Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלי, הסאן דאון מוציא יותר ממה שהמספר דגם שלו אומר, חלש הוא לא:).

זה הבדיקות שערכו לו:

http://www.soundsolutionsaudio.com/forum/index.php?/topic/7116-saz-1500d-power-testing/

שים לב שמדובר על בדיקה בתדר של 60HZ:idea:.

פרט לכך, הוא יציב גם ב0.5 אוהם, מה שהסלסטרה לא יכול לעמוד בו.

יש גם את הSAE-1200D שמוציא באיזור ה1500 וואט RMS בו1 אוהם והוא עולה רק 2400 ש"ח:roll:

ניר, בקישור שהבאת הסאן דאון מוציא ב1 אום 1635 וואט, עדיין רחוק מ2100 המוצהרים של הDA2K מה גם שיתכן שגם

לסלסטרה ביצעו בדיקות, אני בטוח שדני יוכל להרחיב על הנושא.

אם כבר בסאן דאון עסקינן גם הוא בחול מתוחמר הרבה יותר זול מאשר בארץ.

הנה דוגמא קטנה מאותו אתר שהבאת אליו קישור:

http://www.soundsolutionsaudio.com/store/products/Sundown-Audio-SAZ%252d1500D.html

וזאת בהשוואה למחירו בארץ:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=279805

שים לב שבחול הוא מתומחר פחות מחצי מאשר בארץ. זה אומר שהתמחור בארץ גבוה? ממש לא.

כפי שאתה יודע ישנם עוד עלויות שמייקרות את המחיר הסופי, הובלה, מכס, מעמ ושאר ירקות.

אז אין צורך להעלות כל מיני קישורים מאוסטרליה, אנטרטיקה ושאר חורים נידחים בהם מוצרים כאלו או אחרים זולים

יותר.

אלי

• תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

lanosforce,

אני באמת תוהה על סמך מה הדברים נכתבו, שכן הנסיון האישי שלך עם מגברים ברמות שמדברים עליהם פה הוא נמוך מאוד.

אבל אתה חייב להבין שככל שמגבר הוא טוב יותר, ככה ההשפעה שלו על אופי הצליל תהיה קטנה יותר ובמגברים ברמה שמדברים עליה בת'רד הזה, זה כמעט ולא בא לידי ביטוי ולכן אתה לא ממש יכול לייחס למגברים האלה אופי צליל, כי אופי הצליל הזה ישתנה בהתאם לנסיבות של המערכת בה המגבר הזה מותקן - כמו שניר כבר הדגים לך.
תרשה לי לפרט את המגברים שלי אישית היה ברכב ושמעתי את כולם במשך חודשים על מספר לא קטן של סט-אפים אפילו על F#1

Audison VRX

Audison LRX

Sundown SAX-100.4

Genesis Dual Mono

Genesis ST100

TRU S44

TRU Billet Six

Celestra RA475x

את כולם שמעתי בין היתר ב-3WAY ו-2WAY על Eclipse CD7200\Alpine 9855\Pioneer P90\Alpine F#1.

אני יכול להגיד לך שלא היה אפילו לא מגבר אחד שהחלפתי 1:1 בתוך אותו הסט-אפ ולא השליך בצורה דרסטית על אופי הצליל.

מגברים "ברמה הזאת" שקופים? לא משליכים על אופי הצליל?

תשאל את גורל למה הוא החליף את ה-ST60 שלו ב-Xenon ועכשיו הטוויטר שלו נשמע שונה לגמרי.

יש לך פה 3 אנשים בפורום שהחליפו Genesis ב-TRU באותו הסט-אפ וקיבלו תוצאות טובות בהרבה, מה ההסבר לזה?

תשאל את ישראל srool שביצע ניסוי החלפה 1:1 של מגבר Billet ב-FA של Celestra מה היו התוצאות.

הרי לפי מה שאתה טוען, ברמה הזאת ההשלכה על אופי הצליל כמעט ולא באה לידי ביטוי לא?

יעיד כל מי ששמע את הסט-אפ שלי בעבר, 3WAY על BILLET SIX עם אותו F#1, היום אני עם אותו הסט-אפ 1:1 רק ללא מיד ובשינוי קל של מגבר, עם אותו "איטום מסיבי" שקיים ברכבם של 95% מהפורום הזה, עם אותה התקנה של יוסי alpine שאף היא קיימת במספר רכבים לא קטן, אפילו ברכבו של גיל.

