Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון שהקפיאו את ההיטל ל 4 חודשים אבל במקביל העלו את התעריפים משמעותית.

לפחות שלא יזלזלו באינטיליגנציה שלנו כי כל ילד יודע שבעוד 4 חודשים כשתיגמר ההקפאה נישאר עם התעריפים הגבוהים וגם עם היטל הבצורת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני דיי חדש בתחום הזה וזה לא מזמן אני בעים של דירה, אשמח אם מישהו יסביר בפשטות מהו הטל הבצורת.

תודה,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

יש לך מכסת מים לא ריאלית למשפחה לפי מספר נפשות בבית. אם אתה חורג אתה משלם על כל קוב כמה עשרות שקלים.

פורסם

פשוט מדהים שכל פתרון של בעיה במדינה הזו מתחיל וניגמר בהטלת מיסים על המעמד הבינוני.

מעניין עד איפה זה יילך ומתי זה יימאס. צריך איזה ראש יצירתי שירים מחאה שתתן לממשלה הזו אגרוף.

מדינה שאוכלת, לועסת יורקת ודורכת על יושביה.

פורסם

זה יגמר מתי שיהיה פה מעמד נמוך מאוד של עניין ומעמד של עשירים. כי אז לא תהיה אפשרות להפיל הכל על מעמד הביניים שנעלם מהשטח.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני לא חושב שמישהו בכלל מזלזל באינטלגנציה שלנו או זילזל באינטלגנציה שלנו, הם פשוט יודעים שעם ישראל יבלע את הצפרדע כשיגיעה הזמן, ואף אחד לא יעשה כלום . וגם אלו שינסו לא ישפיעו כי לכל השאר לא איכפת.

הסיבה היחידה שזה קורה היא שהממשלה מחפשת דרך להגדיל הכנסה אבל מה שקורה בפועל זה

שהעשירים לא משלמים כי הם עשירים ומקושרים ומקומבנים ורובם חיים בחו"ל או שותים ומתרחצים במי עדן. העניים ומרובי הילדים לא משלמים כי אין להם ואין גם ממה לקחת מהם אז מי שישלם זה הציבור מהמעמד המעמד הבינוני זה שמחזיק את המדינה, אך כדי שיוכלו לשלם על כל אלו שלא ישלמו הממשל בא עם תוכנית מהפכנית, להקפיא את המס להעלות את התעריף להחזיר את המס, וכך מי שכן משלם יוכל לשלם על כל אלו שלא משלמים והממשלה תמלא כיסיה בשקט.

מה שכן מעצבן שמאשימים את הציבור בבזבזנות כאשר 100% מהאשמה היא על הממשלות. לפחות תגידו טעינו אנחנו בגרעון ואתם אלו שצריכים לכסות את זה.

פורסם

יש תוספת משמעותית עבור כל נפשה (?) מעל 4 בבית.

קרי - משפחות ברוכות ילדים (או במילים אחרות דתיים וערבים) לא ישלמו את מס הבצורת, מי כן ישלם ? הפראיירים, אלה שמעזים חס וחלילה לשים קצת דשא במטר וחצי שיש להם.

שלא יהיה טעויות, אין בעיה של מים במדינת ישראל, זה פשוט דרך נוספת לממשלה לשחוט אותנו עוד קצת.

פורסם
פשוט מדהים שכל פתרון של בעיה במדינה הזו מתחיל וניגמר בהטלת מיסים על המעמד הבינוני.

וזה אפילו לא פתרון של שום בעייה. אם היטל הבצורת היה מושקע בהקמת מתקני טיהור או התפלה, היה אפשר לומר שהציבור משלם על יצירת הפתרון. במצב הנוכחי, למדינה יש אינטרס ברור בשימור המצב כפי שהוא, והמדינה מתכוונת עוד להחריף את המצב (הגדלת המכסות לחקלאות).

גם החסכון לכאורה בצריכה שהושג על ידי ההיטל (20%, נדמה לי) הוא הונאה. מכיוון ש-70% ממי הביוב ממוחזרים לחקלאות, הרי שה-20% חיסכון יקטין את כמות המים המושבים ב-70% מכמות זו, כמות שתושלם מן הסתם במים נקיים. בנוסף, בגלל ההיטלים והעלאת התעריפים, יותר ויותר אנשים יקימו מערכות מיחזור "מים אפורים" ויקטינו עוד יותר את כמות (ואיכות) מי הביוב למחזור.

