Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עניין הצמיגים סביר לחלוטין, אם הוא לא נוסע הרבה והצמיגים במצב טוב, 4 שנים זה בסדר (הוא קצת חרג לכיוון ה-5).

בנוגע לבוקסות משולשים:

זו דוגמא מצויינת למה שדובר בשירשור הזה.

כשבוקסות מקוריות נקרעות אחרי 50 אלף קילומטרים, זו לדעתי תקלה - כי בלאי סביר לחלקים האלו עומד על מעל 150K ק"מ אם הרכב ננהג נורמלי ולא בשטח. בגדול, לפי מה רואים על גבי הפורום, הרכב הזה ננהג מאוד בעדינות ולא רואה שטח, כך שדעתי על החלפת הבוקסות היא שזה קרה מוקדם מידי. בשום רכב שהיה לי עד היום, לרבות סובארו, סיטרואן ופג'ו, לא נקרעו לי בוקסות משולשים לפני 180 אלף ק"מ.

נכון, זו תקלה לא מהסוג שמשבית את הרכב ומעמיד אותו במקום, אבל אם זה היה קורה תחת אחריות - 99% שהיו מתקנים לו את זה ללא בעיה. למרות שמדובר בחלק מתבלה, זה לא אורך החיים הממוצע לחלק כזה והיצרן יודע את זה.

סקירה יפה, סה"כ הרכב אמין אבל אסור לשכוח שהוא נוסע ממש מעט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני גם צריך להכניס את הפאביה שלנו לטיפול. אשמח את תוכל לעדכן אותי כמה עלה הטיפול אצל רון (בה"פ או פה).

אצלי הפאביה עם ק"מ דומה, סה"כ עברה בשנה האחרונה פחות מ 7K ק"מ.

קיבלת מחיר טוב על הצמיגים, לפני כמה חודשים שילמתי 900 ש"ח על אותו זוג.

לא התייעצת עם רון לגבי ביצוע טיימינג לאוטו? האוטו כבר 5 שנים על הכביש.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
אני מקווה ששמת את הצמיגים החדשים מקדימה ואת הקדמיים העברת אחורה. אם לא אז תעשה את זה, יקחו לך פחות מ-50 שקל על ההעברה.

ליסוע 60 אלף ק"מ ו-5 שנים על צמיגים ? באמת ?!

שמתי את הצמיגים החדשים מאחור, ואת הקדמיים השארתי שם (בני שנתיים).

אני מעדיף שהצמיגים החדשים יהיו מאחור, מכיוון שאם צמיג קדמי מתפוצץ תוך כדי נסיעה עוד יש לי שליטה על הרכב, אך אם אחורי מתפוצץ אני בבעיה - ופעם אחת התפוצץ לי צמיג ברכב הזה, לא היה נעים לראות איך הרכב טס ימינה לתוך קיר. מזל שזה היה קדמי, אז השתלטתי על הרכב מבלי שיהיה עוד נזק מלבד הצמיג שנזרק לפח. מעבר לזה, הרכב עומד בקיץ מתחת לכיסוי, כך שהצמיגים נשמרים יותר טוב.

עניין הצמיגים סביר לחלוטין, אם הוא לא נוסע הרבה והצמיגים במצב טוב, 4 שנים זה בסדר (הוא קצת חרג לכיוון ה-5).

בנוגע לבוקסות משולשים:

זו דוגמא מצויינת למה שדובר בשירשור הזה.

כשבוקסות מקוריות נקרעות אחרי 50 אלף קילומטרים, זו לדעתי תקלה - כי בלאי סביר לחלקים האלו עומד על מעל 150K ק"מ אם הרכב ננהג נורמלי ולא בשטח. בגדול, לפי מה רואים על גבי הפורום, הרכב הזה ננהג מאוד בעדינות ולא רואה שטח, כך שדעתי על החלפת הבוקסות היא שזה קרה מוקדם מידי. בשום רכב שהיה לי עד היום, לרבות סובארו, סיטרואן ופג'ו, לא נקרעו לי בוקסות משולשים לפני 180 אלף ק"מ.

נכון, זו תקלה לא מהסוג שמשבית את הרכב ומעמיד אותו במקום, אבל אם זה היה קורה תחת אחריות - 99% שהיו מתקנים לו את זה ללא בעיה. למרות שמדובר בחלק מתבלה, זה לא אורך החיים הממוצע לחלק כזה והיצרן יודע את זה.

סקירה יפה, סה"כ הרכב אמין אבל אסור לשכוח שהוא נוסע ממש מעט.

איציק

קודם כל, פעם הייתי נוסע עם הרכב הזה 6K ק"מ בשנה (וגם עם הקודם אגב), רק בשנים האחרונות זה השתנה. עכשיו הוא נוסע בערך 12-13 אלף ק"מ בשנה, זה לא ממש מעט...

בכל אופן, הרכב ננהג בכביש ולא בשטח כמובן. הגומיות נקרעו כנראה בגלל שהגומיות המקוריות לא היו משהו. מעניין לדעת האם זאת בעיה מוכרת במכוניות האלה, או שאני נפלתי על גומיות באיכות נמוכה.

בכל אופן אני נכנסתי בעצמי מתחת לרכב וראיתי את הגומיות, היו קרועות לגמרי בשני הצדדים - מודה שלא ציפיתי שייקרעו בשלב כ"כ מוקדם יחסית של חיי הרכב.

