Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה אומר את זה על סמך ניסיון ספציפי עם פולו GTI או שסתם אתה מכליל את כל רכבי שנת 2000 באותה קטגוריה??? :?:roll:

דווקא בפולו GTI ספציפית כן מומלץ לתדלק 98 אם כי לא חובה...

דניאל

מומלץ? מומלץ אפשר להגיד לגבי כל אוטו שמתודלק 95 באופן קבוע.

כמו שאמרתי, היתרון הוא לטווח הרחוק- האוקטן נקי יותר ואיכותי יותר... אבל זה לא מתבטא בשינוי מורגש בהתנהגות הרכב!!

-אני בזמנו שאלתי לגבי סוג הדלק במאזדה 6 כי כשקיבלנו את הרכב היה רשום לפי היצרן שניתן לתדלק גם 95 וגם 98..

את הדברים האלה אני אומר על סמך מידע שקיבלתי ממהנדס בתחום הנ"ל שמבין בעיניין האוקטן ואופן העבודה במנוע שריפה פנימית.

זה הופך להיות רצוי ולא מומלץ במנועים היותר חדישים טכנולוגית!!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הורדת ממיר לאו דווקא אומרת שפיזית אין לך ממיר.

אפשר לפרק אותו, לרוקן אותו ,ולהחזיר אותו עם צינור מעבר בתוכו (למניעת רעשים עמומים) ואף אחד לא יידע לעולם :twisted:

רק שזה לא דבר לעשות לבד, כי אם תעשה את זה לבד - האונקולוג שלך כבר יידע על זה... :twisted:

תגיד לי, באמת נראה לך שאני אעשה כזה דבר לבד? :shock:

בשביל זה הולכים לאדם מקצוען בתחום האגזוזים ומשלמים לו 200 ש"ח.....

8)

בהמשך למה שנאמר על ריקון הממיר-

עשית את זה ,יפה, אבל גם התעסקת עם חומרים כימיים בתוך הממיר- לא מומלץ בכלל, וגם בטסט חוץ מהבדיקה של אם יש ממיר או לא בודקים גם את כמות הגזים הרעילים שפולט האוטו אז בטוח שזה לא מה שממש יעזור :!:

אני פירקתי את הממיר לגמרי, ובטסט כבר מסתדרים באיזו קומבינציה ישראלית טיפוסית... :wink:

הייתי בטסט , בדקו לי זיהום ,והפלא ופלא, הרכב נתן תוצאה של 0.2 ב CO...

רכבים שמזהמים ברמה התקנית במקור, הסרת הממיר לא תגרום להם לזהם יותר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אתה אומר את זה על סמך ניסיון ספציפי עם פולו GTI או שסתם אתה מכליל את כל רכבי שנת 2000 באותה קטגוריה??? :?:roll:

דניאל

כמו שאמרתי, היתרון הוא לטווח הרחוק- האוקטן נקי יותר ואיכותי יותר... אבל זה לא מתבטא בשינוי מורגש בהתנהגות הרכב!!

-אני בזמנו שאלתי לגבי סוג הדלק במאזדה 6 כי כשקיבלנו את הרכב היה רשום לפי היצרן שניתן לתדלק גם 95 וגם 98..

את הדברים האלה אני אומר על סמך מידע שקיבלתי ממהנדס בתחום הנ"ל שמבין בעיניין האוקטן ואופן העבודה במנוע שריפה פנימית.

שוב, אתה מדבר בהכללה ואני מדבר על המנוע הזה ספציפי!

בין מאזדה 6 ופולו GTI אין שום קשר...

דניאל

פורסם

דניאל

המנוע של הפולו GTI ידוע כמנוע שרגיש במיוחד לדלק מזוהם יחסית ...

נ.ב. אם אתה באמת חושב שמה שמוכרים לך בתור אוקטן 98 הוא באמת 98, אז חבל מאוד. בדיקות הוכיחו שהאוקטן 98 בארץ מתקרב בקושי לרמת 95 בחו"ל :!:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
שוב, אתה מדבר בהכללה ואני מדבר על המנוע הזה ספציפי!

בין מאזדה 6 ופולו GTI אין שום קשר...

דניאל

אה, הבנתי... טוב לא רציתי להיכנס לזה אבל בכל אופן:

ל-6 אני יודע שזה רק בגדר מומלץ..

לגבי הפולו אני לא יודע, אבל מה שכן, אמרו לי שמנועים שבאמת זקוקים לאוקטן גבוה הם בסגנון של מנועי ה-ב.מ.וו הוולוטרוניק וכד'.