:turn-l:
פורסם

זה שאין בעייה אני יודע טוב מאוד וכל מי שחושב שיש מוזמן בשבוע הבא לתערוכת WATEC (מי שמתכוון לבוא מוזמן לשלוח ה"פ. אני מציג שם).

ישראל היא מעצמה בתחום ההתפלה והשבת מים אבל בארץ משום מה בוחרים לטמון את הראש בחול ולא לעשות כלום.

פורסם
וזה אפילו לא פתרון של שום בעייה. אם היטל הבצורת היה מושקע בהקמת מתקני טיהור או התפלה, היה אפשר לומר שהציבור משלם על יצירת הפתרון. במצב הנוכחי, למדינה יש אינטרס ברור בשימור המצב כפי שהוא, והמדינה מתכוונת עוד להחריף את המצב (הגדלת המכסות לחקלאות).

גם החסכון לכאורה בצריכה שהושג על ידי ההיטל (20%, נדמה לי) הוא הונאה. מכיוון ש-70% ממי הביוב ממוחזרים לחקלאות, הרי שה-20% חיסכון יקטין את כמות המים המושבים ב-70% מכמות זו, כמות שתושלם מן הסתם במים נקיים. בנוסף, בגלל ההיטלים והעלאת התעריפים, יותר ויותר אנשים יקימו מערכות מיחזור "מים אפורים" ויקטינו עוד יותר את כמות (ואיכות) מי הביוב למחזור.

כל מתקני ההתפלה שהוקמו לא עלו למדינה ולו שקל אחד שחוק. כולם פרוייקטים בשיטת BOT שבה המכרז הוא על עלות קוב מים והמדינה רק מתחייבת לקנות כמות מסוכמת מראש במחיר ידוע מראש.

בקשר למי הביוב, אין לך מושג כמה מי ביוב מטוהרים זורמים לים (חלקם אחרי טיפול שלישוני).

פורסם

שמעתי ברדיו לא מזמן, איזה פרופסור אחד, שהתעצבן על החלטת הממשלה בכל הקשור להיטלי המים ומיסי הבצורת.

הוא אומר שאין לישראל בעיית מים כלל וכלל ואני חשבתי לעצמי שהוא השתגע.

אבל עכשיו גם שי אומר את זה

אז אני אשמח להסבר מה מצבנו בכל הקשור לכינרת

תודה:-P

תמיר.

פורסם

למי שאין גינה פרטית לדעתי אין סכנה מהיטל המים, לפחות בגרסתו הנוכחית.

המכסה (32 מ"ק לחודשיים, עד 4 נפשות) די סבירה ואולי משפחות של 4 נפשות יחרגו קצת - משפחות של פחות מזה ממש לא.

מי שיש לו גינה גדולה פרטית אכן בבעיה.

הטמטום הוא שלא מקימים מתקני התפלה, הרי לא היתה בעיה בכלל אם היו מספיק כאלו - היו מוכרים את המים לצרכנים במחיר העלות שלהם וזהו, שכל אחד יצרוך כמה שבראש שלו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

זו עוד טקטיקה בשביל שנמשיך לחשוב על בעיות קטנות וניתן לפוליטיקאים לקטוף את פירות ההצלחה.

כל עוד אנחנו חושבים על מים ובעיות קטנות ברמה האישית, אנחנו לא מתמרדים, למרות שלא הייתה לנו ממשלה כמו שצריך כבר קרוב ל14 שנה, וגם אז "לא משהו".

זו טקטיקה קלאסית של ממשלות, והיא עובדת די טוב, עד שיקרה מה שקרה בארה"ב, שהמערכת קורסת וכולם בוחרים מישהו חדש לחלוטין שמגיע מחוץ למערכת (לדעתי זה צעד טוב).

ולא, אין לנו בעיות רציניות אמיתיות של מים.

אם היו משקיעים במקומות הנכונים ורוצים באמת לפתור את זה, הבעיה נגמרת תוך שנתיים.

כולם שוכחים שגם יש אלמנט צבאי אסטרטגי פה, ואנשים תמיד מזכירים את המים כשמדברים על רמת הגולן.

ברגע שאין בעיית מים, יש תירוץ אחד פחות בשביל להשאיר את רמת הגולן אצלנו.

• תוכן חדש...