלה נמצאות על הכביש בכמויות גדולות שזה נמאס!". או לחילופין, תראה לי אותך מבקר בגרמניה\צ'כיה (או באיזור שם) ורואה פאביות על ימין ועל שמאל ולא מאושר מהחיים. אבל היי! יש אותן בכמויות מסחריות שם, אז לא נמאס?

תפסיקו כבר עם המשפט המאוס הזה "נמצאת בכל חור, נמאס מהן". נמאס מהמשפט הזה, באמת. כולם טיפשים ואתה החכם, נכון. כי כולם קונים מאזדה 2 כי השכן ה"טיפש" קנה אחת. כן, נכון, ברור! :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אני חייב שלא להסכים. מי שקונה רכב חדש בגלל נושא השקט הנפשי, מצפה לשקט נפשי. כשאני קונה מוצר באחריות, השירות שאני מקבל הוא חלק מהמוצר מבחינתי.

כשאתה צריך להלחם ולצעוק ולאיים בשביל לקבל את האחריות המגיעה לך, לא קיבלת שירות טוב ולכן חלק מחבילת המוצר אינו טוב. אם היבואן גם ככה לא מכבד את האחריות, למה לי לקנות רכב חדש? עדיף לקנות משומש ולחסוך את ירידת הערך.

הממשלה באמצעות העירייה גנבה ממני מאות שקלים "מס בצורת" עבור השקיית הדשא והשירות היה בעייתי כשניסיתי להתווכח, זה אומר שהגינה שלי לא יפה? (מקווה שהבנת את הרעיון).

שקט נפשי מהרכב יש לי ואני מרוצה ממנו. מה שכן, יבואן רכב זהו עסק שהוקם למטרת רווח. ליתר דיוק בעיקרון זה היה אמור למטרת רווח כדי לפרנס את המשפחה ביושר - אבל בשנים האחרונות המטרה שלהם זה ממש להתעשר, לכן הם מנסים לחסוך בכל דבר אפשרי - פעולה שפוגעת באופן ישיר באיכות השירות שמקבלים הלקוחות. החיסכון מתחיל בכמות הדגמים המיובאים לישראל (היצרן מייצר 10 דגמים, לארץ מביאים 5. חיסכון בייבוא חלפים, קורסי לימוד לעובדים וכ') וממשיך באיכות השירות (עובדים שלא מתמחים במקצוע), באחריות הרכב ובמחירי החלפים המופרזים.

הפאביה שברשותי לא אשמה שמי שייבא אותה לארץ מתנער מאחריות. גם לא אשמה ש"רדיו מילאנו" עושים יותר נזקים מאשר התקנות. לצערנו ככה המדינה שלנו מתנהלת, השוק מתנהג כמונופול בלעדי (אין ייבוא מקביל), ולכן אנחנו נצטרך פעם אחר פעם להרים גבה ופשוט "להחליק" את זה.

פורסם

המס בצורת ממש לא קשור. אין לי איך להגיב על זה.

השירות שמקבלים מהיבואן, אצלי לפחות, יכול להיות ההבדל בין פאביה לבין i20 למשל. הפאביה לא אשמה, אבל זה לא מעניין אותי. מעניין אותי שאם הגומיות נושרות, שיחליפו לי את זה במיידי ויפצו אותי על עוגמת הנפש. שקט נפשי מבחינתי ברכב חדש, זה שאני יודע שאם תהיה לי תקלה, היא תתוקן מהר בלי שאני אצטרך לריב עם אף אחד.

emotion of motion

פורסם

מה שמעניין אגב, זה שהיצרן הרי מלכתחילה יוצר בכוונה הבדלי איכות בין AUDI VW ו- SKODA SEAT.

הנה, מסתבר שגם בשירות זה ככה. לא נעים.

אגב, חוויות משירות לקוי בסקודה יש גם למשתתפת אחרת כאן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אייל, אני לא חושב שיש בכוונה הבדלי איכות לרעת סקודה. בסקרי איכות בבריטניה, היא נמצאת במקומות יותר גבוהים מ VW ואודי.

emotion of motion

פורסם
כן, רק שכחת להזכיר שהקליאו ספורט גם עולה בהרבה יותר מהפאביה. חסר לה שלא תהיה יותר נוחה..

ההשוואה נעשתה כבדיחה רעה.

מצד אחד יש את הקליאו, שזה רכב ספורטיבי חזק וזריז, מצד שני יש את הפאביה, היא לא רכב ספורטיבי חזק וזריז.

לרוב, ספורטיביות פוגעת בנוחות.

אף על פי שהפאביה לא ספורטיבית והקליאו כן, הקליאו הרבה יותר נוחה ממנה. (גם יותר שקטה בנסיעה עירונית רגועה, אבל ששש).

{אגב, גם האיביזה קופרה היוצאת (לא יודעת מה קורה עם החדשה) בהרבה יותר יקרה מהפאביה, היא לא יותר נוחה ממנה.}

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
הנה, מסתבר שגם בשירות זה ככה. לא נעים.

אגב, חוויות משירות לקוי בסקודה יש גם למשתתפת אחרת כאן.

אייל, אני יכול להגיד לך שה"משתתפת" קיבלה את השירות הטוב ביותר - היא פשוט כעוסה וחושבת/מרגישה אחרת, אבל זה ממש לא נכון.

