Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכל המכובדים.

היום קרה לי מקרה מוזר\מחשיד עם ה C5.

נסעתי מלוד לירושלים, עם רכב די עמוס, במהירות קבועה של 110 קמ"ש, ואחרי שעצרתי במחסום בכניסה לעיר, ורציתי להמשיך לנסוע, הרכב "נתקע" בהילוך ראשון, וסירב להעביר לשני. אותה התופעה גם באוטו' וגם בטיפטרוניק..

עצרתי בצד למס' דקות, (ללא כיבוי המנוע), ואחרי מס' דקות הכל הסתדר לפתע, והמשכתי לנסוע כרגיל.

השאלה שלי האם יש לגיר מערכת הגנה ש"תוקעת" אותו בהילוך נמוך כשהוא מתחמם יותר מדי?

רציתי לבדוק את מפלס שמן גיר, אך לא מצאתי את המדיד.

בתודה מראש, איוון.

LEON אדומה

GOLF כחולה

פורסם

עד כמה שאני נתקלתי ומה שידוע לי, הגיר כשיש לו תקלות עובר להילוך שלישי ולא משתמש בשום הילוך אחר.

תקיעה בראשון לא מוכרת לי, אני מקווה שלא מדובר בבעיה מכנית או שחיקה. אם זה חוזר כדאי לבדוק שמן גיר לפני שמוציאים סכומים.

פורסם

אי החלפת הילוכים כאשר התיבה הילוכים אינה תקועה בהילוך חירום (שלישי או שני) לרוב נגרם עקב חיישן מהירות לא תקין.

אמורה להרשם במקרה כזה תקלה במערכת בקרת התיבה האוטומטית ולכן שם פעמיך למוסך.

פורסם

אכן במקרה תקלה הגיר נתקע בהילוך שלישי אבל בד"כ זה אמור להיות מלווה בהתראה על תקלת גיר.

רק כיבוי והדלקה של המנוע מבטלות את התנהגות החרום של הגיר (אם התנאים לתקלה הוסרו או אינם משמעותיים) כמובן שנשאר רישום התקלה במחשב.

מה זה בדיוק נתקע בראשון? באיזה סל"ד הייתה? ובאיזו מהירות?

בזמן ההתרחשות היית בעליה ונתת הרבה גז?

• ספונסר פורום
פורסם

תקלה ידועה ברכבי VAG בעלי תיבת הילוכים מטיפוס 01M שנוזל התיבה מתחמם אחרי נסיעה ארוכה

בעומס, ואחרי עצירה התיבה לא תעלה הילוך (מעל 135 מעלות )אלא תיסע בראשון.

אם טמפ השמן תעלה עוד ל 140 מעלות התיבה תיכנס להילוך שלישי קרי הילוך חירום.

עצירה של חמש דקות בצד תגרום לירידה של החום מתחת ל 135 מעלות והתיבה תחזור

לתפקד רגיל .

התסמינים שהופיעו אצלך מאד דומים אבל אני לא יודע אם בתיבות האלו מטיפוס AL4

קיימת נטייה להתחממות נוזל התיבה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ראשית כל, תודה רבה לכל המגיבים!

במהלך השבוע אני אכניס את הרכב למוסך ע"מ לבדוק מה בדיוק הסיפור.

ל-NightDriver: כאשר התחלתי לנסוע אחרי עצירה מוחלטת במחסום, כלומר ממהירות אפס, הרכב לא העביר להילוך שני, הסל"ד והמהירות עולים, והגיר נשאר בראשון. אותה הרגשה כמו לנסוע בהילוך ראשון ברכב ידני.

ל-מוסך רון: זה בערך מה שחשבתי, אבל לא הייתי סגור על עצמי. השאלה האם סביר שזה קרה, או שיש תקלה מגיר..

ושוב, תודה לכולם!

LEON אדומה

GOLF כחולה

• ספונסר פורום
פורסם

גם אם התיבה מתחממת זוהי בעיה שצריך לפתור בדחיפות .

אני לא יודע לגבי הרכב שלך האם יש נטיה לסתימות במצנן התיבה

או שמצנן התיבה לא מספיק יעיל באקלים שלנו ,

בפורום הזה יש מומחים לרכבי PSI שהם בוודאי מכירים את המערכת הזאת טוב ממני

חכה לתשובות של איציק נ או ספי .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

הבוקר ביקרתי במוסך מורשה.

אחרי נסיעת מבחן, בדיקת שמן גיר ובדיקה ויזואלית של הרכב מלמטה, הוסבר לי כי הקולר (רדיאטור) של הגיר כנראה סתום והומלץ לי להחליפו בעלות של בערך 2200 ש"ח (אם זיכרוני אינו מטעה אותי). מיותר לציין כי סירבתי להצעת מחיר כ"כ רצינית אחרי בדיקה כ"כ לא רצינית, שאפילו לא כללה פירוק החלק ובדיקתו בנפרד.

לאחר מכן הציעו לי לפרק את הרדיאטור הנ"ל ולשלוח למכון רדיאטורים על מנת לנסות ולפתוח סתימה שכנראה ישנה, אך גם לזה לא הסכמתי כי לא התחשק לי לשלם דמי תיווך למוסך.

ועכשיו אני מבקש את עזרת הפורום:

לאן כדאי לגשת לבדוק את הנושא יותר לעומק ולצאת בפחות נזק?

בתודה, איוון.

LEON אדומה

GOLF כחולה

פורסם

איך הם יודעים שיש סתימה? האם הם בדקו לאיזה מעלות מגיע השמן גיר?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

קודם כל כדאי להתחבר למחשב ולוודא שאכן רשומה שם תקלה של חום.

אם התשובה חיובית אז האם היו חסרים לך מים והיית מוסיף מפעם לפעם מים רגילים

אם כן אז יכול להיות שיש חול במערכת ונוצרה סתימה. אם הרכב לא "אוכל" מים ונוזל הקירור לא מכיל בוצה של חול וחלודה לא בטוח שיש לך שם סתימה.

במקביל הייתי אולי מחליף את נוזל הקירור ברכב. אם הוא לא הוחלף הרבה זמן. יכול להיות שהחלפת נוזל הקירור תשחרר קצת בוץ וחול מהמערכת וזה קצת יועיל.

או תנסה אולי לפתוח רק את הצינור הקטן שמגיע מהגיר ומתחבר לתחתית הרדיאטור הראשי. במקור הוא תפוס עם קליפס מהדק שכל פלייר פותח אותו ותראה אייזה מים יוצאים משם ובמקביל תשלים את נוזל הקירור שאתה מאבד (רק תקפיד לפתוח את ברזי ניקוז האויר בראש הרדיאטור ובצנרות כאשר אתה משלים את נוזל הקירור).

לגשת למוסך להחליף את הרדיאטור של הגיר תוכל תמיד...

פורסם

קצת לא ברור לי מה אתה מציע מה הקשר בין שמן תיבה לנוזל קירור?

האם השמן של הגיר מתקרר ע''י נוזל הקירור? או שהשמן עובר בתוך רדיאטור ומתקרר ע''י האוויר?

אמנם תמיד ניתן להחליף רדיאטור אבל אני היתי נזהר מאוד מלהתעסק עם הגיר הזה, יש למצוא פתרון במהירות מירבית בכדי למנוע נזק רציני לתיבה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...