בלי צל של ספק בכלל מדובר באופי צליל שונה לחלוטין ביחס ל-Billet, שוב אני אומר זאת לטובה ולרעה, כי בסופו של יום כל אחד מאיתנו אוהב משהו אחר.

תרשה לי לצטט אותך עם דברים שאמרת בעבר: "מההיכרות שיש לי עם מגברים של אודיסון - למעט הVRX והתסיסס אני לא זוכר שאי פעם התחברתי למערכות שהוגברו על ידם. " , למה זה? LRx הוא מגבר מעולה הרי לכל הדעות, איך זה שלא התחברת לאופי הצליל? הרי אם אופי הצליל ישתנה בהתאם להתקנה כפי שאתה אומר יש סיכוי שברכב אחר על התקנה אחרת היית אוהב את התוצאה המתקבלת, אבל אתה טוען שאתה לא התחברת "אי-פעם" למערכות שהוגברו על ידם.

לגבי "נאמן למקור" ? הרי ב-99% מהדיסקים שאנחנו שומעים אין לנו מושג מהוא המקור ואיך הוא נשמע, כולנו שואפים להגיע לגוון ואופי הצליל שאליו אנחנו הכי מתחברים.

מצטער, אני נאלץ שלא להסכים עם הדברים שכתבת.

**ההערה האישית נחתכה מכיוון שאין לה מקום והיא לא מתייחסת לנושא השרשור אלא מכוונת באופן אישי כלפי משתמש, השתדל להישאר ענייני**

פורסם
לגבי "נאמן למקור" ? הרי ב-99% מהדיסקים שאנחנו שומעים אין לנו מושג מהוא המקור ואיך הוא נשמע, כולנו שואפים להגיע לגוון ואופי הצליל שאליו אנחנו הכי מתחברים.

רציתי לרשום את זה וניסחת את זה בצורה יותר טובה ממה שרציתי לנסח :wink:

היחיד שיודע איך הסאונד אמור להישמע הוא מישהו שנכח בחדר ההקלטות מול הכלים והזמרים. הסאונד לובש צורה מהשנייה שהוא נכנס למיקרופון בחדר ההקלטות.

מנסיוני הדל עם אי-אילו מגברים דווקא התחברתי למגברים זולים יותר ממגברי היי-אנד. העדפתי רוקפורד על פני אודיסון, העדפתי ZED AUDIO על פני ג'נסיס. למה? פשוט כי הסאונד שלהם קלע יותר לטעמי.

למען האמת אני חושב שדי ננעלתי על המגבר הבא למערכת שלי, והוא ממש לא יהיה מגבר באלפי דולרים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דני-עזרת לי להתנסח.

תודה.

על פי מה שאני הצלחתי להבין מגורל אין הרבה לגיטימיות להתלבטות בעניין מגבר-קנה מגבר, אם הוא ברמה הוא יהיה שקוף וטבעי לסאונד. אך העובדה היא שמתבצעים פה דיונים והמלצות על מגברים(כן אפילו יקרים מאוד-כלומר טובים שקופים ונאמנים לסאונד המקרי על פי דבריך) על ימין ועל שמאל לא פחות מדיונים על סטים.

אז שוב, אני אמנם חדש בתחום אבל לפי הבנתי, נכון זה 70% הסט אבל ה 30 הנותרים למגבר(ונעזוב רגע התקנה ושאר ירקות-מתייחס רק לציוד)

יום טוב.

ECLIPSE7200MKII, L6L1V2, GENESIS DUAL MONO EXTREME, ARSENAL 10, SUNDOWN SAE1000D

פורסם

דני,

עם השנים גם נשברו לי כמה מיתוסים וכמה דברים שחשבתי שהיחוס שלי אליהם היה קשור בעיקר להגברה ובסופו של דבר זה התברר כלא נכון.

בייחוד השינויים שהצלחתי להשיג באופי הצליל של המערכת שלי בעזרת משחקים עם פרוססורים על אותה ההגברה בדיוק.

זה שאין לי בבעלות שלי מגבר של TRU או של סלסטרה או של DLS או של הליקס או כל אחד אחר - לא אומר שלא שמעתי מספיק מערכות בשביל לקבל רשמים לגבי טיבם של המגברים האלו.

אחרת דני - בשביל מה לך לעשות רכב הדגמה שאנשים יבואו וישמעו הגברה של סלסטרה אם אין להם נסיון איתם? איך הם ישוו אותם להגברה אחרת כשמדובר ברכב הדגמה אחר וכוונים אחרים הא? חשבת על זה?