ותיהיה בטוח (מניסיון, לא משמועות) שהשירות בצ'מפיון מרכזי (אודי-פולקסווגן-סיאט) גרוע משמעותית.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בכלל עושה רושם שהבעיות חריפות יותר במוסכים המרכזיים.

אני מסתפק במוסכים מורשים "קטנים" שם היחס ביתי והמחירים הוגנים יותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
תשמע אתה לא יכול לשפוט ...

אם אתה למשל אביעד,היית יודע שבמקום לקנות וולקן בזמנו לפני הקליאו היית מגיע למצב שבמקום וולקן מציעים לך סובארו - ואתה יודע שבזה שתסע בסובארו באותו מחיר אבל התקזזות בתקלות תוכל היום ליסוע באימפרזה?

אם תתן תשובה טובה לזה,אתה תותח.

אם הבנתי אותך נכון, אתה מתכוון לכך שאם לא הייתי קונה וולקן אלא נוסע במשהו פשוט, אז בכסף שהייתי חוסך מתיקונים הייתי קונה STI.

אז ככה: זה לא עניין אותי. היה בא לי רכב ספורטיבי, אז הלכתי וקניתי בכמה שאפשר לי התקציב. אגב, את הוולקן קניתי יום אחרי שהתפרסמה המודעה (וזה גם עונה ל-STIO; אין מה לעשות, וצריך פעמיים ביום לבדוק בלוחות) ובאותו היום שראיתי אותה לראשונה היא כבר הייתה אצלי בחניה. זה נקרא קניה מהלב, מהאהבה לתחביב. הבדיקה יצאה בסדר - קניתי.

אני יכול להביא דוגמא אחרת שתמחיש את הרעיון: תמיד אהבתי שטח. נכון, אין לי כסף לתומקאר או לפג'ארו חדש. אז מוותרים? לא ולא! הלכתי וקניתי גרוטאות בפחות מאלפייה ונהניתי לא פחות. אין לך מושג כמה! (נסעו איתי חברים שנוסעים באימפרזה פרודרייב או קופרה משופרת וצחקו כמו מטורפים כל הדרך).

הרעיון: להתאים את התחביב לתקציב. (יצא חרוז :)) עדיף על להכנע לפשרות.

ללכת עם הלב.

פורסם
המס בצורת ממש לא קשור. אין לי איך להגיב על זה.

השירות שמקבלים מהיבואן, אצלי לפחות, יכול להיות ההבדל בין פאביה לבין i20 למשל. הפאביה לא אשמה, אבל זה לא מעניין אותי. מעניין אותי שאם הגומיות נושרות, שיחליפו לי את זה במיידי ויפצו אותי על עוגמת הנפש. שקט נפשי מבחינתי ברכב חדש, זה שאני יודע שאם תהיה לי תקלה, היא תתוקן מהר בלי שאני אצטרך לריב עם אף אחד.

המס בצורת והטלפון הסלולארי היו דוגמא כללית (להמחשה). על פיצוי לא העזתי לדבר, הוא עוד היה עלול לגרש אותי מהמקום. העדפתי שיחליפו את זה ושכך ייגמר הסיפור, גם לא היה לי כוח להתחיל לנסח מכתב ליבואן. אחרי שהגעתי להחליף, הוא יוצא אליי בחיוך עם לחיצת יד: "אהלן, מה קורה?" (מה קרה ששינית גישה, בפעם שעברה התווכחת איתי ועכשיו אתה לוחץ לי יד? :shock:), ועוד אומר לי את המשפט המטופש הבא: "אנחנו מרוויחים מזה!" (למה זה מעניין אותי?).

בכלל עושה רושם שהבעיות חריפות יותר במוסכים המרכזיים.

אני מסתפק במוסכים מורשים "קטנים" שם היחס ביתי והמחירים הוגנים יותר.

איפה אתה מטפל בחיפה? אגב, הרכב הזה שלך? צילמתי ב- 12/09/08.

(התמונות מוקטנות ע"פ דרישות המערכת).

תמונה 055.jpg

000.jpg

לוח עריכה02.jpg

לוח עריכה01.jpg

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
11/09/2009: טיפול תקופתי (לפי מרווחי זמן): החלפת מסנן שמן והחלפת שמן מנוע: 548.00 ש"ח.

(מוסך מבצע: מוסך מיכאל גולדברט- מורשה סקודה, צ'ק פוסט חיפה).

עד כמה גדולים פערי המחירים בין המוסכים השונים?

בטיפול זהה שעשו ברכבי בקשו כ 680 ש"ח ב- 25% יותר מהסכום שהתבקש stio לשלם (בפועל שילמתי רק חצי מהסכום, בגלל שהיה ברשותי ספח הנחה שקבלתי בעת קניית הרכב).

דרך אגב, מה קרה למחירים במהלך הארבע שנים האחרונות.

במרץ 2006 שלמתי במוסך מורשה של סיאט את המחירים הבאים (לפני מע"מ):

עבודה - 90 ש"ח

שמן - 108 ש"ח

מסנן שמן - 34 ש"ח

בינואר 2010 מוסך מורשה סקודה,כנראה שאלו הם המחירים (לפני מע"מ) ולפני הנחה:

עבודה - 240 ש"ח

שמן - 254 ש"ח

מסנן שמן - 90 ש"ח

אז נכון שכנראה שהשמן כעת ברכבי הוא שמן סינטטי מלא, בניגוד לשמן שהוכנס בזמנו לסיאט. אך בכל זאת, מה פשר העניין?

• תוכן חדש...