אני לא חושב שמנוע של פולו gti באמת יגיב שונה לסוג האוקטן.

(פה אני כבר נכנס לאיכות המאוד ירודה בארץ של כל האוקטנים, כולל ה-98 שגם הוא מזוהם כמו ה-95)

בכל אופן שווה לבדוק לפי ספר היצרן.

(לא טענתי שדווקא לפולו זה מומלץ חד-משמעי, רשמתי באופן כללי ביותר 8) , אל תתפסו אותי במילים)

פורסם

אז זהו בזמנו בשנת 2000 הפסיקו את יבוא הפולו GTI עקב חוסר התאמה בדלק המומלץ למנוע לבין הדלק הקיים במדינתנו המתפתחת.

בעקבות זאת אני ממליץ לך כבעל GTI לתדלק 98 בלבד ללא החלפות מידי פעם!!!

וכל 5000 קילומטר אני מוסיף 44K.

בקשר לשיפורי מנוע???

אל תתחיל זה לא שווה את זה...

הציפ' לא תורם משמעותית כמו ברכב מוגדש!!!(בסביבות 8-10 כ"ס=1500 ש"ח בערך).

פילטר- הפילטר ברכב שלנו יושב מאחורי המנוע וקולט אוויר חם שיוצא מהמנוע ולא כמו שהוא אמור לשבת בקדמת הרכב ואז לקלוט אוויר קר, כך למעשה הוא לא ממש תורם ואף לדעתי לאחר שישב ברכבי פילטר כ-3 חודשים הוא מזיק.

אגזוז- לא תורם מבחינת כוח אלה סאונד ומראה.

ממיר- הרכב שלך אמרת שעבר רק 64000 קילומטר לכן הממיר שלו עוד לא סתום כך שלמעשה הורדתו לא תועיל לשום דבר!

מקווה שעזרתי ואם יש לך שאלות אז בכייף בפרטי! :D

GOLF GTI- THAT'S THE WAY I LIKE IT

פורסם
נ.ב. אם אתה באמת חושב שמה שמוכרים לך בתור אוקטן 98 הוא באמת 98, אז חבל מאוד. בדיקות הוכיחו שהאוקטן 98 בארץ מתקרב בקושי לרמת 95 בחו"ל :!:

ידוע,

רמת האוקטן הנחותה ידועה לי.

מה גם שה-95 בארץ שלנו הוא על הפנים אם כבר משווים לחו"ל.

פורסם

ודרך אגב BMW .... דבר שמאוד משפיע על רמת הדלק שמומלץ לתדלק בה את הרכב הוא היחס דחיסה של המנוע שנוטה ליהיות גבוהה קצת יותר במנועיים ספורטיבים ( כן ... גם כאלו קטנים בלי וולטרוניק ולא של BMW ... :) ) ובפולו GTI למיטב זכרוני הוא סביבות ה1-10.5 שזה די הרבה , בגדול .... תנסה מיכל ומיכל ... אם תרגיש הבדל בביצועים , תשמע צלצולים או תיהיה צריכת דלק שונה משמעותית לטובת ה98 ... תתפשר על החור בכיס ( כמו שאני עושה בS16 ) ....

אגב רוני איזה דלק מילאת בS16?

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אגב רוני איזה דלק מילאת בS16?

פשש, מזל שבכלל קראתי את זה... מילאתי 95. לא היה צורך ב-98. ניסיתי אותו פעם אחת ולא הרגשתי הבדל.

ועוד משהו קטן - למי שלא יודע הסקסו VTS מזהמת הרבה יותר מ-VTR למשל, בהפרש גדול. (זאת אחת הסיבות שבבריטניה ה-VTR נמכרת הרבה יותר). אולי בגלל זה היה לי CO גבוה בטסט...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני חדש פה

אבל בכל זאת הרשיתי לעצמי שאלה :

לפי מה ששמתי לב כשמישהו שואל על שיפורים מייד הוא הולך למנוע ולכוח סוס

השאלה :

כולם פה קונים מכוניות בשביל רייסים ברמזורים ???????

ואני אם הייתי משפר רכב כבר הייתי מחפש : הנאה , ביטחון , אמינות ובסיכומו של יום להגיע מנקודה א' לנקודה ב' הכי מהר / הכי בהנאה ( זה לא תמיד אותו דבר , ומי שחושב שכן אז שינהג בוולוו את כביש ערד סדום ואחר כך בMG או אפילו מינימיינור קופר , אם הוא לא יבין עדיין את ההבדל אז אנחנו לא באותו גל )

אז ....

מה קרה לשיפור צמיגים למשל ????? ולאו דווקא חתך נמוך אלא גומי איכותי יותר

מתלים ?

