Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[מדובר בהזרקה]

הצילצולים מופיעים בעת מאמץ, וכן בטורים נמוכים בהילוך גבוה.

מעיון בשרשורים דומים ראיתי שישנם לא מעט סיבות פוטנציאליות

לבעייה, ע"מ לחסוך בפוסטים בסגנון "אולי זה X", אני אכתוב את

הסיבות שיכולות להיות אולי הגורם לבעייה, ואשמח אם מישהו יוכל

לצמצם את הרשימה, או לתת סדר עדיפויות לבדיקה.

- פריצת מחזירי שמן = חדירת שמן לתאי שריפה = דטונציה.

- הצתה לא מכוונת.

- מצתים / חוטי הצתה תקולים.

- בית מצערת, חיישן TPS.

- פיח בבוכנות.

- מזרקים סתומים.

- לחץ דלק לא תקין (פילטר, או משאבת דלק שגורם לתערובת ענייה)

- רדיאטור סתום, קירור לא מספיק של המנוע.

- חיישנים.

אני יצאתי מבולבל.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

צלצולים במנוע אינם מעידים על שריפה דטונטיבית ולמעשה אין קשר.

כיוון הצתה ומכלולי הצתה-חוטים ומגעים,וכיוון מערכת דלק יכולים לפתור את הבעיה,והדברים שצינתי אינם יכולים לפתור בעיות דטונציה,

בשריפה דטונטיבית יש דווקה יותר סימנים של הצתה מאוחרת ולא צלצולים שמעידים דווקה על הצתה מוקדמת.

דטונציה נגרמת לרוב כתוצאה מפיח בראש שגורם לתערובת הדלק והאוויר להצמד לפינה חמה "ולהתחבא",ולאחר פיצוץ ההצתה המקורי ,מתרחשת "הצתה" נוספת של התערובת התקועה ,השריפה השניה נובעת מהתלהטות הפיח.

פורסם

אז עכשיו אני עוד יותר מבולבל:turn-l:

איך אוכל לדעת אם אצלי זה צלצולים או דטונציה (חוץ מהרעיון לקחת אותך לסיבוב איתי)?

אוכל לתאר את הרעש כקרקוק מתכתי, בשילוב עם חוסר סחיבה בעת עומס, בעיקר בהילוכים שלישי ורביעי, וכשהמנוע קר שמתי לב שזה כמעט לא קורה.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

אל תתבלבל.

הדרך הפשוטה ביותר היא לקחת את הרכב לבדיקה במוסך,דטונציה אופינית בדרך כלל ברכבים ישנים,או לחלופין רכבים שהצטבר בהם פיח רב בגלל סיבה כזאת או אחרת,כגון שמן שנשרף בחלל השריפה,או תערובת עשירה מידי במשך תקופה ארוכה.

בדוק את מצב המצתים,האם הם מפויחים בצורה חריגה?,לדעתי שווה לך להתיעץ עם מוסך אמין,גם אם אין בעיה של דטונציה,הנזק מהצתה לא מכוונת הוא לא נעים,בפרט בטווח בינוני וארוך.

בהצלחה.

פורסם

כן!

בעקבות נזילת שמן הוציאו את המפלג להחלפת הגומיה (שחורה קטנה). הכיוון של המפלג סומן לפני כן.

בכל מקרה, התופעה הייתה גם לפני כן רק שעכשיו היא החמירה.

וכדי להוסיף בלבול אציין שלפני חודש השתמשתי בK44 בשביל טסט, לא יודע אם יש קשר אבל עלו לי בראש שני אפשרויות:

1. התוסף ספח עימו ג'יפה שהצטברה בפילטר דלק / מזרקים.

2. הפיח שהתנקז בבוכנות שינה במעט את יחס הדחיסה.

יש הגיון בזה או שאני מדבר שטויות?:roll:

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

הבקר שיניתי במעט את כיוון ההצתה(סיבוב המפלג מעט כלפי הרדיאטור), אמנם הוריד במעט את הסל"ד, אך פתר לבנתיים את בעיית הצלצולים (שכבר לא יכלתי לשמוע).

אני לא מאמין שזו הסיבה לבעייה, אלא כנראה בא כפיצוי (איחור/קידום הצתה).

בכל מקרה אשמח לדעת את הסיבה איך שינוי בהצתה גרם לזה, והאם מה ששיניתי (בלי בדיקת וואקום) יכול לגרום לנזק מסויים?

תודה.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

כאשר התערובת נכנסת לתא השריפה הניצוץ צריך להיות כמה מעלות לפני נמ"ע מה שקורה שהניצוץ לא מגיע בזמן ולכן התערובת לא נשרפת במלואה (דטונציה).

ולגבי הבעיה שהייתה לך ברכבים בדר"כ אין הוקוס פוקוס לא סתם שאלתי אותך אם הייתה התעסקות במפלג אלא כי הוא סיבה מספיק טובה לבעיה ואם הייתה התעסקות אז לא כיוונו נכון.

• תוכן חדש...