Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[הערה למנהלים - ניתן בכיף לנעול את השרשור ללא תגובות. מטרתו ארכיונית בלבד.]

תיאור התקלה: דוושת בלם ספוגית - קרי נדרשת לחיצה עמוקה כדי להגיע לדרגת בלימה מספקת. בקיצור, האוטו לא בולם.

איבחון: שני מכונאים (לא של PSA) ומתקן בוסטרים רק ידעו לומר לי שמגבר הבלם תקין וש-"כנראה שככה זה". בעסה. צינורות הבלימה תקינים. רפידות תקינות. צלחות תקינות. נוזל בלמים בכמות מספקת.

הפתרון: איציק נ. :!:

איציק עשה סיבוב ואישר שהבלמים לא תקינים. הציע לנקז את מערכת הבלמים.

בוצע ניקוז של נוזל הבלמים והחליף לנוזל בלמים חדש DOT 4. חבל מאוד שהוא לא הביא מצלמה, כי אז הייתם רואים את הגועל נפש השחור-ירוק במרקם מימי שיצא מהאוטו שלי. נראה כאילו לא הוחלף מעולם, אפילו שבהיסטוריה של הרכב מצוין שהוחלף בסוף 2000.

כעת - התחושה הספוגית הוחלפה בדוושה קשיחה ועירנית. לחיצה קלה על דוושת הבלם נותנת תגובה שקודם לכן הייתה מתקבלת רק בדריכה אגרסיבית. האוטו בולם.

מסקנות: להחליף נוזל בלמים כשצריך. ו...הכיטוב איציק. :D

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

-בעת ניקוז נוזל הבלמים, האם אתה קודם מרוקן את כל הנוזל מהמערכת - פתיחה של כל הסוגרים ופימפום עד ליציאת אוויר מכל הצינורות (ואני בכלל שוקל לעשות את זה עם קומפרסור) או הכוונה היא לפתיחה של זוגות-זוגות של סוגרים (קודם קדימה אח"כ אחרוה למשל?)

רון.

-ואם ישנה דרך שלישית טובה יותר הייתי שמח לשמוע עליה..-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
-בעת ניקוז נוזל הבלמים, האם אתה קודם מרוקן את כל הנוזל מהמערכת - פתיחה של כל הסוגרים ופימפום עד ליציאת אוויר מכל הצינורות (ואני בכלל שוקל לעשות את זה עם קומפרסור) או הכוונה היא לפתיחה של זוגות-זוגות של סוגרים (קודם קדימה אח"כ אחרוה למשל?)

רון.

באם אינך יודע לבצע זאת, אל תתעסק בכך.

תיקון בלמים ובכלל זה החלפת/ניקוז נוזל בלמים רצוי שיעשה במוסך.

נראה כאילו לא הוחלף מעולם, אפילו שבהיסטוריה של הרכב מצוין שהוחלף בסוף 2000.

נו מה הפליאה :?

הרי ההמלצה/דרישה לגבי החלפת נוזל בלמים היא כל שנתיים או כ-40K ק"מ, המוקדם שבינהם.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
בלה בלה..אפילו שבהיסטוריה של הרכב מצוין שהוחלף בסוף 2000,בלה..בלה

כל שנתיים צריכים לרענן נוזל בלימה (אם לא ידעת/איציק לא תידרך אותך עדיין).

פורסם

רון.

באם אינך יודע לבצע זאת, אל תתעסק בכך.

תיקון בלמים ובכלל זה החלפת/ניקוז נוזל בלמים רצוי שיעשה במוסך.

עמית

תודה על הדאגה, כמצודד באסכולת ה"גם אם אין לי נסיון אני רוצה לדעת" הייתי מבקש תשובה לשאלה שלי....

רון.

-אגב עמית, גם במוסך ישנה פעם ראשונה, בה מוסכניק מחליף נוזל בלימה, וכדרך אגב, יש לי נסיון בנושא, וברצוני להעשיר אותו על ידי למידה מנסיונם של חברי הפורום האחרים פה, ושוב, תודה על הדאגה-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
בלה בלה..אפילו שבהיסטוריה של הרכב מצוין שהוחלף בסוף 2000,בלה..בלה

כל שנתיים צריכים לרענן נוזל בלימה (אם לא ידעת/איציק לא תידרך אותך עדיין).