לא מכיר את הפולו GTI אבל ב205 GTI למשל הייתי משפר בלמים ( נתקלתי בשתיים שבעת האטה חריפה באמצעות ברקס + מנוע הגלגלים הקדמיים היו מתחילים לקפוץ בבתי גלגלים ומכריחים להוריד מהירות לפני הסיבוב יותר מהנידרש )

ואלה סתם דוגמאות

לסיכום השאלה המוזרה שלי הנה עוד רעיון לשיפור :

קח את הכסף שים אותו כהשקעה בבנזין וסע לטייל עם האוטו שלך , אחרי איזה אלפיים ק"מ של נסיעות בשביל הכייף ולנסות לאט לאט דברים אני בטוח שהאוטו ייסע לך יותר מהר

עפר (סתם דיעה שלי , אני בלאו הכי לא מבין כלום בכלום 8) )

פורסם
אני חדש פה

אבל בכל זאת הרשיתי לעצמי שאלה :

לפי מה ששמתי לב כשמישהו שואל על שיפורים מייד הוא הולך למנוע ולכוח סוס

השאלה :

כולם פה קונים מכוניות בשביל רייסים ברמזורים ???????

ואני אם הייתי משפר רכב כבר הייתי מחפש : הנאה , ביטחון , אמינות ובסיכומו של יום להגיע מנקודה א' לנקודה ב' הכי מהר / הכי בהנאה ( זה לא תמיד אותו דבר , ומי שחושב שכן אז שינהג בוולוו את כביש ערד סדום ואחר כך בMG או אפילו מינימיינור קופר , אם הוא לא יבין עדיין את ההבדל אז אנחנו לא באותו גל )

אז ....

מה קרה לשיפור צמיגים למשל ????? ולאו דווקא חתך נמוך אלא גומי איכותי יותר

מתלים ?

לא מכיר את הפולו GTI אבל ב205 GTI למשל הייתי משפר בלמים ( נתקלתי בשתיים שבעת האטה חריפה באמצעות ברקס + מנוע הגלגלים הקדמיים היו מתחילים לקפוץ בבתי גלגלים ומכריחים להוריד מהירות לפני הסיבוב יותר מהנידרש )

ואלה סתם דוגמאות

לסיכום השאלה המוזרה שלי הנה עוד רעיון לשיפור :

קח את הכסף שים אותו כהשקעה בבנזין וסע לטייל עם האוטו שלך , אחרי איזה אלפיים ק"מ של נסיעות בשביל הכייף ולנסות לאט לאט דברים אני בטוח שהאוטו ייסע לך יותר מהר

עפר (סתם דיעה שלי , אני בלאו הכי לא מבין כלום בכלום 8) )

הבחור מתעניין בשיפורי כוח - זכותו. אתה מוזמן להמשיך לשוטט בפורום , אני בספק אם תגיע למסקנה שהרוב פה מתעניין בקו ישר, אלא להפך. גם שואל השאלה מודע לדעה הרווחת פה בפורום, אבל אם הוא החליט ששיפורי כוח זה מה שהוא רוצה, ננסה לעזור גם בזה. ההשוואה בין 205GTI, לפולו GTI בבלמים - מוזרה. מעניין מה היה מצב הבולמים (לא בלמים) ב 2 ה205GTI שבהם תיארת את הבעיה.

ועכשיו כמה תוספות לנושא השירשור:

יש לא מעט רכבים שחייבים 98 והם לא BMW, לדוגמא קליאו ספורט.

לא הייתי משפר רכב מיד לאחר הקניה, גם אם השיפור הוא קל ונותן הרבה כוח (נניח מנוע 1.8T) סע עם הרכב, תכיר אותו יותר טוב, ואז גם תרגיש יותר את השיפור כי יהיה לך השוואה טובה יותר למצב הקודם.

אני גם בעד (כמו שאמר DRUGSTORE) להביא את הרכב למצב תקין לחלוטין ואז להמשיך הלאה. הייתי גם מעיף מבט במצב הצמיגים, במידה והם מקוריים משנת 00 הייתי מחליף אותם גם אם הם ניראים טוב.

תהנה מהרכב!

גיא

פורסם

אני מסכים עם כל מה ש-guy והחברה לפני רשמו.

לא טענתי שרק מנועי ה-BMW בדוגמת הוולוטרוניק וכד' הם שצריכים את האוקטן הגבוהה.

מן הסתם שרוב מכוניות הספורט ידרשו אוקטן גבוה בשל טכנולוגית המנוע ויחס הדחיסה.

