Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוע :) [קליאו 99- בעיות בגיר]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום

יש בבעלותי רנו קליאו b אוטומטית 1999

יש לו 162700 ק"מ

האוטו עבר טיפול די מקיף לאחרונה- הוחלף ממיר קטליטי ודוד, רצועת טיימינג ומשאבת מים חדשה

לאחרונה התחילו להיות לי בעיות בגיר... אחרי נסיעה של כמה דקות הגז לא מגיב הטורים קופצים והאוטו לא מגיב או שפשוט במעבר בין ההילוך הראשון לשני האוטו קופץ או שהכי גרוע... פשוט נכבה באמצע הכביש לאחר עמידה ברמזור

שאלה שלי- האם ללכת לשפץ את הגיר? אם כן כמה זה אמור לעלות בערך?

לנסות למכור את האוטו בלי תיקון? או לאחר התיקון למכור את הצרה?

אשמח לעצה טובה :smile:

פורסם

1. תערכי את הכותרת, לפני שהמנהלים מוחקים/נועלים לך.

2. מי אבחן שהבעיה היא בגיר? נשמע לי יותר כצינור וואקום קרוע/חיישן תקול/מנוע צעדים/ניקוי מע' הזרקה(בעיקר מעברי אוויר/בית מצערת).

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

היי

תודה רבה על התשובה..

מי שאמר שזו הבעיה היה המוסך שטיפל לי בכל שאר הצרות המפורטות

הוא אמר שהגיר כבר "יבש" וניסה להחליף שמן גיר ולמרות זאת הבעיה הזו חוזרת על עצמה...

יש מוסך שאתה ממליץ עליו?

לפי מה נראה לך שזה לא הגיר..?

פורסם

למה פתחת שני שרשורים עם אותה הבעיה, ואפילו אותו מלל?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

פתחתי 2 שרשורים בטעות- סליחה

לפני החלפת השמן הוא התחיל לעשות את הבעיות האלו- בעיקר הקפיצות

אחרי שהחליפו את השמן הוא נסע יום אחד בסדר ומאז כל פעם שאני נוסעת איתו הבעיות האלו חוזרות על עצמן

פורסם

2 דברים, לא היה כדאי לטעמי להחליף שמן כי זה יותר מזיק מאשר מועיל במיוחד אם אף פעם לא נגעו בתיבת הילוכים.

דבר שני יכול להיות שהשמן הנוכחי לא מתאים ואולי הצרה פחות נוראית

בשביל לדעת איזה שמן גיר מתאים לרכבך צריך לדעת את נפח המנוע (אם אפשר קוד דגם של מנוע אז עוד יותר טוב)

נסי להתחיל בלהחליף את השמן הנוכחי בשמן מתאים במידה וזה לא נעשה.

אחר כך תעברי הלאה.

לא התייחסתי לכיבוי הרכב.

אז כמו שנתקו אמר יש לבדוק את מייצב הטורים

פורסם

הקפיצה בין ההילוכים הוא הסימפטום היחיד שמחשיד את הגיר.

כל השאר-חוסר תגובה במצערת, נפילות טורים, כיבוי מנוע בסרק (שוב חוסר יכולת לייצב טורים) מחשידים את מערכת הדלק ואת מנוע הצעדים.

חוסר בנוזל תמסורת יכול בהחלט לגרום ל"קפיצות" בהעברה. אם זה הסימפטום שתיארת, המכונאי שלך הלך לכוון הנכון.

לעומת זאת, חוסר יציבות בטורים, לא קשורה כלל לגיר. אלא אם את לא מאבחנת נכון.

למשל: כשאת אומרת חוסר תגובה במצערת, האם את מתכוונת שהטורים עולים והאוטו בכ"ז לא זז, או שהוא משתהה/משתנק?

הרכב נכבה בעמידה גם כשהוא בP/N? אם לא, יתכן והבעיה היא כן בגיר, או אם לדייק בממיר המומנט.

לגבי מוסך, הפעם האחרונה שהיתה לי רנו, היתה לפני 17 שנה (רנו9 אוטמטית , ימ"ש) כך שאיני יודע. בזמנו הייתי מטפל אצל מנחם ברנו הדרום על דרך בן-צבי ביפו-ת"א. לא יודע אם הוא לא יצא בנתים לפנסיה.

מה גם שלא רשמת אזור נדרש בארץ.

נתקו

עריכה:

אגב, לגבי ה"יאוש" מהרכב, הוא לא במקומו.

טיימינג הוא טיפול תקופתי שגם יפניות חדשות צריכות לעבור אחת לX ק"מ. בד"כ מחליפים כרוטינה באותה הזדמנות את משאבת המים, המונעת מאותה רצועה, מאחר וכוון הטיימניג הוא יקר (שעות עבודה), ואם נדרש להחליף משאבה מאוחר יותר הכוונון יתקלקל, ונצטרך לעשותו מחדש, נהוג להרכיב משאבה חדשה שעלותה נמוכה יחסית ולמנוע טיפול טיימניג מיותר חוזר.

דוד אחורי הוא פריט מתבלה, כמו כל מוצר עשוי פח שנחשף למזג האוויר,רטיבות וטמפרטורות קיצוניות.

נשארנו עם ממיר קטליטי, שלא ציינת את הסיבה להחלפתו.

פורסם

מה קוד המנוע שלך? (רשום ברישיון הרכב, תחת 'דגם מנוע')

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

קודם כל תודה רבה לכולם על התשובות- זה מאוד עוזר לי

קוד מנוע לא זמין לי כרגע אבל לפי המ שרשום בביטוח נפח מנוע הוא 1598

1.הרכב נכבה במצב d לאחר נסיעה- הוא מתחיל לקפוץ ונכבה- לא מצליחה להתניע אותו אלא רק לאחר מספר דקות

2.ממיר קטיליטי- פשוט שבק חיים לא הצחלתי להתניע יום אחד ואז הוא הוחלף

3.משאבת מים הוחלפה לאחר הרצועת טיימינג- היא הייתה תקינה עד שלאחר ההחלפה בנסיעה לאחר מכן פשוט המים נזלו מהרכב ויצא עשן ואז היא הוחלפה

4. הבעיה היא שיכולה להיות נסיעה רגילה ללא שום בעיה ואז לאחר עצירה אני לוחצת על הגז האוטו פשוט "צועק" בקושי זז והטורים מגיעים ל40, לאחר מכן הוא מחליף הילוך ונוסע בקושי רב ביותר

5.אני לא יודעת מה "מדליק" אותו במצב הזה אבל זה בעיקר קורה לי שאני נוסעת עם מזגן

אני גרה באיזור המרכז ואשמח להמצלה למוסך אמין :)

פורסם

לפי סעיף 4- לוקח את כל דברי חזרה.

לצערך, את צריכה מכון גירים טוב.

קיימת גם האפשרות הזולה והפחות מוצלחת של להרכיב גיר מפירוק. עניין של מזל. יכול להחזיק עוד 160K ק"מ ועלול לשבוק חים אחרי חצי שנה.

יתכן ושיפוץ חלקי של ממיר המומנט בלבד יפתור את רוב הבעיות.

פורסם

מזה חששתי :)

השאלה שלי האם בכלל שווה לי לתקן? לפי מה שהבנתי תיקון של גיר יכול לעלות לי בסביבות ה 6000 ש"ח...

האם כדאי לנסות למכור את הרכב במצב הזה?

• תוכן חדש...