Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תלונות קשות לגיר AL4 רק אני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעו,זה כבר ממש מציק,אני מדבר על רכב פיג'ו 307 2007.הגיר עצמו על הפנים,הוא מסרב הרבה פעמים קיק,אין בו העברה חלקה בין 1 ל2 ,כל צומת שמאיטים מרגישים כאילו ירד הילוך,אני ממש לא מסתדר עם הגיר הזה,רוב הזמן אני בטיפוטרוניק שגם שם הוא מסרב לפעמים להוריד.

אני נוהג על מאזדה 3,שם הגיר תענוג,נותן קיק מתי שצריך,העברה חלקה,הכל טוב ויפה כמו אוטמט.

פורסם
שמעו,זה כבר ממש מציק,אני מדבר על רכב פיג'ו 307 2007.הגיר עצמו על הפנים,הוא מסרב הרבה פעמים קיק,אין בו העברה חלקה בין 1 ל2 ,כל צומת שמאיטים מרגישים כאילו ירד הילוך,אני ממש לא מסתדר עם הגיר הזה,רוב הזמן אני בטיפוטרוניק שגם שם הוא מסרב לפעמים להוריד.

אני נוהג על מאזדה 3,שם הגיר תענוג,נותן קיק מתי שצריך,העברה חלקה,הכל טוב ויפה כמו אוטמט.

היו לי בשתי c5 חדשות תלונות דומות, שנפתרו לאחר טיפול. זה לא המצב התקין, אם כי קורה כנראה לרבים מאד. זה דורש סבלנות במאבק מול המוסך/יבואן, כי לא רואים תקלה במחשב, וזה כאילו "עניין של טעם". למרבה המזל נדלקה לי נורה של הגיר פעמיים, כאשר בפעם השניה גם הופיע מספר התקלה. החלפת שסתומי גיר העלימה את הבעיה. ברכב השני אני לא יודע מה עשו, כי היה שייך לליסינג, אבל גם שם בביקור השלישי במוסך העלימו בסוף את התופעה.

פורסם

בתור אוהב הילוכים.

אני נוהג על מזדה 3,קליאו B ואופנוע.

הדבר היחידי שטוב בגיר של מזדה זה שאפשר להעביר הילוכים בצורה ידנית.

כל צומת שמאיטים מרגישים כאילו ירד הילוך

אם אתה יודע להעביר הילוכים,שאתה מגיע לצומת אתה צריך להוריד הילוך.

AL4 עושה את זה,הגיר של מזדה לא עושה את זה.

שנכנסים לסיבוב צריך להוריד הילוך,עם מזדה נכנסים לסיבוב בהילוך גבוה,AL4 מוריד הילוך.

אבל מה.

המחשב של AL4 מתקלקל פעם בחודש.

אייל

פורסם

האם הרכב משומש? אם כן יכול להיות שזו הבעיה.

בגיר אמור ללמוד את צורת הנהיגה שלך. אם בעלים הקודמים לא נהג בצורה אגרסבית ולא דרש קיק דאון אז הרכב למד את זה. כאשר אתה מגיע ונוסע אחרת יקח למחשב זמן להבין את השינוי ולהערך בהתאם.

אם הרכב לא משומש אז כל הפסקה למעלה מיותרת. אבל מצד שני אם שמת לב לזה רק עכשיו (שנתיים כשהרכב על הכביש) אז אולי הבעיה היא לא בגיר.

פורסם

שמעתי שמבצעים לגירים האלה עידכוני תוכנה ולפעמים זה עוזר. שווה לנסות נראה לי.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

הגיר לא לומד שום דבר.

יש לגיר מספר תוכנות (מפות)להחלפת הילוכים, כמו למשל תוכנת חיסכון, תוכנת ספורט, ותוכנת ביניים כלשהיא.

אבל התוכנות האלו "שקופות " והנהג לא יכול לשלוט עליהן באופן ישיר.

מחשב הגיר בוחר לעבוד לפי תוכנה זו או אחרת, לפי סגנות הנהיגה, כלומר התוכנה נבחרת לפי עוצמה והחלטיות של לחיצה על דוושת הגז.

לדבר הזה קוראים "למידה"

פורסם

עשה חיפוש. הגיר הזה, שגם לטעמי הופך מכוניות מצוינות, למקום שלא כל כך מתחשק להיות בו, נטחן לעייפה. וסתם להשוואה, בחופשה איטלקית היתה ברשותי אלפא 159 דיזל אוטומטית עם טיפטרוניק טמבל, חסר כושר למידה והאמת ? פשוט כיף !

פורסם

הרבה פעמים אני לא משתמש בקיק אני פשוט מוריד לטיפ',אני אנסה לנסוע רק על האוטמט ולדרוש קיקים ונראה.

פורסם

אני לא יודע אם יש הבדל בעיקרון הפעולה של הגיר, אבל ב406 שנתון 99 הגיר מגיב ללחיצה כפולה מאוד יפה (לחיצה מלאה, הרפיה, ושוב סחיטה של המצערת), נותנת לך קיק/כפול במקום.

וכן, לגיר לוקח זמן להבין שדודה שלך ירדה מהאוטו, תוך כמה קילומטרים הוא משנה את סגנון ההתנהגות שלו (את המפה).

לגבי הורדת הילוך בבלימה, האמת שמצאתי את זה נחמד ויעיל. שומר את הרכב בהילוך הנכון, ומונע ממך לגמור את הברקסים מהר מדי.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...