נקודה למחשבה...

שוב אני חוזר ואומר - מה שגורם במגבר להשפיע על הסאונד בצורה כזו או אחרת זה לא תהליך ההגברה שלו אלא משהו אחר - אם תיקח במגברים ברמות האלו כמה מותגים שונים ותעקוף להם את הקרוס - אם אתה תהיה מסוגל להבדיל בינם - סביר להניח שאתה מודע מראש לאיזה מגבר מגביר באיזה שלב של הניסוי.

אם הייתי יכול לחזור עכשיו אחורה בזמן ולבדוק שוב את אותם המגברים של אודיסון שלא אהבתי - יכול להיות שהייתי מגלה שטעיתי וזה לא היה קשור אליהם בכלל.

החלפתי עכשיו ברכב הפרטי את הקיקר והסוני בJBL ובאינפיניטי ואופי הצליל לא השתנה ולו במעט, השינוי היחידי הופק היות והטוויטרים חזרו לפעול. ואני מדבר איתך על מגברים הרבה יותר פשוטים ש"מפריעים" לסאונד הרבה יותר...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי,

העובדה שהצלחת להשיג שיינוים באופי הצליל על ידי משחק עם פרוססור\נקודות חיתוך\פאזות וכו' לא אומר כלום על אופי הצליל אשר מפיק מגבר.

מה שגורם במגבר להשפיע על הסאונד בצורה כזו או אחרת זה לא תהליך ההגברה שלו אלא משהו אחר
אתה באמת חושב ש-Audison VRX נשמע כמו Genesis DM או Butler Audio Tube Driver ? אם ככה אז לאון צריך לחזור למגברי VRX ולמכור את הטזיס, אליקו יכול לזרוק את ה-BILLET SIX שלו ולהתקין במקומו Sundown, צביקה צריך להחזיר את ה-LRX שלו למקומו וכו'.

מצטער אבל לא, למגבר יש השלכה אדירה על אופי הצליל הסופי המתקבל, גם חירש יכול לשמוע ש-VRX מפיק צליל בהיר ושקוף בעוד ש-Genesis מפיק צליל יותר חם ומלא.

תשאל את eli_i מה קרה לו ברכב שהוא החליף DM ב-BILLET באותו הסט-אפ 1:1.

תשאל את civic98 מה קרה לו ברכב שהוא החליף DMX ב-BILLET באותו הסט-אפ 1:1.

תשאל את צביקה מה קרה לו ברכב שהוא החליף LRX ב-VRX באותו הסט-אפ.

תפנה אל אדגר ותשאל אותו למה הוא החליף את מגברי הסאונדסטורם שלו למגברי TRU באותו הסט-אפ 1:1 ומה הייתה התוצאה.

הרשימה עוד ארוכה...

אין ספק שגם לפרוססור וכיוונים כאלו ואחרים יש השלכה על אופי הצליל המתקבל, אבל זה לא משנה את העובדה ש-Mcintosh לא נשמע אותו הדבר או אפילו דומה ל-JBL, עם או בלי קרוסים.

דני.

פורסם
ניר, בקישור שהבאת הסאן דאון מוציא ב1 אום 1635 וואט, עדיין רחוק מ2100 המוצהרים של הDA2K מה גם שיתכן שגם

לסלסטרה ביצעו בדיקות, אני בטוח שדני יוכל להרחיב על הנושא.

אם כבר בסאן דאון עסקינן גם הוא בחול מתוחמר הרבה יותר זול מאשר בארץ.

הנה דוגמא קטנה מאותו אתר שהבאת אליו קישור:

http://www.soundsolutionsaudio.com/store/products/Sundown-Audio-SAZ%252d1500D.html

שים לב שבחול הוא מתומחר פחות מחצי מאשר בארץ. זה אומר שהתמחור בארץ גבוה? ממש לא.

כפי שאתה יודע ישנם עוד עלויות שמייקרות את המחיר הסופי, הובלה, מכס, מעמ ושאר ירקות.

אז אין צורך להעלות כל מיני קישורים מאוסטרליה, אנטרטיקה ושאר חורים נידחים בהם מוצרים כאלו או אחרים זולים

יותר.

אלי

אלי ידידי, גם בחו"ל משלמים מיסים - בדיוק כמו כאן ואפילו יותר, דמי הובלה וכל שאר הירקות כהגדרתך.

משלוח מקוריאה לאוסטרליה גם עולה כסף, אותו משלוח לארה"ב, אנטארקטיקה או כל מען אחר גם יעלה כסף.