אני גם צריך להכניס את הפאביה שלנו לטיפול. אשמח את תוכל לעדכן אותי כמה עלה הטיפול אצל רון (בה"פ או פה).

אצלי הפאביה עם ק"מ דומה, סה"כ עברה בשנה האחרונה פחות מ 7K ק"מ.

קיבלת מחיר טוב על הצמיגים, לפני כמה חודשים שילמתי 900 ש"ח על אותו זוג.

לא התייעצת עם רון לגבי ביצוע טיימינג לאוטו? האוטו כבר 5 שנים על הכביש.

אין טיימינג לרכב, זה מנוע BTS ויש שם שרשרת שלא צריכה החלפה.

אני לא מפרסם מחירים של נותני שירות חברי פורום, אני רק אכתוב שהמחיר היה מצויין והיה כדאי מאוד לנסוע לת"א, וחבל שלא נסעתי עוד קודם. אשלח לך ה"פ.

פורסם

איציק,

הייתה לי 306 שנת 2001 5 דל' ששם החלפתי גומיות משולשים ב-120,000. מדובר על גומיות P.

כמו כן הייתה לי 307 2004 2.0 5 דל' ששם החלפתי מוטות קישור למוט מייצב ב-60,000 (אם אני זוכר נכון, אבל לא הרבה מעבר לזה). בשני הרכבים הידיים הקודמות היו אנשים מבוגרים ששמור על הרכבים מאוד מאוד.

תמיד יהיו תקלות ברכבים, זה הרבה תלוי בכמה הרכב נשמר ולפעמים גם עניין של מזל (או חוסר מזל).

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
.

ליסוע 60 אלף ק"מ ו-5 שנים על צמיגים ? באמת ?!

נתקלתי בפחות - כשקניתי את הגולף הבעלים הראשונים נסעה עם הרכב 5שנים ו42000ק"מ "בלבד" :)

הצמיגים הקדמיים היו כל כך שחוקים,באופן מפחיד.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מי שמכיר אותי יודע שאני אוהב לשמור טוב טוב על הרכוש שלי.

לא משנה מה גילו, לא משנה כמה הוא שווה ולא משנה כלום. זה שלי - צריך לשמור.

הנה רכב שנמצא עוד מעט 6 שנים על הכביש :)

תמונה1 002.jpg

תמונה1 015.jpg

תמונה1 010.jpg

תמונה1 009.jpg

תמונה1 008.jpg

תמונה1 007.jpg

תמונה1 006.jpg

תמונה1 003.jpg

פורסם

כבר לפי ניקיון המושבים אפשר לראות שאתה בן אדם ששומר על הרכב,בהחלט מי שיקנה ממך ירוויח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גיא, בהחלט שמורה. מאחל לכם עוד שנים וק"מ של הנאה.

אתמול נסעתי בפאביה 1.6TDI (חדשה) - והופתעתי. הרבה יותר שקט מה-TDIים שקדמו לו בפאביה, גם נסעה לא רעה בכלל.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

תודה לכולם.

אפילו חידשתי את הכיתוב על מסגרת לוחית הרישוי עם טוש כסוף, ואת הריבוע האדום של הסמל לאחר שהראו סימני מחיקה. שומר עד הסוף :)

מצ"ב עוד כמה תמונות מהבוק היום בבוקר.

תמונה1 011.jpg

תמונה1 012.jpg

תמונה1 018.jpg

תמונה1 019.jpg

תמונה1 020.jpg

עריכה אחרונה על ידי stio
  • 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

> מסכמים 6 שנים: אין תקלות, יש בלאי טבעי

דיווח שישי: 6 שנים על הכביש

התחלת המעקב: 10/2013

סיום המעקב וסיכום: 10/2014

סוג הרכב: סקודה פאביה mk2

רמת גימור: SPORT 16V

מד ק"מ לפני שנה: 59,249

מד ק"מ היום: 75,520

סה"כ נסיעה בק"מ לשנה זו: 16,271

פירוט הכניסות למוסך מ- 10/2013 עד 10/2014:

28/07/2014: טיפול תקופתי - העתק חשבונית:

* שמן מנוע VW 502

* מסנן שמן

* מסנן אוויר

* מסנן מזגן

* נוזל בלמים

* (בוצע ניקוי לבית מצערת בעקבות רעידות, הוחלפה שייבה לראש בורק ניקוז שמן בעקבות נזילה קטנה ללא חיובים. לא נרשם בקבלה).

מוסך מבצע: מוסך רון, תל אביב

29/09/2014: החלפת צמיגים בעקבות בלאי

* צמיג קדמי ימני פאלקן 912 ZE, תאריך 1714

* צמיג קדמי שמאלי פאלקן 912 ZE, תאריך 1714

מוסך מבצע: פנצריית פז

מחיר: 800 ש"ח.

03/10/2014: כיוון פרונט בעקבות שחיקת צמיגים קדמיים לא זהה

מוסך מבצע: מכון פרונטים חושי חיפה

מחיר: 250 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

תודה על פירסום המעקב,מה עלות הטיפול?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נמנעתי בכוונה לפרסם מחירים של נותני שירות חברי פורום גם השנה וגם בשנה שעברה, כי אני רואה שזה לא מקובל. אם רון יסכים, אפרסם את המחיר.

• תוכן חדש...