Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני רוצה להתקין סט קומפוננט ברכב בתקציב של עד 500 ש"ח (סטודנט) ולכן הציעו לי אחד מ2 הסט הבאים MOREL PULSE 6 או JBL GT5500 קראתי פה המלצות על המורל אבל אין התייחסות לJBL.. תודה בכל מקרה!

פורסם

ישנן גם הרבה המלצות על JBL, כל אחד והטעם שלו.

איזה סוג מוסיקה אתה אוהב לשמוע?

אם אתה אוהב טויטרים חדים לדוגמא, לך על הJBL, אם אתה אוהב צליל יותר עמום/רך, לך על המורל.

בכל מקרה עדיף לשמוע את 2 הסטים על הסגנון שאתה אוהב וכך לגבש דעה.

בהצלחה

אלי

פורסם

מסכים היה לי JBL הטוויטר זוועתי ,הפולס פשוט יותר טוב.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

יתכן והוא לא הטעם שלך (ה-JBL) ויתכן שההתקנה והכיוונים לא היו נכונים.

על תצפה (לא מהמורל ולא מהJBL) שעולים מאות בודדות של שקלים שישתוו לרמקולים

שעולים פי 3 במקרה הטוב.

אחד על אחד, שני הסטים, בהתקנה ובכיוונים נכונים ישמעו לא רע, ביחס למחירם כמובן.

לJBL טויטר חד יחסית, בהתקנה לא נכונה אפילו חותך באוזן, ולמורל צליל "חם" יותר, לדעתי

מעט עמום/חסר פירוט ביחס לJBL. לא אין צורך להתפעל ניר, אני מוכן אצלי ברכב, להשוות לך אותם

מול הJBL ותראה מה כוונתי.

אלי

פורסם

אלי,

אני לא צריך שתשווה לי אותם ברכב בשביל להבין למה אתה מתכוון.

לא הייתי כותב את זה אם לא היה לי נסיון ממשי וממושך עם הסטים הללו:roll:

שאני ממליץ על סט כזה זה לא על בסיס טעם אישי.

עובדה אני לעולם לא יתקין סט של פוקאל ברכב כי לא מתחבר לציוויון הזה, אבל אני ממליץ עליהם בכל הזדמנות שיש משהו בתקציב שזה מתאים.

מבחינה טכנית, הפולס טוב יותר מהJBL בכל פרמטר.

והדבר האחרון שאפשר להגיד על הJBL זה שהוא מפורט יותר, הטוויטר שלו רחוק מלהיות מפורט.

under construction..

פורסם

אנחנו מדברים פה על רמות פירוט ממש נמוכות, אבל כן, הטוויטר של הפולס קצת יותר מפורט מה JBL.

מה שכן, יש פה עניין של טעם אישי, ברמות כניסה האלו, המשתמש לא מחפש תמיד את הוופר שיורד הכי נמוך או משהו כזה, אלא יותר את הצליל העדיף עליו, ולכן כדאי להמליץ על שמיעה של שני הסטים ולא אוטומטית על הפולס.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
אלי,

אני לא צריך שתשווה לי אותם ברכב בשביל להבין למה אתה מתכוון.

לא הייתי כותב את זה אם לא היה לי נסיון ממשי וממושך עם הסטים הללו:roll:

שאני ממליץ על סט כזה זה לא על בסיס טעם אישי.

עובדה אני לעולם לא יתקין סט של פוקאל ברכב כי לא מתחבר לציוויון הזה, אבל אני ממליץ עליהם בכל הזדמנות שיש משהו בתקציב שזה מתאים.

מבחינה טכנית, הפולס טוב יותר מהJBL בכל פרמטר.

והדבר האחרון שאפשר להגיד על הJBL זה שהוא מפורט יותר, הטוויטר שלו רחוק מלהיות מפורט.

יש לי ניסיון רב עם 2 הסטים, ניר, אצלי ברכב כך שהדעה אותה אני מחווה היא מניסיון אישי ולא משמיעה ברכבים אחרים, או מניסיון איתם בעברי הרחוק.

מבחינה טכנית/ גרפית/ תמונות מהאינטרנט, יכול להיות שהוא יותר טוב אך ברמות מחיר כאלו, כשהציפיות ממילא אינם בשמיים

צריך לשמוע ולהחליט על סמך שמיעה של 2 הסטים. לא כל אחד מתחבר למורל כמו שלא כל אחד מתחבר לJBL, סאונד זה דבר אינדיבידואלי ולא ערכים טכניים

שאותם קל לצטט, מורל היא לא החברה היחידה וממש לא כולם אוהבים או מתחברים למוצריה כך שההמלצה לא צריכה להיות אוטומאטית.

דרך אגב, 2 הטויטרים רחוקים מלהיות מפורטים בערכים אבסולוטיים, הJBL חד יותר, כמו שכבר אמרתי והמורל בעל גוון צליל "חם" יותר כהגדרת רבים לדעתי החמימות הזאת מתבטאת בגוון מעט עמום של הצליל.

סתם שאלה ניר, לפני כמה שנים היו לך את הGT5500 ברכב?