לכן השוואתו של ניר היא בהחלט רלוונטית.

אייל

חתימתי לא עמדה בקו אחד עם כללי הפורום ולכן נערכה.

פורסם

תשאל את eli_i מה קרה לו ברכב שהוא החליף DM ב-BILLET באותו הסט-אפ 1:1.

תפנה אל אדגר ותשאל אותו למה הוא החליף את מגברי הסאונדסטורם שלו למגברי TRU באותו הסט-אפ 1:1 ומה הייתה התוצאה.

הרשימה עוד ארוכה...

אין ספק שגם לפרוססור וכיוונים כאלו ואחרים יש השלכה על אופי הצליל המתקבל, אבל זה לא משנה את העובדה ש-Mcintosh לא נשמע אותו הדבר או אפילו דומה ל-JBL, עם או בלי קרוסים.

נכון שהוא לא ישמע אותו דבר,השאלה היא אם הוא ישמע יותר טוב או פחות טוב למאזין ספציפי

בסביבה ניטרלית ,נטול השפעות פסיכולוגיות כאילו ואחרות.

דני.

למה לא לבדוק את זה..?

שכול אחד יביא מגבר 4 ערוצים למיפגש הקרוב תבחרו רכב מסויים עם סטאפ איכותי

ותחליפו 8-10 מגברים על אותו סטאפ ,בנוסף השתמשו בנסיין עם ניסיון רב בתחום ועם אוזן חדה

למשל אליקו סגרו אותו לבד באוטו ותנו לו לשמוע שיר מסויים באיכות גבוהה עם אלמנטים ווקאלים מורכבים

מבלי שידע באיזה מגבר מדובר ,תנו לו לרשום את רשמיו על כול מגבר ומגבר עם ציון סופי איכותי יותר\פחות

ולאחר הניסוי אפשרי יהיה לראות אם אכן הנסיין המנוסה הצליח להבדיל בין מגברים איכותיים יותר ואיכותיים פחות.

פורסם

AUDIO KING,

אני באמת מצטער אבל אני לא הולך להתנצל על כך שהסט-אפ שלי נשמע טוב, בין אם זה יחידת הראש, המגבר, הרמקולים או הכיוונים העובדה שמתנהל פה דיון על למה בכלל הוא נשמע כל כך טוב זאת מחמאה. :)

אני את הבדיקות שלי כבר עשיתי, למרות שאני בכבוד רב מוכן לנדב מגבר לניסוי.

BEEKER,

ברור שההשוואה היא נכונה, אתר קיקיוני שמוכר DA2K באותו מחיר של VA210, בוודאי, יתרה מכך לא מדובר במפיץ רשמי או יבואן של חברת סלסטרה, למעשה אין בכלל יבוא לאוסטרליה. :)

http://niftitek.com.au/upload/index.php?route=product/category&path=39_48 :roflmao:

על אותו משקל, הנה אתר שמוכר Adobe creative suite 4 ברבע מחיר:

http://www.norsemaille.com/buy-cheap-Adobe_Creative_Suite_4_Design_Premium_%281_dvd%29-oem.html

ד"א, בשני האתרים האלה לא הייתי ממליץ לך להעביר פרטי כרטיס אשראי.

דני.

פורסם

דני,

ברור לי שמגברים כן משפיעים על הצליל, אבל זה נגרם לא בגלל תהליך ההגברה אלא בגלל רכיבים אחרים במגברים, קרוסים ומסננות למשל.

"תשאל את eli_i מה קרה לו ברכב שהוא החליף DM ב-BILLET באותו הסט-אפ 1:1.

תפנה אל אדגר ותשאל אותו למה הוא החליף את מגברי הסאונדסטורם שלו למגברי TRU באותו הסט-אפ 1:1 ומה הייתה התוצאה."

הם משתמשים בקרוס של המגבר או עוקפים אותו לגמרי?

הם בדקו אחד לאחד כשהמגבר על FLAT? ללא חיתוכים בכלל?

תמיד יהיו הבדלים בצליל - אבל כשמדובר על הגברה נקיה, ללא שימוש בקרוסים של המגבר - זה צריך להיות זניח ולא, אתה לא אמור להיות מסוגל להבדיל בין מגבר אחד למשנהו כשמדובר על מגברים באותה הרמה.

אנחנו שוב חוזרים לנושא המבחן העיוור דני?