סליחה על הניסוח הקלוקל. כוונתי הייתה שנוזל הבלמים נראה גריאטרי - לא בן שלוש אלא בן תשע. לא שאני מבין גדול בזה, אבל המילים "נראה כאילו לא החליפו אף פעם" הם של איציק ולא שלי.

את ההיסטוריה של הרכב הוצאתי רק לאחרונה, ועד אז לא ידעתי בדיוק מה המצב. מסתבר שהרכב טופל במסירות במורשה עד נקודה מסויימת לפני כשנה, ומאז הוזנח יחסית. קיויתי שנוזל הבלמים הוחלף על אף הטיפול הלקוי. אני מודע היטב לזמנים המומלצים לטיפולים תקופתיים, ומאז שהגיע לידי הרכב מטופל במסירות שיש כבר שאומרים שהיא מופרזת. :wink:

מטרת ההודעה הייתה לעזור ל-"צעיר" הבא להתגבר על איבחון כושל.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

פורסם

זה שטיפולים לא הופיעו במחשבים של לובינסקי לא אומר בהכרח שהם לא בוצעו.

יתכן ובעל הרכב טיפל במוסך לא מורשה/לבד.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
זה שטיפולים לא הופיעו במחשבים של לובינסקי לא אומר בהכרח שהם לא בוצעו.

יתכן ובעל הרכב טיפל במוסך לא מורשה/לבד.

צודק. מה ששכחתי להוסיף הוא שעקב המצב הלא-מדהים (אם כי לא רע) של האוטו רגע לפני טיפול 120,000 שעשיתי כשקיבלתי אותו, ועלון פרסומי של אחד מטיפולי ה-120 שקל המהוללים עליהם דובר רבות אותו מצאתי בתא הכפפות אחרי הרכישה...

:evil:

פורסם

רון.

למיטב ידיעתי(ואיציק יתקן אותי), במס' פוייקטים(כולל הנוכחי) של תיקון מע' הבלמים, איציק לא מציין את תהליך החלפת/ניקוז נוזל הבלמים מחשש שהמהלך יבוצע ע"י אדם שאינו בקיא בתהליך והתוצאות יהיו הרי-אסון.

עמית

פורסם
האם כאשר נוזל בלמים מתיישן הוא מאבד את כושרו שלא להדחס?

כן. כפי שציינתי אצלי הוא היה כבר במרקם של מים ולא של שמן. כמו כן, מלבד התחמצנות של הנוזל עצמו, עלול גם להיכנס אוויר למערכת אם לא נוקזה כראוי, מה שסביר גם כן שקרה אצלי.

למיטב ידיעתי(ואיציק יתקן אותי), במס' פוייקטים(כולל הנוכחי) של תיקון מע' הבלמים, איציק לא מציין את תהליך החלפת/ניקוז נוזל הבלמים מחשש שהמהלך יבוצע ע"י אדם שאינו בקיא בתהליך והתוצאות יהיו הרי-אסון.

עמית

:mm_yeah:

במקרה שלי, הוא אפילו לא נתן לי להתקרב לאוטו בזמן הביצוע, אלא נעזר במישהו מנוסה יותר. ועל כך אני שמח.

הבטיחות קודמת לכל.

רון, אני בספק שתקבל תשובה בפומבי מעל דפי הפורום. אני מציע שתיצור קשר עם איציק בה"פ או תגיע לאחד המפגשים ותנסה לשכנע אותו להדריך אותך (סליחה על השיסוי, איציק :wink: ).

פורסם
האם כאשר נוזל בלמים מתיישן הוא מאבד את כושרו שלא להדחס?

קבל קישור למאמר ממבית מדרשם של שכננו מ"פול-גז" -

http://www.fullgaz.co.il/tech/brakes2.html

אמנם המאמר מדבר על אופנועים ורכיבה, אך הוא נכון גם למכוניות.

עמית

פורסם

רון.

עמית

:mm_yeah:.

Lythos205 (אורי), תודה :oops::D

בנוגע לשאר השאלות:

1. נוזל הבלמים מאחור נראה כאילו לא הוחלף מעולם. יצא שחור בצורה קיצונית להחריד. לא תקין ולא סביר אפילו ל-4 שנים.