מצטער אם לא הבנתם אותי נכון.. :wink:

בכל מקרה, תמיד כדאי לעבוד כמו כמו שהציעו כן מקודם:

לנסות מיכל למיכל עם שני סוגי הדלקים!

מרגישים הבדל משמעותי? לא מפריע לחשבון הבנק? תמלאו 98!

לא מרגישים הבדל? המנוע מסתדר בסדר גמור עם האוקטן הנמוך יותר? חבל על הכסף שנזרק בתדלוק של ה-98.

פורסם

בנזין 98 איננו "נקי" יותר מבנזין 95. להיפך, יש בו אחוז תוספים גבוה יותר.

ההבדל היחיד הוא בעמידות לדטונציה - כלומר ברגישות של הדלק לתופעת ההתפוצצות הספונטנית במנועים עם יחס דחיסה גבוה.

אז תיאורטית, מי שהרכב לא מצלצל לו ב-95, לא ירגיש הבדל במעבר ל- 98.

אבבבבבללללל - במכוניות מסויימות, ואני די בטוח שבמכוניות קונצרן פולקסווגן המודרניות יש חיישן לדטונציה (knock sensor) שמזהה את התופעה, כך שהמנוע מפצה על הדלק הרגיש והתוצאה היא ירידה בביצועים. במכוניות כאלו, בהחלט ייתכן שנוסעים על 80% מהיכולת של המנוע, ושימוש בדלק בדירוג אוקטאן גבוה יותר יגרום למחשב לשחרר את הסוסים שהוא חנק.

בחור אחד אפילו סיפר לי שהוא תדלק עם דלק מטוסים באוקטאן 110 באדיבות תקציב חיל האויר, ואחרי כמה קילומטרים, המחשב התחיל להרטיב בלמטה מעונג והרכב התחיל לטוס. אין לי מושג אם הוא שיגל לי את השכל - אבל תיאורטית זה אפשרי. כנ"ל בשימוש באוקטאן בוסטר.

בכל מקרה - שווה לך לתדלק מיכל מלא של 98 ולהשוות מול מיכל מלא של 95. רצוי באותם תנאי מזג אויר ונהיגה.

פורסם
בנזין 98 איננו "נקי" יותר מבנזין 95. להיפך, יש בו אחוז תוספים גבוה יותר.

תוספים כן, מזהמים לא. מזהמים = מיני גופרית וחנקות, או סתם פחמימות ארוכות יותר מהדרוש שלא יצאו בזיקוק.

אבבבבבללללל - במכוניות מסויימות, ואני די בטוח שבמכוניות קונצרן פולקסווגן המודרניות יש חיישן לדטונציה (knock sensor)

אתה צודק, יש שני חיישנים כאלה, אבל אני לא בטוח שיש אותם במנועים לא מוגדשים.

בחור אחד אפילו סיפר לי שהוא תדלק עם דלק מטוסים באוקטאן 110 באדיבות תקציב חיל האויר, ואחרי כמה קילומטרים, המחשב התחיל להרטיב בלמטה מעונג והרכב התחיל לטוס. אין לי מושג אם הוא שיגל לי את השכל - אבל תיאורטית זה אפשרי.

יכול להיות שהוא ספציפית שיגל את השכל, אבל במרוצים משתמשים די קבוע בדלק AvGas שהוא דלק תעופתי (Av = Avionic), נדמה לי שהאוקטן שלו מסומן כ-100/110 (שכחתי מה זה אומר שיש שני מספרים). מאוד נפוץ בשימוש במנועי 1.8T.

לטובת אופציית שיגול השכל יש להוסיף שעם זאת למיטב ידיעתי ללא מיפוי מחדש המחשב לא יסתגל לדלק הזה מעצמו. התכנות שלו מיועד להפחית boost ולהקדים הצתה במקרה של knock, אבל הוא לא יגדיל boost רק בגלל שאין בעיות. המחשב הוא לא הרפתקן.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

לכל יוצאי חיל האוויר...

יש לי ידידה בבסיס שהיא בוחנת דלקים (מהחנונים שלמדו כימיה, יאק) ושאלתי אותה פעם מה יקרה אם אני אשים אוקטן 110 באוטו שלי... אז היא אמרה לי שבדס"ל (דלק סילוני) יש חומרים נגד קפיאה ועופרת, שפשוט מאוד "ידביקו" מנועי 4 פעימות בטמפרטורה רגילה.

לכן הפנימו והשכילו - לא מומלץ (גם אם כתוב בספר רכב: "אוקטן 95 ומעלה")

למישהו יש בעיה עם מקום מאחורה??? שיפנים!

• תוכן חדש...