Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרא הטוב יפרסמו את המפלס האמיתי, אני אישית בטוח שאף אחד לא מתכוון לפרסם את גובה מפלס המים בכינרת.

סתם לידע כללי המס חל גם על חלק מאוכלוסית האנשים שלא משתמשים במים מהכינרת? (ירושלים ודרום הארץ)

יכול להיות שאני טועה בקשר למיקום.

חבל שאסור לדבר על פוליטיקה :( יש לי הרבה מה להגיד על הממשלה שלנו.

אודי A4

דימה.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שמעתי ברדיו לא מזמן, איזה פרופסור אחד, שהתעצבן על החלטת הממשלה בכל הקשור להיטלי המים ומיסי הבצורת.

הוא אומר שאין לישראל בעיית מים כלל וכלל ואני חשבתי לעצמי שהוא השתגע.

אבל עכשיו גם שי אומר את זה

אז אני אשמח להסבר מה מצבנו בכל הקשור לכינרת

תודה:-P

ההסבר פשוט.

קוב מים מותפלים ממי ים עולה למדינה 48 סנט בשער המתקן ואם יקימו מתקנים גדולים יותר העלות תקטן משמעותית. בזמנו המדינה שקלה להעביר מים מותפלים מאשקלון לנגב ובגלל שהעלות היתה עוד 11 סנט לקוב (כולל את עלות התשתית) החליטו לגנוז את הרעיון ולהקים מתקני התפלה למים מליחים ששם עלות ההתפלה נמוכה משמעותית.

החלופה של הובלת המים מהכינרת כרוכה בשאיבת המים לגובה 600 מטרים, טיפול בהם, אבטחת הצנרת ושינועם לכל הארץ. אם תחשב את זה תראה שהעלות הרבה יותר גבוהה ממים מותפלים שיוצאים מהמתקן באיכות הרבה יותר גבוהה.

עכשיו תוסיף לזה את העובדה שמי ביוב מטוהרים (שבאירופה מוזרמים לנחלים ומשמשים אח"כ לשתיה)זולים הרבה יותר וגם בהם יש לנו עודפים. אם לפחות באיזורים שנמצאים כיום בבניה יחייבו הקמת צנרת כפולה אין בעייה להשתמש בהם לניאגרות (צרכן המים העיקרי בבית) ולהשקיית כל הגינות הפרטיות והציבוריות שמושקים כיום במי שתיה.

לגבי מי ים אני בטוח שתסכים שלא חסר לנו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
למי שאין גינה פרטית לדעתי אין סכנה מהיטל המים, לפחות בגרסתו הנוכחית.

המכסה (32 מ"ק לחודשיים, עד 4 נפשות) די סבירה ואולי משפחות של 4 נפשות יחרגו קצת - משפחות של פחות מזה ממש לא.

אצלי אנחנו 4 נפשות ומגיעים לצריכה של 49 קוב כשאפילו עציץ אין לי.

פורסם
במקרא הטוב יפרסמו את המפלס האמיתי, אני אישית בטוח שאף אחד לא מתכוון לפרסם את גובה מפלס המים בכינרת.

סתם לידע כללי המס חל גם על חלק מאוכלוסית האנשים שלא משתמשים במים מהכינרת? (ירושלים ודרום הארץ)

יכול להיות שאני טועה בקשר למיקום.

חבל שאסור לדבר על פוליטיקה :( יש לי הרבה מה להגיד על הממשלה שלנו.

גם האילתים משלמים מס בצורת למרות שכל המים שלהם בכלל מגיעים ממתקן התפלה. לכן הגישו בגץ שהטענה המרכזית היא שהמס הזה לא שיוויוני כי האילתים לא צריכים לשלם אותו למשל.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אתה חיי יותר מדי טוב, מתקלח יותר מדקה וחצי ושותה יותר מדי תה. מס !

נכון שאני שותה הרבה תה אבל מצד שני אני עירקי אז לא נשאר הרבה מקום למים בכוס עם 10 התיונים.

פורסם

מה עם אור יהודה? לא יהיה לנו קובה לשבת

חוץ מזה תיון זה לאשכנזים, תמצית הרבה יותר טעים! שי, יש לך גם חליפת פסים על כפכפים מונחי לייזר?

in the face

with a chair

פורסם

מגיע לנו.

מי שמוותר על הכבוד שלו ושותק - מגיע לו שידרכו עליו.

מי שלא מוכן להשקיע חצי יום ולצאת לרחובות - מגיע לו שידרכו עליו.

פורסם

אצלי עם גינה בקיץ מגיעים לסביבות ה-65 קוב. כמובן שמרפי ארגן צינור טפטפת שנפרץ בקצה (השקייה אוטו') ולכן דווקא עכשיו יצא 110 לחודשיים = 2200 (!) ש"ח.

אני לא רואה איך אנשים עם גינות יוצאים מזה בפחות מ-1000 ש"ח בחודש.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

אני אגלה לך סוד.

מונה המים לא מזהה טפטוף. שים צינור מטפטף ותעבי אותו בין השתילים.

פורסם

אנשים עם גינות מקבלים כבר היום חשבון של 5 אלף ש"ח ומעלה, כל פעם מביאים לחדשות מישהו אחר שמקבל חשבון מים מפוצץ.

in the face

with a chair

פורסם
אצלי עם גינה בקיץ מגיעים לסביבות ה-65 קוב. כמובן שמרפי ארגן צינור טפטפת שנפרץ בקצה (השקייה אוטו') ולכן דווקא עכשיו יצא 110 לחודשיים = 2200 (!) ש"ח.

אנחנו משקים מהמים של המזגן.

עוד מעט נשכלל את זה :)

פורסם

הפתרון פשוט (אבל מאוד מעצבן), מייבשים את הדשא.

אני עושה זאת בימים אלה.:x

שי ז. כתב:

אני אגלה לך סוד.

מונה המים לא מזהה טפטוף. שים צינור מטפטף ותעבי אותו בין השתילים.

שי,

אני לא מבין בדיוק מה אתה טוען אבל אם אתה אומר שאני משקה את כל הגינה (800 מ"ר) בטפטפות במשך שעתיים מידי יום ואני לא אקבל על זה חשבון מים, זה פשוט לא נכון!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...