אלי

פורסם

דווקא לי היה ברכב הראשון פולס ברכב השני אני עם JBL GTO 6507 ואני יכול להגיד בלי לחשוב פעמיים שאני מעדיף בהרבה את הJBL

ועכשיו באיביזה שקניתי התקנתי את את הדגם שהחליף אותו הGTO6508

זה לדעתי אחלה סטים ברמה של עד 600 ש"ח 

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם
יש לי ניסיון רב עם 2 הסטים, ניר, אצלי ברכב כך שהדעה אותה אני מחווה היא מניסיון אישי ולא משמיעה ברכבים אחרים, או מניסיון איתם בעברי הרחוק.

מבחינה טכנית/ גרפית/ תמונות מהאינטרנט, יכול להיות שהוא יותר טוב אך ברמות מחיר כאלו, כשהציפיות ממילא אינם בשמיים

צריך לשמוע ולהחליט על סמך שמיעה של 2 הסטים. לא כל אחד מתחבר למורל כמו שלא כל אחד מתחבר לJBL, סאונד זה דבר אינדיבידואלי ולא ערכים טכניים

שאותם קל לצטט, מורל היא לא החברה היחידה וממש לא כולם אוהבים או מתחברים למוצריה כך שההמלצה לא צריכה להיות אוטומאטית.

דרך אגב, 2 הטויטרים רחוקים מלהיות מפורטים בערכים אבסולוטיים, הJBL חד יותר, כמו שכבר אמרתי והמורל בעל גוון צליל "חם" יותר כהגדרת רבים לדעתי החמימות הזאת מתבטאת בגוון מעט עמום של הצליל.

סתם שאלה ניר, לפני כמה שנים היו לך את הGT5500 ברכב?

אלי

לא אמרתי שאתה כותב דברים בלי נסיון.

כתבתי שאני לא צריך שאתה תשווה לי אותם, כי אני לא זקוק להשוואה הזאת - אני מכיר אותם היטב על כל פיפס ופיפס.

את הפולס וגם את הJBL יצא לי להתקין ולכוון עשרות פעמים.

ברור שתמיד צריך לשמוע את שני הסטים, אבל שמישהו מבקש המלצה, אין בעיה לתת לו את החוו"ד שאתה חושב לנכון.

בדיוק כמו שאתה מציין את הייתרונות של הJBL.

אני לא אמרתי שהJBL זה זבל, והמורל זה פאר היצירה או ההיפך.

אני אמרתי שלפי מיטב ידיעתי,הבנתי ומנסיוני הסט הכי טוב עד רמת מחיר של 500 ש"ח זה המורל פולס.

זאת לא המלצה אוטמטית, אלא זאת ההמלצה שלי.

וזה לא קשור לטעם אישי, כי הרי את שניהם לא הייתי מתקין אצלי ברכב.

ודוגמא שכבר ציינתי, אני תמיד ממליץ על פוקאל, ולעולם אני לא יתקין סט שלהם ברכב, אז להגיד שאני מבסס המלצה רק עפ"י טעם אישי זה לא ממש מדוייק.

אני גם תמיד ממליץ לאנשים לא למהר להתקין ומקסימום לחסוך עוד חודש חודשיים ולקנות ציוד יותר טוב, בטח ובטח שמדובר על רמקולים.

אבל מי שלא יכול מסיבותיו שלו, בתקציב הזה ההמלצה שלי תהיה הפולס.

under construction..

פורסם

אז היכן כאן הניסיון הממשי והממושך:roll:. לטעמי ניסיון ממושך הינו לאחר שהיית עם הסט מס' שבועות

ושמעת אותו במגוון סיגנונות לאחר שכיוונת וכיוונת וכיוונת.

גם אני לא הייתי מתקין אותם היום אצלי ברכב, אך לא הייתי ממליץ חד משמעית על מוצר

מסוים שיתכן שלא יקלע לטעמו של מבקש העצה.

לציין יתרונות וחסרונות על סמך ניסיון אישי (רצוי ליותר מאשר מס' שעות), זה כן.

ההחלטה הסופית צריכה להילקח לאחר שמיעת הסטים.

אלי

פורסם

לא יודע אם מישהו שם לב אבל מדובר ב-JBL GT ולא JBL GTO.

אני לא ממליץ לך על ה-JBL במקרה הזה.

לטעמי הJBL GTO עדיף על טמפו/פולס והוא סט מצויין.

לעומתו ה-GT נחות מהם.

פורסם

חברים,ניר צודק.אין כאן עניין של טעם.

רמקולים של JBL רחוקים שנות אור מאיכות סאונד של מורל ,וזה בכל פרמטר.

המיד שלהם פשות עלוב,חסר חיים.טרבל חד וקשה לשמיע גם בדגמים יקרים של רמקולים ביתיים שלהם.

JBL לא הייתה ולא תיהיה חברה אודיופילית.

רמקולים לחתונות...בום-טרח.

HU - Alpine 9815 / front amp - Genesis Dual Mono

component - Xtant Slim xcs2.25 5.25

sub amp - Genesis profile sub / subwoofer - Genesis Audiophile 25.01

• תוכן חדש...