2. נוזל הבלמים מלפנים יצא יחסית בסדר, אבל בגוון ירקרק מוזר (כמו נוזל הידראולי של סיטרואן). מבחינתי, לא תקין ולא צריך להיות כך.

3. מניסיוני על רכבים יותר חדישים, בלובינסקי דיי מתעצלים לנקז נוזל בלמים מאחור. לא יודע למה אבל ברוב המקרים זה יוצא רע.

4. משאבת הבלם בפג'ו הנ"ל מחולקת ל 2 ערוצים (הצלבה). ערוץ אלכסוני של הרכב והשני את הנגדי לו - קיימת מחיצה בין המיכל של כל ערוץ.

לצורך ניקוז המיכל פשוט היה צורך בניקוז טוטאלי של הנוזל מ-2 הערוצים של מע' הבלימה ברכב ואז מילוי מחדש וניקוז אויר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בנוגע לשאר השאלות:

1. נוזל הבלמים מאחור נראה כאילו לא הוחלף מעולם. יצא שחור בצורה קיצונית להחריד. לא תקין ולא סביר אפילו ל-4 שנים.

2. נוזל הבלמים מלפנים יצא יחסית בסדר, אבל בגוון ירקרק מוזר (כמו נוזל הידראולי של סיטרואן). מבחינתי, לא תקין ולא צריך להיות כך.

3. מניסיוני על רכבים יותר חדישים, בלובינסקי דיי מתעצלים לנקז נוזל בלמים מאחור. לא יודע למה אבל ברוב המקרים זה יוצא רע.

4. משאבת הבלם בפג'ו הנ"ל מחולקת ל 2 ערוצים (הצלבה). ערוץ אלכסוני של הרכב והשני את הנגדי לו - קיימת מחיצה בין המיכל של כל ערוץ.

לצורך ניקוז המיכל פשוט היה צורך בניקוז טוטאלי של הנוזל מ-2 הערוצים של מע' הבלימה ברכב ואז מילוי מחדש וניקוז אויר.

.

איציק

ברצוני לחזק את האמירות של איציק ולתרום מנסיוני:

אכן, אפילו במוסך מאוד מסודר ומקצועי ברשת של לובינסקי (הלא הוא מרום הצמרת) לא כל מכונאים אוהבים לעבוד כמו שצריך. בטיפול האחרון ביקשתי חידוש נוזל בלמים ונדהמתי לגלות שמכונאי לא מתכוון לבצע ניקוז נוזל ישן כלל וכלל - הוא הוציא את הנוזל הישן מהמיכל ע"י מזרק גדול, פירק ושטף את המיכל, ומילא אותו בחזרה בנוזל חדש. רק אחרי פניה למכונאי ראשי בוצע ניקוז אוויר, אך גם בצורה לקויה למדי (ללא צינור שקוף המאפשר לזהות בועות אוויר קטנות במע')...

דרך אגב, איציק, המע' מחולקת בהצלבה - קידמי ימין אחורי שמאל ניזונים מחצי ראשון של המיכל, וקידמי שמאל אחורי ימין - מחצי השני של המיכל.

P.

פורסם
אכן, אפילו במוסך מאוד מסודר ומקצועי ברשת של לובינסקי (הלא הוא מרום הצמרת) לא כל מכונאים אוהבים לעבוד כמו שצריך. בטיפול האחרון ביקשתי חידוש נוזל בלמים ונדהמתי לגלות שמכונאי לא מתכוון לבצע ניקוז נוזל ישן כלל וכלל - הוא הוציא את הנוזל הישן מהמיכל ע"י מזרק גדול, פירק ושטף את המיכל, ומילא אותו בחזרה בנוזל חדש. רק אחרי פניה למכונאי ראשי בוצע ניקוז אוויר, אך גם בצורה לקויה למדי (ללא צינור שקוף המאפשר לזהות בועות אוויר קטנות במע')...

טוב. אני לא יכול להתאפק.

נחשו באיזה מורשה טופל הרכב שלי ביד הקודמת? :mad:

• תוכן חדש...