אני אוסיף ואומר - שאחרי שירדתי מהגברה של קיקר להגברה של שרווד - הדבר היחידי שהצלחתי להבדיל זה שיש לי הרבה יותר רעש מהטוויטרים ושהם יותר חדים (דבר שהסתדר עם משחק בגיין) פחות נקיים - זה בגלל שנכנס אליהם יותר רעש.

אופי הסאונד שלהם לא השתנה מאומה.

וזה מגבר ללא קרוס וגם במגבר שהיה קודם - עקפתי את הקרוס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce,

לפי מיטב ידעתי:

אלי עובד בתצורה אקטיבית, כל החיתוכים נעשים ביחידת הראש P90.

צביקה עובד בצורה אקטיבית, כל החיתוכים נעשים בעזרת פרוססור H701.

אדגר עובד אקטיבית, כל החיתוכים נעשים בעזרת CARPC.

וכו' וכו', אז לשאלתך, כן.

וגם אני אגב עובד FLAT לגמרי במגבר, רק GAIN, כך עבדתי מאז ומעולם, יתרה מכך בבילט SIX אפילו כיביתי את הקדם מגבר.

אדי, רוצים מבחן עיוור? בכיף, אני האחרון שיתנגד, מלבד זאת, יש לי FA475x פנוי אתה מוזמן לאסוף אותו לסבב ניסיון אצלך ברכב בדיוק כפי שעשה ישראל (srool) שדרך אגב גם בדק את הנושא ללא קרוסים אלא בחיתוך אקטיבי מלא דרך יחידת הראש.

הא, ודרך אגב BEEKER, ה-DA2K נמכר בארץ במחיר זול יותר מאשר ההאתר הקיקיוני הזה. :)

דני.

פורסם

אני התכוונתי להשוואה שניר עשה ,בין מגבר שעולה 400$ בחו"ל למחיר בארץ שהוא יותר מכפול

ההשואה הזו מסבירה שהסלסטרה הוא מגבר זול ביחס למה שהוא נותן ,

כי גם אני לא הבנתי למה כתבו שמחיר של 3800 הוא יקר כשמגבר חלש יותר עולה 3300 .

-

פורסם
lanosforce,

לפי מיטב ידעתי:

אלי עובד בתצורה אקטיבית, כל החיתוכים נעשים ביחידת הראש P90.

צביקה עובד בצורה אקטיבית, כל החיתוכים נעשים בעזרת פרוססור H701.

אדגר עובד אקטיבית, כל החיתוכים נעשים בעזרת CARPC.

וכו' וכו', אז לשאלתך, כן.

וגם אני אגב עובד FLAT לגמרי במגבר, רק GAIN.

אדי, רוצים מבחן עיוור? בכיף, אני האחרון שיתנגד, מלבד זאת, יש לי FA475x פנוי אתה מוזמן לאסוף אותו לסבב ניסיון אצלך ברכב.

הא, ודרך אגב BEEKER, ה-DA2K נמכר בארץ במחיר זול יותר מאשר ההאתר הקיקיוני הזה. :)

דני.

בפעם האחרונה שהחלפתי מגבר ברכב הזה מכרתי אותו :-D

ובפעם שלפני זה נתפס לי הגב :-P

אבל בשביל בילט אני מוכן להסתכן בפריצת דיסק!

אני לא יודע מה תהיה המשמעות של זה מבחינת סאונד כי המידבאסים אצלי ללא בידוד עדיין, אולי הישועה תגיע מאזור המידים במקרה הזה, אל תשכח שהגברה שמרימה לי כרגע את הסט הקדמי היא מאוד ישנה, גם אם לא יהיה הבדל באופי של הסט הקדמי יהיה הבדל רציני מאוד בנקיון של הצליל.

לגבי הפרדת ערוצים - אני לא יודע אם זה משהו למשל שישתפר אצלי כי יחידת הראש היא פשוטה מאוד אז מגבר מליגה א' לא יצליח להתגבר על זה.

מעבר לזה מידבאס שמאל אצלי מוציא קצת רעשים כרגע וזה נראה לי בגלל משהו במגבר.

אז אני לא יודע אם אני אהיה מסוגל בכלל להיות אובייקטיבי לגבי זה.

אבל בלי שום קשר דני - אני ממתין כרגע למשהו, אני הולך לכוון אחר לגמרי כרגע - אבל יהיה מעניין.

ברגע שזה יקרה - אולי זה יהיה זמן טוב באמת לקחת ממך את הבילט לבדיקה - למרות שאני יכול לעשות את זה גם דרך אליקו.

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...